Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Enyém a győzelem!

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Még aktív dolgozó voltam, amikor elhatároztam, hogy ha nyugdíjas leszek, elmegyek Kanadába /Torontóba/ a hugomhoz, mivel még nem voltam náluk, jóllehet már elég régóta ott élnek.     Az utóbbi időben nagyon sokat ez járt az…..
       Milyen "jó",   hogy nyáron jött a betegség, illetve a műtét, hiszen a szigorú diétát sokkal könnyebb betartani,   mint  télen.      Jókora kertünk van, mindenféle zöldséggel, sok-sok…..
 Nagyon megviselt a háziorvos viselkedése, egész éjjel  nem tudtam lehunyni   a  szemem.  Azon járt az eszem, hogy egy frissen műtött rákos beteg már ennyit sem ér meg, -  le vagyok nullázva?!       Rengeteg tájékoztató…..
        Az első teljes napom itthon, jóllehet néhány napja van csak rajtam a haskötő, de már érzem a nyomait.Egy teljesen egyforma szélességű, téglalap alakú, vastag gumis anyag,  /olyan, mint régen voltak a széles gumis övek a nőkön,…..
          Az út hazáig maga volt a pokol, pedig a lányom óvatosan, lassan vezetett. Sajnos az utak állapota nem rajtuk múlott, de egy-egy gödörbe, repedésbe, felgyűrődött aszfaltra ha ráment, /a szembejövő kocsik miatt nyilván nem lehetett…..
         Szerencsésen indult a napom, először aludtam jól az éjszaka.  Korán volt a vizit is,   az orvos elmondta, hogy a leleteim jók lettek, - mehetek haza! Ez volt a 13. napom  a sebészeten, de az élet egyéb területén is…..
       Múlnak a napok, egyre közeledik a hazamenetel ideje, amit már nagyon szeretnék. Nem azért, mert már "szaladgálni" tudok, - de otthon lenni a családom körében, - az lenne maga a fél gyógyulás.Várom a reggeli vizitet hajnali 5 óra óta, -…..
      Kezdtem kicsit napról-napra jobban érezni magam, de a délelőtti kötözéseket szivesen kihagytam volna.  Most már oda tudtam figyelni az ágyszomszédomra is, akit ugyancsak vastagbél daganattal mütöttek,  -  de már másodszor!  Kittinek…..
   Az ágyam mellé bejött az orvos és szólt, hogy átvisznek másik kórterembe. Nem tudtam mire vélni, de ha "menni kell", hát legyen.  Nagy meglepetésemre az épület másik oldalára, egy 2 ágyas, redőnyös, légkondis szobába toltak át, a bekötött…..
Enyém a győzelem! A műtét. 2009.01.04 09:48:00
PÉNTEK reggel 3/4 7-kor jött a beteghordó, aki levitt a műtőbe. Ekkor jött hozzám a műtétet végző orvos /fogalmam sem volt még akkor róla, hogy ki ő/ papírt tartva az orrom alá, hogy ezt alá kell írnom. Még voltam annyira észnél, hogy visszakérdezzek, miért...?Azt még csak…..
Enyém a győzelem! Az előjelek.. 2009.01.03 21:18:00
Mint derült égből a villámcsapás, úgy jelentkezett a betegség, semmi előjellel, amit azonnal műteni kellett.Négy napja nem volt székletem, ami előzőleg soha nem fordult elő, ezért a gyógyszertárba mentem hashajtóért, s kaptam is. A gyógyszerész elmondta, egyet vegyek be, de…..
Enyém a győzelem! A kezdet.. 2009.01.03 17:46:00
Szeretném megosztani Veletek betegségem 1-1 mozzanatát, mert úgy érzem, a fizikai rosszulléten kívül a lelki fájdalom nem gyógyítható, ha nincs szerető, gondoskodó család. A kórházban, ahol engem műtöttek, még egy pszichológus sincs, aki ezzel foglalkozna, a kezelő…..