Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A Lángolók

83 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A FEZEN szervezője, Kovács Tóni szerint a fesztiválszervezés Magyarországon olyan, mint a foci, mindenki ért hozzá. Ezt egy Facebook-bejegyzésben osztotta meg, melyet annak kapcsán adott közre, hogy a fesztivált számos kritika érte az elmúlt napokban DJ Bobo és Pitbull felléptetése miatt. A Lángoló…..
Ahogy az elmúlt napokban már volt erről szó, ma nyitja meg ötödik évadát a Barba Negra Track, elsőként mindjárt a The Dead Daisies koncertjével. Az idei szezonban olyan nevek adják egymásnak a kilincset a helyszínen, mint a Stone Sour, az Ugly Kid Joe, a Black Stone Cherry, a Shinedown, Joe…..
Joyless – Without Support(Ván Records)Fura képződmény a Joyless és az új albuma. Olyan, mint egy kezdő zenekar és garázshangzású demofelvétele, amelyen a picit fakezű hangszeresek egy bátortalan énekesnővel Pixies-szerű rockot játszanak. Ebben mondjuk még nem lenne semmi…..
A hamarosan nálunk is fellépő Roxette visszatérésén sem csinál semmit, amit korábban ne csinált volna. A szintén visszatérő Social Distortion megöregedett, de ami nagyobb gond, hogy a zenéjük is velük együtt. Gil Scott-Heron és Jamie xx közös lemezén kevés kapaszkodó van,…..
Adele első lemezét még el tudta adni Amy Winehouse farvizén evezve, másodszorra már többet kellene mutatnia. A Mogwai pont annyira unalmas, mint amennyire megszoktuk ezt tőle. A Twilight Singers új lemeze az a tipikus amerikai alternatív rockzene, aminek egy tisztességes világban sokkal…..
Sikeres pályafutás után önmagához méltó módon búcsúzik Mike Skinner a The Streets névtől. James Blake bemutatta, miképp lehet a kísérletezést összeegyeztetni a maximális hagyománytisztelettel. Chase & Status mainstream drum&basst csinál a Pendulum vonalán, nagyjából…..
Hú, mit fogunk kapni! Egy lemezt leszámítva a heti termésünkön gyakorlatilag sehol nem szerepelnek gitárok, lemezeket pakolgató potmétertekergetők annál inkább! A Deerhoof tizenegyedik lemezén semmi meglepetés nem található, de ezt ennyi lemez után már ne is várjuk. A Cut…..
A Smith Westerns ledobta magáról a lo-fi köntöst, és kiadta az idei év első igazán jó lemezét. A Motörhead pontosan olyan, mint a Motörhead, és reméljük, ez még nagyon sokáig így is marad. Az aktuális tinikedvenc Fluor nem túl igényes, de ez nem is elvárása a…..
A Black Eyed Peas nem csak borzasztó, de ráadásul az idegesítő will.i.am még világrengető újdonságként is harangozza be. A Gorillaz ingyenes lemeze promóciónak nagyszerű, lemeznek annál kevésbé. A Klaxons szintén ingyen hozzáférhető EP-je bemutatja, milyen sokra…..
A Lángoló Gitárok a bevett szokásokkal ellentétben tényleg az év legvégén összegzi az elmúlt 365 napot. Tavalyhoz képest meglepően sok átfedés található a szerkesztőség idei kedvencei között, ezt betudhatjuk annak, hogy egyre inkább egységesül az irányvonal, vagy annak is,…..
Jól debütál a magyar Grand Mexican Warlock, bár kicsit nagy náluk a hangok egy percre jutó sűrűsége. A korábban Mezítláb a Parkban néven ismert Manökken Proletarz mindent megad, amit manapság egy hippilány kívánhat a serdülőkor vége felé, jellemzésükre pedig még…..
Bruce Springsteen harminc éve írt dalait adja most ki két lemezen, de még így sem hat porosnak. Robyn meglepett mindenkit, és harmadjára kiadta az év legjobb lemezeinek egyikét. Az egérmaszkos deadmau5 előtt épp térdre borult volna a világ egy jelentős része, ehhez képest harmadik…..
