Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ibusibus

2 bejegyzést írt és 240 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
magyar-magyar szótár realizmus 2009.12.07 06:02:00
"Guillaume Apollinaire Egy szép vörösesszőkéhez című verse már  címében is szürreális,  hiszen  vörösesszőke a valóságban nincsen" /a magyartanárom a gimiben a szürrealizmusról/ "...kár, hogy reálgimnáziumi érettségije van." /Osvát Ernő…..
ibusibus 2009.12.15 12:03:49
@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ha-ha! Elolvastam (mármint amennyit bírtam, sok volt az üresjárat), ez nagyon ott van azért.. Arra a Pantera linkre csak néztem, néztem, néztem, és vártam, h mi a pojén. Nekem nem jött elő.. Nem szóltam hozzá, nincs mit mondanom egy ilyen "beszélgetésben", ami számomra leginkább siránkozásnak tűnik. A sírókat meg csak vigasztalni lehet, um.: Jól van, no.. no-no, nem olyan nagy ügy, meggyógyul az. Katonadolog. Ráfujjak? stb.

Soha nem értettem, mi köze annak, h vki sokat ír, ahhoz, h érdemes-e elolvasni, amit írt, vagy sem. Herman Wouk bevallottan sokat írt, sőt azt is elmondta, h naponta 8-12 oldalt irányzott elő magának, addig írt, míg ez meglett. Bebaszva is írt, másnaposan is írt, depressziósan is írt, a lényeg a 8-12 oldal volt. Olvastam is tőle olyat, h a háromszázadik oldal után mondtam azt, na ebből köszönöm most elég, ez egy kalap szar, csak arról szól, h majd vegyem meg a következő hétszáz oldalt is, mert hátha abban lesz vmi érdekes. Hallottam olyan rajzolóról, aki egyszerre mindkét kezével tud rajzolni, hallottam olyan képregényrajzolóról, aki azt állítja, naponta valami tíz oldalnál többet megrajzol. Egyetlen képregényt nem láttam még tőle, csak hallottam róla. Van ugye az a jenki kosárcsapat, amiben rettenet trükkös faszik vannak, de nem játszanak a bajnokságban.. Szerintem ez a cirkusz tipikus esete, őket lehet ARTistának, mutatványosnak nevezni, de a bajnoksághoz vajmi kevés közük vagyon. Ha jól emlékszem több olyan író van, akitől csak egy könyvet olvastam. Esetleg belekezdtem egy másikba is, de az már nem ment át. Nagy kedvemcemtől Hellertől a Valami történtet elkezdtem vagy tízszer, de nem emlékszem, h végigolvastam volna. Elkezdtem az elején - letettem. Elkezdtem a közepén - letettem. Elkezdtem a végén - vége lett. Elkezdtem az elején - letettem... :D Így megy ez.. Ünnepelni kéne? Minek? Mi lesz jobb attól, ha ünneplik?
ibusibus 2009.12.17 18:44:00
ibusibus 2009.12.18 13:56:07
@bs395: igen az, EBBEN igazad van.. :D A hideg is altató.. A legjobb altató..
Ellenben a stirlitz-blog-ból, copy: Ójeee, helyben vagyunk! Szóval Stirlitz mindig is csodálkozott, miképp lehet nekimenni a humanizmusnak, azon túl, h kissé divatos, és "alternatív" nézőpont, több ismerőse használta meghökkentésre, ám ezt Stirlitz általában felszínes,…..
ibusibus 2009.09.19 21:18:19
..Na de ez hosszú eszmefuttatás volt megint, a lényeg, h mivel az emberiség életében először a tudomány korát éljük, méghozzá alig pár száz éve, így sztem, ha a korábbi korszakokat nézzük, még kb 1500-2000 évig erre számíthatunk. Tudományos eredmények és fejlődés pedig nincsen a bozótlakók között, a bozótlakók civilizációja kb. 3-400 ezer éve változatlan: ha szárazság van éhen halnak, ha sok az eső, megfulladnak. A kiemelkedő szellemi képességekkel bíró emberek általában születésüktől fogva humánusak, ugyanis, ki tudnak elégülni saját szellemi teljesítményük jóvoltából, nem kell ehhez becsicskáztatni egyetlen embertársukat sem; embertársaik becsicskáztatása semmiféle élményt nem ad számukra. Ha tehát, a humánus ember kihalna, akkor a társadalmak megrekednének azon a szinten, ahol ebben a pillanatban vannak, és elég zord összeomlás következne, amit jobb nem megérni, sem túlélni - ezt tárgyalta a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas években néhány negatív-utópia film, ahol azonban valahogy az atomháborúhoz kötötték az emberiség SZELLEMÉNEK pusztulását. Mióta kiderült, h nem fogjuk leatomozni magunkat, azóta kötötték ezt már éghajlatváltozáshoz, vírushoz, mittoménmihez, vagy mihez nem. Nekem ez olyannak tűnik, mint fanatikusan hinni egy istenben, akit soha senki nem látott, soha nem jelent meg, csak néhány flúgos szajkózza tízezer éve, hogy van. Ámen, hát legyen - ha egyszer úgy sem szól soha semmire semmit, akkor legyen, aszt kész. Kit zavar? Ettől azonban a flúgosoknak nem kell azt képzelni, h ŐK Isten nevében beszélhetnek. Nem, nem. Majd Isten beszél szépen a maga nevében, rendben? Flúgos beszél flúgos nevében, Isten beszél Isten nevében. Ezzel pedig a legnagyobb problémákat meg is oldottuk. Szintetikus kaja van mindenkinek, menjen le a bányába az, aki élő állat húsát akarja enni, esetleg libamájat, bálnahúst, vagy kaviárt, menjen le saját maga, és ne öt meg hat éves gyerekeket küldjön.. Aki ilyet tesz, az emberiség elleni bűntett miatt kerüljön börtönbe. Nekem jó a porból készült krumplipüré, a savóból lett tej, meg a konzerv sör (tudod, amit finomkodva dobozosnak mondanak) is, tehát nem fogok lemenni a bányába. Kénytelenek lesznek drága pénzen épített gépeket küldeni a bányába, nem embereket, vagy gyerekeket..

Tehát nem tudom, h jobb, vagy rosszabb ma az élet, mint a bozótban, ahol a túlélés legfontosabb eszköze az észrevétlennek maradás volt. Én legalábbis nem cserélnék egy 1609-ben élt magyarországi jobbággyal, akinek épp az előbb kúrta le a lányát a kegyelmes úr gúnárnyakú elsőszülöttje, és nem kenhetem szét, mint taknyot a falon.. De az a bozótlakó sem lennék, akinek a lányát vagy most ette meg egy oroszlán, vagy a szomszédos, kevésbé bozótlakók macsétázták kissé meg (persze farkalás után, mellén az unokámmal), és pusztán azért, mert a szárazság kicsit kijjebb űzte a családot a biztonságos szavannáról.. Összességében nem érzem rosszul magam a bőrömben, azt kell mondjam, és kicsit sem érezném rosszabbul magam, ha másoknak sem lenne átok az élet..

[sok lett, bocsi..]
ibusibus 2009.12.13 14:56:46
Nem igazán vágom, nekem nincs ellenemre, ha az Alko-boltban ki vannak téve kis tasakok, rajtuk a büszke termelő mosolygós arcával, és nem folyadék van benne, hanem ződ, vagy barna, esetleg vörös, esetleg fekete, ami belül okker. És a zacsik hátoldalán olvasható, h ez pl könnyed, nem túl beütős, filmnézős, játszós; ez viszont testes, szinte hallucinogén (amit persze tudunk, h a THC olyan nem lehet, mert nem úgy műx.) egész estés magánvetítés. És esetleg pár könyvecske receptekkel, hogyan lehet moszatból, fagyasztott, taskolt hozzávalókból ízben, hangulatban jól passzoló rágcsát készíteni hozzá.. Kicsit sem zavarna, hogy távozás előtt igazolnom kell, hány éves vagyok. Kicsit sem zavarnak, h melegvérű állatnak nem volt köze a tasakok tartalmához.

A kurvák sem zavarnak, Márait sem zavarták, nagyon sokakat nem zavartak, jóval kevesebbeket zavartak, legyen nekik is helyük, és akit érdekel, járjon oda. Legyen helyük a játékosoknak, a verekedősöknek, ki hogyan vezeti le a bajait, legyen hely, ahol levezetheti, hogy ne az utcán, a munkahelyén, vagy egyéb közösségi tereken tegye ezt, mert az zavar. Az sem zavar, h a volt feleségem nem velem akar élni (titokban hálás is vagyok érte), azt viszont nem tűröm, h kisajátítsa a gyerekeinket. Ez meg neki nem tetszik: otthon osztja az észt, aztán amikor nálam vannak, mi egészen mást csinálunk. A kölköknek is bejön, és tudom, h nem élnek vissza a megszerzett tudással, csak visszaszólnak az okításra, h "indokold!" Na sokan EZT nem képesek benyelni. Oktatni akarnak, megmondani, előírni és csak halovány indokaik vannak, amiket még a hallgatás is megdönt.

Sok negatív utópiát olvastam én is, sokan elképzelték már, mi lenne a negatív következménye egy igazságos társadalomnak, ám mivel gyakorlati példa alig volt, valójában csak annyit jelenthetünk ki, az egyetlen negatív hatása az, h az elégedett, szabad emberek nem vernek oda olyan érzékenyen és keményen a jogtalan előnyökre törekvők (ez is betegség, mint a többi szenvedélybetegség) kezére. A szabad társadalmakban külön intézményt kell létrehozni arra, h odaverjen, sőt nem is verhet, csak egyszerűen elveszi a jogtalanul megszerzett dolgokat, és egy időre kivon a forgalomból - de különösebben nem akar megkínozni. Csak nem teheted meg többé: igen észrevettük, és elvettük a hülye játékszered. Egy több mint hétmilliárd embert számláló közösség működésében azonban alig van jelentősége a korábbi odaverős módszereknek, és a gombnyomkodós társadalmakban más problémákra kell más megoldásokat kieszelni. Attól még, h egy rendszer a szabadságra épül tudnia kell életben maradnia.

Manapság egyre több projektben csak dísznek van ember (más ne mondjak szerverhotel üzemeltetéséhez elég két ember kb. 15-30 000 honlapra - az ügyfélszolgálat bonyolításához kell öt..) A mesterségesen létrehozott és életben tartott ilyen-olyan bürokratikus, vogonizált szarok intésére kell alkalmazni embert, ami nagyon kellemetlen, és borzasztó durván hat a termelés szempontjából, ráadásul környezetpusztító is. Ugyanakkor rengeteg munkahelyet "teremt". De ha 92%-ban digitális pénzforgalom lesz, akkor ezt is el tudja majd intézni egy rendszer, és akkor lesz megint több tízezer munkanélkülink, a szakszervezetek meg frászt kapnak. Odébb van ez még, talán én már nem élem meg, de a gyerekeimnek van rá esélye. Arra is van esélyük, h a Holdon egy bányában legyenek műszakvezetők, ahogy nekem is volt esélyem fúrótoronyra menni dolgozni - csak későn esett le a tantusz. Ha tíz éve nem úgy döntök, h Magyarországra költözöm, hanem egy norvég fúrótoronyra megyek dolgozni, és csupán hat hetes szabadságaim egy részét töltöm csak Magyarországon, most egészen más lenne a helyzetem. Nem így döntöttem, a helyzetre azonban nem panaszkodom, elsősorban azért nem, mert az én döntésem volt. Ady Endre hortobágyi poétájának tragédiája abban van, h miután köpött nem azt mondta: megbaszhassátok! És nem állt odébb, hanem maradt, és hagyta, h rászáradjon, belekérgesedjék lelkébe a dal. Ady saját tragédiájáról mesélt, de helyesen általános tragédiának mondta. A másnaposság általános tragédia. Kicsit talán éppen másnapos is volt. Jól elkanyarodtam... :D

Rajongóimnak elmondanám, h most gyúrom a liberalizmus szócikket... :D
ibusibus 2009.12.15 09:53:27
@magyar-magyar szótár: Tudod jól, h egy ideje megint Finnországban élek. Ezt a társadalmat nem az erősek uralják, mert senki nem uralja. Itt közösség van, szabad emberek közössége: élni és élni hagyni alapon. Az igaz, h sokkal unalmasabb, mint a Föld egyéb (jellemzően délebbi) pontjai, sötét van, hideg, és a nők is feministák, de az ember pár évre elköltözik délre, azután jó ideig kiválóan bírja az unalmat. Elszánt ember elmehet nagyonkeletre is vákuumcsomagolt, esetleg instant kalandot keresni. De mondom, SENKI nem uralkodik, senki nem is tűrné.

