Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AkarkiJ

0 bejegyzést írt és 1107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Orbán-kormány mindent egy lapra tett és vesztett. Az egykulcsos adórendszer nem csak a középosztály jövedelmét csökkentette, hanem a költségvetést is szétrombolta. Ezt a tényt az újabb megszorításokról rendelkező törvénymódosítás indoklásában immáron Orbán Viktor…..
Egy dolog tartozni valakinek, másik dolog hogy miből adjuk meg. Ha kölcsönkérünk és berakjuk a bankba, akkor bár tartozunk, nincs miért aggódnunk, mert van miből megadni, kamatostul. Amikor más kér kölcsön helyettünk, aki helyett majd nekünk kell fizetni, akkor bár nem tartozunk,…..
AkarkiJ 2011.06.22 20:39:29
@Trompf:
"A valóság az, hogy Orbánék csökkentetteék az államadósságot, az MSZP növelte"

Ezek szerint egyik orbán kormány se vett fel egy forint/euro/dollár hitelt sem és véletlenül az ő kormányzásuk idején sem nőtt 1,5szeresére az államadósság?

Mert nem sok különbség volt gazdaságpolitikában a kormányok között és mindegyikük hozta ennek megfelelően a 1,5x szorzót államadósság növekedésben.
AkarkiJ 2011.06.23 00:49:04
@torró:

"Azt írja le ide mindenki aki veszettül ért a pénzügyi dolgokhoz hogy Ő hogyan hozná egyenesbe ezt az országot"

szja buli vissza, államadósság csökkentés elhalasztva, stadionépítés elhalasztva és minden pénzt, amit csak találnak a munkavállalókat terhelő járulékok csökkentésére fordítani

persze, igaziból ezt már nem lehetne megjátszani, mert eléggé erőteljesen bementünk az egyirányú utcába, ahonnét kitolatni már nem lehet
AkarkiJ 2011.06.23 01:06:23
@3.14159265:
"Nem értem, hogy akinek vannak konkrét elképzelései egy számára élhetőbb országról, az miért nem választ egy megfelelőt az EU-ból. "

Élhető országot nem annyira nehéz választani - nade hazát?
Kétharmados törvényben rögzítené Matolcsy György, hogy „a személyi jövedelemadó mértéke nem lehet több 16 százaléknál” – nyilatkozta nemrégiben a nemzetgazdasági miniszter a Figyelőnetnek. Na és mi lesz a szuperbruttósítással? Ha azt nem rögzítik a…..
AkarkiJ 2011.06.14 23:14:32
@Crescendo:

az érzelmeket meg a romantikát ne keverd bele a számok világába, a kettő nem igazán kompatibilis

lehet olyat "játszani", hogy az adórendszer nem veszi figyelembe az egyén teherviselő képességét, csak akkor ne legyen az igazságos rendszer cimke ráaggatva a dologra
AkarkiJ 2011.06.14 23:31:10
@Doktor Bubo:

"átcsoportosít: tőlünk- magához "

hát ezt a vonulatot még nem is említettük az igazság zászlóvívőivel kapcsolatban :)
AkarkiJ 2011.06.15 00:12:59
@Crescendo:

nos, matolcsy azthiszi, hogyha átcsoportosítja a pénzt a gazdaságon belül, akkor hirtelen elkezd nőni a gdp

az a gond, hogy nem számol azzal, hogy amit nyugdíjként, szociális segélyként, adókedvezményként, akármiként az állam odaad az emberek egy csoportjának, az ugyanúgy a gdp-t pörgeti, abból ugyanúgy chf-et törlesztenek, abból ugyanúgy kaját vesznek a boltban...

minden egyes forintot, amit megfogtak, a járulékok csökkentésére kellett volna költeni, hogy új munkahelyek jöjjenek létre, saját forrásból és nem állami forrásból
Május 23-án, hétfőn a BKV kivont a forgalomból 43 metrókocsit, "mert azok potenciális balesetveszélyt jelenthetnek", idézve Tarlós Istvánt. Előtte való héten ugyanis a megszaporodó metróhibák csúcspontjaként kiégett egy metrókocsi. A Fővárosi Közgyűlésen, ahol…..
AkarkiJ 2011.06.09 14:49:12
@CyberPunK:

"Nem, egy teljes hivatal nem lehet felelős, hisz kit baszol meg ott, ha gond van? "

az igazgatót, elnököt, vezetőt, stb-t, magyarán a hierarhia elején (csúcsán?) lévő egy darab személyt, vagy ha nincs, akkor személyeket, akik a vezetőséget alkotják...

egyébként ha ennyire tré a bkv, akkor miért nem mond le kocsis úr?
 A Magyar Nemzet arról értesült, hogy a kormány tervei szerint nagykorú gyermekeket kötelezheti az állam: tartsák el szüleiket, ha azok önhibájukon kívül nem képesek erre. Az egyelőre halovány ötlet részleteit még nem ismerheti a közvélemény, ám az elgondolás olyannyira…..
A társadalmi ellenállás és a választási vereségtől való félelem az MSZP-kormányokból tehetetlenséget váltott ki. De vajon mit fog kiváltani a Fidesz-kormányból? Ez a kérdés előbb-utóbb aktuális lesz. (Fotó: Huszti István/Index) Az elmúlt hetekben az összes…..
AkarkiJ 2011.05.18 17:01:33
@Joooe:

"És azt is tegyük hozzá: a "népszerűtlen" fidesz még mindig több mint 100%-kal veri a második helyezettet... "

Nekem úgy tűnik az ábrák alapján, hogy max. a harmadik helyezettet veri a fidesz, mert perpill a fidesz már csak második helyezett. Még 1-2 hónap, és a 2-3 helyezett együtt sem éri el az 1. "támogatottságát"
Régen volt 8-bites csaj a rovatban, most jöjjön egy kétes hírű ikon, akihez mégsem kell kitenni a 18-éas karikát: Giana, pontosabban a Giana nővérek, a The Great Giana Sisters című, 1987-es platformjáték főszereplői. Valójában egyszerre csak egy lány szerepelt a játékban, de a…..
Múlt szerdán tévézés helyett részegen fetrengett, és most már nem érti, hogy akkor most milyen szexuális viszonylatban is van egymással Doktor House és Cuddy? Elment egy hétre nyaralni, és most meglepetten tapasztalja, hogy új fia van Berényi Mikinek, aki ráadásul épp…..
Subba Hülye tánc: Kit 2011.05.09 11:03:48
AkarkiJ 2011.05.09 17:25:37
addict Belül biztonságosabb? 2011.05.08 10:00:00
A Land Rover reklámok – különösen a printek – mindig is közel álltak a szívemhez, hiszen annyira egyszerűen, mégis sokoldalúan közvetítik a márkaüzenetet, hogy újra és újra meg tudok lepődni.  Az elmúlt években leginkább a városból elvágyódó, kalandra éhes…..
Subba Addig jár a korsó: Revok 2011.04.26 17:07:00
Hétfőn 180 napra ítélték a vandalizmusért kiszabott próbaidő szabályainak megsértéséért a los angelesi graffitiművészt, Revokot. Múlt csütörtökön épp azelőtt kapták el a los angelesi reptéren, hogy Írországba utazott volna, és csak 320 ezer(!) dolláros óvadék…..
Horkheimer, Adorno, Habermas és a többiek  Nem tehetek róla: egyre türelmetlenebb vagyok és erősödnek bennem az előítéletek az elmúlt hónapok hazai politikai vitáit látva, ahol a jogos kritikák és értelmes viták helyét egyre inkább átveszi a szélmalmokkal folytatott…..
B-oldal TOP3 t.A.T.u dal EVÖR 2011.04.06 07:50:00
Na, az van, hogy ebben az ingerszegény környezetben megütötte az a fülem, hogy a t.A.T.u. popduó végleg feloszlott. Mindezt magyar és külföldi, hivatalos és nem hivatalos holnap is megszellőztette, én pedig úgy érzem magam, mint amikor az utolsó eredeti Sugababes-tag kilépett a…..
Egy hónappal ezelőtt szerencsém volt megjelenni egy japán TV show-ban. A legsokkolóbb nem is a műsor közötti rek­lám blokkok voltak, amelyektől 10 perc után simán bárki epilepsziás rohamot kap­na, hanem a közönség reakciója. Mikor meglepődnek a Japánok, olyan hangot adnak…..
AkarkiJ 2011.04.05 22:04:15
Az Országgyűlés hivatala úgy értelmezi a végkielégítések 2 millió forint feletti részét sújtó 98 százalékos különadóról szóló törvényt, hogy az nem vonatkozik a parlamenti képviselőkre, mert a munkaviszonyuk speciális, valójában nem foglalkoztatottak, nem állnak…..
A történelmi alkotáshoz illendően, lelkiismeretesen igyekeztem követni az új alkotmány tervezetének általános vitáját, s ha egy-két hozzászólást el is mulasztottam, az biztos, hogy a parlamenti képviselők többségénél lényegesen több időt töltöttem a felszólalások…..
Most hogy egyre másra változnak az utcanevek ("elvisz a szabadság szele") eszembe jutott a címben szereplő első kérdés, ami régóta foglalkoztat. Bár a válasz szerintem egyértelmű "nem", egy tanárom váltig erősködött az egyetemen, hogy a 40-es, 50-es években…..
AkarkiJ 2011.03.27 21:30:04
@oldman13:

hmm, tényleg :) iszonyúan összemosódnak már ezek a dolgok :)
Reggel 9-kor futottam bele a következő címekbe, amik a Lázár-hanganyag után pár nappal óriási botrányt ígértek.Hírszerző: "Haljál éhen! - újabb markáns Fidesz-vélemény a szegényekről"NOL: " 'Hát akkor haljál éhen' - fideszes képviselőnő a…..
AkarkiJ 2011.03.23 21:52:18
@minőségi_troll:

"az átnevezés tudatformáló hazása elvész"

milyen tudatformálásról beszélsz? a repülővel utazók többségének fogalma sincs, hogy hívják a reptereket a világon, ha csak nincs több egy helyen illetve valamiért nem kiemelt, vagy fontos ahhoz (forgalom alapján), hogy ténylegesen megkülönböztessék névvel a repteret (pld. JFK)

pont emiatt vihar a biliben, amit a kormány művel, hogy izomból toporzékol, ha egy szakmai bizottság nem úgy táncol, ahogy ovi megálmodta a jövőt
A KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) honlapot és kampányt indított annak érdekében, hogy "szemben a 2002 és 2010 közötti évek fiatalokat elüldöző politikájával- praktikus információval, tanácsokkal és erkölcsi támogatással lássa el azokat a…..
A Tárki ma nyilvánosságra hozott kutatása szerint a Fidesz támogatottsága elérte azt a kritikus, a teljes népesség kevesebb mint egyharmadát maga mögött tudó szintet, ahol az MSZP járt 2003 tavaszán. A különbség persze látványos: miközben akkor a csökkenő támogatottságú…..
AkarkiJ 2011.03.23 21:07:16
@x56789:

TG-nél akkor következik be a diktatúra, ha már nem írhatja le, hogy itt a diktatúra :)
AkarkiJ 2011.03.23 21:14:22
@kadarnepe:

"ha el akarunk térni a minden ember egy szavazat elvtől, akkor inkább befizetett SZJA alapján tennék különbséget (mindenkinek van egy szavazata, de milliónként kap hozzá +1-et)."

magánszemélyeknál nem csak jövedelem típusú adók vannak, vannak forgalmi típusúak (áfa, benzin+cigi+pia jövedéki adó), illetőleg vagyoni jellegűek (kommunális adók formájában jobbára, tényleges vagyon adó)

aztán ott vannak még a pénzügyi műveletekből származó nyereségek adói, részvényekből, tulajdonrészekből, üzletrészekből, és kamat után

