Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eszkütyü

1 bejegyzést írt és 180 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ezt az autót a konszern alapítója, Walter P. Chrysler készíttette a New York-i székhelyű LeBaron karosszériaépítőnél a felesége, Della Viola Forker Chrysler részére. Az alapot egy szériakivitelű C15 Imperial adta, de a tűzfal mögötti rész teljesen egyedileg készült. Az autó tengelytávja 140 inch…..
1983. október 12., a hónap második szerdája Lubomír Strougal csehszlovák miniszterelnök fogadja a prágai Ruzynei repülőtéren Lázár Györgyöt, a Minisztertanács elnökét..
MovieCops A BETÖRÉS 2019.08.19 06:00:00
A javarészt amerikai pénzből, ám hivatalosan francia–olasz koprodukcióban megvalósult A betörés Henri Verneuil rendező és a közkedvelt filmsztár, Jean-Paul Belmondo negyedik közös filmje volt. Alapjául az amerikai David Goodis bestsellerje, a The Burglar (A betörő) szolgált, amelyet az ötvenes…..
Hát sziasztok... Nem tudom, mi lesz ebből a blogból... Nem tudom, hogy végig csinálom e, vagy csak pár poszt születik, de sajnos nem tudom megbeszélni senkivel, ezért elmondom mindenkinek. Kibeszélem magamból a mindennapok nyomorúságát, a harcokat, amiket vívok minden nap a feleségemmel.. Akkor…..
Emlékeznek? 2011, megérkezik az új Munka törvénykönyve. A kormány azzal érvelt, azért kell lepusztítani a munkavállalói jogokat, mert munkanélküliség van és a „rugalmasítással” majd új munkahelyek jönnek létre. Most 2018 van, teljes munkaerőhiány, és a kormány megint azzal érvel, hogy a…..
eszkütyü 2018.12.08 19:17:21
itt egy jó cikk a témában, amit a magamfajta átlagember is megért: www.napi.hu/magyar_vallalatok/tulora-rabszolgatorveny-munka-munkahely-gyaripar-munkaidokeret-fluktuacio.674436.html?fbclid=IwAR0B8Yfpjg_QywviPTQJizL7kEuEXyybjfdaEtW77TsRfxqoQ0iB938BVM4
Egyébként szerintem az ország kiszolgáltatottsága az autóipari multiknak Orbán idióta törvényei nélkül is egy időzített bomba. Nagyjából mindenki előtt világos hogy az autózásban forradalmi átalakulások küszöbén állunk. Kb 5-8 éven belül elkezdenek kiszorulni a belsőégésű motorral hajtott kocsik, és úgy általában az egyéni tulajdonú járművek. A fiatalok évről-évre kevesebben szereznek jogsit, egyszerűen nem érdekli őket. Nem fog hiányozni nekik a "redna-redna" érzés, inkább egy appal hívják az önvezető uber kocsit, abban lehet tovább simizni a telót.
Egész iparágak eltűnése várható mind a javítóipar, mind a beszállítók területén. Az elektromos autóhoz nem kell kipufogó, sebváltó, benzintank, turbó, injektor stb, az önvezető nem balesetezik, tehát nem kell tréleres, karosszériás, fényező, stb. Kérdeztem egyszer egy szalonban, miből áll egy Nissan Leaf szervizelése az ellenőrzéseken túl: -Hát pollenszűrőt cserélünk, még a fékek sem kopnak el a regeneratív fékezés miatt, mondta az értékesítő. Szóval láthatjuk hogy milyen kihívások várnak a kékgalléros osztályra anélkül is, hogy a fél országot a Merci, az Audi és a Suzuki tartja el. Most még munkaerőhiány van, de ez hatalmas munkanélküliségbe csaphat át néhány év múlva, ha nem változtatunk azon, hogy az ország összeszerelő droidtelepként van használva a multik által, Orbánék lelkes közreműködésével.
