Regisztráció Blogot indítok
Adatok
will

35 bejegyzést írt és 759 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ki fog ma kurvára megsértődni? Facebook, IRS, Green Fox, Codecool, Phil Murphy, nagy bankok és legacy technológiát használó - jellemzően nagyobb - cégek, Microsoft, BioWare, OKJ-élősködők, szeretett államunk. Offtopic: Újra itt! Legalábbis addig, amíg nem szánom rá magam, hogy saját szerverre…..
HMKE – háztartási méretű kiserőmű, szaknyelven így hívják az egyre népszerűbb otthoni nappaneleket. A napenergia hasznosításának terjedése támogatja a karbonsemlegességet, ezért alapvető fontosságú, ugyanakkor az éven és napszakon belül is ingadozó energiaforrás komoly kihívás a hálózatoknak.…..
will 2020.03.09 09:06:05
@igazi hős: " fordított egy cikket" - Nem hiszem, hogy fordítania kellett volna, hiszen konkrétan hazai statisztikák és saját E.ON-os területei adatok vannak benne, ez nem olyasmi, amihez angol cikkeket kellene fordítani, hanem jó eséllyel ért hozzá....
Gyors ütemben fejlődnek az elektromos autók, egyre messzebbre jutnak egy töltéssel, egyre nagyobb akkumulátort tudnak elvinni magukkal. Viszont a villanyautó-tulajdonosokat ezen kívül két másik dolog is foglalkoztatja: ki tudom-e várni az otthoni töltést, illetve alhatok-e nyugodtan vagy leég közben…..
will 2020.02.07 22:02:08
@gyedmaróz: Renault Fluence ZE pont ezt tudta, 2014-re teljesen kifulladtak abba az erőlködésbe, hogy iparági szabvánnyá emeljék. Keres a Google-ön ilyen cikkeket, hogy swappable battery. Aztán majd ha 2025-ben a Tesla kitalálja, akkor meg mindenki el fog olvadni tőle, hogy mekkora ötlet! (Mint a napelemes tetőcserép, amit 10 éve már megcsinált egy magyar mérnök, csak pár HVG-s cikknél nem jutott vele többre szegény.)
will 2020.02.09 12:06:49
@pneumónia: Jaj, ne viccelj már, a cikkben simán említ olasz, amerikai, japán kocsikat is. Történetesen kimaradt a koreai... de amúgy a cikk nem is hatótávokról szól, hanem az akkuméretekről, és az azokhoz kapcsolódó töltési időigényről. Szóval nem tudom miből vontad le, hogy németimádó lenne. (Ami akár lehetne munkaköri kötelessége is, aztán mégsem látszik annak)
will 2020.02.09 12:10:39
@Pipas: Az a kép nyilván egy számítógépes grafika, látszik, hogy minden digitálisan van generálva rajta, nap csillanás, bokrok, felületek. Más kérdés, hogy így pont nem valóságos, ez volt stock oszt kész, ne verjük már a blogolóra rá.
Vonatközlekedés pusztán nappanelekkel? Sajnos még nem terjedt el ez a megoldás, mindössze egy 3 kilométeres, teljesen egyenes sínszakaszon működik. De a lényeg, hogy létezik már olyan vasút, amelyik pusztán a vagonok tetejére és az állomásokra szerelt napelemeit használja a…..
will 2019.12.12 20:23:57
@komolytalan samu: a királyréti nem full önellátó, csak kiegészíti a napelem. Az ausztrál a megállókban levő napelemparkkal pluszra is termel, és minden körben a napelemes megy, nem csak "mutiba" néha. Ezzel együtt le a kalappal mindenki előtt, aki részben vagy egészben fotovoltaikusra fejleszt, ha megteheti. Szerencsére kiegészítő üzemű azért már sok ilyen erdei vasútnál van.
Általában az első lépés ugye az, hogy beadjuk a jelentkezésünket az adott iskolába!No igen, de van egy testes nulladik!Nem szeretek más pénztárcájában kutatni, keresni, pofátlanul megmártózni, mint érett süldő a tacsakos dagonyában, DE minden klasszikus rosszindulat nélkül(!) érdekelne, hogy kinek…..