Magyarországra azonban mindig is jellemző volt, h minden a másik lenyomásáról szól. Szövegben is. Üzletben is. Politikában is. Inkább dögöljön meg a szomszéd tehene is, inkább pusztuljon mindenki.. Elég barbár és primitív szokás, nem ártana kinőni belőle, de nem igazán megy. Kár érte, de 40+ nincs több időm sajnálkozni, meg kivárni.. - így is túl sokat vártam. Tokfalvit nem olvasok, untat, újat nem mond. Bedét nem olvasok, idegesítően hülye. Tótát nem olvasok: kiégett, kifáradt, maga ellen fordult a tüze (ha volt olyan egyáltalán, és nem csak egy szerep volt az is), unalmas.. Téged olvaslak, mert gyakran furcsa földeken jársz, és ez érdekel. 40+.. már nem gyermekkor..
magyar-magyar szótár humanizmus 2009.09.07 05:43:00
>> Nemzetünk nem kér más népektől engedélyt jogainak megvédésére!<< /Josef Goebbels és G. Dabljú Bush/ Csak a vers, a dal, ami megmarad a holocaust után /James Douglas Morrison, amerikai költő/ humanizmus - az emberiség eddigi legvégzetesebb csapása az evolúcióra.…..
ibusibus 2009.12.13 15:38:48
Én sem hiszek az ősnőiségben, egyáltalán mi az? Ami nőket látok magam körül, azok sem gondolatilag, sem semmiféle más módon nem mutatnak többet, mint egy abszolút, minden lényeg közepét jelentő luk betömésére való törekvéshalmaz. (Ne tessenek csak és kizárólag a nemi szervükre gondolni, mert nem kizárólag arról beszélek. Aki csak és kizárólag a nemi szervére képes gondolni, az nyugodtam ugorja át a következő sorokat...) Luk betömve jó. Két percig. Öt percig, tíz percig jó. Csend van. Aztán megint tömetlen, és megint minden gondolat és tevékenység eleje és vége a luk betömése. Ilyenkor esetleg eszik valamit, vagy lezuhanyozik. Ködös tekintettel hallgatni a másik lélegzését.. - azt el lehet felejteni, olyan nincsen, akkor férfival voltál, és elég gáz, h nem tűnt fel.. A nő miközben piheg, erőt gyűjt a következő akció megindításához. Keresi a rést. Szkennel.

Bókot mondani: tömés. Két bók között teljesen mindegy, mit beszélsz. Bókon kívül teljesen mindegy, mit beszélsz, egyezség nem létezik, fegyverszünet nem létezik, ígéret soha nem is létezett. Nekem a lélek hím nemű, a nő föld. Meg kell locsolni, terem: gazt és gyümölcsöt egyformán, kritikátlanul. És elégedetten felzabálja a teremtményeit, ha te nem teszed. Én szeretek mással is foglalkozni. Tömök, és megyek a dolgomra. A gyerekeim anyjára néha odamordulok, h viselkedjen: nem eheti meg őket, mert az én gyerekeim, aztán, ha viselkedik, mondok egy bókot. Van neki férje, szarakodjon azzal. Kényes egyensúly, de ez a férfi dolga, ez a jó gazda dolga, ezt fenntartani. Aztán előre, vár a nagyvilág, ezer dolog, kaland, esemény.. Tömögessen lukat, aki akar. Ősnő? Az milyen volt? Hermafrodita?
tanyaközpont - felkapaszkodott elsőgenerációs budapestiparaszt leszólásában minden kisváros (Kaposvár, Ercsi, Gödöllő, Miskolc) tanyaközpontba száműzött értelmiségi [ A Doktor] ábrázolása magasfokú művészimegvalósításban (Krasznahorkai László - Tarr Béla:…..
ibusibus 2009.12.13 12:33:22
@A Hannibal Lektűr-attitűd: :D

másrészt nézőpont kérdése ez is: tanya felől nézve a kocsma már központ. Létezik nézőpont, ahonnan Bp. is az, olyan nézőpontot is el tudok képzelni, ahonnan az egész naprendszerünk tanya, az emberi civilizáció meg primitív törzs.. Ki állítaná, h egyik, vagy másik nézőpont érvényesebb? Vannak, akik állítják, sőt szokás is ilyeneket állítani, ám ennek érvényessége, vagy jelentősége megreked a tanya, törzs lakosságán belül, azon túl nulla - az égetett agyagedényeiknek nagyobb a jelentősége egy külső szemlélő szempontjából.

Nagyanyám három falunál messzebb soha nem került saját falujától - mármint a Felvidéken született, szal akkor egyszer, meg amikor már nagyon öreg volt, telente igyekeztünk Budapesten tartani valahogy, mert kezdett önveszélyes lenni otthon. Nem volt maradása, utálta Pestet, két telet ha kibírt ott..

Baja mellett ismertem egy iciri-piciri, elkerítetlen, rendezett vályogházat, szőlővel, apró ablakokkal. Valami bajai orvosé volt. Tetszett az ember látatlanba is, pedig lehet, h egy velejéig korrupt, hálapénznyelő volt, ki tudja.. Nézőpontok.
Szeretem Kertész életigenlő depresszióját. Nem mondom, hogy olyan akarok lenni mint Ő, én olyan akarok lenni mint Én, de pontosan ez a lényeg. Kertész pontosan olyan mint önmaga, megengedheti magának hogy önmaga lehessen, felépítette saját magát, a sorsából, igen sorsából, nem…..
ibusibus 2009.11.09 09:41:11
Elég pontosa értem Kertészt, bár nem olvastam, csak a nyilatkozatait. Én sem élek Magyarországon, a magam szándékából, saját döntésem volt, h elhagyom, én tudom, miért, nem bántam meg, sőt azt gondolom, ez volt az Isten adta lehetőség, h magam lehessek önmagam, és ne valami absztrakt rendszer részecskéje. Úgy gondolom, én építem a saját sorsomat, az, hol születtem, milyen nyelvet kellett először megtanulnom, csak egy alap, amire építenem kell, de amit építek igazán csak az az enyém. Nem kárhoztatom Kertészt amiatt, h újra és újra visszatér a Holokauszthoz, én sem feledem soha azt a másfél évet, amit egy laktanyába bezárva kellett töltenem, pedig semmit nem követtem el. És hol van a laktanya ahhoz, amit Kertész átélt? (Hozzáteszem minden racionális indok nélkül, csak mert valakik belevitték, valakik bűnösnek mondták ki mielőtt elkövethetett volna valamit. Én sem bocsátanám ezt meg - vagy ha meg is bocsátanám, nem feledném.)

"egyrészt lejáratta Magyarországot a német olvasók előtt" - nos éppen ez az ami nem igaz. Elmondta, mit lát Magyarországon, mi az amit a turista nem feltétlenül lát. Én is ezt látom, és el is szoktam mondani, ha megkérdeznek. Pontosan ennek az elhallgatása az a megszépítő hazudozás, ami nem a németek számára káros, hanem éppen a magyarok számára az: azt hazudni, minden rendben van, amikor nincs, és nagyon nincsen. Az országból menekülnek az emberek, ráadásul pontosan az értelmesebbje hagyja ott, keres magának új helyet, ahol hagyják élni, ahol emberként élhet, mert igenis van ilyen hely, és kis bátorságnál több nem kell megtalálni.

"megutáltatta magát jópár magyar olvasóval " - nem hinném, h ez nagyon zavarja. Az ember nem írhat mindenkinek, és aki az igazság kimondására megsértődik, annak nem is érdemes írni. Ugyan ki szeretné, h a kukacok rajongjanak érte?

Az 5., 6., 1., 2. kerület is tele van láthatóan idegbeteg, lestrapált félőrültekkel, rángatózó, az összeroppanás szélén egyensúlyozó emberi lényekkel, ha nem tűnt volna fel. Persze autóból ez kevésbé szembeszökő, de onnan is érzékelhető. A mai Budapestnek hozzátartozik az alaphangulatához ez a rengeteg fásult, görcsölő ember.

Nobel-díj: Kertész Imre az író kapta és nem a magyarság. Ezt is fel kéne fogni. Nem azért kapta mert magyar, és nem azért mert zsidó, hanem mert írt valamit, amire azt mondták, idén erre adjuk. Pont. A Nobel-bizottság adja, nem népszavazás, ezt kéne megérteni. Kertész éppen ezt mondja: mindig mindenki azzal jön, hogy magyar, miért nem azzal, h ember? Tessenek azzal kezdeni, h ember, aztán lépjünk tovább a lényegi kérdésekre, hagyjuk a származást a francba, tegyük oda a hangsúlyt, ahol van: ember, író, stb.

Az, h a németek hogyan dolgozták föl a náci korszakot, talán világosabb, ha elolvasod Márai sorait az Egy polgár vallomásai-ban a háború előtti Berlinről, és azt veted össze a mai Berlinnel. Nem érv a fa kérgének kapirgálása, amikor az erdőről beszélünk: a tapasztalatokat bele kell helyezni a nagyobb egységbe, úgy lesz érvényes a kép.

Mellesleg:
stirlitzblog.blogspot.com/2009/11/novnyolc.html
Rózsa Sándor/Motort lopott/ Felül a nyergébe:/ Így megyen /a/rózsájához a világ véé / géé /reee! /Dr Várszegi verse/SELEJTEZVE! ROSSZ SZÓCZIKK! Mind marhaság, amit alább írtam, a magyarértelmiségi üdvös, a művész annál is inkább, bezzegazonba a zsírtahó ajjasnépek…..
ibusibus 2009.10.26 14:37:34
@bs395: muskátli
ibusibus 2009.10.26 23:25:21
@bs395: kapor
„Mellbimbók férfin! Milyen tűrhetetlen látvány! Tüskék, melyek hiába nőnek!” régesrég így nevetett rám szerelmem, mielőtt megcsókolta volna őket. Ugyan, mondtam. Öt-hatszázezer éve kétnemű volt az alakuló ember. Most férfi lettem, de a múlt emléke olykor…..
ibusibus 2009.10.23 12:31:57
[kiegészítés a kattogásmarketing -szócikkhez] Van a blogoszféra plug 'n play, magától-kattogásnövelő ócska fogásai közül, rögtön a szavaztatósdi mellett ez az amerikánus fasság, vagyis inkább picsaizmus, A Száz Leg[valami]bb ... Pl Száz Fotó Ami megváltoztatta A Világot…..
ibusibus 2009.10.22 11:12:15
Jól látom, h Einstein A speciális és általános relativitás elméletét, amiben kifejti, h az anyag végső soron az energia egy állapota, vagy formája, nem önálló dolog, a nem annyira fontosak közé tetted? No huh-huh... :D Persze nem olvastam, és lehet, h nem is ő fejti ki, hanem Hawkins. De vki kifejti, és sztem ez az egyik legfontosabb dolog, amit a XX. sz-ban megtudtunk: nincsen négy elem, egyetlen egy van, és esetleg annak van négy, vagy végtelen számú megjelenési formája. És sehol egy Asimov.. hogy Gibsonról ne is beszéljünk.. véleményem szerint ezek nélkül az ember nem tudja elhelyezni magát a világban, képtelen a XXI. sz-ba lépni. Jó, lehet, h nem olyan régóta tart az új évezred, ahhoz h már tisztán lássuk merre járunk, de éppen ezért kéne elolvasni az említett könyveket, h tudatosan tudjunk élni a XXI. században. Ma.

Különben a százas listák valóban ( jó esetben provokatív, rossz esetben bután provokáló) ergya dolgok, sokan, sokat szapulták ezeket, meg a kivonatolt irodalmat, míg olvasott még valaki. Ám, ahogy Vonnegut többször leszögezte, az olvasás alul maradt mondjuk 1987-re. Kimúlt. Olyan hobbivá lett, mint a lepkegyűjtés, meg a vasútmodellezés. Valamelyik blogon olvastam pár hete egy jó zanzásítást: Moszkva=lepukkant város, lepukkant emberek könyvvel az ölükben. Ennek eléggé kripta szaga van, nem?

A Bibliát simán nem tenném az első helyre, manapság sztem jól el van az az ötvenedik környékén is, mondjuk közvetlenül Heller Isten tudjája után, mert azt meg képtelenség elolvasni, ha nem olvastad a Bibliát. A korán meg a futottak még szekcióban elfér, de sztem nem kötelező. A fő vallási dokumentumokhoz én úgy viszonyulok, h megnézem, mennyire befolyásolják a hétköznapokat, majd e szerint döntök, mennyi időt szánok rájuk. A Biblia igen jó példa erre, a bennefoglaltaknak nincsen észrevehető hatása még a hívőkre sem, nagyjából a kereszténység államvallássá léte óta gondolati seggtörlésre használják, h megszépítsék vele az elkövetett ocsmányságokat. És Machiavelli meg sehol..

A legyek urát örülök, h mondtad, azt be kell szereznem - vki kölcsönkérte, és azóta nem láttam. Persze lehet, h én kértem kölcsön, és voltam akkora marha, h visszaadtam.

