Regisztráció Blogot indítok
Adatok
daikini

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ülök a szobámban, meredten nézem a klaviatúrát. Igyekszem összeszedni a gondolataimat arról, hogy mit adhat nekem egy futóverseny. Nehéz... Az igazság az, hogy az érzést, amit kaphat az ember egy-egy ilyen eseménytől nehéz szavakba önteni. Mint sok minden másra, erre is igaz az,…..
Amikor még egyesületben futottam, mindenkinek volt szellőző öltözöszekrénye. Hétfőn reggel vittük a frissen mosott szerelést és az edzés után mindenki betette a cuccait a saját szekrényébe. Minden megszáradt a másnapi edzésig. Ez így ment péntekig, amikor szüleink nagy…..
Egyensúlyt! Hiszti Kriszti esete 2014.01.22 15:41:24
Hétfő! De jó, végre pihenő nap! Pihenhetek! Kedd! Reggel edzés! Ááá, álmos és hulla vagyok... inkább alaszom tovább. Majd este. Este. Fárdat és elcsigázott vagyok. Ma mégsem edzek. Majd holnap. Még ki kell pihennem a hétvégét. De azért mégis, nem lehet az, hogy nem edzünk.…..
Még tavaly beszereztem és el is olvastam Danny Dreyer Chi futás című könyvét. Sőt, a filmet is megnéztem és megfogott a módszer. Lelkesen el is kezdtem csinálni még Brazíliában, de aztán valahogy abbamaradt. Most úgy döntöttem, hogy az alapozás éppen megfelelő arra, hogy újra…..
Egyensúlyt! Egy az ezer arcból 2013.12.11 20:08:30
Kövérnek lenni egyszerű. Hányszor hallottam már ezt másoktól. Leginkább olyanoktól, akik még sosem próbálták ezt az életformát. Nos, meg kell cáfolnom az állítást. Legalábbis az én esetemben. Kövérnek lenni közel sem egyszerű. A dagi általában a társaság…..
daikini 2013.12.12 09:40:08
Az áprilisi Mátrabércen tönkrement Wave Cabrakanom óta nincsen terepcipőm. Régebben hordott aszfaltos cipőkben járok a hegyekbe, egyelőre nincs gondom velük. Száraz időben megállják a helyüket, de most, hogy közeleg a tél és a Tortúra, egyre nagyobb szükségem van egy…..
Csak szeretném jelezni, hogy tegnap pont került a szétszakadt Phoenix 5 ügyének végére, a Saucony boltban kicserélték a cipőt (levásárolhattam).Az új cipővel visszatértem a stabilabb cipőkhöz, egy Progrid Omin 12 lett az új választás, ez annyiban más a korábbi Omnikhoz képest,…..
Ne maradj otthon! Minden héten kedden, futók kis csoportja kebelezi be a Hármashatár-hegyet. Egy bő óra futás után mindenki hazamegy dolgára – ez a KESZ. Enikő és Jani gondolt egy nagyot és kitalálták, legyen egy-egy tájegységben egy ún. kihelyezett – SZESZ.  Már volt…..
Futóblog Esti program 2013.09.18 11:27:22
Ti szoktatok éjjel futni? Erre is Japánban szoktam rá. Egyrészt ott nyáron meglehetősen meleg van, méghozzá nem az a magyar száraz meleg, hanem a párás fajta, mint amikor a szaunában jól rázúdítanak a kövekre egy adag vizet. A légkondicionált épületekből kilépve mindennemű…..
A tárggyal ellentétben nem állítanám, hogy el sikerült érnem a kíváló sportoló kategóriát az elmúlt három hétben futással kapcsolatban. A helyzet az, hogy a lányom három hete, 2013. július 16-án este 19 óra 47 perckor született meg. (Ez a teljesítmény nem rám vonatkozott,…..
Ma olvastam, hogy Gyurcsány Ferenc a Parlament előtt kezdett egy hetes éhségsztrájkba a választási regisztráció tervezete miatt. Este bringára pattantam, odagurultam, és beszélgettünk 5 percet. (mp3 letöltés)..