A világ kétségtelenül legnagyobb igazságtalanságai közé tartozik Olaszország. Az olaszoknak mindenük megvan, amit látni érdemes (jó, a lundákon kívül), ki sem kell tenniük a lábukat otthonról: tenger, hegyek, borok és még az Uffizi is. Az olyan lélegzetlelállító falvakról nem is szólva, mint…..
A TV2 idén ősszel bemutatott egész pályás letámadásának részeként visszahozta tavalyról az elég sikeres Ninja Warrior nevű vetélkedőt, amiben a kistarcsai műkörömépítő és a szekszárdi grafikus is megmutathatja, hogy ő a legügyesebb és a legerősebb az országban. Komoly változásokkal tért vissza a…..
A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közös kampányba kezdett novemberben, hogy a vállalkozások térjenek át a kisvállalkozói adó hatálya alá. A kisvállalati adó (kiva) választásával több tízezer cég spórolhatna legálisan a közterhein. Jövőre egy százalékponttal, 13…..
Eljött azoknak az ideje, akik szerint a kereskedelmi tévéből csak a mocsok ömlik ránk, és a kikapcsolt lapostévé képernyőjét csak a nagycsoportos Lajoska rajzainak kiállítására használják, esetleg a nagymama csipkeverő tanfolyamon elsajátított képességeinek bemutatására, a Spektrum ugyanis október…..
Nem feltétlen szeretem a paparazzi fotósokat, sőt. Ahogyan a sztárok sem kedvelik őket túlzottan. Ám olykor azért előfordul, hogy véletlenül sikerül egy-egy remek fotósorozatot összehozniuk. Ilyen eset volt az is, amikor egy hírhedt lesifotós fecskében fényképezte le az éppen sztárrá avanzsált…..
will 2016.07.18 10:11:18
@Oláh Karin: Ugyehogy ugye? Ott bográcsoznak a felső utca végén az öregek, a leszedetlen sárgabarack meg húzza le az ágat.
Az emberi lét egyik mozgatórugója, hogy szeretnénk valamit elérni az életben. Mindenki vágyik rá, hogy büszke lehessen egy olyan dologra, amit jól csinál. Ez lehet a családi élet, a karrier, vagy egy hobby, amiben nagyon ügyes. Akadnak olyan hírességek is, akik csak egyszer villantottak nagyot az…..
sixx: Hamarosan elkezdődik a Viasat3 pucéremberes realityje, aminek beharangozó posztjára 1 117 000 alkalommal kattintottak a kedves olvasók a comment:comon, ezzel abszolút blog.hu- és valószínűleg magyar internetes rekordot is felállítva, mármint egy posztra lebontva értve. Köszönjük szépen,…..
will 2016.04.25 22:48:23
@szabóZ_sixx: Ugye Petra egy kísérlet, amiben Pókmajmot keresztezték egy búgócsigával?
will 2016.04.25 22:49:17
@szabóZ_sixx: Dexter filmzene vajon eben is lesz, mint minden Viasat produkcióban?
Puffogásunk tárgya – ami a blogunk premierje is egyben – az a hungarikum, hogy képtelenek vagyunk használni az azonosítókat. Aki évről évre minden adóbevallásba beírja ugyanazon adatait, az nagyjából tudja miről beszélünk. Nézték már meg a lakcímkártyájuk hátoldalát?…..
will 2016.04.15 13:26:23
@phothock.hu: Vagy még az lehet, hogy átmész Bayer Zsoltihoz, és ott vered a nyálad.
A várva várt Batman-Superman csörte ugyan szerintünk is megbukott, a ki tudja, mióta tartó, a közelmúltban ismét nagylángra csavart magyar filmesek vs. hazai kritikusok tusában viszont egy szerencsés kezdeményezésnek köszönhetően legalább sikerült egy asztalhoz ültetni a civakodó feleket. A Hurok…..