Ma éppen öt éve hogy az első bejegyzés este kilenckor felkerült a blog még éppen csak formálódó oldalaira. Hogy van igény az ilyen formában "szórakoztató" írásokra és elsősorban fotókra, azt semmi sem bizonyítja jobban mint kitartó figyelmetek, amit ezúton is sokadszorra szeretnénk megköszönni. Öt…..
Adolf Hitler, Németország 1933 -ban hatalomra került náci diktátora gyermekkorát és ifjúságának egy részét szülőhazájában, Ausztriában töltötte. 1889 április 20 -án született az Osztrák-Magyar Monarchia egyik településén, Braunau am Inn -ben (Linztől 90 km-re). Kamasz éveit több osztrák városban…..
Az X Faktor vasárnap esti műsorában ment le az a jelenet, amelyben egy saját bevallása szerint Amerikában már befutott és ismert, de Magyarországon még nem annyira ismert Miriam nevű énekesnő megdobta mikrofonnal a zsűrit, mert nem tetszett neki, hogy a zsűrinek nem tetszett a produkciója. Azóta a…..
Ass blaster Gőzgépfesztivál 2018 2018.10.12 22:06:14
Megint eltelt egy év és mi jó szokásunkhoz híven újfent meglátogattuk a Hemel Hempstead-i gőzgép fesztivált. Én kamerát használtam és a videóblogomba fel is töltöttem a felvételeket két…..
1930-as évek. A szovjet Vörös Hadsereg sorozóbizottsága előtt..
eszkütyü 2018.07.09 19:54:19
@lutria: Én '93-ban vonultam be a Határőrséghez, ott még volt "hajoljon le, húzza szét", és szuri is.
Szerintem az emberben genetikusan él egyfajta lázadás a mindenkori rendszer ellen. Ez a lázadás lehet kicsi (miért nem támogatják jobban az én falumat, vagy éppen gazdasági osztályomat), lehet gyermeki (fuck police, punks not dead, békejel és hippik) és lehet radikális is amely teljes mértékben…..
eszkütyü 2017.12.14 22:09:26
@szemétpasi: Nálunk, vidéki kisvárosban is volt egy nőverő, csaját rendszeresen lakásba bezáró, drogos rendőr, amikor a lány végre megszabadult tőle, az új csávóját is sokáig zaklatta. A srác is felvette a kesztyűt, elmondta neki, csinálhatják tovább, de akkor borul a bili, nyilvánosság, panasztestület, stb. Ironikus, de pár évvel később épp ez a rendőr volt nálunk, egy utcánkbeli cs.b.e. ügyében tanuskodtunk. Rettentő együttérző volt, a gyomrom felfordult tőle.
Számot vetni egy konfliktus minden vonatkozásával, miközben Amerikában még mindig véreznek a régi sebek. Ezt próbálta megvalósítani Ken Burns filmrendező Vietnam című monumentális dokumentumfilmjében, amelyet Lynn Novick rendező-producerrel közösen készített. Az alkotó a Le…..
eszkütyü 2017.10.17 09:59:00
Olvastam egy cikket a nem mondom meg, hogy hol, ahol sokadjára taglalták, hogy a mai szülők milyen hülye neveket adnak a csemetéknek. Elrettentésül fel is soroltak párat, és első hallásra tényleg viccesnek tűnt némelyik.  A cikk olvasása után elgondolkodtam azon, hogy mi vezeti rá a szülőket, hogy…..
2017. 07. 06-án Amerikában, Virginia államban kivégeztek egy gyilkost, aki többszörös rablási és betörési kísérletek miatti tárgyalása elől, szökés közben lelőtt két embert. Az illető mellesleg magyar származású volt, de ez az írás szempontjából lényegtelen. Ilyenkor örülök, hogy az Európai Unióban…..
eszkütyü 2017.06.10 14:34:10
@estván: Tényleg, már el is felejtettem, hogy külön cég volt.
