Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dagiiron

0 bejegyzést írt és 416 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bérminimum vitában az általános közgazdaságtudományi alapvetés, hogy a magasabb bérek kényszerű leépítésekkel fognak járni, és a legvédtelenebb munkaerő (alacsonyan képzett, fiatal, nő, etnikai kisebbség stb) fog kiárazódni a munkaerő piacról. A makroökonómiai vita vég nélkül folytatódik a pro és…..
Nem szokásom közélettel foglalkozó emberek tevékenységét bírálni, de azért van az a szint, amikor muszáj. Most olvasom Babarczy Eszternek a Magyar Narancsban megjelent publicisztikáját, és verem a fejem az asztalba. Talán nem emlékszik rá mindenki, de többek között Babarczy Eszter volt az, aki…..
Az elmúlt hónapok egyre súlyosbodó menekültügyi válsága nem magyar sajátosság. Azonban a magyarországi menekülthelyzet kezelése, a hazánkba érkező menekültek ellátása az. A magyar kormány nem teljesíti a feladatát, helyette embertelen válaszlépésekre ragadtatja magát: borotvapengés  kerítést épít a…..
Márciusban még úgy tűnt, alapjaiban rengeti meg a kormányt, és miniszterek is belebukhatnak, valamint a miniszterelnökig is elér a brókerbotrány, különösen, miután a Tarsoly Csaba vezette Quaestor is becsődölt. A kormány érezte a veszélyt, az ellenzékre próbálta borítani az…..
       " Külön „szépsége” az ügynek, hogy egy olyan történelmi eseménysor lesz kötelező anyag minden karon a Pázmányon, amellyel kapcsolatban még a teljesen nyílt tudományos vita lehetősége sem biztosított, mivel a Btk. bünteti a holokauszttagadást, amiben benne…..
dagiiron 2015.05.29 16:48:06
Persze ritkán használják, s nem élnek vissza vele mi:

infopoly.info/h-2014/2014/08/19/origo-a-kozponti-nyomozo-fougyeszsegen-a-balog-zoltan-elleni-feljelentes/

Meg lehet róla tudományosan beszélgetni:

www.origo.hu/itthon/20150323-bar-tagadta-a-cigany-holokausztot-nem-lett-holokuaszttagado.html

Tényleg nem rángatnak meg történészeket, ha nem a fősodor elvárásának megfelelően fogalmaznak:

httindex.hu/belfold/2014/01/20/holokauszttagadas_miatt_jelentette_fel_a_dk_a_veritas_foigazgatojat/

