Regisztráció Blogot indítok
Adatok
moTmeN

0 bejegyzést írt és 508 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Anita egy svájci pékségben dolgozik. Előtte évekig egy angliai moziban dolgozott, a svájci munkához kellett némi szerencse is. A három műszakban zajló munka nem mindig egyszerű, de (mint Csillának mesélte) szeretne maradni...
moTmeN 2021.07.29 10:29:23
@Golf2: Svajciul nagyon nehez megtanulni. En meg nem lattam soha olyan nyelvtanfolyamot, ahol svajcit oktattak volna. /s
Fegyveres őrök, golyóálló üvegű irodák, menekülő folyosók - dollármilliókat sem sajnálnak a cégvezérek biztonságára. Mark Zuckerberg biztonsága kerül a legtöbb pénzbe..
A városban élő egészségi színvonalának mutatója, a WHO Healthy Cities listája élén Koppenhága áll. míg a világ fővárosaiban nő a közlekedési káosz, lakói rendszertelen életet élnek, helytelenül táplálkoznak, Koppenhága arra tanít, hogy a kerékpárutak, a fenntartható szupermarketek, a jól szponzorált…..
moTmeN 2018.02.21 12:54:13
@dsteel:
A wikipedia oldal a Global Footprint Network jelentese alapjan listazta az orszagokat. Itt lehet bongeszni, hasonlitgatni orszagokat:
data.footprintnetwork.org/#/compareCountries?type=EFCpc&cn=54,97,256,231&yr=2013

Viszont valoban sok szempontbol nem tul kornyezetbarat az orszag, peldaul a csomagolastechnika sem mentes a muanyagoktol. (A 'kedvencem' az, amikor 10 gram okologikus zoldfuszert is kepesek muanyag zacskoban arulni a boltok) A legnagyobb tetel viszont a meg mindig jelenlevo szen(hidrogen) alapu energia okozta szennyezes, ami viszont folyamatosan, es gyors tempoban szorul vissza.
A masik fontos tenyezo a halaszat. Az viszont olyan tema, ami ambivalens, probalnak az ezzel kapcsolatos terheles ellen tenni, viszont a halaszat eros emberei sajnos nagyon szoros gyeplon tartjak a politikai donteshozokat.
Noha a pornó lassan a mainstream popkultúra részévé válik (azon most lehet vitatkozni, hogy ez jó vagy sem, de ez más kérdés), még mindig rengeteg előítélet, félreértés él vele kapcsolatban a köztudatban...
moTmeN 2017.01.15 08:43:19
@Gery87: talan te tul fiatal vagy ehhez, de ha nem, talan emlekezhetsz ra, hogy mikepp vonaglott Staller Ilona kolleganoivel a 80-as es 90-es evek fordulojan a kiralyi teve szilveszteri partijain. A Kacsa magazin 90-es evek elejen is meztelen novel probalta eladni magat, ahogy most teszik a bulvarlapok. Szoval azert nem annyira ujkeletu ez a dolog...
Persze az is kerdes, hogy milyen mediaban gondolja az ember eloretoltnak a tartalmat. A liberalbolsevik Elet es Irodalomban, vagy a Magyar Narancsban en nem futottam bele ilyen jellegu tartalomba.
Még mielőtt Pimasz úr beköltözött volna bárkihez is, az Összezárva Friderikusszal debütált volna a TV2-n, vagy D. Tóth Kriszta munkába menet csinált volna formabontó interjúkat vendégeivel, Lovász László már 2012 óta tolta a Lakástalkshow nevű formátumát, amiben az a pláne, hogy nem stúdióban…..
moTmeN 2016.11.07 21:37:15
@Boka1: hat az a faszi, akirol elneveztek a Lovasz-fele bazisredukcios algoritmust, meg a Lovasz-fele lokalis lemmat. Elsokent igazolta a gyenge perfekt graf sejtest, meg a Kneser-grafokra vonatkozo sejtest.
Momentan o tronol az MTA tronjan.
Subba Subba legenda: Oláh Omara 2016.01.05 10:18:00
Omaránál nem szült még nagyobbat Monor, de Magyarország sem nagyon, a legnagyobbak legnagyobbika, apád térdrekényszerítője, a legfaszább hangszín birtoklója, ugye emlékszel? My spirit animal :D..
moTmeN 2016.01.06 10:29:48
@A sötét nagy Úr: kiszervezte a munkat Bangalore-ba, ott meg mar reggel volt.
Részeg munkatársak, zavarba ejtő játékok, vagy egyszerűen az erőltetett jókedv. Mindannyian belefutottunk már néhány rémes jelenetbe karácsonyi céges bulin. Alison Green, az ”ask a manager” blog szerzője arra kérte olvasóit, írják meg neki ennél is kellemetlenebb…..
