Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kafferbivalybalamber

0 bejegyzést írt és 1418 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
autózz! Vinné a bank az autómat 2012.01.14 08:42:00
Gabriella helyzete nem egyedi, a svájci frank alapú autóhitelekkel sokan elúsztak az utóbbi években. Különösen nagy gondot jelent az ilyesmi akkor, ha valakinek munkaeszköze is egyben a kocsi és azzal keresi a kenyerét. Közületek van, aki hasonló szituációba sodródott? Ti mit…..
kafferbivalybalamber 2012.01.15 12:28:14
@min: Ja, Orbán a hibás a 2009-ben bedőlt hitelekért is. Lerontotta az árfolyamokat a hülye szövegével.
Aztán meg megsértődsz, ha azt mondom hogy sötét, agymosott médiazombi vagy. Sértődj.
kafferbivalybalamber 2012.01.15 12:45:25
@Boka1: Ja, olyan.
Ennyi gyűlölködő, fröcsögő kretént egy rakáson... Trágyadombnak nem kéne nevezni, az hasznos.
Tegnapelőtt, szilveszter éjszakáján, mielőtt elindultam volna bulizni, olvastam a hírt az Indexen, hogy kordont épít a Parlament köré a rendőrség. Durván hangzott, lecsekkoltam a hvg.hu-t, ott is megtaláltam az anyagot (ez a link már a cikk korrigált változatára mutat). Pár óra…..
kafferbivalybalamber 2012.01.03 10:27:22
Bár az utóbbi években elég gyorsan épültek az autópályák hazánkban, valamin mégis csak spóroltak. Én például hiányolom, hogy a nagyobb csomópontok, ahol például autópályák találkoznak, nincsenek kivilágítva. Ez azért talán jól jönne, még ha nem is azt várom el, hogy az…..
A hazai autópályákon nem sok útszakasz van, ahol egy irányba kettőnél több sávot lehet használni, holott még pár helyen jól jönne (pl. M1, M5 végig, M7 mindkét irányba a Balatonig). Persze már annak is örülni kell, hogy vannak autópályáink. Egyesek feltennék a kérdést, hogy…..
kafferbivalybalamber 2011.12.27 19:59:15
@konrada: Igen, egészen pontosan ezeket mondja a KRESZ.
kafferbivalybalamber 2011.12.27 20:06:13
@Deszkás: Sejtettem.
El tudod magyarázni, mire gondoltál? :)
kafferbivalybalamber 2011.12.27 20:19:47
@...::: Flúgos Kamionos :::...: Persze hogy nincs.
De időnként gonosz hangulatban vagyok. :)
Két visszatérő probléma van a Citroenen. Az egyik, hogy a rögzítőfék elég halványan fog, de ezt hamarosan orvosoljuk egy komplett rögzítőfék-garnitura cserével (bovdenek mindkét kerékhez, pedál alatti mechanika, stb). A másik pedig, hogy két év alatt nem találtam még olyan…..
Jackpot Muhammad Ali 70! 2011.12.22 12:23:00
A nagy visszatérés Muhammad Ali nem volt még 20 amikor először küzdött meg a ringben 1961-ben Las Vegasban, ahol később három alkalommal is megvédte világbajnoki címét. Két évtizedes pályafutása alatt összesen 61 mérkőzése volt, amelyből 56-ot meg is nyert, 37-szer…..
Az Unió által megszavazott kis mentőcsomagban 400 millió euró, némi steril mull lap és leukoplaszt van. Az IMF csak bizonyos feltételekkel segít Olaszországon. Az egyik ilyen feltétel, hogy a mentőcsomagot nem az állam kapja, hanem autós mentődobozokba kell szétosztani. Eszerint…..
Régen sok cikket olvashattunk arról, hogy mozgássérült engedéllyel rendelkezőket büntettek meg a parkolóőrök. Miután értelmetlen próbálkozás az egész, mintha csökkent volna ez a jelenség. Ám ezúttal törzsolvasónk,  Ganyager számára okozott meglepetést és nem tervezett…..
kafferbivalybalamber 2011.12.13 20:02:44
@Leadfoot: Igazad lehet, ott szivatják a rokikártyásokat, ahol érik.