A legjobb első mondat... öö... nem is tudom, kié, talán Márai? Nem. Ez tetszik.
Salinger Kilenc novellája, mármint asszem a legelső azokból a repülőtisztről, az odabasz. Talán a többiben is van erő, de a repülőtiszt történe egyszerűen nem engedi, h a többi novellával foglalkozzon az ember. Heller Képzeljétek el-jét jobban szeretem, mint bármelyik más Hellert. Odabasz. Vonneguttól a Kékszakáll a kedvenc. Waltaritól a Turms. NA az a kezdés sem piskóta, azonnal világossá teszi, merre hány méter. Mindenesetre nekem jobban tetszik, amikor nincs sorszámozva.
magyar-magyar szótár Náci 2009.10.14 19:51:00
mottó: >>J. papa - azaz Náci bácsi (akinek eredeti neve Ignác volt, de rokonai gyerekkora óta ezen a rettenetes asszociációkat keltõ becenéven szólították) - széles ... forrás A nemzetiszocialistát is náci-nak becézik, de ez nem a' ! Náci kedvelt név a romungró…..
ibusibus 2009.10.16 03:16:23
@magyar-magyar szótár: Mokkás-gizin jót röhögtem.. :D - ő sztem atom ellen is véd. Szegény @calam (vdani) egyetlen kérdéssel CIONISTÁVÁ lett, akivel NEM VITATKOZIK.. Minden logikát elsöprő gondolatmenet, ez tény. De kérdéssel nehéz is vitatkozni. Attól tartok, én most azzal, h nevetni mertem zsidócigánnyá lettem.. - dunaérett - a vízbű szedi ki a zokszigényt, teccikérteni?

@m-m szótár: amiatt, mert valaki elhadarja a legutóbbi tacepaót, még nem állítanám, h nem látszik a rögzítés. Előre a küves úton! Éljeen! A krumplileves legyen krumplileves! Hurrá! Mocskos zsidók! Éljeeen! Gyilkos cigány! Hurrá! Hajráfradi! Éljeeen! Zokogjunk! Hüpp-hüpp!
magyar-magyar szótár tehetség 2009.10.10 06:47:00
Seattle-ben még egy csaposban is valami Zuckerberg vész el. /von Stirlitz aus Blogwelt/ A zsenik 93%-a elvész. /Dr Czeizel Endre beszélőfej, genetikus/ "Már négy hónapja járok az Íróakadémia költőtanfolyamára és még mindig nem vagyok költőnő, pedig a Karafiáth Orsolya is…..
ibusibus 2009.10.12 09:52:23
@magyar-magyar szótár: Persze, persze, ezt nem vitatom, a sorozatkészítés egy szakma, ami 50-60 éves múltra tekint vissza, és mint minden szakmának, ennek is megvannak a mesterei - na de erről még blogolni is? (és a Judy összejött a Bennel, tudod a Mary volt pasijával, de még nem feküdtek le.. - nebasszki..) Akár mit mondtok (kövezzetek meg!, könyörgöm, kövezzetek meg! XD), az akkor sem több, vagy jobb, mint a szomszéd kutyájának székletéről blogolni. Persze egy ügyes, gondlatokban bővelkedő ember a szomszéd kutyájának székletéről is rendkívül szellemes naplót képes vezetni, ez tény. Ám az, aki csupán feljegyzi az állagot, szagát, esetleg földrajzi elhelyezkedését, az szerintem nem több, vagy jobb, mint a mami, aki egész nap az ablakban ül, és a szomszédokat bámulja, hogyan jönnek-mennek, ahelyett, h élne egy kicsit.. Ez a maszturbáció legsivárabb formája szerintem.
ibusibus 2009.10.15 00:49:33
@A Hannibal Lektűr-attitűd: én úgy szeretem a bort, ahogy írtam (és igen van amiből nem kapok, mert meg is mondják, h az be van palackozva, elígérték, eladták, drága). Könyvben nem annyira szeretem, esetleg ahogy Hemingway meg Waltari írt róla, úgy igen. A szakkönyvek számomra nem adják az élményt, amit várnék - semmiféle élményt nem adnak a számomra, így olvasásuk azokra marad, akik kapnak belőlük valamit, gondolataikat szívesen meghallgatom, és általában kritika nélkül el is fogadom. Ez van, tudatosítottam, h borszakkönyvileg süket vagyok - most már így fogok meghalni. Bort továbbra is csak borász ismerőseimtől vásárolok, vagy ajándékba kapom.

Izaora sarkítás volt, amolyan x, aminek a helyére bármit behelyettesíthetsz a kategóriájából. Az elnök embereit nem, hiszen nyilvánvalóan nem azonos kategória. A szökésben első tíz részét sem, a maradékot már majdnem, bár miután eluntam, nem nézem többé, tehát lehet, h lecserélték az egész gárdát és most megint lesz pár jó rész. A Melrose Place-t egy az egyben odateheted Izaóra helyére, a The Bold and the Beautiful-lal együtt.. stb.

@heki - persze, h van oka a sikernek, kevés olyan dolog van, ami ok nélkül történik, talán egy sincsen. Győzike sikerének oka szerintem megegyezik azzal, amiért sikere volt a törpéknek, elefánt, és majomembereknek, testi hibásoknak, bennszülötteknek a XIX. sz cirkuszaiban és vásáraiban. Nem egyezik a királyi bohócok sikerével. Attól még mert valakin nike melcsi van nem feltétlenül különbözik a középkori boszorkányégetéseken megjelenő mosdatlan polgártól, aki reggel háromdeci vörössel öblített, mert vérszegénynek érezte magát az előző esti vedelés után, és mostan morcos képpel avas szalonnát szopogat. Na jó, a melcsis jó eséllyel tudja, h a Föld nem a világ közepe, azt azonban már képtelen felfogni, mekkora valójában a világ, és ebben mekkora a Föld.

M-m szótár sikere másban rejlik, más jellegű, lényegű..

A siker másik összetevője a hagyaszorgalom. Az ötvenes években gyakran emlegették, h egyszerűen össze lehetne állítani az írógépet, ami naponta harminc-negyven Dan Brown, vagy Lőrinc L László könyvet megírna, esetleg sokkal többet is.

A siker nem is mércéje egy dolog értékének - szerintem. Pl a Csillagok háborúja (Csillagháborúk) sikeres, pedig nem más, mint az Asimov összes mupettshow-ra átírva, és összességében elég silány nyúlás. Ami ott új dolog, az a látványtervezők MUNKÁJA. Ahogy Stirlitz mondaná: egy hollywood-i csapos is mélyebben tisztában van vele, hogyan kell egy forgatókönyvet összerakni, h film legyen belőle, mint sok diplomás rendező, akinek a munkái tizenöt perc után leülnek, húsz perc után pedig szinte hallani a szitkozódást, amiért nem mehet már haza, hanem még ki kell töltenie a maradék időt, míg elsütheti a slusszpoént, ami megvan. Valami ilyesmiről szól a bazseva c. bejegyzés..

Éppen ma beszéltem egy haverommal, egy másik haver verseit fordítja, és most már szeretne csinálni is vele egy riportot, mert tudtuk, h kemény gyerek, de lassan kiderül, h sok mindent el sem mondott. Egymástól függetlenül arra a véleményre jutottunk, h az legyen az első kérdés, ki a fasz is vagy te valójában, mert mindenki azt kérdezi, ki a fasz is ez a XY, aki szakács, ács, tengerész, színész, benzinkutas, csavargó, szőnyegkereskedő, nyomdász, kiadó, író, költő, műfordító, börtöntöltelék egyetlen testben. Sikeres-e a faszi? Háááát, ki tudja. Most éppen ötven évesen egy haver padlásán lakik. A nyomdagépe pillanatnyilag talán egy színház tulajdonában van éppen, de persze ő használja. Kiadott vagy harminc saját könyvet életében, ezekből volt pár, amit betiltottak, és volt, amivel egész szépen keresett. Győzike bizonyos szempontból sikeresebbnek tűnik, mi?
ibusibus 2009.10.16 01:08:53
@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ok, asszem értem. :) Nekem, amikor a Tutajos utazik a vonaton, és ott a bácsi előszedi az "anyatejet", azt hiszem, onnantól volt valami olvasott élményem borról. Mellesleg részben Fekete Istvánnak hála a tejfölös túró is beleégett a fejembe, méghozzá lavór méretű kiszerelésben. Meg vagyok róla győződve, h nagyon szeretem a sós-tejfölös túrót. Vannak ilyen dolgok, beégett szavak, képek, amik időről időre előjönnek: Badacsonyban ülök egy lugas alatt.. Vagy a Hegyalja feszt-ről baktatok a szállás felé Motörhead után pirkadat óta, és meglátok egy útszéli akármit, bemegyek, kérek három deci fehéret két deci szódával, és jó. Azt kérdik, milyen fehéret, hát olyat, ami két deci szódával kb 12km gyalogláshoz jó. Nagyon jó. További öt kilométert legyalogolok az erejével könnyedén a tűző napon, és megtalálom a kereszteződést, ahol felvesz egy ember a horgásztrabantjára és ott tesz ki a szállás előtt, és borok és tájak és élmények. Bennem ezek állnak össze egyfajta képpé, egy nagyon is szerethető országról, ami talán nem is létezik, mert autó fékez előttem (skoda-autó), de nem azért, hogy felvegyen, hanem emberek pattognak ki belőle, anyu, apu és a kamasz, és elég ocsmány dolgokat vágnak egymás fejéhez a délelőtti napsütésben, amiből én semmit nem értek, mert dolgozik bennem a bor, és a több kilométeres séta a napon. Rettenetes borokat is ittam már, és értek nagyon kellemes meglepetések. Valaha nagyon szerettem volna borospince fölött élni, még ha a pince nem is lett volna a tulajdonom, hiszen pontosan tudom, h nincs meg bennem a kellő fanatizmus, ami a borászathoz kell. Háziállatot sem tartok, nem vagyok hűséges típus. A gépek elég jól viselnek, mert ki tudom kapcsolni őket, mielőtt elindulok.. Borospince fölött élni nagy luxus, egészen szerencsés emberek engedhetik meg maguknak. Apámnak sokáig volt bora, segítettem is neki metszeni, permetezni, kötözni, szüretelni, de szerintem nem szerette igazán a bort, mert pokoli volt, amiket készített. Jobb, ha az ilyet elkötelezett ember csinálja szerintem, még a metszést is..
Így aztán jobbára sört iszok. Mostanában vodkát. De azért az anyatej fogalma kitörölhetetlenül itt él bennem, demizsonhoz, címke nélküli ásványvizes palackhoz, és egy pár bolondos, kipirult archoz kötve.
A magyar nácikártyáról már írtam. Olyas az, mint a magyar pol'korrekt, tehát csak messzirű rokony a political correct-tel (ejtsd píszí).A mélymagyar cigánykártyának nem sok lapja van, összesen három. Van a tök filkó, ezek a bolonpestiemberek, cocijálisok, felzárkóztatásiak,…..
ibusibus 2009.10.10 12:21:13
Kamatolók, meg a faszom.. nem vágom, mit lehet ezen ennyit rugózni: ember van, és minden emberre azonos feltételek kell, h vonatkozzanak, ahogy minden embernek azonos feltételeknek kell megfelelnie: tehát fehér, fekete, sárga, ha nyóc gyereke van elég nagy gebaszt vállalt, mert a gyerek az egyik legköltségesebb hobbi ebben a társadalomban. Ezt el kell mondani úton útfélen. A hivatalnak ki kell szállnia és ellenőrizni kell, milyen körülmények között élnek a gyerekek, aztán szükség esetén állami gondozásba kell venni őket, és mindent el kell követni, h a közösség teljesértékű tagjává fejlődhessenek, hiszen EMBEREKről beszélünk, és a közösségnek (tóta msz(m)p meséivel szemben) kötelessége gondoskodni a tagjai megfelelő életkörülményeiről. A közösség el tudja dönteni, milyen társadalmi különbségeket enged meg, tudja szabályozni belső piacát, stb.

A XX. sz óta egy pár, fogcsikorgatva, két-három gyereket tud felnevelni, de ehhez kb az kell, h mindketten dolgozzanak egész életükben. Ez a száraz valóság. Aki ezzel szembe megy, szopni fog.

Kamatoló: nem kell kölcsönt kérni. Bűnözés: nem kell elkövetni. A törvény szerint minimális a különbség a különböző indokokból elkövetett bűncselekmények között: először van a cselekmény, amit a közösség károsnak, és büntetendőnek tart, aztán az indok, miért követte el.

