Regisztráció Blogot indítok
Adatok
boldogok_a_sajtkészítők

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy álmot láttam az éjszaka. Az álom egy informatikai projektről szólt. A projektben egy nagy-nagy rendszert kellett megvalósítani egy nagy-nagy megrendelővel: az álom ott kezdődött, hogy ajánlatot készítettünk a projektre. Az volt a különös, hogy az ajánlatkérési felhívás…..
boldogok_a_sajtkészítők 2012.05.29 20:11:33
@vérpv_a_bűbáj: Igenbizony, egyetértek Harryvel, 320 órás feladat márpedig nincs.
Egyszer megcsináltam két fejlesztővel, hogy a 100 órás feladatot darabolják 8-10 órásakká, legalább becslés szinten. Öt órát ültünk egyhelyen, de kiizzadták.
(persze unit tesztekről ők nem hallottak, avagy 'a rendszer ehhez túl bonyolult' és hasonpaci kifogások, de ez már egy másik mese)
boldogok_a_sajtkészítők 2012.05.30 11:05:07
@vérpv_a_bűbáj: Ajjaj.. Hozzánemértés ellen sok minden nem véd. Illetve a tények, esetleg (ha még maradt belátás az épületben): folyamatosan szembesíteni mindenkit az ígéreteikkel és a valósággal.

Amit én szoktam (nem biztos hogy ez a legjobb, sőt.)

Projekt elején: a becslést bizonytalansági állandóval szorozni (1,5-2,5, attól függ). Kockázatként jelezni, nagyvonalúság általi elengedést nem hagyni. (ha lehet)

Projekt közepén: ha mégis 320 órás a task (szerintük) akkor mondjanak státuszként %-ot, hogy állnak: erre még hajlamosak szoktak lenni. Biztos nem veszik szívesen, hogy a 320 órának nem csak az elején meg a végén nézel rájuk, de túl kockázatos teljesen rájuk bízni a dolgot, ha látszik, hogy nem megy nekik.

Projekt végén: imádkozni és fedezékbe vonulni.

Többiek?
Ez dokumentum lenni leírás Eredeti Tajvani Projektmenedzser Robotnak használatához. Gratulálunk neked megvásárolt új Projektmenedzser Robotodhoz! Sok örömöt lelel majd benne, neked lesznek olyan projektjeid, hogy örök dicsőség lengi körül majd Tégedet! Üzembe…..
boldogok_a_sajtkészítők 2012.05.29 23:31:08
Kedves Gyártóforgalmazó Robotkombinát,

köszönettel beüzemeltük az robot, robotol is ahogy kell (mint a gép, úgymond.) Kávéra vigyázni tényleg. Túlkávézás esetén remegéssel gátolá hogy több kávé jussék szervezetébe belé, hasznos fícsör, köszönet.

Tiszetelettel érdeklődénk viszont, hogy van néhány nem dokumentált működés, az úgy tényleg-e, vagy félrenéztük vala(mit)?

Stakeholder management v1.0
Az egyik prezentáció után fellelt funkció. Mivel széles e gyárban senki nem tudja, mit jelent, nem tudjuk, üzemszerű-e, vagy valami vírust kapott. Direkt rákérdezés a Döntésodázgatás modult kapcsolja be, a bölcsek is tanácstalanok. Agresszív rákérdezésnél a robot is az lesz, így a tanács lesz bölcstelen, mert min elfut szanaszéjjel, győzzük őket visszaterelni.

Kérdésre válaszolás v0.5
Gyanús, hogy ezt egy fejlesztő felejté benn. Érdekesnek tűn pedig, (hovatovább nem ártana, ha a fenti funkciókon felül ún. kommunikációt is végezne a robot). Jelenleg kiváltásakor (tesztelendő: "figyelj robot, beszéljünk" példamondattal közelítsünk) véletlenszerűen a Projektbeszámoló és a Státuszolás modulok egyike kapcsol be vala. Néha mindkettő, az olyankor ún. furcsa.

Kockázatkezelés béta
Félkésznek találtat. Néha Státuszolás üzemmódból átvált. Kockázatokat sorol, aztán sistereg. Kávéval, vagy a Karbantartás fejezetben leírtakkal újraindítható. Ilyenkor öt percig forog a tengelye körül (néha több tengely körül is), mire magára talál.