Ami viszont rohadtul nem feladata egy ilyen parkolóőrnek. Az se, hogy megítélje: az ott egy valódi rokkant, vagy csaló.
Szóval amelyik ilyet csinál, hogy szándékosan szivat egy rokkantkártyást (aki azért elég jó eséllyel mégiscsak rokkant), azt jól viszont kell szivatni. Ráverni az összes felmerült költséget, ami a jogtalan bírságolási kísérlet miatt felmerült. Ezek persze jó magasak.
autózz! A záróvonal nem fal 2011.12.10 18:15:00
Ha nem is az, mégis úgy kellene venni, mert nem szabad rajta áthajtani. Úgy látszik egy folyamatos fehér csík mégsem tántorítja el a türelmetlen autósokat az ilyesmitől. Persze nyilván más a helyzet, ha egyértelmű akadály (lerobbant autó, baleset, stb.) miatt a záróvonalon…..
Forrás: telegraph.co.ukKOMMENTÁRPéntek reggelre a világnak olyan benyomása támadt, hogy a britek és a magyarok akadályozzák meg az új európai alkotmányos szerződést.  A Merkel-Sarkozy páros mindent megtett, hogy kész helyzet elé állítsa az európai vezetőket a…..
Cool List 2011 30. Orbán Ráhel 2011.12.07 10:00:00
Gondoltátok volna, hogy a magyar miniszterelnök lánya nem egy karótnyelt, unalmas kékharisnya, hanem egy vagány, természetes és persze veszettül COOL csaj? Erre sokan csak akkor döbbentek rá, amikor nyáron az Európa Kemping főszervezőjeként összegyűjtötte Európa legkúlabb…..
A magyar élelmiszeripar további pozícióvesztés elé néz, részben a "hard diszkontok" további térnyerése miatt, hiszen ott igen alacsony a magyar termékek aránya.A magyar élelmiszeripar az EU-csatlakozás nagy vesztese - fogalmazott előadásában Raskó György,…..
Hosszú és parttalan vitát lehetne nyitni arról, hol pofátlanabbak, gátlástalanabbak és közveszélyesebbek a vadászbűnözők: Máltán, Cipruson, Olaszországban vagy esetleg Magyarországon. Nehéz lenne a korrekt sorrendet felállítani, mert például míg a két Földközi tengeri…..
kafferbivalybalamber 2011.11.29 16:20:52
Számos hajmeresztő dologgal találkoztunk már itt a blogon, nem egy banális pilótahibával is. Na de ez? Itt még fejjel felfelé Az All Nippon Airways Boeing 737-700-asa szeptember 6-án Nahából Tokióba tartott, éppen 41 ezer lábas utazómagasságon, a gépet a…..
Zsolt evés helyett menekülőre fogta a Westendben, amikor már a második csótánykommandó lepte el az asztalát. Az állatok zavartalanul folytatták a nappali rutinjárőrözést, az anyagi kár elhanyagolható. Gyakran ebédelek a Westendben, szeretem a széles kínálatot és aránylag…..
  A végtelen esztergomi polszappanopera szó szerint a legsötétebb fejezetéhez érkezett: a mai napon megszűnik a közvilágítás és a közétkeztetés a városban a lehetetlen anyagi és politikai helyzet folyományaként. A közvilágítást működtető cég ügyvezetője már…..
  „Ezek a hitelminősítők nem rendelkeznek először is jogosítvánnyal országminősítések végrehajtására, csak és kizárólag cégeket minősíthetnének.” – nyilatkozta Giró-Szász András kormányszóvivő múlt héten Az Estének, miután a Fitch stabilról…..
Rájöttem! Világvége 2011.11.11 13:01:00
  Nemsokára itt a világvége.Persze ezt nem úgy kell elképzelni, hogy egyszercsak megfagy a föld,  vagy egy mutáns vírus mindenkit elpusztít, vagy egy meteorit csapodik be, ahogy az amerikai filmeken szokott lenni. A mostani világvége az eddig megszokott életünk végét…..
 Az ország leghírhedtebb akrobatacsoportja most - úgy látszik - kemény ellenfélre talált. A közlekedők idegein pengetett kísérettel előadott tanulmányaik és beadványaik ez Emberibb Parkolásért Mozgalomnál verték ki a biztosítékot.Régen hallottunk már róluk, de hogy ez…..