Az egy dolog, h akiknek feladatuk lett volna naprakészen tartani a törvényeket, igazságszolgáltatást, az egész kibaszott rendszert, azok húsz évig csak loptak, bűnöztek, mint az állat (ezért meg kéne kapniuk a büntetésüket), de ettől még a tett, aminek a következményeiről gyakran szó van, az az ember SAJÁT tette. Kurvára nem érdekel, ki honnan jött, milyen kultúrából, legyen neki nyáron a karácsony, leszarom, nem érint. Magyarországon a helyi törvények szerint kell élni. Pont. Ez érint. Aki törvényt sért azt el kell ítélni. Pont. Hát ilyen egyszerű az elv. Neki kell állni megvalósítani. EZ az, ami nem történt meg, meg ma sem történik - vagyis, mintha kicsit történne mióta a bolgárokat seggberúgták az ellopott pénzek miatt, meg ide is idemordultak, h most már aztán redbeteszitek azt a kibaszott kuplerájt, vagy oda sem adunk több pénzt, aszt nem lesz mit ellopni.

Finn mondás, az elsők között tanítják a nyelviskolában: "maassa maan tavalla" - vagyis az országban az ország szokásai szerint. Pont. Minden civilizált közösség kialakítja a maga törvényeit, amik mindenkire egyformán érvényesek: ad kenyeret is meg pofont is, ez a közösség egységének a kulcsa az idők kezdete óta. Akkora mecsetet épít, amekkorára engedélyt kap, senkit nem zavar. Tartsa be a törvényeket mint mindenki más, és minden rendben van. Szegje meg őket - el lesz ítélve. Ez ennyi, ezt kell megvalósítani, és olyan jelentéktelenné válik a cigánykérdés, h el sem lehet mondani, valószínűleg egyedül a cigányokat fogja érdekelni..

Hogy ez miért nincs így? Éppen azért, mert nem a megoldásra törekednek, hanem politikai hasznot kovácsolnak a kérdésből, és éppen azok, akiket meg kéne büntetni, mert húsz évig szemérmetlenül loptak. Semmi szükség se gárdára, se szabadcsapatokra, a rendszerből kell kiiktatni a tolvajokat: rozsdátlanítani kell, kicserélni a korhadt csöveket, kidobni a picsába a szigszalagozott részeket: van egy lefulladt, lepukkant negyven éves tragacs, azt kell működőképes állapotba hozni. Talán még a motor sem ússza meg, talán úgy, ahogy van új, modern motor kell bele, új váltó, rugózás, fékek, stb. stb. Magyarországon és a magyarokon múlik, mit hoznak ki ebből. Pillanatnyilag én nem látom, h dübörögne a projekt, és azt sem hiszem, h a fidesz bármi frappánsra képes lenne, ugyanis mindkét pártban dübörög a kontraszelekció. A fideszben ugye viktornál nem lehet magasabb senki, az msz(m)p-ben meg a titkos klikknél okosabb - nem akarnak ők vátozást, jól érzik magukat a kondér melett.. A MI kondérunk mellett. Ami pozitív történik az országban, az külső nyomásra és nem saját belátásból történik: ezért lett a cigányból kártya, és ez bizony betonkeményen Pató Pál úr mentalitása..
(pedig tudom, h ezért most kapni fogok..)
ibusibus 2009.10.10 21:23:36
@magyar-magyar szótár: Félreértettél, én azt állítottam, ki lehet dolgozni olyan rendszert, ami megoldja ezt a problémát. Törvényeket és végrehajtást. Lehetséges, megvalósítható. Hogy az elején kezdjem pl. csak akkor viheti haza a gyereket a szülészetről, ha a védőnő igazolta, h otthon emberi körülmények vannak: babaágy, fürdőszoba, elegendő mennyiségű babaruha. Egyéb esetben állami gondozás, esetleg örökbeadás. Aki a pénzt adja, joga van megmondani, mire adja a pénzt, és joga van számon kérni, arra költik-e, amire adta.

Rögtön nem lesz olyan vicces a "2-3 gyerek nagy áldozat" sztori, amikor nem lesz egy sem, mert jön a gyermekfelügyelet és volt gyerek, nincs gyerek, viszont van másfél év letöltendő kukoricakapálás meg tábori körülmények, jókis fűthető katonai sátrakban szigorú felügyelet alatt kiskorú veszélyeztetéséért.
ibusibus 2009.10.11 08:05:48
@magyar-magyar szótár: "meg nem enyhül és szemet nem huny " - aki emiatt elveszíti az állását. Aki tisztában van vele, h a rendszer, ami alkalmazza, nem elnéző. Én abból indultam ki, h itt, amikor idejön az az évi 5-10.000 (Svédországban közel 30.000) bevándorló a világ különböző országaiból és kultúráiból, szépen kiutalnak neki egy lakást (külön ügyelve arra, h ne legyen olyan, h mondjuk a feketék csak egy helyen élnek, a kínaiak csak egy helyen élnek, a vietnamiak meg egy harmadikon, hanem szépen szétszórják őket - összejárhatnak, de nincs gettósodás), és azonnal beíratják őket nyelviskolába, megmutatják, hogyan élnek itt az emberek. Ha nem jársz, nincs pénz. Ha tönkre vágod a lakást, nem kapsz másikat, és rád terhelik a kárt. És igen, a védőnő, ha tudomására jut, h megengedhetetlen körülmények között neveled a gyereked, köteles jelenteni, és beindul az erre létrehozott gépezet. Gyermekvédelem - ez a neve ennek. Amint megkaptad a lehetőséget, h maradhass az országban tanfolyamok, kurzusok, továbbképzések hada vár rád, amiket nem lehet visszautasítani, mert elzárják a pénzcsapot. A cigány "menekültekre" éppen úgy érvényes ez, mint bárkire, aki itt szándékozik élni. Tudtommal pl Norvégiában elég sok magyar cigány él, és biztos vagyok benne, h átmentek ezeken a procedúrákon, mert senki nem kivétel - mesélhetnének. Vagy beilleszkedtek, vagy hazamentek oda, ahol nem kell beilleszkedni. Tehát van rá példa, lehet vizsgálni, kutatni, és működik. Az, h felénk nincsen hasonló rendszer, az a társadalom hibája, és ha így van, akkor a társadalom ne nyekegjen, h baja van, mert a probléma kezelhető, és megoldható, csak nem teszi meg. Semmi szükség sem gárdára, sem másra, a törvénytelen, embertelen, durva megoldások nemzetközi egyezményekbe ütköznek, s mint ilyenek büntetendők, és mivel nem magyarok büntetnek, lesz büntetés, nem kell aggódni. Csupán el kell érni az ingerküszöböt, ki kell provokálni. Akkor aztán lehet gyűlölködni, meg hőbörögni - semmit nem jelent, senkit nem érdekel.

Ez a kérdés, mint annyi más, az állam feladata, meg kell oldania, vagy mehet a magát elitnek nevező tehetetlen, a megoldásért felelős bagázs, a sunyiba. Viszlát!

Amit én Magyarország legnagyobb problémájának tartok (túl azon, h történelmileg erre van belőve, vagyis a múltban sem volt ez másképp), az az, h nincsen felelősségvállalás. A posztokat, pozíciókat nem rátermettség alapján osztják, hanem haveri, uram-bátyám, hű béresem alapon, ami hatalmas teher a közösség nyakán, emiatt nem képes érvényesülni a nemzetközi piacon, emiatt kell az olcsó munkaerővel üzletelnie, és emiatt mennek el a tehetséges emberek oda, ahol hozzáértés alapján osztják a munkát, és a teljesítmény számít: félgőzzel boldogulnak, a megszokott teljes gőzzel meggazdagodnak.

Az, pl, h a cocpolt-házakkal mi történt - ahogy mondod is - bűncselekményre utal. Ilyen épületet eleve nem lehetett volna átvenni, aki átvette az el is követte, és az ítéletnek kb. hat hónapon belül meg kellett volna születnie. Tehát a jogrendszer és a végrehajtás sincs jobb állapotban mint a cocplot-házak. Pató Pál úr országában minden szét van szarva, mert húsz éve lett volna Magyarországnak, hogy kiépítsen egy versenyképes rendszert, de húsz év alatt csak a verandán pipált, és arra tanítgatta a Bordit, hogyan hordja haza a szomszédból a tyúkot ebédre. Ez volt minden, amit tett - meg eladta az örökségét. Ne essünk tévedésbe, ez is rendszert eredményez: húsz év mindenképpen rendszert eredményez, és ami most ott van, az egyáltalán nem különleges állapot. Elhagyott amerikai városok kb. hasonlóan néznek ki. Elfogyott a szén, csődbe ment a gyár, sutty, elhúztak az emberek, maradt 30 000, akik minden reggel felhúzzák a csillagos-sávos lobogót, és megkönnyezik, mert másuk nincs.. Tessék venni egy nagylevegőt elmenni kicsit távolabb, és megnézni, hogyan néz ki ma Magyarország kerekerdeje. Hát így: egy akáccal, bozóttal benőtt szeméttelep, széjjelhányt autógumik, mosógéproncsok. Nem kellett hozzá atomháború, megcsináltuk a pusztítást mi magunknak. Nem csak Budapest dzsuvás, szaros, büdös, egészségtelen, de a vidék is tarkállik az illegális szemétlerakóktól, a lepukkant, omladozó gyáraktól, üzemektől, az utak nem utak, az emberek a teszkóban verekednek, ordítoznak az olcsó mű-sajtért, stb. Egyetlen dolog, ami mindezt takarja: a buja természet - benőtte a gaz. Csernobilt is benőtte.. A természet nem válogatós, ahol képes életben maradni, ott nő.
Aki eddig megvetette a magyar futballt, tegnap este az is nézte. Aki eddig, ha tehette mindig belerúgott, ma az is büszke rá. Hirtelen kismillió rajongó született a semmiből. Ilyenek vagyunk, kár lenne szépíteni. Kesergés helyett inkább értékeljünk. Szerencsére van mit.Akkor most…..
ibusibus 2009.10.10 16:11:11
@josepapa: A vicces az, h éppen a post írója mutatja meg, milyenek vagyunk: ugyanis ami történt, az nem más, mint hogy, ha van eredmény, vannak rajongók is.. Erről szól ugyanis az egész: kb húsz év szánalmas botladozás elég volt, h ne járjon senki más a stadionokba, mint az a pár ezer, aki el tudja foglalni magát foci nélkül is. Egy hajszálnyival jobb teljesítmény is elég lenne ahhoz, hogy megint legyen nézője, rajongója a magyar focinak. Csak ehhez kell, h legyen foci, nem elég, h van Magyarország.. (és nem akarok károgni, mert meccs előtt nem szabad, de nagyon remélem, h ezúttal tartós lesz az eredmény..)
magyar-magyar szótár irígység 2009.09.29 05:23:00
Most pedig beszéljünk az antiszemitizmusról.Tétel: Magyarországon antiszemitizmus van, és egyre súlyosabban jelentkezik. (Sajnos tisztán, buborékmentesen az ügyet nem tudtam megvizsgálni, ti. azt, mekkora lenne az antiszemitizmus mértéke úgy, azesetben, ha az okos jógyerekek…..
ibusibus 2009.09.29 14:56:59
@sivatagi n.: A "Szent Föld", az, ami megszült minket. Egyesek számra ebben az a szörnyű, h ez a föld nem csak hozzájuk hasonló faszfejeket szült, hanem sok-sok egyéb típusú embert is, akik számára ők ótvarok a Szent Föld arculatán.. - de ezek a szentföldi emberek olyan parasztok, akik nem szántják ki az egész vetést, hanem csak megnézik, mi az a minimális kár, amivel megmenthető az ültetés (ültetés lehet állat is).

Ez egy nehéz, sok türelmet igénylő világnézet. Minden juhász és állattenyésztő ismeri ezt a világnézetet.

Mondok valamit: a cigány ismeri a jó juhász szemét. Nem az ő nyáját dézsmálja, mert az nehéz és veszélyes feladat - huncut szeme van a jó juhásznak. A kutya is ismeri a jó juhász szömit. Huncut. DE ott vannak a gyengék, akik egy ugatásra odaadnak mindent, mert nincs velük a falka. A juhász nem tartozik a gyengék csoportjába, a jó juhász a kerülendők csoportjába tartozik. Kérges és gyors a keze, ráadásul mindegy neki, mit körmöz.. - neked meg nem.
ibusibus 2009.09.29 16:12:00
@Csubaka: láttél már verebeket? - na azért..
A Vidéki Tanárnő a mélymagyar urban (azaz pesti) legend-be először az irodalomkritika révén került. tétel: >>Kurt Vonnegut lektűríró, a magányos klimaxos vidéki gimnáziumi tanárnők kedvence.<<   Már a fenti tételből is sejthetjük, hogy a Vidéki Tanárnő a…..
ibusibus 2009.09.28 10:44:49
@RoFä: ..inkább fertőz. Sok ember nem tudja, mit követ el az utódaival szemben, amikor színvonalas iskolába járatja őket. Az ember zsenge korában teljesen védtelen ebből a szempontól, később aztán a való élet alig bírja kipofozni belőle azokat az álmokat, amiket a "jó iskolában" összeszedett..

