Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zhwriter

51 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bali Film A pláza ásza 2020.06.22 19:49:14
Miért nem lootol?! Én nagyon szeretem az "egyszemélyes túszmentősereg" filmeket, azaz a Die Hard situationt (vö. Big Trouble Totál káosz, 2002). Szerencsére ebben a filmben is pont ez történik, ráadásul amíg idáig eljutunk, majdnem a fele játékidő lemegy, azaz 40 percünk van (!) megismerni a…..
Bali Film Pofa be! 2020.01.22 20:20:10
Avagy "egy pofátlan fapofa és egy pofázó jópofa", ahogy a borítón írják. Előbbit Jean Reno játssza, akinek remekül áll ez a rendíthetetlen néma gyilkos szerep, aki egész addig kitart, amíg mellé nem kerül az örökké fecsegő bolond(?), azaz Quentin, Montargis-ból. ("Kánten Montázsiból", hogy…..
Őszinte mosoly, egy babetta és egy Taekwon-do zöld öv kellett ahhoz, hogy Linda népszerűbb legyen, mint Chuck Norris...
8 év telt el az első rész óta, 2003-ban már jóval nagyobb sztár volt a két főszereplő, mint az előzményeknél. A büdzsé is szignifikánsan több lett, és ez meg is látszik a végeredményen. Michael Bay rendező stílusjegyei persze abszolút megmutatkoznak, a sok robbanással, meg az extrém…..
Bali Film Doktor Detroit 2020.01.17 17:35:01
A Blues Brothers, azaz Dan Aykroyd és John Belushi, a hetvenes évek végének egyik nagy párosa volt, utóbbi halála után Aykroyd egyedül volt kénytelen helyt állni. Számos sikerfilmben játszott később, de a Doctor Detroit volt az első, amelyben már szólóban volt főszereplő, barátja halála után…..
Bali Film Halloween II (2009) 2019.10.27 08:54:29
Na ez mi a fészkes fene? Az elején még úgy tűnt, hogy a Halloween remake-jének a folytatása a Halloween II történetszálát követi, na addig rendben is volt. Sőt, amikor kiderült, hogy csak álom volt a hosszú nyitójelenet, még örültem is, hogy akkor egy új történetet láthatok. De bár maradt volna…..
Bali Film Drágán add az életed! 2019.10.25 17:46:59
Aki még nem látta, az bizony pótolja be! Nekem ez az egyik kedvenc filmem. Érdekes, hogy a Die Hard elkészülte mennyi hányattatás után valósulhatott meg. Csak a sokadik színész vállalta el a főszerepet, de mindannyiunk szerencséjére Bruce Willis lett a befutó. Akit akcióhősként még nem mutatott meg…..
Bali Film Kedvencek temetője II 2019.10.03 21:45:39
Vajon hogyan tudnak folytatni egy olyan történetet, amelynek előzménye egy híres író bestsellere volt, de ő az új film munkálataiba már nem kapcsolódott bele? Kb. remake-elik az első részt, némi változtatással. Nézzük csak! Az első Kedvencek temetőjében egy macskát temetnek el először, itt egy…..
Bali Film Gyerekjáték (2019) 2019.06.22 21:51:49
Mennyire emlékszünk az eredeti Gyerekjáték-filmekre? Ha csak annyi maradt meg, hogy Chucky a gyilkos játékbaba, az pont elég. Ez a film ugyanis semmi többet nem vesz át a régiekből (legalábbis emlékeim szerint), és ezt nagyon jól teszi! Az eredeti első részben még egy gyilkos lelke vándorolt át a…..
Bali Film BÚÉK! 2019.04.29 21:45:07
Nehéz lenne meghatároznom, hogy milyen műfajú ez a film. Nem vígjáték, de csomó poén van benne. Nem dráma, de vannak benne drámai fordulatok. Inkább egy nagyon érdekes alaphelyzetű, izgalmas cselekményű, ötletes történet. Szilveszter estéjén játszódik, ami számomra még nagyobb izgalmat adott,…..
Bali Film Holmes és Watson 2019.04.25 20:19:49
Will Ferrell és John C. Reilly ismét összeállt egy hülyeségre, de szerintem most valamiért nem működik úgy, mint ahogy kéne. Pedig Will ugyanazt az öntelt karaktert hozza, mint általában. Nagyra van magával, közben azonban balfácán, ám egy dologban túlságosan is profi. Ez a képesség most éppen a…..
Bali Film Shazam! 2019.04.13 21:43:59
Hosszú idő óta az első szuperhősös film, amit megnéztem. Én ugyanis már nem szeretem ezt a műfajt. A Shazam! viszont szerencsére vígjáték is, sőt, családi vígjáték, amelyben a tanulság természetesen a család fontossága, az ilyen filmeket pedig már szeretem.  Amin meglepődtem, hogy a főszereplőt…..
