Regisztráció Blogot indítok
Adatok
piir (törölt)

0 bejegyzést írt és 119 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai poszt felvezetőjét azzal kell kezdenem, hogy soha nem hittem a sztereotípiákban és az általánosításokban, mert minden ember sorsa más és más. Számomra az előítéletekkel a harcot sikeresen felvevő Dániel írása is ezt támasztja alá – hogy miért, az rögtön…..
piir (törölt) 2012.09.06 11:05:14
@venator: "Tudod, amíg többnyire pofára vagy haveri alapon osztjátok ki az állásokat, addig nem is lesz sok tekintélyetek. Az álláskeresők között semmiképp...
Vajon mekkora tehetség kell egy HR szak elvégzéséhez? "

Mert minden HR-es egyforma, igaz?
Nem végeztem HR szakot, de 7-8 évig dolgoztam benne, és sosem függött tőlem, hogy kit vesznek fel egy állásra. De láttam, hogy vannak flegma munkatársak, és vannak, akiknek semmi tehetségük több ezer emberrel szót érteni, problémát megoldani, felfelé és lefelé is emberségesnek, de nem részrehajlónak lenni... nem az iskola elvégzése nehéz, alapvetően személyiségjegyek határozzák meg, hogy ki lesz jó személyzetis, és ki nem.
piir (törölt) 2012.09.06 11:14:21
@Lobelt Ledfold Reloaded: érdekes tény egyébként, hogy Norvégia a 19. század közepéig zárva volt pl. a zsidóság előtt, Svédország sokkal hamarabb nyitott, de az igazi nyitás a második világháború során következett be, amikor a menekülteket elkezdték befogadni --- de erre azért nem voltak túlzottan felkészülve, és elég ellentmondásos volt az első időszak. (forrás Gergely Ágnes: Riportnapló északról :))
"Sokat elárul az Orbán-kormányról, hogy már az első „igazi” kormányátalakítást meg sem várva távozott belőle az a két szakpolitikus, akik a leginkább jövőorientált stratégiai ágazatokat, a földet és az energiát felügyelték." - írja a NOL.hu-n…..
piir (törölt) 2012.06.08 10:24:14
@pandava: Nos, épp ezért mondtam azt, hogy a GDP túl van misztifikálva. Nem igazán mond semmit arról, hogy miért szegény a vidék. Csak annyit mond, hogy a GDP 40%-át Bp állítja elő, óriási vízfej.

Na most megkerestem, ez pl. nagyon érdekes, azt mondja, van két adottságaiban tök egyforma város, és miért van az, hogy az egyik szegényebb, mint a másik. A válasz a szerzők szerint az intézményekben van. És igazából ha belegondolunk, a magyar vidéken is óriási gondok vannak oktatással, igazgatási szervekkel, az egész korrupt belüggyel, a pénzek elosztásával, szóval ebben igazán van valami.

eltecon.blog.hu/2012/05/21/az_egyiknek_sikerul_4
piir (törölt) 2012.06.08 10:38:54
@pandava: + még a gázfogyasztás kérdésre. Igen, a fűtésszámla óriási nehézség. Ugyanakkor arra is emlékszem, amikor vidéken a legtöbb család átállt gázkazánra, mert nem tűnt drágának a gáz, és mert milyen tiszta.. és csak kevesen voltak óvatosak meghagyni a vegyes tüzelésűt. Városban kevésbé opció persze, hogy mivel fűtesz, a tömblakásokban, de a vidéki emberek már évekkel ezelőtt látni kezdték ezt, hogy már nem is annyira jó ez a gázfűtés, és hogy kiszolgáltatottá tette őket. Arról, hogy mi az ökobb, van vita a szakértők között. Mert a gáz egy nem megújuló forrás.
piir (törölt) 2012.06.11 09:29:26
@pandava: "lehet túl van misztifikálva, de gdp le => munkanélküliség fel összefüggés megvan."