@m-m szótár: Egyszer majd írhatsz bejegyzést a lektűr, elmúltszázadi kifejezésről is, ami mára, a XXI. sz-ban teljesen elveszítette jelentőségét, esetleg a az állami kultúrtámogatásért pititző kevesek számára van még értelme, akik képtelenek felnőni a korhoz, megérteni, amiben élnek, ezért inkább a tápot adó rendszer követelményeihez igazodnak. Meg azok számára is, akik azt képzelik, ha ÉS-t olvasnak közelebb vannak a kultúrához, mint ha Vonnegut, vagy Heller lektűrjeit olvasnák. A baj talán eleve ott kezdődik, amikor az ember azért olvas (legfőképpen kritikát csupán), h közelebb legyen a kultúrához, vagyis egy-egy összejövetelen úgy tudjon megszólalni, mint aki művelt is, nem csupán zseniális üzletember, egyszóval kétségtelenül kitűnő party, érdemes dugni vele..

Szépen csendben lecsepegett a "Reneszánsz év", amit abból a pénzből tákolt össze Hiller Nogyokos (Bandi*) István és csapata, amit az Unió a kortárs művészekre szánt, nevezetesen, h a különböző tagállamok kortárs művészei számára közös eseményeket szervezzenek belőle. Jellemző módon Magyarországon ebből Reneszánsz év lett.. Gondolom, nem kell magyaráznom: néhány körutazás, hétvége barátnővel itt-ott Európában, ilyen-olyan tanácsadói szerződés, stb. Nem kell félreérteni, akik a pénzt adták, pontosan tudják, h a reneszánsz nem kortárs művészet, tehát azt is tudják, h Hillerék ellopták a pénzt. A magyar hajléktalanok már eljutottak arra a szintre, h aszonjdák, piára kell, nem hazudok. Hiller Bandi majd szólhat, ha úgy gondolja, ő is eljutott ide..

Vonnegutban az egyik érdekes dolog, h 1970-ben, 48 évesen került bele az őrült hippiforgatagba, (amit pl Márai már soha nem volt képes feldolgozni), és míg Márai végleg kívül rekedt a környező világon és történéseken, Vonnegut lendületet vett belőle, és fogalommá lett szerte a világon, ki tudja, hány nyelven, ki tudja hány nemzedék számára.. Ugyan mit számít itt valami kritikus véleménye? Salman Rushdie is jól belerúgott, de tegye fel a kezét aki ismerné Salman Rushdie nevét, ha nem lenne vérdíj a fején? ( evilbeetgossip.film.com/2007/07/02/top-chef-host-padma-lakshmi-slices-salman/ )

*valamikor nagyonrégen minden rendőrlovat Bandi-nak hívtak, ahogy minden tyúknak Kati volt a rendes neve (pontosabban: kati-kati-kati-katiiii!). Szentendrén éltünk, nekünk is volt egy db Kendermagos Katink, aki gondosan összeszart mindent, ahová eljutott. Kati nem tudta eltagadni bűneit, ugyanis kivétel nélkül ottan árulkodtak elhullajtott pöttyei a tetthelyen.
ibusibus 2009.09.28 13:55:50
@RoFä: Ja, a Nobel-díj még Gorcsev Ivánon is sokat dobott.. Gorcsev díja azonban nem nyitott utat Rejtő számára az igaziírók világába, hiába ismerték nemzedékek a sztorit. Az igaziírók világába csak igaziíróknak van belépése, meg annak, aki megfizeti, ami nem is lenne, baj, mert úgy kéne állni a dologhoz, h az igazírókak meg akkor legyen belépése a hétköznapok világába, ha előbb átöltöznek civilbe, leteszik színes celofáncsillagokkal turbózott csúcsos papundekli-tökfedőiket. Egyébként ez így is van. Nincs is szükségük nekik a civil világra és fordítva is igaz. Hillerék jól fűtött bőrgarnitúrás kuplerájokat tartanak fenn közpénzen a számukra, csak orálisan jól szerepeljenek, lehetőleg ne fogazzanak még másnaposan se. Ennyi a követelmény.. Mit tudhatnak ezek a luxusprostik az irodalomról? Mit tud egy Kelemen Anna a szexről?

A CanadaHun.com-on 3501 letölthető könyvből álló lista van fent (napról napra bővül), én attól leszek depressziós, amikor azt meglátom.

Kedvenc Vonnegut könyvem asszem a Kékszakáll - pontosan értem, miről beszél benne, és ugyanez a problémakör foglalkoztat engem is gyakran. Az a hiperrealista fotó valamiről, ami talán kortalan. De igazából nem tudom megmondani, melyik a kedvenc képem Vonneguttól, egyetlen hatalmas masszává állt bennem össze a világa, majd most, negyven fölött talán kibontom, ha lesz rá időm. De amíg létezik egy 3501 könyvből álló lista, amiből alig pár százat olvashattam életemben, addig lesz-e rá időm? És vajon feldolgozni a Vonneguti masszát az agyamban nem fontosabb-e, mint elolvasni 2999 másik könyvet, és Vonnegutot meghagyni masszának? Azt gondolom a 2999 másik kevésbé fontos.

És ez felveti azt is, mit kéne irodalomórán tanítani. M-m szótár eljutott odáig, h előbb az olvashatókat. Pl. Gerald Durell?, aztán esetleg a bátyja (de nem kötelezően), és így lépegetni vissza a görögökig, akikbe belerokkan az ember.. - csakhogy ha az ember olvasott már Mika Waltarit, nehezen rágja át magát Gárdonyin.. Nehéz visszafelé lépkedni.. Nehéz kérdés ez.. És mikor adnák fel a Neurománcot, ami a múltszázad/ezred végének volt meghatározó irodalma? Hmm?

Érdekes dolog, h én azért olvastam el a Bibliát elejétől a végéig kétszer, mert nem értettem Heller Isten tudjá-ját.. - utána elolvastam harmadszor is a Bibliát, aztán még vagy kétszer Hellert. Most éppen az Isten tudját rendezgetem, szal el kell olvasnom hatodszorra is.. Beszarás, milyen könyv... :D

A kékszakállban meg most megtaláltam azt a jelenetet, ami Picasso-val kapcsolatban vonult be a köztudatba: amikor az amerikai katona bekopog hozzá Párizsban, h "felszabadítottuk a várost".. - Igazán? Nagyszerű.. - és becsapja az ajtót, amin ki sem akasztotta a láncot, megy vissza dolgozni..

A CanadaHun-ra érdemes benézni, megkeresni az eBook fórumot, és megfigyelni, milyen hangulat van ott, ahol szinte kizárólag fanatikus olvasók gyűlnek össze, nem irodalmárok. Persze, h üres a könyvnapi bodega.. Azt hiszem, egy rendes könyvesboltnak antikváriumnak is kéne lennie egyben.. Valami ilyesmi a lett az amazon.com..
magyar-magyar szótár subidu2 2009.09.25 06:04:00
Pablo Neruda XXXLIX. szonett Luciana Souza előadásában..
ibusibus 2009.09.26 10:39:13
@magyar-magyar szótár: Mi ezzel a gond? http://www.google.com/search?rlz=1C1_____huFI302FI303&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=49+római+szám - a legelső találat a válasz a kérdésre, méghozzá elég részletesen:

49 (negyvenkilenc)
Tőszám 49 (negyvenkilenc)
Sorszám 49. (negyvenkilencedik)
Kanonikus alak 72
Osztók 1, 7, 49
Római szám XLIX
Bináris alak 110001
Hexadecimális alak 31

Számelméleti függvények eredményei
Euler-függvény 42
Möbius-függvény 0
Mertens-függvény -3

Melyik papír lexikonban van ez így benne? És vajh mennyi időbe kerülne kikeresni magát a lexikont, beszerezni, stb. Nem értem, miért baj, ha ez most lexikon nélkül kb 2mp alatt megvan, ha szükségem van rá..
magyar-magyar szótár uszítás 2009.09.08 13:13:00
slight return ..
ibusibus 2009.09.11 13:40:04
@magyar-magyar szótár: akkor sem fognak többé rájuk szavazni. Elkúrták, nem kicsit, nagyon.. nincs többé súlya a szavaiknak. Mondom, csak a fityisz népszerűsége csökkenhet (csökken is minden alkalommal, ha egy ilyen faszkalap megszólal, márpedig ilyen faszkalappal van nekik még a budi is kicsempézve), de ettől az ő népszerűségük nem fog nőni. Sztem jó nagy vákuum lesz.. alacsony nyomás.. meredeken esik a barométer.. nem tudom, hiányoztam föcin (budapesteztem aznap), ez napos, száraz időt jelent?
ibusibus 2009.09.23 21:51:01
@magyar-magyar szótár: A Bächer-nek igaza van: aki meg tud élni külföldön, van ereje, bátorsága, esze hozzá, képes dönteni, életképes, az már meglépett. Abban is igaza van, h fogalmam nincs ki fog még egyszer msz(m)p-re, ezekre a lopós szararcokra szavazni: senki. A kör bezárult. Az szdsz repül a parlamentből, megy az mdf is, ember, akinek van még önbecsülése többé olyan politikusra nem fog szavazni, aki csak kicsit is emlékezteti ezekre. És jön erre majd a Viktóór a maga molnároszkárjaival, meg kövérlászlóival, meg azzal a.. ööö.. fóti idiótával, meg az összes buta, korlátolt söpredékkel, és pillanatok alatt kiderül, h nincs kire szavazni, mert az egyik olyan lopós, mint a cigány, a másik meg hülye, mint a segg. A maradék, az meg egyszerű szociopata, beteg. Nemzetiszocialista. Kész. Lehet szavazni a Malévre.

"Ők antifasiszták? Hát ők idézték a kórt elő. Gyávasággal, kulturálatlansággal, hitványsággal és mindenekelőtt: az eszelős korrupcióval.
Ahol felbukkannak, ott lopás esik. Metró: lopás. MÁV: lopás. Posta: lopás. Autópálya: lopás. BKV: lopás. Villamos művek: lopás. Margit híd: lopás. És ez itt, a hetedik kerület: lopás.
Nem tudnak lopás nélkül lenni már.
Javíthatatlanok." - ezt gondolom én is, és azt hiszem, nagyon sokan ezt gondolják. És akárhány év eltelik majd, ezt fogom gondolni. Egyesek (pl. Gazda Albert) még két-három párt rendszerben gondolkodnak. Én azt gondolom, h valaki, talán Apró Piroska, vagy vmi hasonló kaliberű ember a fejéhez kapott és azt mondta: Ferenc, elég lesz, mostantól szépen meghúzod magad. Olyan ember mondta ezt, akinek az exminiszterelnök Ferenc, és aki nagyon tudja, hogyan kell a háttérből irányítani. Ez lehet Apró Piroska, de lehet Vlagyimir Putyin is. Gyártsunk elméleteket, az olyan szórakoztató.. Valaki elrángatta a rivaldából az egyre eszelősebben viselkedő Ferencet, és régi, hű embert, jó elftársot tett a fénybe. Taktikailag tökéletes húzás, a fityiszben benne van a bukás, csak hagyni kell kibontakozni: hagyni kell beszélni. Kis péz a Jobbiknak, má' nem lesz olyan kétharmad az a kétharmad. A szó szerint beteg Morvai, meg Vona, megtűzdelve Budaházyval, Toroczkaival ideális: nyitva a slicc, szökik a ménes, megjöttek a bohócok, csiki-csuki beállítva..
És a mérlegnek két nyelve van, valaki kell a baloldalra is, oda meg nincsen más, csak mi. Majd találunk egy arcot. Világos, nem? (csak ez a Frkó annyira szeret szerepelni, és annyira tehetségtelen szerencsétlen..)