és még lehetne hosszan sorolni, hogy hány fajta módon fizetünk adót - bár az szja és az áfa kör a legnagyobb ha jól tudom
Ma - a tervek szerint 40 órás időkeretben, folyamatos televíziós közvetítés mellett – a parlamentben kezdetét veszi az új alkotmány vitája. Az alkotmányozásról már több alkalommal írtam, jelezve, hogy nem elsősorban a formálódó szöveg, amely – kisebb…..
  Szép pályát futott be a kuruc.info Lázár-remixe. A szélsőjobbos portálon tegnap 13:16-kor jelent meg a felvétel, amiből aztán a Hírszerzőn 15:01-re lett cikk. Míg a kurucos anyagban nem szerepel semmiféle információ arra vonatkozóan, mikori a Lázár Jánostól idézett…..
AkarkiJ 2011.03.20 22:44:35
@ver@s kan-tár:

"Ugyan manipulált felvétel alapján is lehet helytálló következtetésre jutni, ezt semmi nem zárja ki, az élet tényei legkevésbé, viszont az így kialakított konklúzió igazolására a hamisnak (értsd: manipuláltnak) talált bizonyíték már nem használható fel."

Mi volt manipulálva? Tán nem azt magyarázta, hogy akinek nincs semmilye, az annyit is ér, és neki ez a véleménye? És nem erre alapozza azt, hogy akinek nincs semmilye, az senki, és senki ne legyen képviselő?

Speciel itt kiemeltek egy részt a szövegből, amire alapozza a támadását a képviselőtársa(i) ellen éppen - de attól még, hogy nem a szegényeket célozta, sikeresen kiderült, mit is gondol a senkikről...
AkarkiJ 2011.03.20 22:49:44
@stratez:

"ki kit húzott be a csőbe"

mivel lett itt bárki is behúzva a csőbe?

tán a lézershow nem arról szól még mindig, ha nincs semmid, senki vagy?

most csak annyival bővült a dolog, hogy ha nincs semmid, senki vagy - és senkik ne legyenek képviselők

baromi nagy csőbehúzás, mondhatom...
AkarkiJ 2011.03.20 23:11:21
@ver@s kan-tár:

"A vita ott és akkor (önkormányzati) képviselőkről folyt"

Ez lehet, de ettől ő még általános értelemben beszél emberekről, miután általános értelemben bárkiból lehet(ne) képviselő.

De aki nem ért el semmit, az egy senki és senkikből (akik nem értek el semmit) ne legyenek képviselők.

A képviselők csak azután jönnek be az érvelésébe, miután kifejtette az általános jellegű véleményét.
„Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem." Lázár János különös okfejtése már ma estére ellenzéki össztüzet és komoly médiafigyelmet kapott – s feltehetően ez csak a kezdet. Sok…..
AkarkiJ 2011.03.20 22:30:29
@bariga:

"Jövőre már átírják az egész napot, mármint az 1848 március 15-i eseményeket. Kiderül, hogy tulajdonképpen már azt a forradalmat is Orbán Viktor vezette, csak még ki kell találni, hogy miért is harcolt! "

ovi ükapja a szabadságharcosok egyik vezetője és tanácsadója volt, és célja az oroszok elleni harc volt már akkor is - amit ükunokája valósított meg, amikor egymaga kiüldözte az egész vörös hadsereget az országból
AkarkiJ 2011.03.20 22:32:58
@ulrike:

"Keserves belátni, dolgozni is kéne."

lézershow nem elég? tényleg, ha ingyen s8-ast tolnak az ember segge alá az adófizetők pénzéből, akkor már valakinek számít az ember? és ha történetesen 2db s8ast tolnak, akkor dupla annyit ér?
AkarkiJ 2011.03.20 22:51:04
@porfelhő:

"Ez esetben valószínűleg kap valamilyen miniszteri tárcát, hogy ne tűnjön bukásnak a távozása.""

Az miért a gyengeség jele, ha a bűnöst megbűntetik?

Ebben az országban a tehetségtelen emberek miért csak felfele tudnak bukni?