Regisztráció Blogot indítok
Adatok
monduku

0 bejegyzést írt és 90 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nehéz helyzetbe hoztatok, amikor az Another Worldról szóló cikk alatt túlnyomó többséggel megszavaztátok a Defender of the Crownt eheti retrónak. A játékról ugyanis nem sok mindent találtam azon kívül, amit a Wikipedia-szócikkben is fellelni, nincsenek szaftos interjúk a…..
monduku 2010.07.01 12:01:34
@Savior: Mint gitár és furulya.
Tegnap az autópályán száguldva ért utol az iOS4 frissítés, arra ugyan még megvolt mindennapi GPRS-em, hogy ezt lássam, a posztot kiélesíteni csak a tatabányai 3G-mannnánál tudtam, hogy aztán a leszakadó viharban már az életemért imádkozzam. Mire hazaértem, az első, szerverek…..
Amikor úgy két hete azt hittem, vége a Charlie Sheen-sagának, én magam sem gondoltam komolyan, hogy tényleg vége van, és legközelebb csak akkor fogom a színész nevét leírni, amikor végre azzal foglalkozik, amihez ért. A legfrissebb hírek szerint ugyanis Charlie mégsem akar sittre…..
Kicsit értetlenkedve és elképedve figyelem azt a nagyon buta és az uborkaszezonban mesterségesen gerjesztett hűhót ami a Christina Aguilera féle Kovács Kati hangmintafelhasználás körül zajlik. Tisztázzuk az elején, hogy Kovács Kati és az Add már, Uram, az esőt! érdemeihez és…..
monduku 2010.06.11 22:45:18
@Pipas: Azt meg ugye te nem akarod mondani, hogy a világon minden speciális esetre jogszabályt írtak?

Jogértelmezés kérdése a dolog. Ezért van különmegállapodás. A jogdíj mértéke függhet pl. a sample hosszától.

Ha vitás a dolog, akkor bíróság dönt. Odamennek az ügyvédek, hozzák a szakértőket, mindenki előadja az álláspontját, és végül a bíró eldönti, a vitás felek közül ki milyen mértékben részesül a jogdíjakból.

Klasszikus példa erre a The Verve Bitter Sweet Sympohny c. száma. Itt elolvashatod a sztorit: en.wikipedia.org/wiki/Bitter_Sweet_Symphony
monduku 2010.06.12 00:03:17
@Pipas: Artisjus oldalán elolvashatod a jogszabályt. Mint a legtöbb jogszabály ez is általánosan fogalmaz. Magyarországon egyszerüsítve kb. az a jogszabály, hogy Artisjus dönt az ilyen ügyekben. Azaz nekik van bevett gyakorlatuk a feldolgozásra meg a felhasználásra külön. Az viszont sehova nincs leírva mikortól számít valami feldolgozásnak és meddig felhasználás. (Lásd a Verve vs. Rolling Stones ügyet fentebb.) Ha felhasználás történik, akkor a felhasznált hangminta hosszától meg pl. a kiadott hanghordozók számától, meg ki tudja még mitől függ, hogy mennyi jogdíjat állapítanak meg.

Viszont van egy óriási különbség: Ha feldolgozol, a szerző az eredeti marad, és ő kapja a szerzői jogdíjat, hiába énekled te a dalt. Ha felhasználsz, a szerző te leszel, hiába található a zenédben egy darab egy másik zenéből. A másik szerző ilyenkor kap valami jogdíjat a felhasználás miatt, de a dal játszása és további felhasználása után már te fogod kapni a jogdíjat, hiszen te vagy a szerző.