Az egész törvényi szabályozás csak arra jó, hogy amenyiben valakinek valamilyen, a témával kapcsolatos kijelentése nem tetszik, azt azonnal feljelentik, így semmifajta érdemi beszélgetést sem lehet tenni a témában, mert ha nem fogadodd el a baloldali történészek álláspontját, akkor relativizálsz, s már megy is a feljelentés.... Tényleg sokat használt ez a törvény pl. a Jobbik térnyerésének erősítésében..
Egy tanéven keresztül zajló procedúra, pályáztatás, újrapályáztatás, újra-újrapályáztatás után megkapta végleges kinevezését az Újlak Utcai Általános Iskola élére az oktatási kormányzat által kiszemelt, és az iskolát az elmúlt tanévben megbízott igazgatóként…..
Hogy miért kaptak ki a Kormányváltók?! Csak röviden: persze, volt a Fideszes médiatúlsúly, de ezt akkor firtathatnánk, ha 5-10 százalékkal kaptak volna ki a Kormányváltók. A kamupártok, különféle kis csalások szintén nem játszanak. A választási rendszer katasztrófa, 44…..
Mi a különbség a cseh és a magyar közszolgálati csatornák között?    Alaposan kiverte a biztosítékot a napokban a Kossuth rádió híradójának szóhasználata, Török Annamária műsorvezető kritikátlanul a Putyin által felvásárolt orosz média szókincsét használta. A…..
Szép kis csapat vagytok: A magyar politikai jobboldal új barátja a szlovák neonáci Kotleba is támogatja Moszkvát és az oroszbarát Janukovicsot. El lehet ezt még magyarázni a fideszeseknek és a jobbikosoknak?   Egészen megdöbbentő volt olvasni azt a primitív kommentáradatot,…..
Danka Miklós, a 2008-as Nemzetközi Informatikai Diákolimpián ezüstérmet nyert. Cambridge-ben diplomázott, Londonban dolgozik. A jelenlegi körülmények miatt nem akar Magyarországon élni, de felkészítő tanárként ott volt a diákolimpiai érmesek tegnapi parlamenti ünneplésén. Az ő…..
dagiiron 2014.01.30 16:32:41
@andras314: Én vagyok kultúra ellenes? Pont azt írtam, hogy az államnak a sportra, s a kultúrára is költenie kell. Pont az a vicces, hogy olyan emberek pampognak a sportra költött pénzek ellen, akik viszont elvárják, hogy a magyar állam dotálja a színházjegyüket. Olyan emberek kiabálnak a stadionok ellen, akik pénzt követelnek az alternatív színházaiknak stb. stb. Ha a focit szeretnék, akkor pont az ellenkezőjét ordíbálnák. Egyszerűen arról van szó, hogy az állami javakonveszekednek, s képtelenek belátni, hogy a sport, s ezen legfőképen a labdarúgás igen komoly szerepet tölt be egy társadalomban. A magyar csapat részvétele egy foci VB-n ezerszer nagyobb mértékben mozgatná meg a magyar társadalmat, mint semmi más. Egy színházi eseménynek nincs olyan közösségépítő ereje, mint amikor a félország a tv előtt ül, s a magyar válogatottnak szurkol. Tudom, hogy ez a magas értelmiség számáéra semmit sem ér, de ők nem mérvadók, annyira el van szakadva a társadalomtól.
dagiiron 2014.01.30 16:53:42
@andras314: Ne haragudjon, de a Fazekasba zömében a felső középosztály gyermekei járnak, akik már az első osztályban tudták, hogy külföldön tanulnak tovább, ezért fizették a szülők az amerikai nyelvsulikat, a különórákat. A Fazekas tanulóinak nagy részének családjának anyagi helyzete össze sem hasonlítható a többi magyar gimis lehetőségeivel.
Újabb parlamenti nap, újabb kormányzati lufira történő figyelemfelhívás az ülésteremben, azaz a PM politikusai megint nem tűrik csendben az igazságtalanságot. Szabó Tímeával és két Szilágyival (László, Péter) közösen táblákkal illusztráltuk azt, hogy a rendszerváltás…..
„A gazdagoktól több felelősségvállalást kérünk, a kisebb keresetűeknek és a szegényeknek, pedig több segítségét akarunk adni, mert ez a lényege a szolidaritásnak, az igazságosságnak.” Ezt mondta ma Mesterházy Attila pártja kongresszusán. Biztos ez a lényege? A kényszer…..
dagiiron 2013.10.24 13:31:03
@fehérfarkas: S akkor kérlek mutasd meg nekem akkor pontos jövedelmi adatokat, mert ez csak az adóhatóság felé bevallott jövedelmeket mutatja. Speciel nem ismerek egyetlen olyan embert se, aki magyar tulajdonú cégnél dolgozik, s rendesen be lenne jelentve. Nem ismerek olyan EVA-st, aki nem a minimálbér után adózna , nem ismerek olyan orvost, aki számlát ad a magánrendelésén stb. Hozhatod nekem ezt a statisztikát, de magasan teszek rá, mert én a valós életet ismerem, te meg csak valami üvegburából írogatsz. Egyébként a javaslatom a számodra, keres másik munkahelyet, ahol jobban keresel..
Elegem van belőle, hogy nincs az országban egy nyomorult formáció, ami némi marketingtudással megalapozva össze tudna gründolni egy normális, klasszikus értelemben vett jobboldali programot, ami a kis államról szól, teljesítményközpontú, és mentes a túlburjánzó balos…..
hacsaknem Ki a (nem) magyar? 2013.06.30 11:18:46
Olvasom, hogy Sorbán Attila Örs, az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület elnöke "Turista vagyok, nem magyar" feliratú pólót ajándékozott Bajnai Gordonnak Kolozsváron. A volt magyar miniszterelnök értelmiségiekkel, vállalkozókkal, a romániai magyarok parlamenti képviseletét…..
dagiiron 2013.07.01 01:08:31
@szerencsétlen tv néző: Te meg egy senki vagy, de magyar biztos nem voltál soha..
dagiiron 2013.07.01 01:09:42
@Hawks: Ja, meg a HAHA-s kis kölköknek is coki, ők se fizetnek egy buznyák adót, se járulékot.
dagiiron 2013.07.01 01:11:27
@Rohadjmegorban: S a kis hazánkban bejelentett lakcímmel rendelkezők közül hányan fizettek 2010 előtt szja-t?
Kettős Mérce A Sirály pincéje 2013.03.28 15:24:13
A múlt héten a fővárosi önkormányzat 15 órás kiürítési határidő után váratlanul megpróbálta bezáratni a Sirályt. A konkrét történésekbe nem mennék bele, csupán a különböző újságszerű izékben és újságokban megjelent, összeesküvések mentén raknánk össze mi…..
dagiiron 2013.03.28 23:58:14
@weisz manfréd huba: Szerintem neked vannak értelmi fogyatékossággal kapcsolatos tüneteid. Az egyesület az ingatlant jogcím nélküli használóként használhatta a főváros engedélyével. Ez alatt pályázatot írtak ki az ingatlanra, melyet megnyert egy vállalkozó (aki az egyesülethez kötődik), de egy éve nem tudják vele aláírni a szerződést, mert nem teljesítette a vállalt feltételeket. Ez alatt az egyesület illegális kocsmát üzemeltetett az épületben, szép lassan mindenfajta csapatokat befogadott oda, akik szintén ingyen használták az ingatlant, s mikor ezt megunták, s ki akarják rakni őket, akkor jöttök ti, s hozzátok hasonlók, s elkezdtek anyázni, s mentegetitek a menthetetlent. Ti beszéltek jogállamról, miközben olyanokat védtek, akik szarnak a jogra, a zavarosban halásznak, s élősködnek a közösségi vagyonon, adót csalnak stb.? Holnap a minimálbéres adócsalók állami támogatásának érdekében írtok majd egy bejegyzést?
Az Oktatói Hálózat (OHA) meghívásának jóvoltából illusztris társaság gyűlt össze péntek este az ELTE BTK Múzeum körúti kampuszának főépületében. Olyan „jeles” személyek képviseltették magukat, mint Karácsony Gergely kiugrott LMP-s országgyűlési képviselő, Kunhalmi…..
dagiiron 2013.02.18 19:34:36
@Makkasz: A röghöz kötés eltörlését azok szertnék, akik leszarják azt a közösséget, amelyik finanszírozta a képzésüket, azaz az élősködök, mint pl. TE.
dagiiron 2013.02.18 19:46:28
@Makkasz: "Amúgy a hallgatói szerződés szembe megy nem csak a csládok érdekével, hanem azzal az alapelvvel, hogy a diák lehető legjobban bontakoztassa ki a tehetségét, saját maga és társadalom érdekében is, társadalom ebben egítse, ezt elismerje."

