Regisztráció Blogot indítok
Adatok
orca75

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elvesztem. Napokig tudnék bogarászni. Érdekel a többi? ..
orca75 2013.03.01 00:16:28
@FrundsbergW201:
Ugyi?
:-)))
Egy korábbi posztból sokan már talán tudják – hazajött a Puch. Ez az az autóm, amelyik olyan régen készül, hogy néha szinte el is felejtettem, hogy létezik, annyira az ősidőkben vettem, hogy minden akkori tervem dugába dőlt, amit szántam neki.Az évek során sokszor eljutott oda,…..
TComment A zöld Merga titka 2012.07.15 10:32:00
Ha úgy vesszük, negyven éve ismerem ezt az autót. És most már az enyém. De ez még semmi, van egy ok, ami miatt végtelenül sokat jelent nekem. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
orca75 2012.07.15 21:13:03
Legtöbben máig meg vagyunk győződve arról, hogy ő lehetett volna az első magyar Forma-1-es pilóta, mások szerint nem. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
98 éves hagyomány: az International Six Days Enduro a világ egyik legöregebb versenye. Az első hatnapost 1913-ban, az angliai Carlislében rendezték. Évtizedekig a Six Days Trials volt a neve, míg 1981-ban, részben a viszonyok átalakulása miatt átkeresztelték. A motorosok olimpiája,…..
Bakos Richárd barátunk pompás beszámolót küldött. Pannoniás barátaival egészen Boszniáig motoroztak. Hallottak már az ottani piramisokról?  A motoros kemény mag a horvát-bosnyák határon Tavaly Jannónia, vagyis Hegyi János barátom kilenc napig dolgozott önkéntesként…..
orca75 2011.09.18 06:45:04
@dennisthemenace:

Ja, majdnem.
Manapság a hazai motorversenyekre kutya sem látogat, igaz, a neves nemzetközi viadalok elkerülnek minket. Az első, háború utáni grand prix közel százezer embert vonzott – a nézők ki voltak éhezve a viadalra. Ahogy a korabeli szpíker mondja: „A szólómotorok versenyében az…..
orca75 2011.06.03 22:35:41
@TyerCorp01:
Isten hozott a Vidámparkban!
:-)))
„Aki jót tehetne, de nem teszi, bűne az annak." Lukács 12:47 A történetet nagyjából megismerhetik, ha megnézik a videót, de ide kikívánkozik azért belőlem az, ami talán kimaradt belőle. Mikor Papp Tibivel nekifeküdtünk és elkezdtük intézni Zoli születésnapi…..
orca75 2011.05.31 12:46:58
Belsőség Ilyen idehaza nincs! 2011.04.14 20:44:12
Pedig de. Valami elkezdődött. Valami jó. És mi ott voltunk. ..
orca75 2011.04.17 22:33:23
@streetsta: Ott a pont!
Mi öreg magyar motorokkal voltunk, nem a megfizethetetlen kategória. De a döntött pályán suhanni vele: megfizethetetlen!
Szeptemberben ugyanott, ugyanúgy a szabadság terhére. :-)))
orca75 2011.04.17 22:50:42
@No quarter: András!
Magam és D.Nagy nevében köszönjük hogy ott lehettünk! Mindennel meg voltunk elégedve és nem éreztük teljesíthetetlennek a reggeli defekt után a korabeli cuccok viselését sem.
Belsőség A oszlopom már van 2011.01.15 07:50:00
Azt látom, hogy most már semmi nem ment meg attól, hogy egy tökéletesen rozsdamentes, szalonállapotú Ponton-karosszériám legyen. Bármennyit is könyörgök Csabinak. Gyári új kaszni készül - a gyárban. Az enyém annyiból jobb lesz, hogy az üregek is kapnak kezelést Ne értsenek…..
Japán motorosunk Budapesten felült a szopórollerre, ami azóta is száguld vele. Már leszállna róla, de a véletlenek nem engedik. Már lassan egy hónapja Spanyolországban van, előbb ártatlanul kirándult, majd kényszeresen várakozott. Mikor Budapesten a 6x6 Taxi jóvoltából megkapta a…..
orca75 2010.11.23 06:36:10
@baowah:
Diplomatikus válasz!
Akinek nem tetszik, ne olvassa.
Hajrá Kunio!
Becsüljük azokat az elvetemült motorosokat, akik kontinenseket szelnek át, hogy két keréken fedezzék fel a világot. Ma egy japán srácról szereztünk tudomást, aki Suzuki Djebellel indult el. Átvágott Szibérián, Ukrajnán, míg boldogan megérkezett Magyarországra. Lelkesedése nem…..
