Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csio

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Kampányígéreteinek megfelelően Barack Obama egyik első intézkedéseként pénteken visszaállította a családtervezéssel és terhességmegszakításal foglalkozó nemzetközi szervezetek állami támogtását. A katolikus egyház szerint Obama csalódást okoz.Rino Fisichella érsek,…..
csio 2009.01.27 20:34:40
Tisztelt Asperján úr,
Rino Fisichella nyilatkozata valóban érdekes, hiszen az egyház az, aki önmagát élet és halál urának tartotta a történelem folyamán mindig, és nem változott ez napjainkban sem. Van egy haiku, így szól:"Ha Jézus jönne,
az egyház kitagadná.
Ez szinte biztos."
Sokszor, sokan megbeszéltük már, hogy az egyháznak vajmi kevés köze van a mezítlábas ács tanításaihoz, amit aranyozott palástban, luxus körülmények között hirdet. Persze kellenek a külsőségek, főként a hívek miatt, hiszen mai világunkban ki venne komolyan egy mezítlábas pápát...
Ott, ahol nincs ivóvíz, ahol gyermekek halnak éhen, ahol az AIDS mindennapi betegség, a pápa arról beszélt, hogy a fogamzásgátlás nem (lenne) helyes, mert "sokasodjanak" és "gyarapodjanak" Isten nevében, ámen. Majd visszabújt golyóálló autója üvegfala mögé ( hisz nyilván nem fog gyalog közlekedni, nem Dalai láma ő, hogy megtegye), és békés szívvel távozott.
Falun ma is fizetik az emberek tisztességgel az egyházadót, anélkül meg sem kapnák a végtisztességet. Mégis halálukkor ki kell fizetni a teljes papi szertartást, a papi beszédet, a gyászmisét, és minden egyes harangkondulást, hiszen ingyen és csendben csak nem akar a mennyekbe szállni a lélek..
Ahhoz, hogy ezek a dolgok megváltozzanak, alapvető, a fejekben történő tisztulásra és gondolkodásmód váltásra lenne szükség. Addig, amíg az Ön csodálatos és szavakkal le nem írható könyvét, a Jézus és Júdás aktáját így fogadja a XXI. sz.egyháza, addig sajnos nincs remény a változásra. Bár, mint tudjuk, a remény hal meg utoljára..
Üdvözlettel,
csio