Regisztráció Blogot indítok
Adatok
macmac

0 bejegyzést írt és 102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Festettem már falat, nem is egyszer. Sőt, minden lakásba, ahová beköltöztem, festettem (pedig nem kevésszer költöztem, nekem elhihetitek). De sose gondoltam volna, hogy fehérre festeni ilyen állati macerás.  A feladat elméletileg nem volt túl nehéz: legyen minden fal fehér és pont. Semmi fakszni,…..
Just Be Free Az Indexért 2018.10.01 23:37:44
2018. október 1-én az Index is az olvasóihoz fordult támogatásért. Nincs ezzel egyedül, de ha 3 éve azt mondják nekem, hogy az akkor 2,1 milliárdos árbevételű, százmilliós nyereséget felmutató Index az olvasóitól kér támogatást, nem hiszem el. Az okokat és a korábbi folyamatot ismerjük, de ha már ez…..
Szinte a kormányzópárt védjegyévé vált: senkit sem méltat arra, hogy egyenlő feltételek mellett, nyílt vitában védhesse meg álláspontját. Ezért kell számára a médiatúlsúly, ezért csökevényesedett a parlamenti munka törvénygyárrá, ezért vörös posztó a Fidesz számára a fékek és ellensúlyok rendszerére…..
Közeledik a tavasz és már alig várjuk, hogy mozogjunk egy kicsit az udvaron. Le kell festeni néhány dolgot, mint a hintát és a kerítést, és egy felni felújítás is tervben van. Aztán ott vannak a bentre szánt bútorok felújítása is, de ezt is inkább majd kint csináljuk. Ezért gondoltuk, hogy időszerű…..
macmac 2018.02.22 13:40:58
@Mr. Waszabi: Úgy néz ki ehhez is mindenki ért, mint a focihoz.
Tehát: bútort speciális bútorfestékkel kell festeni, és a bútorasztalosok szórással dolgoznak. Csak nem spray-vel, hanem megfelelő szóróberendezéssel. Ahogy autót sem festünk hengerrel vagy ecsettel....
Összefogás nem lesz. Pont. Lehet szidni a pártokat, de attól még ez a tény, ebből kell kiindulni. De akkor kire szavazzon az egyszeri ellenzéki? Nos, bárkire. És erre két érvem is van. Sokan azért nem akarnak szavazni a nekik amúgy szimpatikus kisebb pártokra, mert félnek, hogy nem jutnak be, és…..
Reflektor ÁSZ a pakliban 2017.12.21 10:50:16
Ugye senki nem hiszi azt, hogy itt nem politikai megrendelésre folyik az ellenzéki pártok szívatása? Még a legelvakultabb fideszfanatikusoknak is nyilvánvaló a tény, csak ennek ők örülnek. Ez a választások előtti „játék” a legrosszabb gengszterfilmek hamiskártyásainak jeleneteit idézi amikor a…..
macmac 2017.12.23 12:48:47
@Kámasuka: Az első Orbán kormány tevékenysége nyeretlen kétévesek futama volt a 2. és 3.-hoz képest. Konkrétan azt kérdezném, hogy nyilvánvalónak látszó FDESZ-es korrupciós ügyben hány vizsgálatot indított az ügyészség? Már csak azért is, hogy a megvádoltakat tisztázza vagy a vádakat bizonyítsa? A szocik ill. az előző kormányok esetében hány elindított esetben tudták bizonyítani a vádakat ill. hányszor hoztak a Bíróságok felmentő ítéletet? És miért van az, hogy a megvádolások rendre a választások előtt történnek?
macmac 2017.12.23 13:07:22
@Kámasuka: Ezt nektek így tanítják? Ha kapsz egy kellemetlen kérdést, akkor tegyél fel egy olyat, amit a kérdező helyzeténél fogva nem tud megválaszolni? Az a helyzet, hogy nem az ügyészségen dolgozom....Neki lenne a feladatuk a kérdésedre válaszolni. És az ügyet a bírósági szakaszban tisztázni. De ítt felyezzük be, mert nem vagy vitapartner. A hittel szeben nincs értelmes vita.
macmac 2017.12.23 13:07:57
@macmac: Fejezzük, elnézést...