nos, azt hiszem, ennél azért mélyebben is szánthatnánk a makroökonómiát :-/
mint mondottam, az _okokról_ nem mond semmit
almaleves Swinger óvoda 2012.04.17 18:00:00
 Helyszíni riport Svédország leglangyosabb, kevert hőmérsékletű óvodájából, ahol a piratebay terroristák és a kiber-szexuális bűnözők tömeges kiképzése folyik.Tökeletesedésünk új napra virradt. Törődés helyett szex, óvodai mantrikus vagy tantrikus rituálék,…..
almaleves Emigráció 2012.04.10 13:25:00
Lucy, múlt héten az Egyesült Államokból a sarki közértbe emigrált, mivel helyzete csaknem tarthatatlanná vált. A pénztáros végignézett a bevándorlón és azonnal befogadta a kérelmét.Vigasztalásul átnyújtott neki egy klubkártyát, ami minden vásárlásnál 10% kedvezményt fog…..
 Bár a szlovák jobboldal jórészt megérdemelte a vereséget bő másfél éves kudarcokkal teli és kiábrándító kormányzása után, a Robert Fico vezette Smer (Irány) semmivel sem érdemelte ki a páratlan diadalt, amelyet az előrehozott választásokon aratott. Győzelmét egy…..
piir (törölt) 2012.03.23 16:13:23
Tegyük fel, hogy Fico tényleg rossz, és az is lesz. Nem élek Szlovákiában, de nagyjából ez a kép állt eddig össze róla. Na de a jobboldal korrupciós technikáit azzal védeni, hogy de hát az kevésbé volt rossz, meg olcsóbb is volt... mióta írják be a vagyonnyilatkozatukba az ottani intézményvezetők, politikusok stb., hogy korrupcióból szerzett jövedelem? És ha még kevesebb is volt, ez olyan megengedett elem? Nagyon nem tetsző a civil legitimizálás ilyen kezdeményezése.

Egyébként persze mindenki elismeri, hogy Dzurindáék csináltak az országból szlovák tigrist, levitték a hiányt stb. De épp azért bukhattak óriásit a Gorilla-ügyön, mert tőlük egy kicsit többet vártak a szavazók, több tisztaságot talán. Tisztességesnek is kell látszani. Attól lehet tartani, hogy a választópolgárok hite a tiszta politikusokban halálos csapást kapott, ha volt ilyen, és egyáltalán nem biztos, hogy ezt olyan egykönnyen legyőzik majd, és "csak egy részüket kell megnyerni és újra nyitott lehet a verseny". A kormányzás közben zajlott civakodás, kormánypártok közti inkoherencia volt talán az első és főbb ok, amiért most ekkorát buktak, innen legalábbis úgy tűnt, néha már hisztérikus a hangulat.

Emlékezetes a szerző korábbi cikke, megrendítő volt anno olvasni. Most viszont kicsit inkább úgy tűnik, hogy emez a cikk azt a régebbit is védi. Például ilyenekben:

"Ahelyett, hogy racionálisan mérlegelve, saját és országuk jobbra fordulását szem előtt tartva járulnának az urnákhoz, inkább az emóciók és a hit mozgatja őket. Eközben templomba egyre kevésbé járnak, a vallástól egyre inkább elfordulnak, Isten és a halálon túli megváltás helyett a populista illuzionisták által ígért földi megváltásban (állami gondoskodás, „szociális biztonság“) hisznek.
Röviden, a túlnyomó többség egy racionálisan mérlegelő polgári gondolkodás helyett a demagógok által manipulált hívő birkacsordaként viselkedik. Ez korántsem egyedülálló jelenség térségünkben, a választók jelentős része, gyakran többsége mindenhol ilyen, az arányok tekintetében azonban megint csak Magyarország viszi el a pálmát."
ujszo.com/online/velemeny-es-hatter/2011/10/23/magyarorszag-tragediaja
Jonas Jonasson: A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt [Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, 2009] ford. Kúnos László Athenaeum, 2011.   [7 feles, ami éppen 3 és fél * ]         Kibaszott nagy csalódás. Tele a fa spájz a…..
A pillanatok alatt közismertségre szert tett Magyar Családtudományi Társaság nagy visszhangot kiváltó küldetésnyilatkozat-tervezetében káros jelenségnek írja le a házasság előtti szexet, az élettársi kapcsolatokat, nem beszélve a nem heteroszexuális…..
piir (törölt) 2012.03.12 08:56:53
piir (törölt) 2012.03.12 08:57:45
@Piir: mármint úgy értem, hogy nagyon jók ezek az ábrák. A foglalkoztatottság és a gyermekvállalási hajlandóság kapcsolata megvolt, de érdekes látni, hogy a házassággal mennyire nem függ össze.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sidewalk_Bubblegum http://www.sidewalkbubblegum.com/!!! http://supercashmoneysystem.com/sidewalkbubblegum//Sidewalk_Bubblegum_Complete_Collection.pdf !!! ..
 A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány 2011 tavaszán kutatási programba kezdett, amelynek célja a magyarországi szegénység vizsgálata és új szakpolitikai eszközök kidolgozása volt a mélyszegénység csökkentésének céljából. A kutatási projekt nem akart átfogó…..
almaleves Cameron 2012.02.06 11:27:00
- Cameron! Figyelj rám!- Ostobaság volna rád hallgatnom, én a buta génjeim miatt vagyok esendő! – válaszolta a másik.A szél elfújt egy házat, majd egy büdös és kicsit döglött kutyát tett eléjük.- Hol vagyunk? – kérdezte Cameron.- A szél szélénél. – eresztett…..
piir (törölt) 2012.03.01 15:36:55
@Almaleves: "távozni" a halálba szerintem csak siettetve lehet, mert a távozás szándékolt tevékenység, mint ahogy az a kérdés is szándékoltságra (így siettetésre) irányul, vajon érdemes-e. Áttűnni a halálba nem az érdemes vagy nem érdemes kérdése, előbb-utóbb megtörténik.