Bármilyen reménykeldő, a Daft Punk Tronhoz készített soundtrackje sokkal közelebb áll a sima filmzenéhez, mint egy teljes értékű Daft Punk-lemezhez. Duffy második albuma ideális választás bárkinek ajándékba, ugyanis senkiből nem hoz ki vad indulatokat. Lord Huronéhoz hasonló…..
Kanye West fogadkozásai ellenére sem készített tökéletes lemezt, de ettől még mindenképp megéri hallgatni. Rihanna még mindig nagyon fiatal, de már eljutott oda, amikor nem ártana szakítania az évente történő lemezkiadással. A Monster Magnet soha nem lesz már olyan, mint a Dopes…..
A N.E.R.D. a gazdasági nehézségek ellenére is leginkább a szép lányokkal törődik. Norba második lemezén lealázza a műgengszter hazai rappereket, és még slágereket is írt. A Blank Dogs áthelyezte a hangsúlyt a szintikre, és összerakott egy olyan jó dalt, ami után a…..
A Bocskor Bíborka vezette Magashegyi Underground a saját lábára állt, és írt egy meglepően szerethető lemezt. Az I Blame Coco név Sting lányát takarja, aki ráadásul csak 20 éves, mégsem kell apuci pénztárcáját emlegetnünk vele kapcsolatban. A Bin-Jip Harcsa Veronika…..
Technikai okok miatt a múlt hét kimaradt, de most ismét megmondjuk, mit kell hallgatnotok. A Blue Water White Death a Xiu Xiu, és a Shearwater zsenijeinek összeállását takarja, kétes végeredménnyel. A Broken Records a jól sikerült bemutatkozáshoz képest is továbblépett. A…..
A Magnetic Man megöli a saját stílusát, és tovább rombolja a legendát a híresen jó brit zenei ízlésről. Carl Barat és Pete Doherty Libertines utáni karrierje között tovább erősödik a párhuzam. A Punnany Massif intelligens módon szórakoztat, az ország egyik elsőszámú…..
A Bad Religion megöregedett, visszavett a lendületből, de még így is jó. A Belle and Sebastian ezzel szemben épp nosztalgiázik az elmúlt időkön, felemás sikerrel. A blogkedvenc Sufjan Stevens jó, de kicsit túl csendes. Serj Tankian adta ki a Visa első lemezét, amin a…..
A november 8-án Budapestre érkező Joe Satriani ismét megújult, most épp úgy, hogy teljesen elhanyagolta a tökös rockzenét. A No Age olyan legendákat idéz, mint a Sonic Youth vagy az Eric's Dream, majdnem tökéletesen. A Maroon 5 valójában nem is annyira idegesítő, mint…..
Robyn második lemezét adta ki az idénre tervezett háromból, még mindig nagyon őszintén. Zakk Wylde-nak a Black Label Societyvel végre nem kell elviselnie Sharon Osborne-t. A Crippled Black Phoenix a mai pszochedelikus rockzene talán legfontosabb arcaival értelmezi át a Pink Floyd…..
A Thermals végleg szakított a politikus szövegekkel, de kérdéses, mennyire tett ez jót nekik, a Grinderman prezentálja Nick Cave elképzeléseit a garázsrockról, a Godsmack énekese, Sully Erna szólóban úgy tűnik, maximum liftzenét tud írni. A Hurts olyan szinten kommersz,…..
Megnézzük, mire jutott az újabb teljes fazonigazítás után most épp elektronikával próbálkozó Linkin Park, és sikerült-e előző lemezei árnyékából kilépnie a Godsmacknek. Kiderül, változtatott-e valamit az eddig nagyon jól bevált formulán a Walkmen, plusz arra is fény derül,…..
Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine, VHK @ West-Balkán, 2010.09.05. Ez az VHK-Jello Biafra-koncert már jó előre történelmi eseményként lett beharangozva, és végül nem is cáfoltak rá a nagy szavakra. Ráadásul Biafra sem hazudtolta meg magát, úgy látszik, tényleg…..
Október elsején lép fel Katy Perry Budapesten, de mi most nem erről szólunk, hanem a friss, nem rossz, de nem is jó lemezről. A Soulflynál elmondjuk, hogy mennyire épül Max Cavalerára a zenekar. A Limbonic Art teljesen ledöbbentett minket, ezzel szemben a Wintersleep annyira nem.…..