Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Punktum

1 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varánusz Zsebszöveg 2011.04.17 06:07:00
A tegnapi tüntetések után kíváncsian vártam, mit fog reagálni derék kormányunk a történtekre. Két helyszínen 20 ezer ember az utcán, a rendvédelmisek 15 napos ultimátumára Gyurcsány ráemelt egy pünkösdi királyságot, ezért beszélni éppen lett volna miről. Kormányunk…..
Szeretem, ha egyik másik nagy vitát kavart posztnak utóélete van, és önjáróvá válik. Egyrészt mutatja, eljut oda ahová szánom, másrészt azt az illúziót kelti, hogy hajlamosak az érintettek is a fejükhöz kapni néha. Vagy nem.Néhány hete téma volt az Ifjúsági…..
Punktum 2011.04.16 16:17:40
@Trisztán:

Engedjetek meg egy kis személyes kitérőt, csak hogy tisztán lássunk.
3 évig rendőr voltam, utána elvégeztem egy főiskolát, és 10 évig az informatikában dolgoztam. Lecsúsztam egy álommelóról, mert a FIDESZes haverság fontosabb, mint a szakértelem. Azóta 0 meló. Segély 28500, lakáshitel havonta 50.000 Ft, a felvett 5.000.000 Ft hitelem 6 év törlesztés után ma 5.300.000 Ft. Kínomban gondoltam visszamegyek akár rendőrnek is, mert abból állítólag kevés van. 6 hónap a visszavételi eljárás, és a hölgy őszintén elmondta, meg lehet próbálni, de nem ajánlja, mert a végén a főkapitány úgy sem írja alá, már megjárta többször is. "Aki hűtlen volt, az nem kell".

Jövő héten indulok Angliába. Ja, maradnom kellene? ööö... miért is?
Punktum 2011.04.17 14:04:54
@Boli: Köszönöm a biztatást. Ha kinn leszek, és lesz hol aludni az autón kívül, megírom :)
Eltitkolta a kormány, hogy nemcsak az unióval, hanem az ENSZ-szel is konfliktusba került a médiatörvény miatt. Erről azonban eddig szinte senki nem tudott, a szocialistákat is meglepetésként érte a hír. Frank La Rue ENSZ különleges jelentéstevő társával viszont azért érkezett…..
Punktum 2011.04.07 15:45:36
@Publius Decius Mus:

Tehát hülyék mind:

The New York Times (amerikai, független), Washington Post (amerikai, független), La Libre Belgique (belga, konzervatív), The Guardian (brit, balközép), The Observer (brit, baloldali), The Times (brit, konzervatív), Le Monde (francia, balközép), Gazeta Wyborcza (lengyel, liberális), Berliner Zeitung (német, balközép), Der Spiegel (német, független), Der Tagesspiegel (német, liberális), Die Tageszeitung (német, baloldali), Die Welt (német, konzervatív), Frankfurter Rundschau (német, baloldali), Handelsblatt (német, gazdasági), Süddeutsche Zeitung (német, liberális), ZDF (német, konzervatív), Correire della Sera (olasz, liberális), La Stampa (olasz, liberális), Der Standard (osztrák, liberális), Die Presse (osztrák, liberális), Profil (osztrák, hírmagazin), Ziarul Financiar (román, gazdasági), El País (spanyol, baloldali), Neue Zürcher Zeitung am Sonntag (svájci, liberális), Pravda (szlovák, baloldali), Sme (szlovák, jobboldali).

+IMF
+ENSZ

Megtiszteltetésnek érzem, hogy itt élhetek ebben a zseniális országban.
Több, mint kétéves adósságot próbálok törleszteni az idei év első posztjával. Amikor 2008 decemberében megjelentek az első írások itt, a Konteóblogon, felhívott az egyik régi kollégám és azt javasolta, hogy a mindkettőnket sokáig élénken foglalkoztató Seuso-kincsről…..
  Péter barátom ismertetett meg még a régi időkben, a középiskolában a Korongvilág-könyvekkel. Aki még nem olvasta Terry Pratchett nagyszerű írásainak akármelyikét, az nem tudja mit hagyott ki:) Izgalmasak, humorosak, szerethető karakterekkel, egy baromijól felépített világgal; van bennük…..
Punktum 2011.01.14 16:45:06
Trollkodni akartam, de mivel egész kedves választ írtál, inkább segítek.

Különbséget kell tenni filmajánló és filmkritika között. Mindkettőnél a lényeg: Az arányok.

Kritika:
Természetesen meg kell említeni a film keletkezésének körülményeit (könyv alapján) rendezőjét, érdekességeket stb., de ez a bevezető. Egy rövid bekezdés a film történetéről, hogy bele tudjuk helyezni valamibe az ezt követő mondandónkat.
Ha most visszaolvasod a postot neked ez teszi ki a 95%-át, és evvel elintézed a filmet: "így nagy durranást ne várjatok tőle."

Az egy külön blogot megérne, hogy ki mi alapján válasszunk filmet, meg hogy szabad-e előtte olvasgatni a filmről (szerintem nem). Én a kritikákat azért olvasom (megtekintés után), hogy összevessem a gondolataimat másokéval. Ebből ez hiányzik. Ha ez alapján választok, akkor nem néztem volna meg, pedig egész kellemes film lett belőle.

Azért érdemes erről a filmről beszélni, mert külsőre egy Harry Potter féle fantasy történetet kapunk a szokásos jó/gonosz/bájos/szerencsétlen karakterekkel, de olyan finom (angol?) humor is megbújik a párbeszédekben, amivel kiemelkedik ezek sorából. A párbeszédek kiemelkedőek, megannyi szellemes-okos kiszólás van a filmben a mai piacgazdaságot/vallást/tudományt kifigurázva. Ettől jó a film, persze közel sem hibátlan, mert ezt is sikerült a "családbarát", más néven "profitorientált" szellemben elkészíteni, hogy igazán senkinek nem fog tetszeni.