A kollektív amnéziában reménykedik a Fidesz, amikor a Jobbik és Simicska Lajos viszonyát firtatja. De néha akad, aki kiesik a szerepből. Most épp az egyik kedvenc nemzeti nagytőkés, Széles Gábor buktatta be csúnyán Orbánt...
macmac 2017.11.28 07:53:39
@Lucky Larry Silverstein: ja, ja...és Mészáros meg a saját tehetségéből lett milliárdos, mert OV mellet az iskolapadban vagy a kollégiumban kizárólag zsenik ültek. Ez minden gondolkodó ember számára a napnál is világosabb.
macmac 2017.11.28 09:19:48
@Willkommenskultur: Ezt komolyan írtad, vagy csak viccből? Ha véletlenül komolyan, akkor annyira hülyének nézel, hogy erre válaszolni sem érdemes érdemben.
macmac 2017.11.28 09:41:53
@Willkommenskultur: Tudnék, de neked nem érdemes. Csak értelmes emberekkel vagyok hajlandó vitázni.
Inkább teljesen ostobának mutatják magukat, csak ne kelljen nyomozni Orbánék ellen...
macmac 2017.08.18 13:13:22
@Európai téridő: Komolyan? Mutassa meg azt a számlát, amit nem állított ki? Ez azért bizonyos nehézségekkel jár....Tudod, amit kiállított, azt a Számvevőszéknek már bemutatta a FIDESZ.
macmac 2017.08.18 17:20:09
@Európai téridő: Hát azért vannak közvetett bizonyítékok: maga a Számvevőszéknek leadott számla, ami sokkal kisebb összegről szól, mint amennyi plakát kikerült az utcára, ha piaci vagy piac közeli áron számoljuk....Ez talán jelenthet valami gyanút, hogy valami bibi van a dologban. Nem is kis gyanút, mert ennél kisebb gyanú esetében is, ha nem a FIDESZ-ről van szó, még előzetesbe is kerültek jó sokan....
macmac 2017.08.19 18:24:12
@Európai téridő: Ezt komolyan gondolod, vagy csak írtál valamit? Ki tudja a múltat lefotózni? De tény, ha Simicska kiállna, és azt mondaná - büntetőjogi felelőssége mellett - hogy, igen, én nem kértem pénz x db. plakáthelyért, aminek a piaci ára ennyi és ennyi volt, az bizonyító erejű lenne. De nem fog. Csak akkor állna ki, ha az Ügyészség elkezdene komolyan nyomozni. De nem fog nyomozni, mert ez meg nem érdeke a FIDESZ-nek. És itt fog a történek befejeződni, kivéve, ha 2018.-ban nem a FIDESZ győz. De a legnagyobb sajnálatomra ennek is kicsi a valószínűsége.
Nemrég a tusványosi fesztiválon meglehetősen szomorú képeknek lehettek sokan a szemtanúi. A hagyományosan fideszes fesztiválon megjelent egy fiatal lány, aki különböző témáktól motiválva próbálta az ott megjelent politikusok és szimpatizánsok tudtára adni, hogy nem feltétlenül elégedett Magyarország…..
macmac 2017.07.24 17:35:29
@thegabcsi: én egy kicsit érettebb fejjel néztem végig, úgy '50-esen. A nép magától semmit sem csinált volna. Azok akik ott voltak és a balhét csinálták, nyilvánvalóan nem is hallották a beszédet, ráadásul az májusban volt. Ha nagyon tiltakozni akartak volna, akkor májusban, vagy június elején tiltakoznak. De meg kellett szervezni az egészet, és ez eltartott őszig....
macmac 2017.07.24 18:40:09
@dr. mesterséges színezék: nade kicsi bogaram...hát éppen ez az! A beszéd május 26.-án hangzott el. Valaki kiadta a FIDESZ-nek, gondolom nem több hónappal az elhangzása után... Ők nem hozták nyilvánosságra, mert egy nagy-nagy balhét szerveztek rá...Hát talán ezért hallottad szeptemberben...Az lett volna a logikus, ha már májusban vagy június elején nyilvánosságra hozzák, de nem...És szeptemberben is csak egy mondatot, ami ráadásul nem is tartalmazza a beszéd lényegét...
macmac 2017.07.24 19:17:04
@Mauzli: Igazán nem tudom, hogy miben tévedtem...De valszeg neked van igazad: Románia az Magyarország, Erdély az Magyarország. Tudod, volt egyszer egy trianoni békeszerződés. Nem volt jó, de volt. Lehet tagadni, de a tényekkel csak az agyalágyultak vitáznak.....