üdvözlettel,
a boldog elhasználó és tsa Zrt.
  Rossz döntésekről biztosan mindannyian ezernyi történetet mesélhetnénk. Sokszor éreztem már úgy egy-két menedzserrel kapcsolatban, hogy legalább statisztikai alapon néha véletlenül el kéne találnia a helyes választ az előtte tornyosuló döntési helyzetben, de sosem…..
boldogok_a_sajtkészítők 2012.05.29 20:12:53
@vérpv_a_bűbáj: minden cég máshogy egyforma, az van. (a 4. sz hozzászólásodra, ha ez itt nem látsz esetleg...)
A szervezett bűnözés 30 év alatt a GDP 16%-ára rúgó társadalmi kárt okoz. Van, aki szerint minden ötödik cég a markában van. Két közgazdász most kvantitatív eszközökkel megnézte a költségvetésből a helyi cégekhez áramló pénzeket (közte az EU támogatásokat): vajon több…..
Olvassátok ezeket a könyveket étkezés előtt, után vagy helyett, és sokkal jobb projektvezetővé válhattok! Tom DeMarco: The Deadline: A Novel About Project Management Tom DeMarco: Waltzing with Bears: Managing Risk on Software Projects Robert B. Cialdini: A Hatás Daniel…..
boldogok_a_sajtkészítők 2012.04.19 23:34:48
Hadd ajánljak én is egyet: Michael Lopp - Managing Humans. (www.randsinrepose.com/ - ebből nőtt ki a könyv) még nem járok a végén, de kifejezetten olvasmányos, erős IT és fejlesztés fókusz. Sok példája és gyakorlati dolga inkább multiknál alkalmazható, de van elég sok általános jóság is benne.
Nem párkapcsolati terápiáról, a férfi-nő viszonyának boncolgatásáról szeretnék írni, hanem a tipikus ügyfélről. Arról, aki elképzel valamit, le is specifikálja, el is készül a mű, de valahogy az átadás környékén - már ha van egyáltalán - mégsem őszinte a…..
Szokatlan bejegyzés következik. Nem fűzünk az alaphírhez sok kommentárt, önmagában is  mindent megmagyaráz a mai Magyarországból. A 2006-ban zárt körben kibocsátott svájci frank alapú kötvény kapcsán keletkező árfolyamveszteség megosztását kéri az Erste Banktól a…..
boldogok_a_sajtkészítők 2011.12.30 11:22:33
@soulclipse: dehogynem kötődnek, a bankok azért valahonnan vették a CHF-et. Van, aki az anyabankjától, van aki meg CHF kötvényt bocsátott ki, mint pl itt az OTP-nek egy, csak keresni kell:

www.cbonds.info/em/eng/emissions/emission.phtml/params/id/12292

és ahogy látod ő erre nem 0,25%-ot fizet, hanem 4%-ot. Mert kockázatos ország kockázatos bankja és ennyiért kap CHF-et a piacon. 0,25-ért mondjuk egy svájci bank kap esetleg...