Tudom, nem fetrengni, hanem fetrengeni. De most itt kisautókról lesz szó, pontosabban egyről. A Kedvencről. És nekem nem távirányítós a kedvencem, holott volt az is gyerekkoromban. Nem is valami különösen szép modell, nem is valami nagy - csak egy 1:43-as Medzsó, pontosabban Tomica…..
Elkészült a motor, a próbaállványon beindítottam, majd beállítottam, szinkronizáltam a karburátorokat, beállítottam a gyújtást ismételten, majd a szelephézagokat is. A motor pöccre indult és szépen vette a tüzet. Járattam vagy 2 órát az állványon, cseréltem olajat, eljött…..
Hányszor, de hányszor fordult már elő velem - de gondolom önökkel is - hogy a homlokunkra csaptunk: ez miért nem jutott eszembe?! Sőt, a rosszabb, mikor kiderül, hogy korszakalkotó új ötletünket, amivel majd egyszer sok pénzt akartunk keresni, valaki más már megcsinálta és nincs…..
Tudom, hogy sokan fanyalogni kezdenek most, páran talán szidni is kezdik a Totalcart, mert nem értik majd, hogyan kerül egy ilyen pimf dolog egy országos autós magazin hasábjaira. Kétszáz kilométer, oda-vissza, plusz kavarással sincs ötszáz… Táv ez? Tett ez? Érdemes akár egy…..
orca75 2010.04.24 08:43:59
És a teljes Ponton DVD itt kapható még. Derűs videózást! (X) akiknek köszönhetjük:    …..
orca75 2010.04.23 21:21:23
Normális esetben egy motor restaurálása hónapokig, elfoglaltabbaknak évekig tart. Aki saját maga nem mer nekiállni, gyakran cimboráinál gyönyörködik – elkap egy-egy munkafázist és örül, hogy részleteiben látja újjászületni a gépet. A hétvégén lezajlott OT Expo egyik…..
Az Oldtimer Expo harmadik napja is jól kezdődött. Ilyenkor, reggel még tart az otthoni hideg zuhany utáni sokk, az ember friss és szinte boldogan esik neki ismét a 12 autó polírozásának. A KGST-s gazemberek mindenféle külföldi valutával (többek között trinidadi dollárral is)…..
Verőfényes, szép jó napot mindenkinek! Bár fizikai mivoltunkban már régen halottnak nyilvánítottak volna, mi még élünk. Az emberi szervezet csodálatos, például aránylag zökkenőmentesen képes átállni a napi két-három órányi alvásra. Illetve kómára inkább, hívjuk annak. A…..
orca75 2010.04.17 23:55:29
@bopat: Ha ismernéd a szervezőket tudnád, hogy nem egy szánalmas banda.
Elkezdődött az OT Expo – mögöttem egy Lotus versenyautót túráztatnak az osztrákok, előttem pedig autók és öreg motorok kupacai. Nemrég nyíltak meg a kapuk, de már most másodpercenként változnak a fényviszonyok a folyamatosan villogó vakuktól; egyre érkeznek az emberek.…..
Üdvözlöm önöket tömött standunkról. A standról, ahol tulajdonosok mutogatják autóikat a látogatóknak, a standról, ahol mindent szabad, feltéve ha óvatosan csinálják.Reggeli hivatalos sajtótájékoztatónk után megnyíltak a kapuk és mi – bevallom – kicsit félve…..
Belsőség Így vettünk veteránt 2010.04.07 15:13:00
Kedves olvasóink! Nagy örömmel jelenthetem be, hogy tegnap késő délután elkészült az egész estés Domsjö Expressz film. Ez nem kis dolog, tekintetbe véve, hogy a 60-70 gigabájtnyi nyers videó borzalmas mennyiségű. Ezt felscriptelni, összevágni, minden kísérő látványelemet…..
orca75 2010.04.07 18:46:15
@ommm: Nekem mindenképpen kell egy.
Persze dedikáltat szeretnék.
A csütörtöki bepakolásnál már lehet vásárolni?
14:15 Bendével az irodájában éppen a Hotel Daniaban készült videót nézzük, amikor Vályi Pista nevét írja ki a telefonom: Történelmi pillanat, a Ponty és a csapat megérkeztek Viszre. Öröm, eufória és könnyek. Margó, Karesz felesége pityereg a megkönnyebbültségtől, közben meg sem áll, mert gigantikus…..