Futóblog Különös hétfő 2013.01.15 13:25:45
Reggel, ébredés után kitekintettem az ablakon, sűrű pelyhekben hullt a hó. Arcomon derűs mosoly, no, gyerünk futni. Összeszedtem magam, bögre tejeskávé, -5 foknak megfelelő öltözék. A kocsihoz vezető úton ellapátoltam a havat, akkurátusan letakarítottam a kocsit is, majd a…..
daikini 2013.01.15 23:04:08
Tegnap írtam, hogy kedden gyertek, hiszen Kocsis Árpád lesz a házban, de még a decemberi Olivér-féle előadás videójával is tartoztam. Olivér fontos dolgokat mond, de ahogyan ő mondja, úgy nem mondja senki. Most pótolom ezt a videót, de legyetek kedvesek Szij Zolira is figyelni, nem…..
daikini 2013.01.09 00:14:32
Walter Ulrik története: Másfél hónappal később, tehát nyár közepén, jutottam el az első valós félmaratoni távomhoz. Ami valóban elérte a 21.1 km-et. 1:50... Simán. Ekkor elkapott a gépszíj. Sorban nyomtam a gyorsító edzéseket. Hétvégeken a hosszúakat. 1-2 hetente jött…..
daikini 2012.10.23 12:39:54
@193: Nekem sajnos annyira rossz volt, hogy kb. másfél hónapig még menni is csak sántítva tudtam. most már nem sántítok, de még most is fáj. Elmentem röntgenre, és kiderült, hogy már van egy 4mm -es "csontkinövésem" az a baj, ha így futsz akkor Neked is lesz, mert ez a betegség következménye és utána egyre rosszabb lesz. Jövő héten már mehetek röntgen sugár kezelésre, azzal megszüntetik a gyulladást. De kinövés miatt utána is nagyon kell majd vigyázni rá, hogy ne jöjjön vissza a gyulladás!
Futok. Szekszárdra készülök 2012.04.22 22:00:00
A bécsi verseny után a héten újra jöttek a sima edzések hétköznapjai. Az idei főversenyem közeleg, a szekszárdi félmaraton két hét múlva. Hát, igen. Na nézzük, a héten hogyan készültem erre a versenyre. Eredetileg még év elején úgy terveztem, hogy ha heti háromszor futok,…..
Uccuneki! Első vidéki futásom 2012.03.08 16:27:00
Megvolt a nagy költözés, immár vidéken élek, vasárnap óta. A falu neve Felsőpakony, egy csendes kis zsákfalu az M0-s és M5-ös szegletében.Hosszú ideje készültünk a vásárlásra, költözésre, álmodoztunk róla, és most már valóság. Végre!Szinte minden dobozból kipakoltunk,…..
Az elmúlt egy hétben összesen egy szigetkört futottam. Tegnap délután, miután beadtam az OTKA pályázatomat. Teljesen leszívta az energiáimat a stresszelés, és nem csak hogy időm nem volt elmenni futni, de egyszerűen idegösszeroppanás közelében voltam folyamatosan, este lefekvés…..
daikini 2012.02.24 19:39:01
@pannonfunk: ha már megint rászoktattál a zenehallgatásra futás közben, akkor kérlek ajánl nekem valami jó fülhallgatót, mert lassan melegem van sapkában, és jön a bosszúság, hogy mindig kiesik a fülemből!
köszi
daikini 2012.02.25 12:58:13
@pannonfunk: @rrroka: ok, köszi a tanácsokat, találtam egy ilyet, jókat írnak róla ergonómiai szempontból, bár kicsit félek, hogy hogyan fog szólni, de ennyi pénzért azt hiszem megpróbálom, max a gyerekeknek lesz plusz egy játéka!
www.edigital.hu/Fulhallgato/Panasonic_RP-HS33E-D_Clip_fulhallgato-p268351.html

hogyan kell itt a blogon normálisan linkelni?
daikini 2012.03.09 11:25:08
@rrroka: Na megvettem a fülhallgatót és teszteltem is, hát mit mondjak, kézben tartani és rápillantani vegyes érzéseket kelt bennem, ezek alapján nem győz meg. Ergonómiailag nekem tökéletes, futáshoz egyenes kiváló! A páromnak nagyon kicsi füle van neki leesik a füléről, de bátran állítom, hogy átlagos vagy annál nagyobb fülre stabil és nagyon kényelmes! A hangzása, hangszíne pedig tud annyit , mint Sony mp3-am fülhallgatója, ami elég drága volt. Ja és azt írják vízálló!:) HA már egy kis esőt kibír az már jó lenne! Összegezve, 3090.- Ft-ért vettem, ennyiért tökéletes, futni kiváló, ezen kívül ne várjunk csodákat tőle!