A Fidesz frakcióvezetője egy hétfői sajtótájékoztatón beszélt a letartóztatott szombathelyi ügyvéd, Czeglédy Csaba ügyéről...
macmac 2017.06.20 07:31:21
@Lahamu: Tudod, van olyan, hogy indirekt bizonyítás, sőt létezik logika is. Bár egy FIDESZ fannak.....
Mintha Sztálin vagy Brezsnyev tért volna vissza. Csak most Magyarországra. Ezek paranoiásak voltak. Nem elég Önnek a többség egy demokráciában, hanem üldöznie kell ezeket. Rájuk mászik, csak mert más a véleményük!   "Orbán Miniszterelnök Úr! Nem tudom, mennyire emlékszik az első alkalomra,…..
macmac 2017.04.28 16:19:49
@Comte de Gippaud: Tehát a leghelyesebb út, hogy aki hatalmon van az lopjon, építse a saját embereivel a saját gazdaságát, nyúlja le a közpénzeket. Nehogy már az gazdagodjon meg, aki értelmes, aki valami maradandót alkotott, hogyne, gazdagodjon az, aki közel van az éppen hatalmon lévőkhöz. Normálllis?????
A fűtőelem az atomerőmű lényege és egyben a legnagyobb problémája is. Maga az atomerőmű: egy atombomba, aminek energiáját lassabban nyerjük ki...
Egy március elején kiszivárgott tervezet alapján a magyar kormány ismét nekimenne a külföldi tulajdonú kiskereskedelmi láncoknak. Csak parkolásért 20 milliárd forintot szednének be az áruházaktól, ezen felül szabályoznák, hogy mennyit költhetnek reklámokra, kötelezhetnék a…..
macmac 2017.03.10 16:49:14
@Zsoltbacsi: Teljesen világos: a rekord nyereség az államnak kifizetett adóból keletkezett, hiszen ha a bank fizet, több pénze marad. Aztán meg bizonyára olyan címen hárították át, hogy sajnáljuk, de a tranzakciós adó miatt áthárítjuk a többletköltséget, kedves ügyfél. Igaz, hogy ez törvényileg tiltva van, de fogadd el.
A közművekről pedig annyit, hogy a hosszú táv nálam 20-30 év és nem kettő.
A kerítésről meg annyit, hogy Magyarországra nem jönnek, de Olaszországba meg Görögországba igen. A mi kerítésünk nem Európát veszi kőrbe, tehát ki lehet kerülni.
De ne vitázzunk, higgy csak a kormányodnak, de tartsd tiszteletben, hogy én nem hiszek nekik. Meggyőzni úgysem tudlak, mert hit ellen nehéz érvelni.
macmac 2017.03.10 17:32:05
@Zsoltbacsi: "Peldaul a keritesnel te is tudod, hogy a magyarra vonatkoztak a kijelentesek. Ferko meg olyat is mondott, hogy 200 forintos praktikeres csipofogoval siman szetkapjak mint foxi a labtorlot."
Sajnálom, de ezt nem tudom szó nélkül hagyni: mesélj, hány migráncs szeretne nálunk maradni, hogy itt tejben és vajban fürödjön? Meg mi a fenéből van az a nyamvadt kerítés, hogy drótvágóval nem lehet szétvágni, talán titánból? Szét lehetne, ha úgy istenigazából akarnák. És annyi katonánk és határvadászunk sincs, hogy több tízezer ember ellen megvédje a kerítést, ha úgy istenigazából nekimennének. De szerencsére nem mennek neki, mert általában nem bűnözők. Csak szerencsétlen emberek, akik szeretnének élni és békét szeretnének a családjuknak.
macmac 2017.03.10 18:23:13
@Zsoltbacsi: Minden világos: a kiskerláncokat azért kell megadóztatni, mert a parkolójukban bűnöző migráncsok, akik Németországból és Ausztriából jöttek Magyarországra nőket erőszakolnak meg statisztikai adatokkal. Így már értem.
Tegnap megszavaztattuk az olvasóinkat, hogy szeretnék-e Majtényi Lászlót köztársasági elnöknek. A fideszes trolloknak valószínűleg nem tetszett, hogy Áder Jánosnak kihívója akadt és jelentették a Facebook-oldalt. Ami így megszűnt. ..