Szerző: Kanyó Ferenc 900 éve halt meg Könyves Kálmán. Életműve betetőzése volt a korábbi nagy formátumú Árpád-házi uralkodók, I. (Szent) István és I. (Szent) László uralkodásának. A boszorkányokkal kapcsolatos törvényét máig is sokszor idézik, gyakran pontatlanul. Sokkal kevésbé ismert azonban az a…..
will 2016.02.04 10:02:21
@Papp Levente: Erősen Kálmán-olvasatú anyag azért ez. Művelt, meg óvatos, ó hogyne. De milyen csávó vakíttat meg ötéveseket, bakker? Elmondom a sztori folytatását: a vak ötéves Béla felnőtt, és felnőttkorában egy országgyűlés alkalmával lemészároltatott hatvanvalahány főnemest revans végett, onnantól kussolás volt, és egészen korrekt kis király volt. A Game of Thrones kutyafasza a magyar történelemhez képest.
Hónapok óta cikkeznek róla, hogy nemsokára jön Magyarországra a taxigyilkos Uber. Aki nem tudná pontosan, a szolgáltatás tulajdonképpen egy mobilon elérhető taxi diszpécser alkalmazás, amelynek segítségével nem hivatásos taxisok - a hagyományos taxis viteldíjaknál olcsóbban -…..
A helyzet valós, nyilatkozni viszont mégsem szeret senki. Miért is? Mai közélet-cikkünk kommentposztja...
will 2014.07.31 11:49:57
@Ciri: Pont ezt éreztem én is. Felhívja a magyarországi kereskedőt, hogy a magyarországi gyárból hogy szállítanak. Két tök más cég, még ha azonos is az embléma, az egyiket osztrákok menedzselik, a másik kommunikációját gondolom a német központ vezérli, senki nem fog neki félórán belül nyilatkozni, de még csak elmagyarázni sem, hogy mi miért nem fog menni.
Miért nem versenyképesek a magyar vállalkozók? Vegyünk egy egyszerű példát, a számlázást. A helyzet egy közismert anekdotával is jól leírható: megkérdezik a cigányzenekar prímását Yehudi Menuhin világhírű hegedűművész játékáról, mire fanyalogva csak annyit mond:…..
will 2013.11.04 21:51:13
@(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller: Azért én kurvára megnéznék egy olyan ellenőrzést, mikor a NAV ellenőre számonkéri rajtatok, hogy miként bizonyítjátok az eredetiséget. A törvény szerin tugyanis: "168/A. §220 (1) A számla kibocsátásának időpontjától a számla megőrzésére vonatkozó időszak végéig biztosítani kell a számla eredetének hitelességét, adattartalma sértetlenségét és olvashatóságát.

(2) Az (1) bekezdésben említett követelménynek bármely olyan üzleti ellenőrzési eljárással eleget lehet tenni, amely a számla és a termékértékesítés vagy a szolgáltatásnyújtás között megbízható ellenőrzési kapcsolatot biztosít." Na már most, ha le is mented, ki is nyomtatod, meg is tartod az emilt, amiben kaptad, akkor is vehet egy mély levegőt, forgathatja a szemét a csávó, hogy "mit csináljak én magával..." Tipikus aljas gumiszabály. Ezért továbbra is mindenki digitális aláírást javasol. Még egy jó cikk a témában: blog.billzone.eu/2013/03/26/elektronikus-szamla-befogadasa/ És ami fontos: ha ti magatok ki is állítotok digitális aláírás nélküli számlát, azért hasonló számlák BEFOGADÁSÁNÁL én már nem lennék ennyire magabiztos.
will 2013.11.05 08:49:09
@(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller: Végig értettem amit írtál, igyekeztem figyelni is, csak éppen nem vagyok nyugodt. A kinyomtatott és lefűzött számláról csak te tudod, hogy kinyomtattad és lefűzted, és nem nyúltál hozzá semmilyen programmal, de NAV-os ellenőr beleköthet. Értelek, hogy nem kellene neki, meg külföldön ez a gyakorlat, tiszta sor! De akkor is többektől hallani, hogy biztos ami biztos alapon a digitális aláírás tudja elejét venni annak, hogy belekössenek. A pecsét és az aláírás sem azért van mai napig gyakorlatban sokaknál, mert tök hülyék ők is meg a könyvelőjük is. Hanem mert sokkal egyszerűbb megelőzni a bajt, mint kioktatni egy NAV-ost, hogy "dehát a törvény már így szól". Ha be is bizonyosodik az igazad, fog keresni mást, hogy törlessze a szégyenét. Ennyi. Nem mondtam, hogy nincs igazad, a magyar valóság miatt aggódom.
