Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fata Richárd

153 bejegyzést írt és 107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 13 éves, amúgy édesanyjával élő Lili ideiglenesen mogorva apjához kerül, imádott kutyájával, Hagennel együtt. A férfi azonban nem kívánja megfizetni a keverékkutyákra kivetett különadót, inkább lánya minden tiltakozása ellenére megszabadul az állattól. Ezzel kettészakad…..
Megvolt az Oscar, és tudjátok, hogy ez mit jelent: itt az ideje kihirdetni a szezon utolsó, egyben legnagyobb díjának jelöltjeit, melyek közül Te, kedves olvasó választhatsz majd győztest (ugye megmondtam, hogy ez a legnagyobb?). Igen, jól sejted: eljött a GOLDEN ACTION BOY ideje (a…..
Remake. Főnév, köznév. Általában egy korábban készült film, televíziós filmsorozat vagy egyéb művészi alkotás felújított, újragondolt változata. Alfred Hitchcock rendezői pályafutásának első, angliai szakaszában vitte vászonra a A férfi, aki túl sokat tudott című…..
Fata Richárd 2014.01.19 22:03:26
@mgyuri: Igen, és ez már egy fentebbi hozzászólásban is ki lett vesézve, ahogy azt magad is láthatod. De a bejegyzés szerzője ezt a filmet is megemlítette az írásában, én meg reagáltam erre valamit, és ennyi. De ha rugóznál még egy kicsit ezen a témán, akkor nyugodtan... :-)
aeon flux filmklip: frank (2014) 2014.01.17 13:05:00
A mai Sundance-premierhez időzítve itt az első mozgóképes ízelítő a Frank című komédiából, avagy a filmből, amelyben (a végre Oscar-jelölt) Michael Fassbender méretes műfejet viselő avantgárd popsztárt alakít – a Domhnall Gleeson által megformált zenészpalánta pedig nagy…..
aeon flux sundance 2014: premierek 2014.01.14 17:13:00
A két nap múlva rajtoló filmfesztivál amerikai és nemzetközi versenyprogramjáról már olvashattatok, most pedig a versenyen kívüli érdekességek közül szemezgethettek, mert ott is lesznek ígéretesnek tűnő alkotások. Például itt debütál A guardista rendezőjének új…..
Az utolsó pillanatban még befutott az év (egyik) legkínosabb posztere, de ha 2013-ból is csak a szépre és a jóra szeretnénk emlékezni, akkor a giccsláva helyett inkább az Empire, az EW vagy a Slant remek best-of listáiban merüljünk el – a Vulture pedig még a konzekvenciákat is…..
"Elmesélek néhány történetet, te csak figyelj!" – avagy Lars von Trier kötött pulcsi helyett egy kétrészes, pornográf magnum opust pakol a karácsonyfa alá. Itt az utolsó ízelítő, a világpremier napján. ..
David Ayer kifejezetten ígéretes új filmjének premierjére sajnos még közel egy évet kell várnunk, de addig is a rendező a twitteren adagolja a tesztoszteront. ..
Shailene Woodley két franchise között szerencsére nem hanyagolja el az izgalmasabb független produkciókat sem: a legutóbbi Sundance-en a The Spectacular Now-ért gyűjtött be rengeteg elismerést, a következőn pedig ismét egy rendhagyó coming-of-age filmmel képviselteti magát, amelyben…..
A Renny Harlin-féle Herkules-film kapott egy új címet meg egy új előzetest, hátha attól majd jobb lesz. A főszerepben továbbra is Kellan Lutz izomzata. ..
Egy újabb érdekes fordulat mindazoknak, akiknek még nincs elegük A nimfomániásból: a Joe nevű hősnőt megformáló, nemcsak színésznőként, de énekesnőként is aktív Charlotte Gainsbourg a kamerák előtti testi-lelki kitárulkozás mellett a film soundtrackjéhez is hozzájárult egy…..
Tom Hardy, Noomi Rapace, Gary Oldman, Joel Kinnaman, Jason Clarke, Paddy Considine, Dev Patel és Vincent Cassel – kijöttek az első hivatalos fotók Tom Rob Smith bűnügyi regényének remek szereposztású adaptációjából, amelyet a tengerentúli karrierjét a Védhetetlennel megalapozó…..