Tartok tőle, h ezt a bohózatot fogjuk végignézni, és sokaknak a bőrére megy ez a játék..
 Dedicated to jógyerekek & Hannibal Lektűr A  Felhomályosulással az enciklopedizmus, a mindenttudásvágya, a besorolás, a rendekre rétegzés, az osztályozhatóság általános igénnyé vált. Az alkémiából kifejlődött az a tudomány, amit már kémiának nevezhetünk.…..
ibusibus 2009.09.20 09:26:20
@magyar-magyar szótár: Ööö...én sivár (ex)századírnok voltam: magam írtam meg a magam fenyítéseit, majd saját, magam sztornóztam vonalzóval és piros tollal a saját (ex)irodámban őket, rajtuk okítva az utódomat, akit természetesen nekem kellett betanítani, hiszen csak én értettem, hogyan mennek a dolgok. Persze csillagot soha nem kaptam, még leszereléskor sem, ha jól emlékszem. Viszont minden jutalomszabadságot érő dicséretben részesítettem magamat, valamint az összes elképzelhető szabadságot kivettem - kétszer. Természetesen, minden alá is volt írva, és nem hamisítottam az aláírásokat. És mivel ez kevés volt, intéztem hozzá eü-szabit is. Az utolsó hat hónapban alig láttak a laktanyában. Soha nem feledem Szabó (tsz)őrmester arcát, aki roppant elégedetten jött (szinte sugárzott), h na öregem, nincs több szabid, majd most megmutatom neked, hol lakik az úristen, mire közölnöm kellett vele, h ezzel sajnos várnia kell három hetet, mert éppen most kaptam annyi eü-szabit a megrándult csuklómra, amit be kellett gipszelni és csak ezt bejegyeztetni ugrottam be, aztán lépek, csá.. És mindezt a szolgálat előtt.. Azok persze szemlesütve vihogtak, és pár perc múlva az egész század tudta, h a Szabó megint szénné lett szopatva. Mire aztán a szabiról visszajöttem, Szabó őrmi már a leszerelését intézte, a század ugyanis kikészítette, és kb tíz nappal előttünk szerelt és ment buszsofőrnek a bkv-hoz, amivel nagy szerencséje volt, ugyanis, ha leszereléskor bent van a laktanyában, nem ússza meg az alapos verést..

Nem nagyon vannak róla statisztikák, de elég jelentős azoknak a tiszteknek és tiszthelyetteseknek a száma, akik baráti tűzben áldozták életüket a hazáért.. - ezt különösen jól meg lehetett figyelni lövészetkor, amikor anyánk helyett anyánkká alakultak a zord tiszthelyettesek, míg le nem adtuk a lőszert. Helyiektől úgy hallottam, ez itt, Finnországban is jól megfigyelhető, törlődnek a fenyítések, nagy bratyizás van, aztán mikor leadtad az élest, mégiscsak előszedik az ügyet és csak kiszabnak pár hét laktanyafogságot, lehetőleg a következő háromhetes terepgyakorlatig, szóval legalább hat hétre beszopódsz.. Ezek szerintem olyan ősi dolgok, mint maga a hadsereg.. - meg amit a múltkor a Stirlitz humanizmusához írtam: Uraim, önök gyakorlatilag karbantartók, a menetelés csupán szopatás volt. Köszönöm, leléphetnek!
ibusibus 2009.09.22 12:18:27
@magyar-magyar szótár: ..ja, nem exőrv. voltam, hanem exírnok XD - az lehetett életem csúcspontja..

(levélírás, leszerelőzászlórajzolás, tetkótervezés, stb. persze mind-mind megvolt. esküvői tanú nem lettem egyedül, de az az utódom lett.)
>>Ez mind szar itt, ez a zöld sár, amit tolok?<<M. Kiss Csaba elektronikusújságíró, tényfeltáró tagozat, egy sertéstelepen imígyen fakadt kiBár tegnap az index bérbloggere Szily úr ennyire szépen nyalta a face-ecskéjét neki, attól még rá tudott csudálkozni itt mely…..
ibusibus 2009.09.01 12:14:16
"Alulírott **** ügyvéd (**** ügyvéd címe), mint az INDEX.HU Informatikai Zrt.
(**** index címe) jogi képviselője,
az alábbiakkal kapcsolatban fordulok Önhöz.
...
Az Ön által fejlesztett karbantartott és terjesztett, tehát harmadik
személyek, felhasználók számára elérhetővé tette reklámszűrő
szoftverrel Ön többek között a társaságunk által üzemeltetett
weboldal tartalmát is megváltoztatja.
A Btk alapján cselekményével megvalósítja a számítástechnikai
rendszer és adatok elleni bűncselekményt, amely az alábbi büntetési
tételekkel büntethető.
1978. évi IV. törvény a Büntető Törvénykönyvről
...
Ezennel felszólítom, hogy tevékenységét 15 napon belül hagyja abba,
ellenkező esetben társaságunk büntetőfeljelentést tesz és
kártérítési igényt támaszt, mely megfizetésének jogi úton való
kikényszerítését haladéktalanul megkezdjük.
Üdvözlettel:
****
ügyvéd
az INDEX.HU Zrt. jogi képviselője"

Az AdBlocker-ről volt szó (én NoScriptet használok), és kurvára nem valósított meg semmit. EKKORA beégést nehéz produkálni, meg a rá következő nyegle nyalakodáshoz is egy kormorán gyomra kell. Na és ki nyalakodott? Az űberlaza szily. A kör bezárult, és olyan elcsépelt lett a sztori, h új bötűt kőne az ábécébe belefejleszteni, különben nincs jelzés a kategóriára. A különbség annyi, h most "fiatalos, jópofa, vagány, srácok" csinálják azt, amit hollywoodban kopaszodó, öltönyös szarháziarcúakra osztanak..

Tulajdonképpen azon gondolkodtam, nincs valódi különbség Magyarországon jobb és baloldal között. Általános demagógia és nyegleség van. "Bal"oldalon ez nyálas, felszínes jópofáskodás, jobb oldalon meg valami alpári kőbunkó militarizmus, belül meg mindkét oldalon kurva nagy önzés, egy elveszett ötéves daca.
Ha idekeverjük megint Vonnegutot, az ő írásaiban elkötelezett emberközeli balosság van, ami nem is emlékeztet erre a balra, nem is rokon vele. Nekem a volt Szikra lapnyomda közelében lévő vmi szerkesztőség ugrik be róla, a kockásinges, alföldipapucsis kisztitkárokkal, a szerencsés kevesekel, kiválasztottakkal, akik trendi népszabiból ették a gépsonkásszendvicset, és szofit pöfögtek mellé, mert az olyan értelmiségista. Ilyen alapállásból nem csoda, ha klimaxon túli, általános iskolai ének-irodalom tanárnők kedvencének mondják Vonnegutot - még csak nem is rokonok..
ibusibus 2009.09.02 10:19:43
Ez a Bajnokok reggelije Bruce Willis-szel, ez teccett nagyon. Ugyanis magam is hallottam Vonnegut-ra puffogni embert, és Salman Rushdi is köpött egyet feléje, mire Vonnegut megjegyezte, h ha valakinek nem lenne elég Irán pénze, ő még hozzátesz tíz dolcsit.. Ez persze lehet, hogy rossz stílus. Rusdie azt mondta, Vonnegut az egyetlen író, aki soha semmit nem talált ki életében.
Mit lehet erre mondani? Azok a bolondos nyolcvanas évek.. Aztán vége lett a hidegháborúnak, nem kell többé atommáglyától rettegni, kórházban fog meghalni mindenki, vagy közlekedési balesetben. Megjött az internet, és pár év múlva már olvasni sem tud senki. És való igaz, a betű csupán egy mankó volt az emberiség kezében. Mesterien faragott mankó, de mankó akkor is. Nem új keletű dolog, ki bírna ma elolvasni egy Shakespeare-t? Még színházban is bealszik az ember, pedig majd megszakadnak a színészek. Az Iliász az valami kegyetlen.. Pár év múlva a komputer, vagy a személyi robotod válaszolgat a kérdéseidre, keresi ki az infót, amit szeretnél (már ma is elég nagy szarban vannak a helyesírásmániákusok, mert az OpenOffice is tudja amit ők, pár év múlva JOBBAN fogja tudni, akkor majd az ilyenek is elkezdhetnek kardoskodni a rugalmas és az élő nyelv mellett).
Nekem Vonnegut, Heller, Hemingway, London meg ezek voltak a balosok. Aki balosnak mondaná magát az gondolatban legyen méltó ezekhez a nevekhez.
">Aki azt hiszi, hogy az Amerikai Egyesült Államoknak Utópiának kellene lennie, az lusta disznó és istenverte bolond.< Nincs az az amerikai gyári munkás, aki napi nyolcvan centnél többet érne, mennydörögte Samuel. Ezzel szemben hálás volt a sorsnak, ha alkalma nyílt százezer dollárt vagy még többet fizetni egy festményért, amit egy háromszáz éve halott olasz piktor festett. És ezt a sértést azzal tetézte, hogy festményeket ajándékozott a múzeumoknak, a szegények lelki épülésére. A múzeumok vasárnap zárva tartottak." ...
Az indexen is volt a múltkor valami Mesterlövészes hasonlat, hogy abból az ablakból szedett le háromszázat a náci mesterlövész.. Vonnegutnál azonban csak egy tíz éves amerikai német gyerek a mesterlövész, aki egyetlen terhes nőt öl meg a tudtán kívül.. aztán ez valakinek bevillanhatott az indexnél is, mert gyorsan törölték ezt a kapcsolást mesterlövész és mesterlövész között..
Elszégyeltem magam az ilyencím alatt feltett szócikkemen. Amikor feltettem, a hírek szerint két fekete terepjárót foglaltak le, egy X5-ös BMW-t és egy Cherokee Jeep-et, erre fölhorgadtam és összeförmedtem az  intelligenciateszt  c. bejegyzést.Később azonban már úgy…..
ibusibus 2009.08.30 07:24:53
@bs395: Amit írsz arról a Belügyminisztériumnak és a mindenkori kormánynak kötelessége gondoskodnia, h ne így legyen. Nem véletlenül használtam a "kötelessége" szót. A kötelességszegőket felelősségre kell vonni, meg kell büntetni őket, és el kell távolítani a felelős pozíciókból. Akkor lesz rend az országban, amikor ez megtörtént. Addig meg nem.

Besúgás. A besúgásban a valódi fenyegetés az, h tudod, mindegy, milyen indokkal, de elvisznek, és soha nem kerülsz elő. Vagy három-öt év múlva kerülsz elő, kivert fogakkal, szétlapított orral, forradásokkal a koponyádon. Mindenki ellen van tanú, feljelentő, és mindenkit el lehet ítélni, csak a szándék kell hozzá: "Valaki megrágalmazhatta Josef K.-t, mert noha semmi rosszat sem tett, egy reggel letartóz­tatták." Ez nem valós rendőrségi munka, ez valami egészen más, és nem kételkedek benne, h a Moszkvában, KGB iskolákon, végzett "szakemberek" ezt a mást nagyon értik..

--
Folyt.: kep.index.hu/1/0/108/1080/10802/1080261_163369c366c42291d6421c65bf8ef69f_wm.jpg
"A rendezvény fő üzenete tulajdonképpen az volt, hogy ismét felmutassa, milyen eredményes munkát végzett a rendőrség a romák elleni sorozatgyilkosság felderítésében. Az egyik felszólaló azt mondta, csodálkozott is, hogy a résztvevők nem vastapssal köszöntötték a terembe belépő rendőri vezetőket. A cigány szervezetek sorra köszönték meg a rendőrség eredményes munkáját, a csúcsponton pedig egyikük egy ajándékcsomagot is átnyújtott Bencze Józsefnek, aki ezt azonnal átnyújtotta Petőfi Attilának, a Nemzeti nyomozóiroda vezetőjének." - erre céloztam, és ez az üzenet megy most ezerrel mindenhol. "Parádéznak a majmok", h Annuska nénit idézzem, aki sajnos már évekkel ezelőtt meghalt, de nagyon értette a világot.
ibusibus 2009.08.30 07:48:22
..persze ezek a kgb-iskolások már lassan kiöregednek, ám ami megmaradt utánuk, azt rögtön magad is megérzed, amint belépsz egy kapitányságra. Azt az áporodott öltözőszagot, eldobált csikkek, olcsó szappan, felmosószer, fél órája lefőtt gépi fekete, a kishivatalnokot körüllengő unott trehányság, amolyan bakteros ájerét. Egyszer tettem feljelentést még Baján. Még hogy a betörés helyszínére kijöjjön a rendőr nyomot rögzíteni SZOMBATON? Eszeden vagy? Egy nagy lófaszt! Hülye vagyol te teljesen! E!
Hosszú európai utazás végén egyedül a magyar határon áll tökig kigombolt ingben, laza terpeszben a mellét vakarászva egy gyűrött rejtői figura, aki olyan üveges érdektelenséggel bámul az arcodba, hogy arra szó nincsen.
Tolmácsolni hívtak Budapest mellé, Érdre, vagy Budaörsre, már nem emléxem, hajnali kettő volt, az előtérben egy raszta faszi aludt a pult mögött, külsőre, mint az a raszta faszi a Leon a profi-ból (igen, ez is rendőr volt), gondolom, tetszett neki a film.. A kapitányság hangulata mint a négyes őrtorony, pedig az az "öreg" torony volt, oda aludni jártak a másnapos katonák, lehet, hogy ide is a másnapos rendőrök, elvégre már hajnali kettő volt.
M-m szótár Dél-Amerikát hozza fel a Mézga példának.. - miért kell olyan messzire menni? A Simon gyilkosság elkövetői készenlétisek voltak, nem? Hány súlyos testisértést követtek el készenlétisek? Hány helyen kidobók? (behajtók, rábeszélők, stb.)
ibusibus 2009.08.31 05:12:11
@magyar-magyar szótár: Igaz lehet, gondolom, nem kínáltam elegendő pézt, csak a gond volt velem. A tolmácsolást azóta sem fizették ki, szal ez is az igazi brazil (vagy venezuelai) "megoldjuk kreatívan, okosban" módi. Ki gondolta volna 1990-ben, h ekkora hatása lesz a magyar társadalomra az Izaaórának, meg a délelőtti dél-amerikai sorozatoknak..?
ördög  -A magyar nyelv, mint abrosz, visszafejthető az irány, nyilván az ázsiai pusztákon hallottuk ezt el türk, mongoloid szomszédainktól. A magyar zárt hangokat hallatott (ezt jegyezte az idegen így szümtükkel és vogymuk, próbaképpen hangoztassuk szemetekkel és vagyunk, de…..
ibusibus 2009.08.22 01:37:57
nono! ha vki sátánista, akkor az nem úgy megy ám! nincsen ám lejátszva a végső meccs, az isteni angyalokat el lehet páholni csúnyán. az angyaloknak eleve nincsen szabad akarata.. tehát nem képesek teljességében használni az erőt, isten önfényező törvényei kötik őket: önálló cselekvésre képtelen bábok csupán, míg a sátán katonái teljes gyűlöletükkel, hatalomvágyukkal, és leleményükkel harcolnak. s lásd, itt a Földön ők az erősebbek: akik elvesznek. szal a végső összecsapásban ez a lelemény és akarat párosul a mester hatalmával, tudásával, és az elég lesz.. a győzelem után pedig természetesen más lesz a felállás, mint ahogy azt a hitetlen birka keresztények beképzelik maguknak: a szelídek soha nem győzhetnek semmiben. mennyországnak az a hely neveztetik majd, ahol a birkákat tárolják, a kik a sátán lovagjainak alsóneműit mosogathatják örökéletük végezetéig.. - ha már következetesek akarunk lenni a mesékben.. isten pedig kénytelen lesz visszafogadni a legjobb tanítványát..