Sokat gondolkozom azon, hogy miért nem borult még rá az asztal a kormányra, miután az elmúlt években minden hétre jutott számunkra egy olyan "mutyi", ami önmagában gusztustalan. Mégsem halmozódott és gyülemlett fel szinte semmi, hanem érzéketlenné, vállvonogatóvá tette az embereket. Nagyjából…..
macmac 2016.04.28 08:25:09
@igazi Ténytár: Ne haragudj, de iszonyatos butaság amit írtál. Mi az, hogy genetikailag alattvaló? A genetika ilyet nem ismer. Sokkal inkább igaz szerintem, hogy sokaknak még van mit veszíteni, így nem mozdulnak, ráadásul nincs is aki megszervezze őket. Valamint a cikknek is igaza van abban, hogy fel sem fogják a körülöttük zajló eseményeket. Valamint a FIDESZ morzsákat oszt a támogatóinak, ezért úgy érzik, hogy ez nagyon is jó nekik.
macmac 2016.04.28 17:26:54
@Tibi !: Tudtommal a Kádár korszak 1989.-ben szünt meg. Azóta eltelt 27 év. Csak azt nem értem, hogy miért látok a tüntetéseken csupa nyugdíjast, mikor azok pont a Kádár korszakban szocializálódtak, és hol vannak a 20-28 évesek? Kedves Tibi, bizonyára Te tudod a választ.
Szokjunk hozzá a gondolathoz. Aki ilyen plakátokat kitetet egy országban, az fasiszta diktátor. Aki idegengyűlöletet terjeszt szándékosan és tudatosan, pláne párszáz nyomorult ellen, az holnap hagyja felfesteni az üzletekre, hogy ZSIDÓK, KIFELÉ! Ha ehhez az ország asszisztál,…..
macmac 2015.06.07 15:17:02
@Nicktolvaj: Világos. A hibás az a szerencsétlen, aki nem akar éhen halni, sőt, dolgozni akar. Nem ám az a magyar vállalkozó, aki adót csal, bejelentés nélkül alkalmaz embereket..Nem ,nem, Ő a szent magyar ember, aki tőlem, meg persze tőled LOP. Normál bejelentett embereket egyébként sem alkalmazna, mert azt nem szereti, az drága. Lopni, azt szeret. Én inkább arra küldeném a NAV-ot aki alkalmazza őket, és nem a bevándorlót büntetném.
macmac 2015.06.07 17:02:29
@Nicktolvaj: Kösz a tanácsot, de én úgy gondolom, hogy nem én szorulok rá.
macmac 2015.06.07 17:13:08
@Nicktolvaj: ah, nincsenek érveid. Persze, mindenki kő gazdag, aki ide jön. Naná. És olyan gazdag, hogy nálunk akar feketemunkás lenni. Ez ma az afrikai és arab, no meg az afgán gazdagok minden vágya. Normális?:)))))
Egy kis adalék a halálbüntetésről indult vitához. Nem gondoljuk, hogy ez eldöntené a vitát - pro vagy kontra. De ki tudja? A poszt végén ön is szavazhat...
macmac 2015.05.21 14:27:27
@Muad\\\'Dib: Én csak továbbvittem a gondolatot a posztod szellemében. Nem a Te szavaid, de nem is írtam azt, hogy mondtad.
macmac 2015.05.21 14:34:47
@gigabursch: Így igaz. Csak a felsoroltaknak a társadalom nem ad felhatalmazást arra, hogy halálbüntetésre ítéljen egy másik embert. Legalább is ilyen hegesztővel még nem találkoztam.
macmac 2015.05.21 14:43:22
@Muad\\\'Dib: Hülye felvetésre nehéz válaszolni, de megpróbálok. Az ártatlan kivégzése egy igazságszolgáltatási jóvátehetetlen hiba, egy gyilkosság pedig egy köztörvényes bűncselekmény. Az első elkerűlésére van mód, ha nincs halálbüntetés, a második pedig sajnos évezredek óta létezik. Sajnálom, ha nem tudsz különbséget tenni közöttük.