A Heti Válasz mai számát ezzel a borítóval sikerült megjelentetni. A vonatkozó cikk a neten csak kivonatolva olvasható. Az európai értelemben vett polgári liberális lap szerint azzal veszélyeztetik a melegjogok a heterók mindennapi boldogságát, hogy néhány országban már tilos…..
Subba Az igazi vérszopók 2013.07.17 09:03:38
Mindenki élje úgy az életét, ahogyan neki tetszik, azt mondom. De fogja még ezt a kivénhedt Marilyn Manson klónt bánni ez a 20 éves pofók kislány. Meg a napi egy pohár disznóvért. Meg az esküvőt Halloweenkor. Meg a csúnya sminket. Meg így az egészet. De addig is: Amúgy a vér…..
Újabb két Dumaszínházas távozik a műsorból azok után, hogy nemrégiben kilépett az egyik legismertebb stand-upos, Bödőcs Tibor. Most Lorán Barnabás „Trabarna" és Rekop György távozik a színházból, kimondatlanul mind a kettőjüknek valószínűleg a társulatvezető Litkay…..
Ez egy olyan interjú részlete, amely az utóbbi napokban bejárta a világot. Az Aranyoskám forgatása során szerzett tapasztalatairól beszél Dustin Hoffman. Rólunk, nőkről. És egy felismeréses momentumról, amikor látta magát sminkben, csak azt nem érezte, hogy vonzó hölgy lenne.…..
Tíz érdekes tény, amit nem tudtunk Észtországról Áder János köztársasági elnök éppen Észtországban volt, amikor itthon botrányos körülmények között ment át a parlamenten a földtörvény. A jogszabályt azóta az elnök aláírta, bár volt aki arra számított, hogy…..
will 2013.07.05 10:40:35
@alfax: Amikor kiszállsz Budapesten, akkor ugye te is azokat a száz éve épült házakat nézed meg, amikhez a jelen magyarjainak szikrányi közük sincs? Az meg, hogy Magyarországon több villamost kell ellátni, az ne legyen már mentség arra, hogy szar és drága a magyar tömegközlekedés. A mérethatékonyság miatt pont olcsóbb kellene hogy legyen, ehhez képest Tallinnban van ingyen, és nem nálunk... A magyarok többre vitték, mert jobb a domborzat, és szebb a kilátás? Ezt legfeljebb a honfoglaló magyarok számlájára tudom írni, hogy képesek voltak idéig eljönni. De mi köze ennek a magyarok teljesítményéhez?
will 2013.07.05 10:48:27
@wmiki: Te vénáidat addiktológus látta már? :)
will 2013.07.05 17:33:10
@alfax: Jóvanakkor bocsi a domborzatért. :) Csak a magyar virtus mellett kevesebb ellenérvet hoztál fel, miközben úgy állítottad be az észteket, hogy nekik könnyű, mert sík a vidék, és nem túl nagy.
Divat manapság a Hanza-szövetség hanyatlását felhozni, az EU-válságát magyarázandó. Mivel az érettségik idején amúgy is többen hajlandók belemerülni a történelembe, lássuk, ki mire emlékszik a Hanza-városokkal kapcsolatban, s mi ment feledésbe?A mai kor emberének, akinek…..
will 2013.05.09 21:12:05
@Somabaggio76: Soma, én ezen a térképen is látom az általad említett kontorokat, igaz csak piciben, de ott vannak, ilyen dupla piros aláhúzással, London, Bergen Novgorod, meg az egyéb svéd és norvég lerakatok is.