Erre ő mondjuk rátesz 1-2%-ot, hogy fedezze a költségeit meg azt, aki neadjisten nem fizeti a hitelt....
 mer hiányzik a múlt idők jele. István írja vagy inkább Sándor:Örömmel jelentem, hogy megtaláltam Budapesten a Barátok közt...
boldogok_a_sajtkészítők 2011.11.11 10:00:05
HamPLÓ Légiautópálya Bajánál 2011.08.27 14:35:00
A múltkor szó volt arról, hogy Baja szárnyashajóval "közelebb" van, mint vonattal. Utasszállító repülőgéppel vélhetően még közelebb lenne, csak az a baj, hogy nincs lehajtó a légi útvonalról :) Igaz, a képen látható kondenzcsíkok létrehozói vélhetően úgyse…..
boldogok_a_sajtkészítők 2011.08.29 09:29:57
 Hétszázezer forintját tüntette el az OTP Lakástakarék Zrt. a Pénzcentrum.hu egyik olvasójának. Tiltakozása ellenére egy nem létező számlára küldték el a lakás-takarékpénztári megtakarítását. Levélírónk a Dél-Dunántúli Regionális Bank (DRB) Zrt.-nél meglévő…..
Mennyire igaza volt Kövér László házelnöknek, amikor elintézte, hogy az újságírók csak a kijelölt helyeken készíthessenek interjúkat az Országgyűlés épületében! És a pimasz zugfirkászok a világos szabályok ellenére még mindig összevissza cikáznak az épületben, hogy ott…..
Hogy a meleg büszkeség körül lesznek konfliktusok, az előre látható volt. A Gay Pride a magyar jobboldalisággal nem kvadrál. Ha a filozófiai forrásvidék a KDNP, akkor bizony lárvás vizet iszik a kormányzó erő, és kellemetlen helyzetbe kerül, amikor ehhez kellene hozzászólnia. A…..
Olvasom az újságban, hogy a bankrun2010.com azt tervezi, hogy megingatja a jelenlegi vezetést. Itthon, Európában és a világon. Mégpedig úgy, hogy a jelenlegi rendszer egyik alapkövét próbálja meg térdre kényszeríteni egy jól irányzott horogütéssel. S mindezt úgy tudjuk az…..
Lépten-nyomon belefutunk mostanában webáruházi kérdésekbe. Vagy egy jól működő webáruház tulajdonosa keres meg, hogy szeretne egy kicsit nagyobb nyüzsgést az áruház és a márkanév körül, hol pedig rosszul működő webáruház tulajdonosával akadunk össze, aki szeretné tudni,…..
Hogyha befogod a szemem, jobb, ha befogom a számMert a vakvilágba nem beszélek, ne haragudj rámHogyha kinyitom a szemem, akkor kinyílik a számAmit látok, arról szólhatok csak, ne haragudj rám (Zorán)Van abban valami félelmetes, hogy a közösségi kommunikáció hazai erejét egy…..
Szívatós Halál a vámra! 2009.03.24 15:57:23
Elég gyakran vásárolok az eBay-ről, meg innen-onnan az internetről, ennek ellenére ráfutottam egy hülye hibára, aminek következtében lehetőségem nyílt megtekinteni a Magyar Posta logisztikai központját, meg a hozzá tartozó 14. számú Vámhivatalt. Többet nem…..
 Sokat hallottuk ezt a kijelentést tavaly év végén, amikor a világgazdasági válság felütötte a fejét. Akkor csak remélhettük, hogy hazánk tényleg nem jut az északi ország sorsára.Izland volt az első állam, amit nem csak elért a válság szele, de komolyan meg is tépázott.…..
Mauricio Alarcon, az S.C.P.F. Barcelona nevű ügynökség vezető kreatívigazgatója rémisztő hosszúságúnak, másfél órásnak ígért – bár végül szerencsére csak fele olyan hosszúnak bizonyult – záróelőadásában arról beszélt, hogyan ölik meg az interaktív…..
boldogok_a_sajtkészítők 2009.02.16 15:49:49
Az új Soproni-reklám szinte mindenkinek tetszik, úgy tűnik, sikerült azokat az érzelmi húrokat megpengetni, amik hatnak nemcsak a magyar sörfogyasztóra, de azokra is, akik ismernek legalább egy magyar sörfogyasztót. Szóval mindenkire. Lássuk: Szerkesztőségi röpfelmérésünk…..
boldogok_a_sajtkészítők 2009.02.16 15:34:16
Come on God, answer Me. For years I'm asking you Why? Why are the innocent dead and the guilty alive? Where is Justice? Where is Punishment? Or have you already answered? Have you already said to the world: "Here is Justice! Here is Punishment! Here, in Me?"Biohazard: Punishment Biztos…..
boldogok_a_sajtkészítők 2009.02.12 12:30:15
Akar Ön kényelmes életet? Akar Ön sok pénzről számlázni? Álma Önnek a Miniszterelnöki Hivatal? Akarja Ön megtudni, hogy mik a "meggyőzés mechanizmusai"? Akar Ön egy "jól sikerült napirend előttiért" 640 000 forintot zsebre vágni? Plusz ÁFA? Akar Ön smúzolni…..