Szándékosan nem szépítgető szót használtam a címben. Beszéljünk most hát erről, a kövérségről, ami születésem óta jelen van, vagy ténylegesen, vagy fenyegetésképpen. Koraszülött voltam, alig maradtam életben, érthető tehát, hogy anyu nagyon féltett. Ez többek között…..
daikini 2012.02.29 23:10:55
hát ez nekem is kényes téma, mindig sportoltam, sportagozatos suli mellett még mást is, mégis mindig egy kicsit puhos voltam, kövér nem, de mindig volt egy kicsi úszógumi, ami nagyon zavart és sokat szenvedtem miatta! Soha sehol nem mertem levenni a pólom ilyesmi..Bár nem csúfoltak miatta ennyire vészes azért nem volt a helyzet, de engem legalább annyira zavart, mintha csúfoltak volna! Ez a kicsi felesleg mindig megvolt bármit, bármennyit csináltam. De ezért is mindig sokat küzdöttem, hogy ne hízzak tovább, fél életem a diétáról szólt. Úgy huszonpár éves koromban kiegészítő edzésként elkezdtem gyúrni és emellett komoly diétát csináltam, így elértem, hogy egy nyaram volt, amikor igazán jól éreztem magam, és nyáron a nagy melegben ahol lehetett nem volt gond ledobnom a pólomat! Aztán jött egy sportbaleset, egyik alkaromon dupla nyílttörés, kondinak löttek, kis mélypont... stb. semmit nem csináltam jó fél évig, fel is szaladt jó 10-15 kg. Akkor lázasan belecsaptam megint mindenbe és a futás és a bringa a mai napig megmaradt! Elég sokat diétázom, hogy tudjam tartani a súlyom, pedig évek óta úgy havi 120-150 km lefutok. Bár a diéta nem koplalást jelent nálam, hanem azt hogy alapból vega vagyok, emelett nem eszem semmilyen tésztát se kenyeret semmit, semmi édesség, semmi cukros italt sem, de ha éhes vagyok akkor eszem. Nekem ez is kevés. Ezt most is csináltam 1 év 8 hónapig és kb, 6-8 kg ment le rólam, karácsony előtt volt elég azóta eszem édességet is bár nem eszetlenül vissza is ugrott a 4-5 kg. Azt hiszem ettől soha nem fogok megszabadulni, nekem az is sok munka, hogy ne hízzak! Ez van, legalább már komplekszusom nincs! 38 évesen 187 cm-hez vagyok 88-90 kg. Ennyi idősen már beletörődtem, meg különben is már az legtöbb haverom ennyi idősen már elhízott..:)én vagyok a legvékonyabb:)
daikini 2012.03.01 20:06:14
@Simone Lewis: @csiripiszli12: A kenyeret magamnak csinálom már évek óta kizárólag tönkölybúzából, ezt annyira szeretem, hogy fehér kenyeret nem ettem évek óta még akkor sem amikor azért pár süti becsúszik..:)
A futással nincs gondom, hosszú futásokkal sem, mert hiába diétázom a leírt módon, ha éhes vagyok akkor eszem, nem éhezem sosem. Ha nagyon megéhezem este akkor gyümölcsöt eszem. Tudom, hogy abban is sok cukor van, de számomra a gyümölcs az gyümölcs. Azt bármikor betolom..:)
Futóblog Őrségi kiruccanás 2012.02.22 10:02:28
Volt már olyan veletek, hogy képzeletben már valahol futottatok, vagy csak képzeltétek, hogy szeretnétek ott futni, aztán egyszer csak valóra vált? Úgy adódott, hogy a hétvégén az Őrségben jártunk. Persze tisztában voltunk vele, hogy február közepe nem éppen a legjobb alkalom…..
  "Megöl a város, irány vidék Ott puha a föld és közel az ég Az utat élvezd, ez asszem zen dőlj hátra és tedd be a lemezem Minden laza, senki se fél így jó, haverom a J. J. Cale" Quimby Vannak olyan zenék, amelyekre azt mondják, hogy lehet szeretni, vagy lehet…..