Január 2-án erődemonstrációra készül a társadalmi ellenzék, amelyen a mai állás szerint meg fog jelenni a parlamenti hivatalos ellenzék egy része -- konkrétan a DK -- a saját zászlói alatt. A tüntetés fő szervezője, Várady Zsolt, illetve néhány másik szervező is megkérte…..
macmac 2014.12.25 14:01:54
@eszim: én megpróbálok kissé kultúráltabban reagálni, már amennyire az egyszerű agyammal ez lehetséges:) Tehát: minden polgári demokrácia a pártok és pártprogramok versengésén alapszik, a választóknak az a feladatuk, hogy ezek közül válasszák ki a számukra legjobbat. Olyan, hogy program nélkül valaki nyerjen csak Magyarországon volt lehetséges, ez a Fideszre szavaző magyar választókat minősíti. Kétszeresen, mert a "folytatjuk" nem program. Egyetértek azzal, hogy a korrupt embereket az ellenzéknek ki kell tenni a soraiból. De azt is meg kell nézni, hogy tényleg korruptak-e, vagy csak a FIDESZ jól működő karaktergyilkosságának estek áldozatul. A civil megmozdulással az a bajom, hogy nincsennek követeléseik: elmondják egymásnak, hogy mi a bajuk, de hiszen ezt tudják, azért van ott a tömeg!! Meg kellene fogalmazni, hogy pontosan mit is akarnak: visszaállítani az Alkotmányt? Kivizsgáltatni EU-s szakértőkkel a korrupciós ügyeket? Előrehozott választások kiírását? Az, hogy Orbán takarodj sajnos nem elég, mert elereszti a füle mellett és kivár.
Az én egyszerű agyammal erre jutottam....
macmac 2014.12.25 16:21:59
@eszim: Látom, kiürítenéd az országot:) Sajnos a korrupció a velejéig átjárta a társadalmat. Az "hazudtunk éjjel-nappal"-hoz csak annyit, hogy hallgasd végig az egész öszödi beszédet, értelmezd, és utána ítélj. Sajnos nem hagyták ( az MSZP-n belüli kiskirályok) rendbetenni a dolgokat. De ez már történelem. Nem kérdés, akkor kellett volna Gyurcsánynak lemondani. Hiba volt, hogy nem tette.
Az, hogy az ellenzéki pártok semmit sem tettek az elmúlt 5 évben, az vicces kérdés: mit tudtak volna tenni? Láthatóan nincs támogatottságuk, csak pár %. Minden javaslatukat lesöpri a FIDESZ szavazógépezete.
A politikus - bármilyen pártban politizál is - hatalomra akar jutni. Ezt nem szabad neki felróni, ez a politikájának célja. Az, hogy oda jut-e vagy sem, na az műlik rajtunk, választókon. Értelmes, gondolkodó országban az arra érdemeseket juttatják a hatalomba mégpedig a programjuk alapján. Ha nem valósítják meg, elzavarják őket a következő választáson. Sajnos Magyarországon még nem tart itt a választópolgár.
macmac 2014.12.25 17:34:22
@eszim: Látod, nincs is közöttünk olyan nagy véleménykülönbség. Igen az ellenzéknek ki kell vetni magából az oda nem való megélhetési politikusokat. Ez nagyon nehéz ügy sajnos, mert 90 %-a a magyar politikusoknak a megélhetéséért politizál. Nincsennek Szechenyiek, Deákok manapság. Főzni azzal kell reálisan ami van. Semmi bajom azzal, hogy a civilek hozzanak létre valami új, jobb szerveződést, tiszta emberekkel, a hazáért dolgozva. De ehhez kell egy program: itt vagyunk ma, és ezekkel az eszközökkel ide akarunk elérni. Na ezt nem látom eddig. Orbán pedig tovább rombol, a nép szegényedik és egyre kevesebb az idő.
Rég jártam a saját blogomban, a facebook lenyomta. :) De most megint volt valami, ami miatt billentyűzetet ragadtam: munkavállalási kedv. Olyan helyen dolgozom, ahol - sajnos - elég nagy a fluktuáció. Ezért gyakorta tartunk interjúkat, válogatásokat. Hol teljes munkaidős, hol részmunkaidős…..
macmac 2014.09.17 18:11:00
@jobangel: A megoldás a saját cég valószínűleg.