A múltbeli csatákról Mika Waltari hagyott ránk elég részletes, és talán hiteles leírásokat, de ha valaki jobb szereti a véres valóságot, akkor olvasson utána Dózsa György kivégzésének, azt hiszem elég alaposan dokumentálták. Az a bizonyos széttépetés fogakkal ment, nem képletesen. Egy hétig vagy tíz napig tartottak a kivégzések, ahol a karó átlagos halálnem volt, a könnyedebbek közül.. Tudtommal a kínaiaknak is van egy kb 3000 oldalas könyvük a kínzásokról. Mondjuk Néró huszonvalahánynapos ünnepsége sem volt piskóta, amikor az esti térvilágítást beszurkozott emberekkel oldották meg - nemesen egyszerű.. És persze az is kérdéses, mi a gonoszabb dolog: elpárologni egy atomvillanásban, vagy hat éves kortól halálodig harminc évet lehúzni egy bányában:
en.kindernothilfe.org/Rubrik/Countries/Latin_America-p-53/Bolivia/Children_work_like_slaves.html

Ahogy Salamon mondta: nincs új a nap alatt. Régen mindenben az ember volt a szolga, ma már inkább gépek. De szolga kell, az ember ösztönösen leigázza a környezetét (szervest és szervetlent egyaránt) ma éppen úgy, mint százezer éve. De a fák is leigázzák a környezetüket, minden ezt teszi, ami él - vicces, de Isten is folyton behatározott az embernek, míg aztán végül itt nem hagyott minket a francba: boldogulj! Panaszkodj, meghallgatlak, dicsérd a teremtést, hallani fogom. Rendben, de vajon meghallod-e a himnuszomat, ha két kilométer mély bányában éneklem? Ugyanis 24 órából 16ot ott kell töltenem, különben éhen halok én is meg a családom is..?

Most olvasom, Hawking Az idő rövid története c. munkáját. Ő azt mondja, kezdet bizonyíthatóan volt. Méghozzá kb. 10 milliárd évvel ezelőtt. A végére még nem jutottam most ott vagyok, h a Kezdet előtti dolgokról eleve nem is érdemes beszélni, mert az ott kezdődik, h semmiféle fizika, vagy matematika nem érvényes rá. Idő pl nincsen. De már ott bajban vagyunk, h abszolút idő sincsen most sem, az események minden megtapasztalójának, vagy részesének saját ideje van. Vajon nem az ördöng szolgája-e ez a Hawking gyerek, hogy ilyeneket mond? Nem-e a Báböly toronyát építi E, sazér van rajta az átok? Valaki telefonáljon azonnal az Ejrópai Budapest Tévébe, vagy a Vágónak, és azonnal kérdezze meg! E! Megégessük-e?
ibusibus 2009.08.22 11:32:11
@magyar-magyar szótár: [és ha már notesz] "A következő néhány évben új matematikai eszközök létrehozásán dolgoztam, hogy kiiktathassam a tételekből a fenti és más technikai jellegű feltételeket, melyek azt bizonyították, hogy szingularitásoknak elő kell fordulniuk. Az eredmény a Penrose-zal közösen 1970-ben megjelentetett tanulmány volt. Ebben végre bebizonyítottuk, hogy valóban léteznie kellett Nagy Bumm típusú szingularitásnak, s ehhez mindössze arra van szükség, hogy az általános relativitáselmélet helytálló legyen, s a világegyetem éppen annyi anyagot tartalmazzon, amennyit észlelünk benne. Munkánk hatalmas ellenkezést váltott ki, részben az oroszokét, akik a tudományos determinizmusba vetett marxista meggyőződésük alapján tiltakoztak, részben pedig azokét, akik a szingularitások ötletét visszataszítónak találták, amely csak elcsúfítja Einstein elméletének szépségét. Persze az ember nemigen vitatkozhat egy matematikai tétellel. Végső soron tehát általánosan elfogadták elméletünket, és ma már szinte mindenki úgy vélekedik, hogy a világmindenségnek ősrobbanás jellegű szingularitással kellett elkezdődnie. Eléggé ironikus tehát, hogy miután meggondoltam magam, most éppen én szeretném meggyőzni a többi fizikust, hogy valójában nem is volt szingularitás a világegyetem kezdetén - mint később látjuk majd, ez a kvantum-jelenségek figyelembevételével kiküszöbölhetővé válik." [Stephen Hawking] - de ott még nem tartok a szövegben. A kvantumjelenségeket ötször el kell olvasni, majd aludni rá hármat, kicsit sétálni az erdőben, aztán újra elolvasni, aztán vitázni róla, majd megint elolvasni.. Majd szólok, ha megvagyok vele, és fel is teszem az cuccot vhova, mert hát Bábelnek éppen ez az értelme, h minden infó mindenki számára elérhető legyen..
*
Korábban is szerettem volna már írni: sztem túlbecsülöd az egyiptomiakat. Szerintem az ember kb 250 000 éve alig változott (250 ezer éve már szerszámokat, faragásokat, képeket készített, tüzet gyújtott, stb.) Az egyiptomi papok is emberek voltak, hiú, féltékeny, kéjvágyó, gyáva emberek, akik azzal a problémával küzdöttek, mint az ember ma is, meg a kezdetektől foga: mire a hatalom, ha holnap meghalok? A valóság a maga törvényeivel mindig prózaibb, mint az álmaink. Sokkal prózaibb (ezért jelentős Vonnegut: rohadtul prózai tudott lenni. A legvadabb scifije is dermesztően hétköznapi - és emberi: "És Samuel újságokat és prédikátorokat is vásárolt. Egyetlen egyszerű leckét taníttatott velük, de azt aztán nagyon jól tanították: Aki azt hiszi, hogy az Amerikai Egyesült Államoknak Utópiának kellene lennie, az lusta disznó és istenverte bolond. Nincs az az amerikai gyári munkás, aki napi nyolcvan centnél többet érne, mennydörögte Samuel. Ezzel szemben hálás volt a sorsnak, ha alkalma nyílt százezer dollárt vagy még többet fizetni egy festményért, amit egy háromszáz éve halott olasz piktor festett. És ezt a sértést azzal tetézte, hogy festményeket ajándékozott a múzeumoknak, a szegények lelki épülésére. A múzeumok vasárnap zárva tartottak." - Vonnegut: Isten áldja, Mr. Rosewater)
*
Amennyiben a sátán győz végül, akkor persze a pokol lesz a mennyország, és fordítva: a mennyország egy lepukkant akol. Sztem a komoly sátánisták nem ragaszkodnának az üstökhöz, éppen elég lenne, ha mindenki ugribugri nélkül azt csinálná, amit akarnak tőle a főnökök. Roppant fárasztó állandóan beosztottakat ugráltatni, a beosztott lét alapjában hülyíti el a lelket, és valami undorító, tehetetlen szarrá változtatja azt. Darth Vader meg a Császár pl. elég jó sátánista figura, ha eltekintünk attól, h a StarWars egy muppet show-ra alkalmazott Asimov-nyúlás, meg attól, h két eléggé tehetetlen figuráról beszélünk a Teremtő legjobb tanítványához képest..
A győztes csata után tehát a Teremtő keblére öleli az első angyalt, és maga mellé ülteti a trónra. Szó nincs moderntalking-ról (az a rózsaszín, aranyozott polgári mennyország hárfás meg harsonás bugrisaival együtt kisepertetik a szeméttelepre. Ha állást szeretnének, valószínűleg valami lepukkant kis gázbolygón a perifériákon találhatnak egy éppen hogy elég bárzenészi megbízást.. De segget bármikor szó nélkül, önszántukból nyalnak..
Ilyesmi viszont esetleg lesz: www.youtube.com/watch?v=eORL3FtNsh8 .. :D
Maradjunk következetesek.. A horrorimádó sátánisták is rábasznak. A valódi hatalomnak nincs rájuk szüksége: ők megkapják a saját poklukat, éppen ebben az állandó dögszagban vándorolhatnak örökre, de érinteni senkit nem érinthetnek.. Segget ők is nyalnak felszólítás nélkül. :D
Hogy ez miből következik? Ha tiéd a hatalom, nem kell, h ezt tudassák veled: az kell, h azt tegyék, amit akarsz: maradéktalanul, aztán hagyjanak magadra, míg újra nem szólítasz valakit.. ez a valódi és tökéletes hatalom, ha birtokában vagy, tudni fogsz róla, és a többi már nem érdekel.
magyar-magyar szótár hárem 2009.07.10 06:35:00
hárem - sémi (pl arab) népeknél A Nők Sát[o]ra, idegen férfiak számára tiltott terület. A háremben nevelik a nők a gyermekeket és ez a tűz [háztartás] köre. Az Ősnői Hatalom Hátországa, maradéka, bástyája: enyhely, ahol a nő elengedheti magát, finghat, zabálhat,…..
ibusibus 2009.08.09 15:30:50
@méhészborz: elhízás, bizonyos puhaság, lustaság, magasabb hang, stb. Herélt macskákon kitűnően meg lehet figyelni, ám azt is, h a herélés ellenére előszeretettel kefélik kedvenc plüssállatukat: lehet az sárga kacsa, vagy fekete párduc..

@Siegelinde Egészen pontos adataim nincsenek arról, mióta törli az ember a popóját (papírba), de az tuti, h még a XVIII-XIX. sz-ban is olyan érték volt a papír, h elképzelhetetlen lett volna ilyesmire pazarolni. Egy könyv árából hónapokig élhetett az ember fogadóban teljes ellátással, pedig már bőven létezett a nyomtatás. Mátyás idejében kb 1000 arany volt egy Corvina, míg az éves hadiadó (ami a nagyurak szemét oly igen bökte) 1 arany volt - ha jól tudom. Talán van még, aki tudja (itt most határozottan m-m szótárra gondolok), mivel törölték ötven, száz éve, esetleg napjainkban, a juhászok, meg az afrikai pásztorok a hátsójukat, mindenesetre erősen kétlem, h hordanának magukkal tekercs wc-papírt.. Talán lapu-, falevéllel, fűcsomóval, nem tudom. A városi lakosság havi egyszeri, esetleg évi két fürdéssel letudta ezt a problémát, és többször meg is áztak erősen, néha pedig patakon, folyón kellett átgázolniuk.. Az európai orvosok egy része igen sokáig úgy tartotta, a fürdés egészségtelen dolog. Semmelweisnek meg kell küzdenie kora orvosközösségével, kik felháborítónak, megalázónak tartották, h elő akarja írni számukra a kézmosást. Stb.
ibusibus 2009.08.21 14:12:56
@lantraman: Arany lantramanom, ha törölnek innen, az nem azért lesz, mert lecsapott a cenzúra, hanem mert egy olyan tapló mutogatósbácsi vagy, aki szétcseszi a beszélgetéseket. Összesen, ha egy érdemi belepofázásod volt, a többi csupán szerencsétlen Siegelinde baszogatása, mivel megszólított - tulajdonképpen bárkinek a tök OFF baszogatása, aki szóra méltatja tartalmatlan provokációidat.