Kis pénz, kis foci tartja a mondás és bár biztos ott is van kivétel (ami meg aztán még inkább erősíti a szabályt), a raliból máris tudok hozni legalább egy példát. Fotó: Hajósi Hajóka Miklós Hevesi István neve sok ralirajongónak remélhetőleg már régóta ismerősen csenghet, ha esetleg még nem…..
Több európai autógyártóhoz hasonlóan a Volvo is próbál évtizedek óta megfelelni a sokszor merőben eltérő, tengerentúli piaci igényeknek, helyi előírásoknak. Ez sokszor nemcsak az első-hátsó szélességjelzőkben, a nagyobb motorokban, vagy éppen a vastagabb lökhárítókban mutatkozott…..
eszkütyü 2017.05.12 18:25:58
@Ződ2000: középkocsiktól felfelé ma sem elavult a hátsókerékhajtás. Továbbá a 960-asba szintszabályzós, sperrdifis, soklengőkaros hátsó futómű került, '94-től műanyag keresztlaprugóval, amit nem neveznék elavultnak. Való igaz, a "szelidítést" elintézték az egyesben induláskori nyomatékkorlátozással, oszt' jónapot. A forma meg ízlés dolga, a Lexus sem volt jóval szebb, a W140 pedig egyértelműen magasabb ligában játszott.
Lehetetlen elkerülni minden karcolást és horpadást, pláne, ha más hibájából adódnak ezek a sérülések. A karosszériás viszont nagyon drága, de behorpadt autóval sem szeret furikázni az ember. Otthon nekiesni kalapáccsal nem tanácsos. Akkor mégis, hogyan lehet rendbe hozni az autót? A videóban…..
Amióta Magyarország kerítést épített a határon és határvadászokkal toloncolja vissza a menekülőket Szerbiába, sok százan vagy ezren rekedtek a szomszédos országban. Persze csak átmenetileg, mert az embercsempészek előbb-utóbb megtalálják a kerülő útvonalakat. Magyarország…..
eszkütyü 2017.02.18 17:28:17
@Laszlo Ador: Magyarországon átlag hetente hal meg egy nő párkapcsolati erőszakban. Gondolom, nem migráncsok keze által. Akkor ugye a magyar férfiak egytől egyig vérengző fenevadak, nem? Bár a hozzászólásom nem pont erről szólt, ha már megtaláltál vele, egy kis olvasnivaló: nokjoga.hu/alapinformaciok/statisztikak
eszkütyü 2017.02.18 22:40:56
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tudom, nehéz hetetek volt a pártházban, úgyhogy biztos szar sokadszorra is lyukra futni :-) nokjoga.hu/alapinformaciok/statisztikak
Talán, ha nulla fok van, egy szeméthegy mögött, a vasúti töltés oldalában nőtt szétfagyott nádasban, színevesztett, félig szétfoszlott sört reklámozó napernyő alatt üldögél a késő téli nap bágyadtan szitáló havas esőjében négy fiatal férfi. Apró tábortűz próbál valami meleget adni a vizes göncökbe…..
Az emberiség születése óta bűnös faj. Egy nép, ami nem igazán érdemli meg ezt a bolygót. Korról korra, évtizedről évtizedre újabb háborúkkal kínozzuk ezt a gyönyörű helyet, ami talán már nem is bírja olyan sokáig a terhelést. A filmművészet rövid története során számtalan megközelítésből, sokféle…..
eszkütyü 2017.01.02 12:51:24
@Harley: A Jöjj és lásd volt az első és utolsó film, amitől rémálmaim voltak. Mondjuk 9 évesen durva volt abban a korban, amikor a legdurvább jelenet, amit tévében láthattál, egy laza lövöldözés a Kojak végén.
Azzal, hogy Szél Bernadett beült Kósa Lajos és Harrach Péter közé Tusványoson, néhány kérdés eldőlt. Az LMP társelnöke Orbánnal ért egyet menekültek és népszavazás ügyében, ráadásul sorosozott egy jóízűt. Az egykori ökoizé tizenkilencre kért lapot. Vagy kizúgnak a Parlamentből 2018-ban, vagy…..