Következetlen az írás. Nem tudom mit akarsz vele. Ismeretterjesztőt? Olvasmánynaplót? Ajánlót? Kritikát? Véleményt alkotni, vagy másokét megjósolni?
Még a kampány alatt írtam arról, mennyire borzalmasan képtelen a Fidesz-kommunikáció a hirtelen meglepő helyzetek gyors és hatékony lereagálására. Az akkori megállapítás kormányon sokszorosára felerősödve él tovább. Mert ami itt az elmúlt hetekben történik a médiatörvény…..
  Áll a bál a Szlovák Nagybirodalomban, megy a 24 órás ultimátumadás, elborult arccal fenyegetőzés, magyarozás, nemzetbiztonsági tanácskodás. Ha valaki azt képzeli, ez csak belpolitika, erősen téved. Ficónak, a szlovák politikai elit, sőt a szlovák népesség egy egészen…..
Punktum 2010.05.20 17:00:58
Már megint a Nagy-Magyarország, meg Trianon a téma, csak most a kettős állampolgársággal vegyítve?

"Nem vonulunk vissza"? Nem kell meghátrálnunk! Mutassuk meg mit tudunk! Mit is? Mi van nekünk, amivel mi tényezők vagyunk? A magyar gazdasággal, vagy a magyar honvédséggel akarjuk megmutatni a szlovákoknak/románoknak, hogy kik is azok a magyarok? Hajrá!

Nem kell elfogadni a jelenlegi határokat, hanem akkor nosza tegyünk ellene. Mit is tegyünk? Rohanjuk le felvidéket, meg Erdélyt, és vegyük vissza? Ja, hogy nincs mivel, meg kivel? Nem baj, ha nem megy erővel, majd ésszel, ugye? Embargó alá vesszünk egész európát. Megvagyunk mi magunk is, majd jól megmutatjuk mit veszít Európa, Rubik kocka, Puskás Öcsi, meg Sorstalanság nélkül.

Vegyük már észre, hogy ki-hány kiló. Kettős állampolgárság... Nekünk ez maradt, a pofázás a semmiről, mert mást nem tudunk.

Mert minket elnyomtak, meg lerohantak, meg elvették a szent magyar anyaföldet? Uraim a HÁBORÚ már csak ilyen! Teljesen mindegy ki kezdte, ki akarta, és ki nem, ki rángatott bele kit. Ott voltunk, lőttünk amíg volt mivel, meg kivel, azt veszettünk, ennyi. Ja, hogy nem tüntettek ki érte a nyertesek? Ez aztán a felháborító. Örüljünk, hogy ennyit is meghagytak.

Senkit nem érdekelnek a szlovákok nyavalygása, de a mienk sem. Jól elbohóckodunk mi majd ezen, a lényeg, vagy legyen érte jó kis szavazat itt is, meg ott is. Erről szól a történet.

MEG KELL TANULNI URIEMBER MÓDJÁRA VESZÍTENI!

Ami maradt avval kellene megmutatni mindenkinek, hogy mit is érünk igazából. Nem a szlovákok oda-vissza basztatásával, hanem avval, hogy a országhatár keretein belül, az itt élő magyarokkal, románokkal, kíniakkal, bangladesiekkel együtt, akik itt dolgoznak, és adót fizetnek ennek az országnak.

Ja, hogy ez nem megy? Könnyebb másokat fikázni, meg hibáztatni, meg Nagy-Magyarország matricás
BMW-vel, rokkantnyugdíjasként a Fradi meccsen kurvaanyázni, meg székkel dobálózni.

Ja, így már értem.
Punktum 2010.05.20 17:24:15
@suski: Ez ott is belpolitika. Ahogy nekünk is az, ahogy az ottani magyarokat kezeljük. Nem tudunk mit tenni ellene. Lehet szóvá tenni, de senkit nem érdekel, ahogy az sem érdekelt senkit, hogy nem engedték be Sólyom L.-t Romániába, meg Szlovákiába. Annyit kell tennünk értük, hogy megteremtsük a feltételt, hogy akinek ott nem jó, az a mi országunkban élhessen, ha itt jobb. Az ő országuk, bizonyos keretek között azt tesznek vele amit akarnak, és ezt a keretet még nem lépték túl (Eu szerint), mi legfeljebb szépen kérhetünk, mert nincs a kezünkben semmi ellenük.
Punktum 2010.05.20 17:48:50
@suski: Értem az okfejtést, és van benne igazság is, de én arra akarok rámutatni, hogy ez nem vezet sehova. Pont az a baj, hogy nyomást nem tudunk gyakorolni, mert nincs mivel, minden más pedig csak pont arra jó, hogy nőjön a ellenségeskedés. Mindkét országban nacionalista érzelmű politikai vezetés van, és ez egyenes út a ellentétek kiélezésére. Egyedül az Eu tehetne valamit, de őt vagy nem érdekelni, vagy nem akar beleszólni, van épp elég nemzetiségi probléma Európában, a mienk hiányzik nekik a legkevésbé.

Látsz te itt más megoldást, a békés, kompromisszumos megoldáson kívül? Ez lenne a egyetlen jó választás, hogy próbálunk egymásnak keresztbe tenni?

Nem tudom más EU országban miként egyeztetnek erről kettős állampolgárságról, de itt és most úgy látszik, ez nem a békés együttélést szolgálja. Ez a legjobb amit tehetünk?
Punktum Próba 2009.01.03 21:54:00
próba..