Szerintem akkor egészséges az ember, ha a gondjait mindig le tudja gyűrni annyira, hogy azt tudja magának mondani, élni akar.

Egy régi barátnőm "játszott" azzal, hogy visszatartja a lélegzetét, leállítsa a szívverését, hogy kipróbálja, milyen ez, átmenni. Az túlment az egészséges kíváncsiságon.
Mielőtt közölném Ángyán Józsefnek a lemondását illető szavait, szeretnék pár fontos megjegyzést tenni! Ezek főleg az Index.hu cikkében írtakra fognak vonatkozni.Téves az az állítás, miszerint az államtitkár mellett mindössze 19 civil szervezet állt volna ki lemondásának…..
Kicsit felkúrtam az agyam ezen az ál-nagymagyarságon. Milyenen? Hogy bemegyek az ABC-be zöldségért és tojásért, az ABC felirat alatt rovásírással volt kitéve az ABC neve. Belül bezzeg csupa magyar idény-zöldség és gyümölcs így télvíz idején. Eper, narancs, pomeló, lime,…..
piir (törölt) 2012.02.20 08:53:18
Most kell lépni ahhoz, hogy májusban saját megrendelésű, egészséges saláta kerüljön a kosárba. A Magyarországon is megjelenő közösségi mezőgazdaság megfizethető és vegyszermentes terménnyel láthatja el a városi családokat,…..
piir (törölt) 2012.02.17 15:39:02
Audi kontra Zsák Ferenc: 200 millió A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vesztegetés megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslatot tett az illetékes ügyészségnél a győri Audi-gyár bővítését megakadályozni próbáló környezetvédő szervezet elnöke, Zsák Ferenc ellen -…..
piir (törölt) 2012.02.17 09:55:12
Greenr-re illő téma: újabb Jangce-tragédia közeleg, de ezúttal Brazíliában. Egy petíció kering a facebookon (www.avaaz.org/en/amazon_under_threat/), és utánaolvasva ennek az épülendő duzzasztógátnak, a helyzet hajmeresztő.
amazonwatch.org/work/belo-monte-dam
en.wikipedia.org/wiki/Belo_Monte_Dam

Két dolog pl., ami egyáltalán nem érzelmi kérdés:

In 2006, Conservation Strategy Fund (CSF) analyzed different cost-benefit scenarios for Belo Monte as an energy project, excluding environmental costs. Initial benefits appeared marginal. When simulating energy benefits using a modeling system it became obvious that Belo Monte would require additional upstream dams to provide water storage for dry season generation. CSF concluded that Belo Monte would not be sustainable without the proposed Altamira (Babaquara) dam which would have a reservoir more than 10 times the size of Belo Monte's, flood 30 times the area submerged by Belo Monte, indigenous territories of the Araweté/Igarapé Ipixuna, Koatinemo, Arara, Kararaô, and Cachoeira Seca do Irirí natives.[47]