Bali Film Wet Hot American Summer 2019.04.08 21:45:27
Ez az első film, aminek a magyar címét nem írom ki blog bejegyzés címként. Ugyanis a következőt sikerült kitalálnia a forgalmazónak: Gyagyák a gatyában, avagy tudom, kit fűztél tavaly nyáron. Ez pedig egy olyan ZS-- kategóriás borzalmat vetít elénk, amelyről tulajdonképpen szó sincs. Ez a film…..
Van olyan, hogy semmilyen előzetest nem szabadna megtekinteni egy filmhez, hogy teljes meglepetés legyen.Aki a Terminátor első részének megtekintése után nekiáll a másodiknak, és nem tud semmit a csavarokról, a film első jeleneteiben végig azt hiszi, hogy ismét Arnold a rossz és az új "ember"…..
Bali Film Mi 2019.03.25 20:45:40
- Megyek a moziba!- És Mit nézel?- Igen. :) Ahányszor elsütöttem ezt a viccet a film vetítése előtti napokban, legalább annyiszor meglepett Jordan Peele legújabb horrorja, amely az előzetes alapján számomra még másképpen festett. Egyfajta, a Hívatlanok vagy A bűn éjszakája mintájára készült…..
Bali Film Kölcsönlakás 2019.02.16 21:16:17
Dobó Kata első rendezése ugyanannak az írónak egy színdarabjából készült, mint anno első filmje, A miniszter félrelép. (A forgatókönyvet pedig az Üvegtigris filmek írója jegyzi.) A rendező amúgy játszott is ebben a darabban, még a színpadon, ám a filmváltozatban nem bújt ki a kamera mögül. Kivéve…..
Bali Film Reszkessetek, betörők! 2019.01.08 21:29:54
A kedvenc filmem. :) Színtiszta nosztalgia, szinte(?) minden mondatát betéve tudom. Nekem a legegyszerűbb párbeszéd is klasszikus idézetnek számít ebből a karácsonyi vígjátékból: "Fuller, ne igyál annyi kólát!"Azaz, "easy on the Pepsi!" - az első részben. A 2-ben a kis pisilőgép már Coca-Colát…..
Bali Film Túlélni a karácsonyt 2018.12.07 10:04:36
Úgy emlékszem, anno Ben Affleck ezzel a filmmel szerette volna komikusi irányba terelni karrierjét. Nem igazán sikerült, de talán nem is baj, hiszen azóta pl. rendezőként több elismert filmet is készített. A vígjátékok viszont, úgy tűnik, nem neki valók. Legalábbis ezt éreztem a Túlélni a karácsonyt…..
Jópofa antológia sorozat volt a Mesék a kriptából. Készült belőle egy másfél órás mozifilm epizód is (Démonlovag), ami mérsékelt sikert aratott, úgyhogy egy évvel később jöhetett a következő, a Vérbordély. Ez már nagy bukta volt, úgyhogy nem készítettek több részt, pedig tervben volt, hogy…..
Bali Film Anakonda 2018.07.27 16:32:20
"Hol Voight, hol nem Voight" - Na erre nem számítottam. Úgy emlékeztem, ez egy könnyed kis agykikapcsolós szörnyes kalandfilm, mondjuk B kategóriás, és csak a David Hasselhoff nevével fémjelzett 3. résztől merészkedik a ZS-filmek közelébe. Tévedtem, mert már az első rész is gyakran súrolja a gagyi…..
Bali Film Twister 2018.07.22 13:48:35
Kb 20 év telt el, mire újra "elém fújta a szél" ezt a katasztrófafilmet. Csak a szálló tehénre emlékeztem már belőle, meg a főszereplő Helen Huntra, akinek a figurája így a filmet újranézve, szerintem kicsit kilóg a többiek közül. Valahogy nem így képzelnék el egy megszállott tudósnőt, ráadásul a…..
Az ötödik Jurassic Park újított egy jó nagyot, ugyanis ezúttal már nem a szigeten játszódik a cselekmény nagy része. A szokásos "meneküljünk az elszabadult dínók elől" része azért megvan a filmnek, de már egy másik helyszínen. Nem sokat tudok mondani a filmről spoiler nélkül, de inkább nem árulok el…..
Bali Film Hang nélkül 2018.05.12 20:27:01
Na ilyen csendben még soha nem voltam moziban. Úgy már esett, hogy egyedül ültem a teremben - a Starsky és Hutch esetében, de nem a film rossz mivolta volt az oka, hanem az, hogy akkor mindenki A passiót nézte. Így azonban, hogy voltak jó páran, de szinte mukkanni sem mertünk, még nem…..
Bali Film Kerge kacsák 3. 2018.04.22 11:57:50
Emilio Estevez-film kevés Emilióval. Sportfilm kevés sporttal. Ezzel együtt viszont meg tudott újulni a széria az utolsó részére, hiszen most egy középiskolás közegbe kerültek a főszereplő gyerekek, így inkább egy sulis vígjátékot látunk, a rivális bandával, akiket azért mégis meg lehet verni…..