ok, annyira egyetértek veled, hogy javaslom, hogy a magyar állam a jelenleg a magyar diákokra fordított pénzek felét csoportosítsa át mondjuk a MMALI-ban élő gyerekek oktatásának finanszírozására, az így maradt kis hiányt meg simán bepengetik az Apple tulajdonos hallgatók, mert ugye nem akarod azt mondani, hogy a Maliban élő ggyerekeknek nem sokkal rosszabbak az anyagi lehetőségei, mint bármelyik magyar gyereknek, s ők nem érdemlik meg, hogy egy az országuknál jóval gazdagabb állam polgárai szolidaritást vállaljanak velük? Elvégre emberiességi köteleségünk, hogy az ottani gyerekek kiteljesedését is támogassuk. Ja, s több haszna lenne belőle a magyar társadalomnak, mint az Angliába távozó, ingyen tanuló diákokból, legalábbis erkölcsileg..
dagiiron 2013.02.19 10:00:54
@clegane: Nem, hanem elég volt abból, hogy itt mindenkinek minden jár, de a kötelezettségek azok viszont bűdösek.
Teadélután Nem az én nevemben 2013.02.17 14:51:48
Egyetemfoglalás. 2013 02 15 20 23. Hétvége, menni vagy maradni from Ádám Csillag on Vimeo. „Melyik szabályzat milyen pontja alapján kell lekapcsolni az áramot szombat déltől hétfő hajnalig?” – kérdezi az „egyetemfoglaló” az ELTE-BTK-n Pál Ferenc dékánhelyettestől, és…..
dagiiron 2013.02.18 00:56:47
@Makkasz: Ha valaki nem tudja, mi a különbség a között, amikor a 20 éves haverjával dumál, s amikor egy dékán-helyettessel, az mi a francnak jár egyetemre? Az jobb esetben egy bunkó, rosszabb esetben csak agyatlan..
dagiiron 2013.02.18 01:00:18
@the_line: Figyú, attól még nem kell bunkónak lennie senkinek. Ha én lennék az apja a moderátor gyereknek, akkor most nagyon égne a pofám, hogy egy ilyen bunkót neveltem..
dagiiron 2013.02.18 01:12:30
@Makkasz: Nem két polgár beszél, hanem pl. egy az asztalra még semmit le nem tevő fiatal, s egy tudományos munkákat már felmutató ember. Egy 20 éves egy 50 felettivel. Egy teremfoglaló, egy a terem felett rendelkezővel.