WWF-Brazil released a report in 2007 stating that Brazil could cut its expected demand for electricity by 40% by 2020 by investing in energy efficiency. The power saved would be equivalent to 14 Belo Monte hydroelectric plants and would result in national electricity savings of up to R$33 billion (US$19 billion).[49]
A szabad választás átkaForrás: www.hajnalvilag.blogspot.com, komlomedia.wordpress.com Adott egy rekesz alma, benne a szokásos tartalom: vannak nagyon szépek és kicsit csúnyácskák, meg néhány ütődött, romlásnak indult darab. Ha ez a rekesz egy boltban van, mi történik? A…..
piir (törölt) 2012.02.07 09:25:03
@dernarmot: úú, NEF, kösz a linket! szeretem a cuccaikat, tőlük szippantottam a heti 21 órás munkahét ideológiáját is :)
(Nem tudom hová kerülhettem ki, vagy, hogy mekkora erőkkel bír(!) a közösségi média (facebookról egyhónap alatt 8500 látogató!) - de az Új-zélandi veteményes tiltási tervezetes poszt egy hónap alatt 5800 látogatót vonzott!) Frissítés 2012. február 9.: A Világbank és a…..
Miközben Orbáni magasságok hadoválnak génmódosítás mentes Magyarországról és alaptörvénybe került a termőföldjeink ilyen irányú tisztaságának stratégiai megőrzése, addig Január 2-án, még gond nélkül lement a "parasztoknak" a szokásos marketing rizsa, hogy…..
piir (törölt) 2012.01.23 19:35:53
@Pacsker: jaja, meggondolom, mikor olvasok itt legközelebb.
piir (törölt) 2012.01.23 19:39:37
@Pacsker: egyébként a linkeket köszi. mondjuk akinek más a foglalkozása, az nem biztos, hogy el tud ennyit olvasni egy témáról, meg még ezer másról, ami érdekli. én sem várom el, hogy az én szakmámban mindenki olyan tájékozott legyen, mint én...
piir (törölt) 2012.01.24 15:56:45
@Pacsker: kérném, hogy ne címezgess nekem többet. kösz.
A kudarcok napja, melyiket lehetne kiemelni?Talán mindegyiket, hogy meg ne sértődjenek!A torz, rekedt sikolyok völgyét megpillantva, kerülni kezdenek az emberekOlyannyira taszító vagyok, mocskos és hitetlenElképesztőDe ők látják, ezért kerülnek Az unalom belém mar, nincs nyoma,…..
piir (törölt) 2012.01.23 21:01:53
@Almaleves: haha, Carling jó! :-D
Van egy ilyen végkicsengése Hetesi Zsolték Utolsó kísérlet című könyvének is. Vagyis ez, hogy a bolygónak meg se kottyanunk, ahogy kihalunk, néhány (tíz?)ezer év, és regenerálódik minden, amit rommá használtunk. Magunk miatt kellhet ez az... utolsó kísérlet.
piir (törölt) 2012.01.23 21:09:37
@kunzoo: a borkóstoló, pincelátogatás engem is érdekelne majd, ha ezt valahogy lehet tudni előre, nem tudom, hogyan :) amatőr borkedvelőként, aki szívesen hallgatja sokat a borászokat, ha mesterségükről beszélnek :)
piir (törölt) 2012.01.23 21:25:29
@Almaleves: blogolás hozzáállásról még, hogy nekem fura volt az Új-Zélandos posztnál is a kommentcsata, meg néhány más poszt alatt is elmérgesedett a hangulat, de úgy gondoltam, azok inkább kilógnak a témából, és biztos azért van...
greenr.blog.hu/2011/12/28/amerika_utan_mar_uj_zelandon_is_bun_lesz_a_sajat_vetemenyes

ja és igen, dolgozni a szőlőben szép dolog :) lehet, hogy szívesen is mennék, mondjuk szüretelni, abban talán hasznos lehetek :-D
a munka nemesít, vagyis GMO? muhaha :)
„… a kisbirtok-párti államtitkár egyre kellemetlenebb a vidék békéjét szorgalmazó … tárca vezetésének.” (Népszabadság online, 2012. január 18-19.) Megdöbbenéssel értesültünk Ángyán József lemondásáról. Az Élőlánc Magyarországért…..
Biró Borbála talajbiológus, terresztris ökológus jegyzete a média által most felkapott csoda-kerti rendszerről.A vízkultúrás zöldségtermesztés talajbiológus szemmelA növénytermesztés új divatos módja manapság a vízkultúrás (hidropóniás) eljárás, ahol a növényeket…..
piir (törölt) 2012.01.11 09:22:38
@Pacsker: jaj, a bugyuta riporter :( és ez megy a tévében...

a riport végén elhangzik még, hogy "többszáz literes nagyrendszerekben is működhet". számomra kérdéses, hogy ez minőségi különbséget jelent-e ahhoz képest, hogy az áruházi zöldségeket hidropóniás rendszerben, tápkockáról nevelik. és azt sem veszem meg...

és miért is kellene itt, Magyarországon ezt nagyüzemben csinálni? jó termőföldjeink vannak, retket meg nem kötelező télen-nyáron enni. persze a fogyasztók ma már elvárják, hogy minden évszakban ragyogó friss zöldségek legyenek a pultokon, csak épp nem gondolnak bele, hogy ennek mi az ára. nagy hiba szerintem, hogy nem kötelező kiírni minden boltban, hogy a zöldségek milyen termesztésből származnak.
Nagyon hálásak vagyunk Komavárynak, egyik törzstagunknak, mert egy ritka csemegével örvendeztet meg minket: még a holnapi megjelenés előtt megismerkedhetünk egy könyv félrefordításaival, nem is akármilyen hosszban: Hamarosan megjelenik a legfrissebb Murakami-regényszenzáció, az…..
piir (törölt) 2011.11.04 13:38:32
A konszolidált körülmények között élő középosztály tagjaiban magasra csap az erkölcsi felháborodás hulláma, amikor azzal szembesülnek, hogy egyesek milyen szörnyű körülmények között keresik meg betevő kenyerüket. A szegény fejlődő országok lakóinak vagy akár a…..
Illusztris társaságban vagyunk a legkorruptabb országok listáján:            forrás: The EconomistIgen, természetesen ez egy ki tudja milyen módszertannal készült, nagyon szelektív összeállítás. Tudjuk magyarázni a…..