A nimfomániás már nem csak minőség, de mennyiség szempontjából is blockbustereket megszégyenítő módon tolja a marketingkontentot így a finisben: íme az utolsó előtti ízelítő és mellé egy újabb tucatnyi remek fotó! A legújabb részletben hősnőnk szemmel láthatóan igyekszik…..
Jövő héten érkezik az első előzetes a kifejezetten kellemes emlékű majmos reboot folytatásához, amelyben James Francóékat többek között Gary Oldman, Jason Clarke, Keri Russell, Toby Kebbell, Kodi Smit-McPhee és Judy Greer váltják (Rupert Wyatt-et pedig Matt Reeves a rendezői…..
aeon flux trailer: calvary (2014) 2013.12.11 14:10:00
Kihirdették a januári (immár harmincadik) Sundance Filmfesztivál versenyen kívüli premierfilmjeinek listáját is, és természetesen ezúttal is pazar a felhozatal: Anton Corbijn, Michael Winterbottom, Gregg Araki és Lynn Shelton új filmjei; William H. Macy rendezői debütálása; A…..
Az Amerikai botrány legfrissebb részletéből kiderül, hogy Amy Adams és Bradley Cooper vonzerején nem fog sem a magánzárka, sem a dauer, ráadásul most már ti sem vádolhattok minket azzal, hogy csak Jennifer Lawrence-szel vagyunk hajlandóak foglalkozni (persze az "elolvasom" után azért…..
Homok, tevék, feliratok és pátosz minden mennyiségben, az M83 zenéjével súlyosbítva, valamint Adam a Csajokból és sok vágókép a pecsenyére sült, távolba révedő Mia Wasikowskával – itt a Robyn Davidson magányos túlélőtúráját megfilmesítő Tracks első előzetese,…..
És előző bejegyzésünk publikálása után körülbelül három másodperccel már fel is bukkant a következő vérforraló poszter, de úgy érzem, ez a darab megér egy külön posztot... UPDATE: Tizenegy új jelenetfotó az "elolvasom" után! ..
A nimfomániás két újabb remek teaser posztere mellett a hardcore Lars von Trier-rajongók annak az immár hivatalosan is megerősített információnak is örülhetnek, hogy a hozzánk január-február folyamán érkező, kétszer kétórás moziverzió után egy másfél órával hosszabb és…..
A nimfomániás előzetesében csak úgy záporoztak a "money shotok", az első másodpercekben bevillanó full frontal puncitól kezdve a mélytorkozó Charlotte Gainsbourg-on át a szadista Billy Elliotig – most ez utóbbiból kaphatnak még egy keveset a kellőképpen perverz lelkületű Jamie…..
Az HBO a napokban két kézzel szórta a trailereket januárban induló/folytatódó sorozataihoz: a Csajok harmadik évadának első előzetese mellett a már hónapok óta hevesen promótált True Detective is kapott egy újabb ízelítőt, és megkapta első hosszú előzetesét a csatorna másik…..
A világsajtó, a Parkland és Lady Gaga után a 20th Century Fox marketingosztálya is megemlékezik a Kennedy-merénylet ötvenedik évfordulójáról... ..
Ha már a minap úgyis megbeszéltük, hogy a díjszezonban egy-egy filmklip olykor többet mond minden trailernél, akkor íme két alkotás, amelyekkel ilyen szempontból igazán nincs nehéz dolga a marketingeseknek. Az Amerikai botrány újabb imádnivaló részletében a figyelem középpontja…..
Vicces, hogy A nimfomániás már eddig is röhögve vitte a pálmát az év filmes marketingkampányainak képzeletbeli versenyében, és úgy tűnik, a buli még csak most indul be igazán: íme az őrület ötven árnyalata, avagy az első "klasszikus" előzetes Lars von Trier új filmjéhez,…..
Az Európai Filmakadémia is kiosztotta a díjait ezen a fagyos estén, és ha lehet, most még több ember törte az angolt a színpadon állva. A show maga nem volt túl izgalmas, de azért megvoltak a maga jó és szép pillanatai. Azt már a jelöléseknél kitárgyaltuk (lásd kommentek), hogy…..