Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sikvidéki

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon válogathat a buszvezető, hogy kit visz el és kit nem? És ha tudják, hogy tele lesz a busz, miért nincs erről információ? Mi is tele vagyunk kérdéssel, a válaszokat még várjuk a Volántól. Egy kis Volán buszos storyt hoztam. Előzetesben annyit rólam, hogy évek óta ingázok minden nap Kecskemét…..
sikvidéki 2019.08.14 21:20:08
@cemeteryman: Mivel most két héten át nem járnak a vonatok Cegléd és Kiskunfélegyháza között, valóban jelenleg közel 2 óra a menetidő Budapest és Kecskemét között, mivel Ceglédtől Kecskemétig vonatpótló busz jár.
sikvidéki 2019.08.14 21:20:08
@cemeteryman: Mivel most két héten át nem járnak a vonatok Cegléd és Kiskunfélegyháza között, valóban jelenleg közel 2 óra a menetidő Budapest és Kecskemét között, mivel Ceglédtől Kecskemétig vonatpótló busz jár.
Dani levelét olvasva elkap a nosztalgia, emlékszem, amikor még én vonatoztam csóró diákként egy fél évig Szombathely-Győr, majd utána évekig Szombathely-Budapest között. Nos, már akkor is probléma volt, hogy az IC-kre egyszerűen nem lehetett a vonat indulása előtt helyjegyet…..
Nincs szerencséje a magyarországi síelőknek, snowboardosoknak és szánkósoknak. Ugyanúgy, ahogy egy évvel ezelőtt, idén is a téli szünetre olvadt el a hó nagy része a hazai hegyekben. A meleg időjárás milliós veszteségeket okoz a magyarországi sípályák üzemeltetőinek. - áll…..
sikvidéki 2010.12.26 10:20:06
@kubana: Nekem a sielés minden pénzt megér, mert ez az a sport, ami teljesen kikapcsol. Sielés közben csak arra figyelek, hogy a lejtő, a pálya adottságai és én képességeim szinkronban legyenek, és bukás nélkül teljesítsem a feladatot, a lesiklást. A táj szépsége, a friss hegyi levegő, a szikrázó napsütés a hegytetőn, a közös esti programok a szálláson, a kellemes, közös érdeklődésű társaság szintén hozzájárulnak ahhoz, hogy évente 1-2 hétre teljesen ki tudjak kapcsolódni. Éppen ezért amin lehet spórolok (nincs új mobilom, lapostévém, új kocsim, nem iszom alkoholt, nem cigizek).
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
Felkerült a netre a montenegrói influenza kampány egyik mesterműve. Úgy tűnik, az illetékesek szerint (divatos képzavarral élve) Európa, de talán a világ leghősiesebb népének agyához az oroszlánszíveken át vezet az út. A rövid animációban a montenegrói törzsek vezetői…..
sikvidéki 2009.12.23 19:06:42
Újoncként, bizva tudásotokban, egy kicsit más témáról szeretnék érdeklődni, hátha tudtok segíteni. Arról van szó, hogy az épülő szegedi fürdő honlapja három nyelvű: magyar, román és crnagorai. www.napfenyfurdoaquapolis.com/cs/wellness/
Szerintetek, milyen nyelvű is ez a honlap? Tényleg a crnagorai, vagy mégis szerb? Ha előbbi, akkor a szerbek is megértik? A fürdő természetesen inkább szerb vendégeket vár (gondolom én). Egyáltalán mi a különbség a két nyelv között? Mennyien beszélik az egyiket és a másikat? Előre is köszönöm a választ!
A 2010-es választás számos tekintetben különleges lehet. Az előző bejegyzésben már említettem, hogy 1990 után minden bizonnyal most dől el a legtöbb egyéni mandátum már az első fordulóban. Miközben a 176 választókerületből 1990-ben 5, 1994-ben 2, 1998-ban pedig csak 1 helyen…..
sikvidéki 2009.12.19 21:52:52
@Diocles: "Nos, tehát ha a leendő miniszterelnök lemegy mondjuk Szegedre vagy Makóra, és tart egy látványos szónoklatot, nagygyűlést a helyi fideszes jelölt mellett, hogy milyen húdefrankón együtt tudunk majd működni a város érdekében, akkor annak csak lesz valami hatása nem?
Botka mellé ki fog lemenni kampányolni? Az éppen bukó Mesterházy? Vagy Lendvai?
Netán Gyurcsány? :)"
Botka mellett senkinek se kampányolnia (jobban is jár vele). Kihivója a kenus világbajnok, Bohács Zsolt esélytelen ellene, semmilyen politikai tapasztalata nincs, abszolút civil, még csak nem is önkormányzati képviselő, max. ügyvédként lehet ismert a városban, de ez is erős túlzás.
Makón egy sokak által megvetett, megosztó személyiségű hagymakereskedő a kihivó. A Fidesz helyi alapszervezetének feloszlatásában jelentős szerepe volt, elérte, hogy most már ő az elnök. Habitusa, stilusa, megjelenése alapján józan makai polgár nem szavaz rá, legyen akár bal- akár jobboldali beállítottságú.
sikvidéki 2009.12.21 18:46:10
@radala:
"Én pl csak ennek a megakadályozására fogok hazamenni Bécsből szavazni Szegedre és nem csak Sopronig, ahogy egyéb ügyekben szoktam:-)"
Ok, április 11-én este várlak egy halászlére Szegeden a Sótartóba, ha Botka nyer Te fizetsz, ha Bohács akkor Én. (Ha nincs eredmény, két hét múlva repetázunk.:). Én csak saját megyém körzeteit ismerem jobban, de az látszik, hogy a legerősebb, legkarakánabb, legsikeresebb polgármesterek ogy. képviselők is egyben, legyenek azok MSZP-sek vagy Fideszesek. Közös ismertetőjegyűk, hogy mindkét tisztségükben többször (min.2x) újraválasztották őket. Nógrádi Zoltán (Mórahalom) és Lázár János (Hódmezővásárhely) ugye Fideszes, míg Botka és Búzás (Makó) kormánypárti.
Botka esetében nagyon erősen összekapcsolódik a két tisztség, a választókerületében a választópolgárok 80%-a szegedi, a többiek 4 környező faluban laknak. Botka ugye MSZP-s, de a választópolgár sokszor úgy van vele, hogy ugyanarra az emberre adja voksát tavasszal, mint akire ősszel fogja (amikor meg egészen biztosan győz-ősszel tényleg a karizma számít). Jobb ha egyvalaki, kétszeres erővel mozgatja a város szekerét, mint ha a két ember közül az egyik tolná, a másik meg inkább húzná a kocsit.
Makón egészen közeli forrásból tudom, hogy többen szavaznak pártlistán a Fideszre, úgy hogy közben beikszelik Búzás Pétert egyéni képviselőnek, mert nem tartják méltónak az ellenjelölt fideszes hölgyet a város és a kistérség parlamenti képviseletére.
(Most nagyon finoman fogalmaztam...)
Próbababák Aquaworld 2009.01.03 09:00:00
A megyeri híd pesti hídfőjénéél nyílt meg nagy csinnadrattával kis hazánk sokadik aquaparkja. Mi nagy vízimádók lévén már elég sokat kipróbáltunk (nem csak itthon), naná hogy ezt sem akartuk kihagyni. Főleg mert itt van trambulin és szörfmedence, amihez még nem volt…..