Miért is kellene a dékánnak, vagy bárkinek is a diákok mellett állnia? Elárulom neked, hogy mint havi több százezer forint állami sarcot (adó+járulék stb) fizető állampolgár, full egyetértek a hallgatói szerződéssel, s egy dékánnak is lehet hasonló véleménye pl. Vagy esetleg csak a munkáját akarja végezni, s ők ebben akadályozzák.Tudod, én nem szerettem azokat, akik csak követelni tudnak, de teljesíteni már nem. Ezeket hívják élősködőknek.
Úgy vélem, konzervatívként a legkisebb politikai rosszat keresve nehéz mást választani, mint Bajnait. Szemet dörzsölve, tépelődve, fogat szíva, kezet tördelve, de mégis. Nem tűnik ugyan túl megalapozottnak ez a választás, különösen a programja híján, és egyelőre nem is…..
dagiiron 2013.02.11 10:36:56
@bögöbö: Tök jó, hogy nem ismered a Hajdú-Bét történetét, de megopróbálod védeni bajnait. Na, ha ilyen nagyon felmented az úriembert, magyarázd meg nekem, hogy miért is fellebbezett anno a felszámolási végzés ellen decemberben a Hajdú-BÉt, s tett át rögtön a székhelyét Kecskemétre, s ezen idő alatt miként is vándorolhattak át az ingatlanjai a Raiffeisenhez 600millióFt-tal olcsóbban, mint az értéke (erről azóta jogerős bírósági végzés van), majd ezutána a Hajdú-Bét tulajdonosai úgy döntöttek, hogy Debrecenben néhány hónappal korábban tévedtek a felszámolás megfelebbezésével, s ezért felszámolást kértek maguk ellen. Na magyarázd meg nekem, hogy egy tiszteséges ember életútjába ez a kis történet miként fér bele?
dagiiron 2013.02.11 10:43:07
@bögöbö: A korábbi progresszív adórendszer pedig csak az államon élősködők, illetve az adócsalók által támogatott csak, ugyanis annak semmi köze a szolidaritáshoz, hogy a lakosság 10%-a fizette be az SZJA 90%-át, hanem csak a középosztály kinyírásához van köze, ugyanis a baloldal mindig is a néhány nagyon gazdag. s egy csomó csoróként képzeli el az ország összetételét, mert az önálló, az államtól nem függő középosztályt nem tudja 19.000,-Ft-tal.
dagiiron 2013.02.11 11:09:43
@kulcsar2011: Sajna nem kell összekötni, ugyanis a felszámolási kérelmhez kellett a tulajdonosok jóváhagyása, s ki volt a tulajdonos? na? S ki volt a tulajdonos vezetője? na?
Dr. Mátyás Ference cikke eredetileg az ars boni jogi folyóiratban jelent meg. A Fidesz és KDNP frakció aláírásával 2013. február 8-án benyújtott Alaptörvény-módosítás az Alapörvényben rögzítené, hogy a részben vagy egészben államilag finanszírozott felsőfokú…..
dagiiron 2013.02.11 08:38:03
@DezInf: Normális országban, pl. Ausztrália, Anglia van tandíj, s nincs hallgatói szerződés. Tőlem mehet ez a verzió.
dagiiron 2013.02.11 10:48:53
@DezInf: Hány osztrák egyetemista hagyja ott az országot a diploma után? Mikor is érjük utol az osztrákokat a GDP területén? Mondj 2 számot.
dagiiron 2013.02.11 10:55:54
@SamSem: Én is azt mondom minden fiatalnak, hogy menjen, ugyanis ebben az országban csak az ingyenélők számítanak, a tényleges adót fizetők csak a zsé miatt kellenek, hogy eltartsák a többieket..
Orbán hallgat, helyette Blatter oszt ki néhány sallert és kokit náci gyermekeinknek. Még több zártkaput! Egymás után kapja a jól irányzott, csípős tockosokat a meglehetősen megzavarodott, low-rider értelmi színvonalú magyar futballnáci, meglehetősen elszaporodott parazita…..
dagiiron 2013.01.18 01:43:09
@Csehszlovák Kém: De elolvastam, s az előzőeket is. S az jön le, hogy kint ezek elszigetelt események, s ott nem támogatja őket a politika, de itt a gaz náci fidesz igen. Csak az a baj, hogy hazudsz, mert ugyanannyira elterjedt ott is, mint az általam belinkelt példák mutatják, s itthon se támogatja a kormány őket, mint kint se, max, a te téveszméidben.. Ja, s kint is vannak jobbikszerű pártok, csak azok nem a zsidókat, hanem a muszlimokat, s a kelet-európaiakat (cigányokkal) kergetnék ki az országból, s még kormánytényezők is voltak )lsd Hollandia), vagy komoly társadalmi támogatásuk van (lsd Le Pen csapata(. Gondolom a franciákat naponta nácizod, mivel Le Pennek kicsit nagyobb a társadalmi támogatottsága, s ugyanúgy a harmadik erő.
dagiiron 2013.01.18 10:55:03
@Csehszlovák Kém: Szerintem egyébként a szerencsétlen jelzőt tartsd meg magadnak, ugyanis aki pl. a Tv ostrom kapcsán ilyen butaságokat tud leírni, az olyan egyszerű, mint a faék. Ha már ilyen nagy összeesküvő elméleteket írogatsz, akkor elárulnád, hogy miként került ki az öszödi beszéd?
dagiiron 2013.01.18 10:55:06
@Csehszlovák Kém: Szlovákiában falakkal kerítik el a cigányokat, s neked az a bajod, hogy Bayer ki kelt a cigányok egy része (s nem az összes cigány ellen), akik csapatosan, késsel járnak szórakozni, s azt olykor-olykor használják. Elárulok egy titkot, vidéken nem ritka a hasonló cselekedet..Egyébként pl. az USA-ban a Bayer börtönbe követelése miatt te a szólásszabadság alkotmányos jogának lábbal tiprója lennél, csak szólok.

