Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Quarantinediary

55 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az atomerőművek folyamatos villamosenergia-ellátása létfontosságú. Ez érvényes a leállított reaktorokra is, tekintettel arra, hogy a korábban besugárzott, kiégett üzemanyagban radioaktív anyagok vannak, amelyek bomlása hőt termel, ezt a hőt pedig folyamatosan el kell vezetni. Ha ezt nem tennénk meg,…..
Quarantinediary 2022.03.10 23:08:10
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Kérlek szépen, indolold meg a véleményedet. Természetesen megalapozottam, s lehetőleg ne OV és Putin hátsó feléből kikandikálva, hanem hiteles forrásokat megemlítve és felsorolva.
Brit mutáns, dél-afrikai mutáns, New York-i dupla mutáns, indiai dupla mutáns, indiai, csavart tripla mutáns. Mintha csak az X professzor köré csoportosuló, emberfeletti képességekkel rendelkező tinik nemzetközi gyülekezetéről lenne szó. Márpedig szó sincs erről, hanem a korona vírus legújabb…..
Ugye, van az a dolog,hogy karma, ami nem más, mint az az ok és okozat viszonya, kölcsönhatása; a cselekedetek következményeinek törvénye, amely a szanszára körfogását mozgatja a keleti vallások szerint: a jó szándék és a jó cselekedetek hozzájárulnak a jó karmához és a boldogabb újjászületéshez, míg…..
Szerbiai állampolgárként (is), olykor elámul az ember, hogy vannak olyan dolgok, amik mégis (valamelyest) működnek ebben az országban. Személyesen is tanúsíthatom, hogy a koronavirus védőoltáshoz a regisztrációt is az oltás felvételét is pöpec módon megoldották az illetékes szervek, a vakcinák…..
Márciusban múlt el egy esztendő azóta, hogy a koronavírus járvány első hullámának a megfékezése érdekében a szerb kormány rendkívüli intézkedéseket vezetett be, ezen belül is olykor több napos kijárási tilalmat, de bezárták a szórakozóhelyeket, a fodrászatokat, edzőtermeket. A sportkedvelők számára…..
Egy, az eddigi (hideg)háborús hadszínterek között egy, újabb van kialakulóban, mások szerint pedig már nagyban zajlik is a Covid–19 vakcinák gyártóinak háborúja, amelyben legyünk oltás mellettiek, vagy oltásellenesek, ha nem is vagyunk/leszünk vesztesei az egésznek, de mindképpen kapkodjuk a…..
Még ki sem hűlt az előző, várandós nők és a védőoltás kapcsán, futótűzként terjedő álhírekről szóló bejegyzésünk, az Index.hu által a The Guardian-ból átvett cikke szerint minden várandós nőt beoltanak az Egyesült Királyságban. Pénteken az Egyesült Királyság oltásért és immunizációért felelős…..
A Rolling Stones frontmene Dave Grohllal, a Foo Fighters vezetőjével ( és az egykori Nirvana dobosával) karöltve, a legújabb „ Easy Sleazy” cimű dalában az antivakszereket, a konspirációs teóriák hívőit pellengérezi ki. (Forrás : Reuters)  Jagger a Roling Stone rockzenei magazinnak adott…..
Nos, még egy téveszme megdőlni látszik a Covid-19 elleni védőoltások „ártalmasságával” kapcsolatban, s hiába is kitartóak az oltásellenesek. A védőoltás felvevésével kapcsolatban vizionált apokaliptikus vízióik nem következtek be. Azt viszont el kell ismerni, hogy kitartóak és fantáziadúsak, s így…..
Mindannyian ismerjük és játszottuk/játsszuk a belső nézetű lövöldözős (FPS) játékokat. Viszont laikusként belegondoltunk e valaha, hogy a gyógyítás, s különösen most a kórházak területén belül kialakított Covid-osztályokon, vagyis a „vörös zónákban”, miképpen is néz ki az orvosok és az ápolók…..
Az optimisták szerint minden rosszban van, valami jó is, no de mégis, mi a fene lehet jó a világot egy lassan több mint egy éve sújtó világjárványban? Személy szerint tavaly ilyenkor kezdtem el igazán az összes nyűgjével együtt becsülni a kertes házakat, s a kijárási tilalom miatt egész hétvégére az…..