A hatalmas akváriumok nem csak a gyerekek számára nyújtanak izgalmas látnivalót - "szárazon" felfedezni a tengerek rendkívül változatos és izgalmas élővilágát felnőttnek és gyereknek is egyaránt érdekes. Most Európa 10, meglátogatásra érdemes akváriumát vagy - ha úgy jobban…..
Nem akartalak meglökni, bocsi B) ..
moTmeN 2015.06.15 13:53:37
A 2007-ben elhunyt tenor, Luciano Pavarotti F40-esét vette meg magának. És az szóljon be neki, aki nem ugyanezt tette volna, ha történetesen van annyi dellája. Eddig Infinitikkel és Renault-kkal kellett járnia, helyettük csak megteszi. Remélhetőleg, hamarosan posztol valami videót is…..
moTmeN 2015.02.20 22:26:02
@ZYLO: biztos van par ismerose a markaszervizben, olcsoer kicserelik a hibas alkatreszeket. ;)
Brazíliát csak nehezen érte utol a világméretű biciklis forradalom. A városokban sok az autó, a sofőrök miatt sokáig minden bringaút veszélyes kaland volt. A kerékpárosoknak azonban nemcsak az autósokkal kell megküzdeni. A közbiztonság sincs a topon még Rióban sem, ahol rövid…..
Nemrégiben olyan levelet kaptam, amely egy szerintem meglehetősen komoly, és sokakat érintő problémáról szól, és bár kérdésekkel van tele, azt gondoltam, érdemes megosztani, már csak azért is, mert hátha másnak is van ilyen téren tapasztalata, nem csak Lacinak. „Nemrégiben…..
moTmeN 2014.03.21 11:42:53
@Fekete Pestis: hat a nagy budos francokat. Minel atlathatobb minden, annal jobb. Persze az allam (vagy EU) jarjon ezzel elen, tegyen meg mindent a sajat transzparenciajaert, elso korben. Ennek szamonkerhetonek kell lennie.
Az atlathatosag csokkenese egyedul a zavarosban halaszo entitasok szamara hasznos.
Súlytalanság közepette megfotózott csöcsök Kate Upton.     Kötözgetted volna a bikinijét, mint rohadt élet!  ..
moTmeN 2014.02.19 15:47:45
@Gutowsky: "És erre a cuccra a pornóipar, hogy nem csapott még le? "
io9.com/5686804/12-greatest-zero+gravity-sex-scenes-of-all-time-nsfw
Subba Subba Travel: Budapest 2013.12.11 17:06:38
Melissa, a La Carmina videobloggere volt kint a Szigeten a nyáron. A lapos program kimaxolása után benézett a városba, archivált mindent amit látott, és arra a megállapításra jutott, hogy Budapest a legmenőbb város Európában. Végre egy politikamentes országimázs..
moTmeN 2013.12.11 21:21:20
@Matt_Kirby: Na azert Nørrebronak meg Vesterbronak is vannak cuki utcasarkai... Nem volt ijesztobb a Szigony utca se... Mondjuk ott se fostam.
A dán kormány honlapján ilyet találsz útmutatónak a választásokhoz. Elég jó. ..
moTmeN 2013.11.23 11:41:12
@Az igazi Trebics: sot, szemelyes iratokat sem kertek, semmit. Vittem az itt lobogtatott cetlit (amit a postas siman bedobott a postaladamba, ohne tertiveveny), bediktaltam a szuletesi datumomat, es mehettem ikszelni. Ja, es a cetli az tenyleg ekkora, es ez a ketto kozul (kommune es regionalis valasztas is volt) a kisebbik. A nagyobbik kb meterszer felmeteres.
A ledolgozott órák száma és a termelékenység között világos negatív összefüggés figyelhető meg, így lehet, hogy a gazdag németek keveset dolgoznak, míg a csődös görögök sokat. A görögök lusták, és keveset dolgoznak, a németek pedig szorgosak, és rengeteget dolgoznak.…..
moTmeN 2013.10.24 13:31:58
@Jóképességű Takarítónő: masik ellenpelda, hogy sokan a skandinav orszagokat is kvazi-szocialistaknak tartjak, aztan megis 55-70e USD a GDP per person. A ver kapitalista usaban meg 50e. Angliaban 38e. Nemetorszagban 40e.
A biciklikre házilag is felszerelhető elektromos motor prototípusát készítette el egy New York-i fiatalokból álló csoport. A kerékpározás mellett elkötelezett társaság időt és fáradtságot nem kímélve állította össze a FlyKly névre keresztelt szerkezetet, amellyel most a…..
moTmeN 2013.10.17 16:32:33
@hungarisztan: riaszt, ha nelkuled mozog, es koveti az elkovetot.

Mondjuk en eddig ugy gondoltam, hogy a kickstarter olyan projekteknek van, amikben van valami ujdonsag. Megnezve a Copenhagen Wheel es a FlyKyl videojat, ugy tunik, hogy nem sok kulonbseg van a ketto kozott.