Az EVA megszüntetésének politikai története önmagában is izgalmas volt az egymással vitatkozó kormánypárti szereplők nyilatkozataitól. Igazi nagy üggyé, már most számtalan publicisztikát és blogbejegyzést ihlető történetté azonban nem ettől vált. Egy olyan adózási mód…..
A Ford európai szentélyében, a kölni gyárban, a patináns márka megmentőjének és újbóli felvirágoztatójának, Alan Mulally elnök-vezérigazgató jelenlétében megkezdődött a márka új, ezres benzines ökomotorjának a gyártása. Az esemény azért igen jelentős, mert - mint…..
no emisszió Tahók a temetőben 2011.10.31 11:59:16
A motorizáció térnyerése immáron eljutott odáig, hogy képes bárhol, bármikor, bármifajta csendet és nyugalmat tökéletesen tönkrevágni. Autók és vezetőik ma már gyakorlatilag mindenhová bepofátlankodnak: erdőbe, patakba, folyómederbe, sétálóutcába és most, halottak napján…..
kafferbivalybalamber 2011.10.31 14:53:26
@mement:
A füstölgő mordor-kéményekre sajnos nincs kamera. Azokból sok van, autókból kevés, oszt mégis szmogriadó van.
Ki érti ezt... :)
kafferbivalybalamber 2011.10.31 15:02:06
@mement: Legalább anynira fontos? Nem esetleg sokkal fontosabb, ha már egyszer azok önmagukban, minimális forgalom mellett is képesek szmogriadót csinálni? Érdekes gondolatok ezek, azér.
Amúgy meg cseszheted a szabályos kéményt, ha a nagypapa gumicsizmáját tüzelik alatta. Ezeket kellene szarrá bírságolni, és máris nem kéne szmogriadót elrendelni.
kafferbivalybalamber 2011.10.31 16:20:37
@vuk_: Oszt mennyit sétál az a rokonság, 10 percet? Többet nemigen, mert akkora temető nincs.
Szóval 3 autót is el kell engedni. Amikből legalább 1 (vagy 2) a 90 éves, járni nem tudó nagymamát szállítja a nagypapa sírjához.
A harmadik az a köcsög, tényleg. Gyógykezeltetni kell, veletek együtt, mert alkalmatlanok vagytok a civilizált együttélésre.
  Reggel, miután kipattant a szemünk, és kipihenten pillantottunk mobiltelefonunk, ébresztő- vagy karóránk kijelzőjére, kaján vigyorral állapíthattuk meg, hogy még "igencsak korán van". Bizony, órát állítottunk, menthetetlenül közeleg a tél! De miről is szól ez az…..
kafferbivalybalamber 2011.10.31 13:22:46
@rooklin: Ezt az energiamegtakarítást annyira magabiztosan ismételgeti mindenki, a semmire alapozva... Szerinted ha annyit lehet spórolni az óraátállítással, akkor akik hagyták a fenébe, azok miért nem térnek vissza rá?
kafferbivalybalamber 2011.10.31 14:29:21
@Martian: Ez nem opció, valamiért. Teljesen elképzeletetlen sokaknak, ahogy elnézem, hogy nem az órát tekergetjük, hanem azzal igazodunk a Föld forgásához, a munkakezdés időpontjával (ami nincs kőbe vésve) meg az emberekhez.
Na mindegy.
kafferbivalybalamber 2011.10.31 14:31:40
@Martian: Persze.
Azért a délköröket nem lehet percre pontosan variálni - de ez nem indokolja, hogy még ehhez képest is 1 vagy 2 óra hibát rakjunk rá a mérésre.
Még mielőtt az MSZP végképp az ámokfutás mellett dönt - bár az sem kizárt, hogy Szíjjártó Péternek másodállása van a pártvezetés mellett -, szeretném jelezni: amit tesznek, sehova nem vezet. Folyosók szegleteiben suttogó MSZP-s alkalmazottak közlik a Demokratikus Koalícióhoz…..
kafferbivalybalamber 2011.10.28 12:09:54
@irógép: Igazad lehet, de egyelőre egyetlenegy "baloldali" párt sincs a láthatáron, amelyiknek az orbánfóbián túlmenően is lenne bármi mondanivalója.
Az elvtársakat továbbra is a gyűlölet vezérli.