A napi.hu irása szerint kínai gyártmányú Sinopharm-vakcina esetében Szerbiában egyre jobban kirajzolódik, hogy sokaknál egyáltalán nem indítja be az antitest-termelést, mostanra pedig azt sejtik, hogy mely csoportok a leginkább érintettek. Az írás itt olvasható...
Nyitnikék, nyitnikék – énekli a széncinege, s ez biztos jele annak, hogy térségünkben is beköszöntött a tavasz. Nyitni kék, nyitni kék – hajtogatják komor arccal a vendéglátósok, akiket az idén sem vigasztal az a tény, hogy beköszöntött tavasz, mivel a szigorú járványellenes intézkedések a…..
Egyik oldalról a járványtagadók antivakszerek, másik oldalról pedig az óvintézkedéseket többé-kevésbé betartók, a védőoltást felvevők globális egymásnak feszülésében, az ál- és clickbait hirek cunamijában nyugodt, kimért és mérvadó hirforrásnak igérkezik a március 26-án elindult Mi érted, egy…..
2021 februárjában az egymillió főre jutó COVID-haláleseteket tekintve Szlovákia világelsővé vált. A koronavírus-járvány súlyos helyzetbe sodorta a Dunaszerdahelyi járást, amely a január-februári időszak legfertőzöttebb régiója lett. A dunaszerdahelyi kórházban 2020 októberétől 2021 február…..
A mérvadó szerb és vajdasági magyar médiumok egytől egyig beszámoltak a szerbiai vendéglősök szombati tiltakozásáról amikor is az ország különböző pontjairól mintegy 50 vendéglátós vonult Belgrádba, hogy tiltakozzon, és blokkolja a forgalmat a szerb parlament előtt, azt követelve, hogy a…..
Az Autonómia portál Észverés című élőműsorának harminckettedik adásában a járványhelyzet által előidézett társadalmi mozgásokról Kocsis Árpád filozófus, Rácz Krisztina antropológus, Szerbhorváth György szociológus és Pressburger Csaba szerkesztő-műsorvezető beszélgetett a lassan több min egy éve…..
Az Index.hu szerint országomban, Szerbiában nagyban zajlik a vakcinaturizmus. A hírportál cikke szerint csak néhány percet vesz igénybe a szerbiai ingyenes védőoltáshoz vezető, a szerb kormányzati honlapon elérhető űrlap kitöltése ( amit személyesen én is tanúsitok, s amelyhez a néven az…..
„Pravoslavni Vaskrs neće biti veliki problem. Biće veći problem katolički Vaskrs. On je bliži. Doći će nam mnogo ljudi, a posebno će nam doći zbog vakcinacije mnogo naših, koji rade po zapadnoj Evropi. Tamo nemaju vakcine” - magyarul : A pravoszláv húsvéttal nem lesz gond, hanem a katolikus húvéttel…..
A koronavírus-járvány megjelenése az egész világot sokkolta, ilyenkor pedig döntéshozó legyen a talpán, aki hideg fejjel tud mérlegelni. Nem is csoda, hogy néhány helyen ez teljesen félresikerült: van, ahol alkoholtilalommal, és akad olyan ország, ahol a nemzeti himnusz rendszeres lejátszásával…..
Egy családanya drámai harca olvasható az egyik közösségi oldalon néhány napja. Az 52 éves nő életének utolsó két hetét lehet nyomon követni a tünetek megjelenésétől egészen addig a pontig, amikor szkafanderes ruhába öltözött orvos közli a férjjel a halál szomorú hírét. A tragikus esetről a Családi…..
A Könyves.blog.hu írja:  Németország 700 ezer, az első világháborúhoz kapcsolható dokumentumot tett elérhetővé digitálisan. Az anyag például propagandafilmeket, fényképeket, hangfelvételeket valamint kormányzati és személyes dokumentumokat tartalmaz, és ingyen elérhető. Az…..
A internetes hírportálokon, illetve az újságokban lassan naponta olvashatunk arról, hogy párhuzamosan a „szokványos” háborúkkal, az egymással szemben álló felek hackerek ezreit vetik be, hogy a digitális fronton is mind nagyobb csapást mérjenek az ellenségre. A német Frankfurter…..
A South Park című sorozatot gondolom senkinek sem kell bemutatni. A képzeletbeli coloradói kisvárosban élő négy alsó tagozatos srác ((Stan Marsh, Kyle Broflovski, Eric Cartman és Kenny McCormick) s a többi lakos kalandjait bemutató animációs sorozatot 17 éve vetítik változatlan…..