Mindenesetre ez a Copenhagen Wheel tenyleg nem tul elterjedt.. Az elmult masfel evben egyet sem lattam Koppenhagaban, pedig eleg sokat kozlekedem mindenfele.
Egervári Sándor lemondott, de ez nem oldja meg azt a felfogást, ami megteremtette a "szerethető válogatottat" vagy, ami egy nem létező bajnokság nem létező nézőinek stadionokat építene iszonyatosan sok pénzből csak azért, mert szeretjük a focit. Ugyanis ebből nem lesz magyar…..
moTmeN 2013.10.12 10:49:52
@Sütemény1975: harom olimpiai arannyal, ket vb ezusttel es egy eb bronzzal ne lenne a magyar nemzet futballnemzet, kerdezhetnem ekkor.
Október 6. Magyar nemzeti gyásznap, amelyre a cseh és szlovák köznyelv is megemlékezik: Világoš. • Magyarországon nem ismert, hogy a szlovák és a cseh nyelvben bevett szó • Szlovákiában nem ismert, hogy Magyarországon ez egy fájó történelmi…..
Ma (szombat)  délelőtt Kelenföld és Háros állomások között azonos vágányra került, és egymással szemben haladt két vonat, és egymástól mintegy 100 méterre álltak meg. Országos hír lett belőle, de vajon tényleg olyan veszélyes helyzet volt ez? Mint minden komolyabb…..
moTmeN 2013.09.15 17:41:08
@Realista Vasutas:
"de a pályára békeidőben érvényes sebességkorlátozás betartása esetén az sem lett volna súlyos"
Errol beszelek a gyok kettonel. Hogy elobb-utobb kezdeni kell valamit azzal a vasutnak, hogy a szaz eves menetidohoz kepest minimalis az elteres. De - kerdem en - mi lesz akkor a biztonsaggal, ha ebben a lelassult tempoban is gondok vannak.
Hogy mirol beszelek?
Peldaul mifelenk (ez egy masik orszag) a fovaros kozepebol egy (nyilegyenes, autopalyas) kozuton 35 kilometerre levo telepulesre autoval 29 perc a menetido, mezei vonattal 23, ic-vel meg 18. Vagy egy 165 kilometerre levo varosba (ugyancsak vegig autopalya) autoval 1:45, ic-vel 1:17. Es nem alap a 20 perc keses.
Nem igazán szeretnék elveszni a hazai politika mocsarában, de Orbán Viktor Wall Street Journal interjúja kapcsán (magyarul itt található beszámoló) szeretném az ott elhangzottakat a tényekkel szembeállítani. Miközben a kormányzati propaganda gőzerővel hirdeti a sikereket leginkább…..
moTmeN 2013.07.21 00:36:37
@Ándi bácsi: a kozmunkabol milyen barba-trukkel fog majd a foglalkoztatott olyan kepesitesre szert tenni, amivel a versenyszektorban is el fog tudni helyezkedni?
A McDonald's és a Visa megkísérelte pénzügyi tanácsadással ellátni alkalmazottait, a gond csak az, hogy a dolgozók számára írt pénzügyi tervből az jött ki, hogy az átlag McDonald's dolgozó épphogy nem hal éhen.A pénzügyi tervek gondosan számba veszik a dolgozók bevételeit…..
moTmeN 2013.07.18 18:47:49
@Eltévelyedés: mindenki nem lehet bankigazgato/mernok/informatikus, es elvileg a tarsadalom folyamatos fejlodese azt kellene hogy jelentse, hogy legalabb arrafele tendalunk, hogy azok se szukolkodjenek, akik nem az eppen aktualis hianyszakmaban elnek.
Új sorozatot indul ma, ugyanis arra kértem az országfelelősöket, írjanak arról, hol és hogyan nyaralnak a környezetükben élők. Elsőként a magyarok körében is egyre népszerűbb bolgár tengerpartra látogatunk el Max val segítségével. Kiderül, miért kötelezően szőrös a…..
Aggódni kezdtem északi szomszédaink egészségi állapota miatt. Annak persze örülök, hogy egyre több szlováknak telik luxusautóra, de ijesztő tendencia, hogy közülük ilyen sokan kényszerülnek mozgássérült igazolványt használni. Ennek a kék Porschénak az utasa például…..
moTmeN 2013.07.05 11:03:26
@S.A.: ha mindenki a vilagbeke megoldasan faradozna, akkor sosem jutnank egyrol a kettore. Az ilyen apro lepesek vezetnek ahhoz, hogy lassan jobba valik a tarsadalom. Ez a mozgasserult autotulajdonos valoszinuleg vallalkozik is, ahol hasonlo etikai hozzaallassal intezi ugyeit, igy az esetleges versenytarsa hatranyba kerul, kesobb ellehetetlenul. Aminek a tarsadalom issza meg a levet.