Mi bajod Prohászkával, Wassal? Esetleg leírhatnád Wass bűneit, de ha kérhetnélek ne a román verziót, mert annak semmi köze a valósághoz. Nem véletlen, hogy az USA annak ellenére nem utasította ki, hogy a románok elítélték. Mi bajod pl. Tormayval, Prohászkával, Nyírővel, ha nincs bajod Benessel, Wagnerrel, Liszttel?

Fekete Györgynek milyen szélsőjobbos beütése van? Az, hogy elítéli Konrádot, aki minden jobboldali kormány alatt nácikkal rémíti a nyugatot?

Gondolom egyébként az egyetemekről száműznéd pl. Martin Heidegger (náci párttag volt), vagy Knut Hamsunt (a Nobel díja mellett Hitler csodálója volt), de gondolom Kölcsey Ferencet is ki kell húzni mindenhonnét, s a Himnuszt megtagadni, mert bizonyíthatóan antiszemita volt. s sorolhatnám a sort. viszont gondolom Lukácsot lehet tanítani, bár komcsi volt, s népbiztosként embereket lövetett agyon, s még sorolhatnám a baloldali művészeket, akik rajongtak Leninért, sztálinért, Kun Béláért, Rákosiért, Kádárért, de őket lehet tanítani, bár az az eszme, amit kiszolgáltak életük egy részében 100 milliók halálát okozta a világban.
1. Délután öt van, talán negyed hat. A Nyugatinál szállok fel a hármas metróra, és a szerelvényben iszonyatosan büdös van. Magamhoz térek a kábulatból és látom is: egy hajléktalan fekszik az egyik padon, lábai kissé maga alá húzva. A padlón szatyor, benne két kétliteres…..