macmac 2014.09.17 18:21:16
@kekecke: Ja és még annyit, hogy vicces, hogy a "mi neveltük Őket ilyenné"-ből azt szűrted le, mintha azt írtam volna, hogy Te nevelted Őket ilyenné. Nem, nem. Ez azért többes szám első személy, mert a társadalmi közgondolkodásra utal:) És igen, a magyar társadalmat mi, ti ők alkotjuk/alkotják, az én, a mi és a Te tevékenységed is benne van a közgondolkodásban. lol
macmac 2014.09.21 18:53:45
Úgy tűnik folytadódott a disputa. Tehát: 6! éve vettünk fel kb 10 fő üzletkötőt. Ezek közül ma is 9-en nálunk dolgoznak. Fiatalok, egyik sincs 30 éves. A kiválasztás folyamata az volt, hogy az önéletrajzokat és az ezek alapján behívott jelölteket a HR-rel közösen választottuk ki, és hallgattuk meg. Nem hívtuk Őket Budapestre, hanem a lakóhelyükhöz legközelebbi régiónkban volt az első interjú. Ezeken egyenként vagy 10-10 jelölt vett részt, külön, külön 1/2 óra időtartamban. A vezetőségé volt a második, utolsó kör 2-3 jelöltet vittünk eléjük, mindíg azt választották, akiket mi is a legjobbnak tartottunk. Nem voltak fejedelmi fizetések, ez jutalékos munka. Jött a válság, évekig szinte semmi jutalék nem volt, csak az alapfizetésük. Maradtak. Ma a cég sikeres, jobb a gazdasági helyzet, elmondhatjuk, hogy a sikerekink nagy részét nekik köszönhetjük. Meg is vannak becsülve. Anyagilag és erkölcsileg is. Azt akarom ezzel mondani, hogy a 10 kolléga kiválasztásához kb. 100 jelöltet hallgattunk meg személyesen. Azaz ez a folyamat a munkáltató részéről komoly erőfeszítést igényel, ha jól csinálod, az eredmény is tartós lesz.
És ami még fontos: nálunk nincs minimálbér, mindenki a teljes bérére van bejelentve, és minden hónap elsején pontosan megkapja a fizetését. Talán még nem mondtam: a tulajdonosunk amerikai....És a saját területén a legnagyobb cég a világon. Mi pedig Magyarországon vagyunk abszolút piacvezetők.
Szerintem rezsicsökkentés? kinek? 2014.09.02 22:39:56
Augusztusban jött a „villanyóra leolvasó”, vidáman, viccelődve fogtam le Bandi kutyámat, eszembe sem jutott, hogy ez a pár perc még rémálom lesz majd a közeljövőben nekem. Csütörtökön meghozta a postás a különbözeti számlát tartalmazó borítékot, kibontottam, elolvastam,…..
macmac 2014.09.03 18:09:31
@polyvinyl: Történetesen egy vevőszolgálatot vezetek, van némi tapasztalatom:) Ha a törvényes feleség jött a számla miatt érdeklődni, lehetett volna felvilágosítást adni, hiszen ez nem az atomtitok....Ne hamisítson, persze, de azért az emberi szó és a segítőkészség ilyen munkakörben alapvető.
Azt csak csendben jegyzem meg, hogy nem mindenki nethasználó...És nem biztos, hogy a férj le tudja tölteni az adatlapot.
Nálunk az a divat, hogy első kőrben megvizsgálom, hogy nem véletlenül az én cégem hibázott-e? Ha biztos vagyok benne, hogy nem, akkor is inkább segítőkész vagyok, mint kioktató. Igaz, mi nem energiacég vagyunk, és fontosak a vevőink is. No meg van komoly konkurenciánk...
Tizenötezer palack ásványvizet vontak ki a forgalomból az élelmiszerbiztonsági hivatal vizsgálatait követően. A termékvisszahívás három kereskedőt és tucatnyi terméket érint.   A címlapok ijesztő nevű baktériumokkal sokkolnak, és fogyasztóként tényleg elég vacak érzés…..
Pár napja írtam egy bejegyzést, hogy jajj, vajh' ki lesz a baloldal közös jelöltje, a megváltó, ám hamarabb kiszivárgott az infó - Falus Ferenc - mintsem megnyomhattam volna a publikál gombot. C'est la vie, a magyar nyelvű írott kultúra ezzel nem lett szegényebb, ám az mszp…..
„Vitam et sanguinem pro regina nostra - sed avenam non!” („Életünket és vérünket a mi királynőnkért – de zabot, azt nem!”) A magyar rendek felkiáltása az 1741. évi pozsonyi országgyűlésen, az osztrák örökösödési háború idején     Hogy itt mekkora…..