Remélem világos, mi a lényegi különbség a sampling és a feldolgozás között.
monduku 2010.06.12 10:25:38
@kaskala: Te el tudnád úgy énekelni? Szal van egy tippem, mi köze hozzá. A kotta még nem zene.
Csak egy apró sajtóhiba, kis baki, vagy egyszerűen csak egy túl fiatal gyakornoklány, akit évekig egy pincében tartottak babkonzerven és munkásmozgalmi dalokon, ezért valahogy kimaradt neki a Csillagok háborúja. De aztán megismétlődött a baki, egy újabb videó és egy újabb…..
monduku 2010.06.10 17:07:48
monduku 2010.06.11 11:27:38
@Petyat: De a Birodalom Visszavágban nem dzsedáj működtette a fézerkardot, amikor ki lett belezve az a hátaslény, hogy Luke belebújhasson fagykárok ellen védekezvén.
best of semmi 2010.05.29 19:20:04
 Gyermeknap. Gyereknap.Anyukám homokozik. 1970.Nagy Eszter Éva adta.           ..
Na, most tessék hátradőlni, mert aki velem tart, annak hosszú, de nagyon szórakoztató olvasgatás következik. Előre kell bocsátanom, hogy nem hiszem, hogy ez a levelezés a szó kukacoskodó értelmében "igaz" lenne. Ez egyszerűen elképzelhetetlen. Én szórakoztató…..
Egyik visszatérő tévés kínja a magyarnak, hogy aszongya, sok a reklám a tévében. Nem mennék bele mélyebben, hogy ennek mi az oka, tudja mindenki, aki nem egy barlangban töltötte az elmúlt húsz évet, maradjunk annyiban, hogy a kereskedelmi televíziók ebből élnek, és kész. A…..
Kivételesen nem hülyeség vagy retromerengés következik, hanem egy komoly tudományos kutatás, ami azért kellően wtf ahhoz, hogy helye legyen itt a blogban. Hősünk Jayne Gackenbach, aki még valamikor a kilencvenes években vett egy Nintendo konzolt a fiának. A gyerek hazafelé menet…..
A Propellerhead bejelentette, hogy mindkét nagy szoftverjéből hamarosan komoly új verziók jönnek ki, és már a bétatesztnél tartanak. A Reason 5-ös, a Record 1.5-ös lesz, nyár végén érkeznek, és az újdonságokat is elkezdték csepegtetni: a Rex Loop Player újul meg majd nagyon, és…..
IDDQD Szerdai retro: Dune ][ 2010.05.26 12:30:00
(Ez első vendégposztunk a blogon, de biztosan nem az utolsó - további részletek holnap. Árpinak pedig nagyon köszönjük az értékes hozzájárulást.) Elkötelezett és buzgó Dune-rajongó voltam, vagyok és leszek. Ez azt jelenti, hogy szinte bármit el lehet nekem adni, aminek köze van…..
A hatalmas marketinggépezettel, és itt a C:c-n is elképesztő posztáradattal beharangozott Lost évadzáró nálam ma hajnalban kiütéssel megnyerte a minden idők legrosszabb sorozatlezárása versenyt. A korábbi zseniális évadok után az utolsó pár rész egy átgondolatlan, sebtében…..
parakovacs Ha már a szar... 2010.05.02 06:02:00
  ...tematika ilyen sikert aratott, meglovagolom a hullámot, bár belegondolva, nem szeretnék a legnagyobb magyar koprofág íróként bevonulni a Petőfiről elnevezett múzeumba, de ha egyszer ezt dobta a gép, akkor kénytelen vagyok. Maszáj Herkules. Szóval a kakáló brácsás…..
anonim [szexfüggők] sms szerelem 2010.05.20 08:23:00
„A szerelem egy esztelen vágy túlkapása, amelynek gyors az érkezése, lassú a távozása.” (Theophrasztosz) Ilyen és ehhez hasonló esemesekkel bombáz. De állandóan. Mintha nem bírna leállni. Ha jól emlékszem Emmának hívják és a 2009-es Sziget egyik toi-toi…..
Múlt héten az Időrégész-cikkben kétségbeesett segélykiáltást küldtem az űrbe, az Impossible Mission II egy fejlesztőjét, Szentesi Józsefet kerestem. Őt teljes kapcsolati hálóm mozgósításával sem bírtam megtalálni, de egy blogolvasótól pár órán belül meglett az…..
monduku 2010.05.20 15:43:35
A Szomszédokban is szerepelt Dork, csak ott melósnak álcázta magát: www.youtube.com/watch?v=xRf1MlBVyrc

És az IM2 vége gáz, lehet szépíteni meg ilyesmi, de az el lett sajnos rontva. Ettől még marha sokat játszottam vele.
Négy éve jelent meg az Anima Sound System legutóbbi nagylemeze, a We Strike, ami már csak a címéből is ítélve harcos, komor album volt. Ennek szöges ellentéte a napokban boltokba kerülő Tedd a napfényt be a számba, ami a 80-as éveket idéző diszkóval és funkkal kacérkodó…..
Bocs, ezt nem tudtam kihagy(ó)ni - írta "genetikatudományi világsiker!!!!!!!!!!!!" subjectű levelében Pázmány Péter. Minek is hagyta volna ki, a homloklebenyünk helyén lyukat hagyó "vicc" megoldása:    előállították Hagyó Miklóst..
90 Eminem feat. Dido - Stan 2010.04.29 21:45:00
Év: 2000 Nemzetiség: amerikai/angol Amolyan szimbiózis, tyúk vagy a tojás esete a következő dal: Eminem már befutott rapper volt a Stan születésekor, Dido pedig nem sokkal ez előtt került fel a brit slágerlista élére a „Thank You” címet viselő slágerével. Ha viszont…..
Subba Vasárnapina: Banám 2010.05.16 14:58:00
Banám Sok-sok pici ázsiai Egy kis hazai Jó színészek! Busty Milf of the year Csitt-csatt Újabb pornós kurva az ország legszánalmasabb és legröhejesebb, képmutató tolvajbandájától, a drogosok, náci skinheadek és levitézlett pornós ribancok gyüjtőpártjából, a szaros…..
monduku 2010.05.17 00:03:04