Időtlen idők óta minden internetes fórumon alap kritérium, h a témáról megy a duma, személyeskedés, stb. nélkül. Amit te csinálsz az alsótagozatos bohóckodás, és pusztán technikai okok miatt lenne érdemes törölni, egyszerűen tartalom nélküli bejegyzésekkel szándékosan követhetetlenné teszed a többiek kommunikációját, ez pedig rongálás, barátom, szpemmelés mai nyelven, de már az iskolában is megvan a neve. Így viselkednek azok a gyerekek, akik figyelemzavarokkal küszködnek, és e zavarok hátterében általában valami belső, megoldatlan probléma rejtőzik. Állatorvosi birkának kitűnő vagy, csak unalmas.

Az ilyen nullákat szokás később a jóval kevésbé nyitott felnőttvilágban elzavarni az asztaltól, ahol emberek időznek. Kibic kuss! - érted.. már hogy értenéd..? :D De tény, h a kibic az pont ezt jelenti.. Akaratlanul is eszembe jut a figura, aki csendben odasunnyog a az asztalhoz, ahol ultiznak, vagy megy a sakk, és úgy tesz, mintha ott se lenne. Merően vizsgálja a lambériát, néha futó pillantást vet a táblára. Senki nem szól, megy a parti, emberünk elmélyed a lambéria rejtelmeiben. Aztán a táblára pillant, megköszörüli a torkát.. Ekkor valaki felcsattan a nézők közül: Jóska takarodj! Emberünk összerezzen, tétován billen egyet előre, egyet hátra, aztán motyogva elsomfordál. Gyors pillantásokkal felméri a körülötte állókat, hátha talál egy csoportot, aki még szóba állna vele, de már a pultos néni is elfordítja a tekintetét, ebből pedig tudja, hogy újabb kört már nem rendelhet. Mára ennyi volt. Számodra megváltás lehet, h itt a neten nem fenyeget az azonnali pofánverés réme.. :D
"Tartalom, nincsen tartalom a blogoszférában!" /általános admin nyafi/ Ki nem tudja, hogy a netokrácia betette a kaput a hagyományosmédiának. A netisztikus hírgyárak már nem is tölcsérei [kitálalói], hanem kitalálói a híreknek: jólmegtervezett lekomm' cirkuszokat…..
ibusibus 2009.08.10 11:11:30
Nem mondanám, h betette volna a net a kaput a hagyományosmédiának, sőt éppen ellenkezőleg kapukat, erőforrásokat nyitott meg. Olyanokat, amiket a papíridőben féltve s szigorúan őriztek a kiváltságosok, a megélhetésiek. Gutenberg ugyanezt tette, az első Bibliafordítók, Luther dettó. Nincs ebben semmi, olyan természetes, mint, h reggel felkel a nap. A papírsajtó először a rádiót pöködte, aztán a tévét (a hagyományos írók meg a sajtót úgy általában). Évszázadok, évezredek óta megy a harangkongatás, amikor egy-egy kiváltságot a múltba utal egy technikai találmány. A reformáció idején elsősorban a papok, és azok a kézművesek voltak felháborodva, akik abból zsírosodtak, h az egyszeri embereket Isten nevében a maguk hasznára sarcolták (és ezzel Istent gyalázták). Nem szép dolog, de nagyon is emberi. A hagyományos média, kénytelen most szembe nézni az új követelményekkel, és alkalmazkodni - csupán ennyi történt. Ha az embert nézzük, az ember nyert. Legalább annyit kapott az új médiától, mint a kerék feltalálásától, a bibliafordításoktól, és a nyomtatástól, meg a rádió feltalálásától, és szerintem ez a lényeges: egy újabb akadályt sikerült eltakarítani a világ megismerésének útjából: a neten az emberiség összeütötte a fejét, együtt gondolkozik, név, kor, bőrszín, előítélet nélkül, pusztán a kijelentés érvényessége alapján. Ez sztem izgalmas. Ettől a profik még tovább működnek, az igazán jók továbbra is megtalálják a helyüket, sőt élvezik az új lehetőségeket, mint amikor szekérről autóra ülhetett az ember. Akik kipotyognak, azokat a zárt kapuk és nem a tehetségük és hozzáértésük tartotta eddig életben.

@RolloJuve: Azért olvassuk az indexen a híreket, mert nincs jobb. Hogy az index manapság olcsó bulvár, pénz és profit/proli? Ez így igaz, de a többi még ennél is rosszabb. Bárki csinálhat jobbat, visszanyúlhat azokhoz a gyökerekhez is akár, amiből az index kinőtt, mert ennek a mai indexnek már nincs köze ahhoz. A lehetőség adott, azonban még senki nem tudta megcsinálni. Az olvasót meg kell szerezni, majd meg is kell tartani. Ez egy szakma. Erre igen jó példa a jenki piac működése, lett coca cola, és marha gyorsan megjött mellé a pepsi. Ugyanazon a pályán futnak, ugyanazzal a termékkel. Az index mellé nincs termék - ez a helyzet. Egyedüli ilyen termék a piacon. Lehet, ez abból is, h egy ekkora piac nem képes eltartani két hasonlót, ettől a torzulás, nem tudom. Azt viszont érdemes megfigyelni, h a magyar média teljesen elbulvárosodott: a bulvárlapoknak jól megy, míg sok másik döglődik, ám ez is egyfajta piaci hatás, ha valamennyire manipulált is..

A blogszférát nem azonosítanám a nettel, vagy az új-médiával, egy új csatorna, ami fölött már kissé eljárt az idő. A blog.hu még ennyi se, egyszerűen az index projektje, részben azért, h ki nem mondva bizonyítsák: nem mi vagyunk a mocskosszájúak, elfogultak és alpáriak, hanem ti magatok. Másrészt ugye ingyentartalom, "trendi", stb. Összességében a blog.hu egy zsibvásár rikkancsokkal, ripacsokkal, stb., nyilvános üzenőfal, hiba értéket várni tőle (mint bikától tejet) - ám a piac már csak ilyen, ilyen volt mindig is. Nem az iparos dönti el, mi a jó termék, hanem a vevő.

Egyéb: Cseh Tamás halálhíre, valahogy talán mindenkit megérintett Magyarországon - nekem első gondolatom az volt, már ennyi az idő? A hiába várt nekrológok meg majd jönnek. Kell egy kis idő, míg a genny meggyűlik, a seb megduzzad, majd kifakad. Lesz itt nekrológ rendesen, nem kell aggódni, fürdeni fogunk a nekrológokban, mér talán könyv is lesz belőle - talán nem.. Isten irgalmazzon minékünk.. :D

"soha nem néz oda és nem is látja" - mégis belelép..
A butikosnő a magyar fikázóhumorban a patyolat-és gelkaviccek meg a maszeklángossütő pécézés után következett, úgy 1977-81 között, amikor még törökbeee és görögbee buszozott szegényke - azóta néni és nagyon profi. Akik 1981-ben még cukiságosan ennivaló babapofival…..
ibusibus 2009.08.09 09:21:40
Khm.. éppen nemrégiben kerültem ismét munkakapcsolatba egy ilyen organizmussal: származását tekintve, valahol Bivalybasznád alsó mellett születhetett, kinn a majorban, az istálló meg a budi között, valószínűleg tavasszal, mert kevés lehetett még a levél a lugoson, ezért megsüthetteja pici fejit neki a Telihóód (vagy hogy a Csapd le csacsit idézzem: az neked a bajod, h túl sokat éltél vidéken, nem fejlődött ki az agyad).. - de ez mellékes. A lényeg, h kemény munkával negyven éves korára felküzdötte magát egy budapesti plázába bugyiárusnak. Már eddig is, tündérmese, ám bugyiárulás közben belovagolt a szőke hercig fehér lovon, lófarokban, egy autópályabizniszben érdekelt, tíz évvel fiatalabb, 30+ faszi képében. Volt orál, nem volt, ki tudja.. Mondanom sem kell, meglett a butik (csak a világítás elképesztő milliókba került, fő arculati elem az arany. Határ nincs. Ha valami nem tetszik elsőre, kenyünk rá kis aranyat oszt már faszajis). Meglett a Mac laptop is, sajna elég gázos 5cm-es porcelánkörmökkel használni, de nem adjuk fel. Munkatárs is lett: két tenyeres-talpas falubéli menyecske: az egyik a márketinges, a másik meg a sztájliszt. Valamelyiknek még fősulija is van állítólag, de nem tudnám megmondani melyiknek. Dönteni senki más nem döthet csak butikosnéni személyesen mindenben. A kommunikációt mobilon kell intézni, mert az emil az bonyolult (bár érzésem szerint inkább azért, mert jól esik tudni, hányszor nyomott ki, mert megteheti).. Nem tudom, kell-e vázolni, miféle kín ilyen közegben dolgozni: esztétikai érzék NULLA, bármiféle érzék NULLA, hozzáértés NULLA, és eredményt kéne elérni. Az érték egyetlen mércéje a mennyibe kerül, vagyis hogyéaggyák, e? (voltunk ám bécsbe' a Palival, asztán ott láttunk ilyet, és vett a Pali egymilkáért bőrkabetot magának meg bokakötőt akkora gyönggyel mint egy szarvasbogár, én meg hétszázezerért retikült, hetvenért strandpapucsit - aranyozott..) Szakmai dolgokhoz senki nem ért, ám mivel hárman nem értenek hozzá nekik nem feltűnő. A lényeg, a TEKINTÉLY megvan, a munkát meg a "srác" majd megcsinálja, azéé fizessük, csak szorosan kell fogni: tegnap pl. kilencszer nyomtam ki és három sms-re nem válaszoltam! Keményen!

Az ilyenekkel való tárgyalásra van egy emberem, aki gyakorlatilag azért kapja a fizetését, h ezeket távol tartsa tőlem.. - őt nyomtak ki. Esténként elpanaszolja, hányszor nyomja ki. Én vigasztalom: ilyenek ezek, ne vedd a szívedre. A számlát elküldted neki? El. Ez a lényeg. Majd meglesz az anyaga, ha felveszi a telefont, a számla menjen, minket az érdekel.. Velem nem is beszélhetnek, nagyon kevés megrendelővel állok szóba személyesen.. ;D

Sztereotípia a butikosnéni? Kb annyira, mint azt állítani, h a németjuhásznak ilyen, vagy olyan a természete.. Egyáltalán nem alaptalan..

Bede Márton meg egy pöcs (
stirlitzblog.blogspot.com/search/label/bede%20m%C3%A1rton ), de még nem akkora, h kisbetűvel kéne írni a nevét.. - azonban itt is jellemző, ami a butikban: ha segghülyékkel vesszük magunkat körül, azt képzelhetjük, ez az átlag, és a béka seggét is nyugodtan mondhatjuk lélegzetelállító panorámának.. Továbblépve: az index címlapra is olyan blogokat válogatnak, melyek mellett nem feltűnő az index igénytelensége. Az m-m szótár pedig azért kerülhet oda, amiért a törpéket annak idején cirkuszban mutogatták: az itt jellemző nyelvi túlburjánzás mindig beüt.. ;D (kicsit másnapos vagyok, azért lett ez ilyen, majd mingyá' iszok kis kábét, akkor jobb lesz..)
ibusibus 2009.08.09 14:32:24
@magyar-magyar szótár: Kicsit félreértettél, mert a kalicka csak a startkocka volt: ott ismerte meg a faszit, a saját butikja az már egészen máshol, Budapest szívében van. A nevét nem írom le, de annyit elárulhatok, potyognak a könnyeim, ha eszembe jut, és soha nem tudtam eldönteni, ez valamiféle provokáció, vagy üzleti stratégia. Mostanában stratégiának gondolom, de akkor vmi olyan lehet, h mondjuk cidázás közben a Blöff c. film mehetett a háttérben, és onnan jött az ötlet. A 24 karát (vagy most nemtom hány karátos gyémánt van a filmben), lehetett a varázsszó, amire az agya bekapcsolt, és onnan számítva mondjuk a cida végire, azt mondta: megvan! Óóóóó-o-o-óóóóóóóóóóóó... Bébike, mi van meg, Drágám? Tudom már, mi lesz a butik neve. Igazán? Van butikod? Jaj, ez fájt.. mi a.. ... Ööö.. van butikod! Persze, h van butikod, hol akarod azt a butikot, édes? Ott? Kétszáz m2 elég lesz? Kicsi? Kétszintes legyen? Értem. Kimenjünk Bécse, nézni valami fasza butikot? Olyan régen voltunk már Bécsben, ugye Mókusom? Ühümmm... XD