Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tacsi

6 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Január 18-án ért véget a hosszú tetszhalálból feltámasztott Játék határok nélkül, az a vetélkedő, ami eredeti formájában európai városokat eresztett egymásnak látványos, nagy díszletes sorversenyekben. Mostani verziójában már országok küzdenek egymás ellen, és nemcsak a…..
Neked mennyire könnyű, hogy a valóságot észleld? Erre kevesen mondanák azt, hogy nehéz számukra. Ez pedig valójában illúzió. Csak sosem derül ki ott és akkor, mert nem olyan, mint a látványos képek, amiknél könnyű belátni, hogy nyomtatott mivolta miatt kizárt, hogy mozogni…..
Mi az a Florida-hatás? Ebben a bejegyzésben az emberi agyról, mint asszociációs gépezetről lesz szó. Meglepő lesz mindenki számára, mert nehéz elfogadnunk, hogy korlátozott hozzáférésünk van elménk működéséhez. A hétköznapi tapasztalatainktól ez a megállapítás eltér, de…..
A tabletták és a kapszulák négyféle gyógyszer részarányát mutatják azoknak a halaknak a húsában, amiket a Baylor Egyetem kutatói a Chicogói Északi-parti csatornában fogtak.  A Norfluoxetin antidepresszánsok bomlásterméke. A Difenhidramin bőrpanaszok kezelésére szolgál, a…..
A szingapúriak által csak miniszter-mentorként emlegetett Lee Kuan Yew tudományos alapossággal tervezte meg országát, aminek mérete Debrecen területének másfélszerese csupán, de projektje minden bizonnyal egyedülálló nagyságú a világon. Vett egy adag államelméletet Platóntól,…..
Ha a Rukkola oldalán regisztrálsz, akkor talán igen. Veszteni nem tudsz: már nem olvasott könyveidet cserélheted el. Érdeklődésednek megfelelő könyvet sem csak ugyanabból a kollekcióból kereshetsz: 20.000-es, és egyre növekvő olvasótábor csereberél egy közös polcon. Ahogy…..
Vajon mi történik, ha egy biológus úgy dönt, hogy saját magát reprodukáló számítógépes programok kis világát teremti meg, hogy vizsgálhassa az evolúciót? Az evolúciós folyamat modellezéséhez szándékosan el kellett rontani néhány bitet a modellbe betáplált…..
A Big Brother című beköltözős valóságshow amerikai változatának készítője, a CBS tévéadó azzal vádolta meg az ABC nevű másik országos tévéadót, hogy Glass House (Üvegház) című, hétfőn induló valóságshow-jukat az ő portékájukról lopták le. Amiatt is idegesek…..
Ma jelent meg a National Geographic Magyarország októberi száma, amelyet hazai 3D-ben fotózott képekkel és a térhatású látvány megtekintéséhez szükséges szemüveggel jelentetett meg a Sanoma. A magazin áttekinti a különféle 3D technikákat (mozi, tv, videó), bemutatja régi…..
A laptopok által nyújtott szabadság nagyszerű, ám frusztráló dolog percenként csekkolni a töltöttségi szintjelzőt és azon gondolkodni vajon van-e még időnk megírni egy fontos dokumentumot vagy éppen elvégezni egy határidős munkát. Ha hálózati tápegység nincs a közelben és…..
Bár a Tűzvonalban folytatása a Duna TV-n lesz, az m1 azért megtartott az alkotókból egy párat, és tavaly nyáron elkészíttette velük a Géniusz, az alkimista című minisorozatot.  Az alkotók (Soós Péter rendező, Fonyódi Tibor forgatókönyvíró és Vajda Péter operatőr)…..
Egyik kommentelőnk jelezte, hogy a Hallmark elég meglepő módon spórol az idővel: nem kivágnak részeket egy-egy sorozatepizódból, hanem inkáb lehagyják az utolsó reklámblokk utáni perceket, egészen pontosan hetet. Az olvasói levél szerkesztett formában az ugrást övetően, utána…..
Joker nevű játékosunk, gratula neki. Nyereményét az RTL Klub postázza majd. A megfejtés mellesleg az Oz című sorozat volt, nem a Szökés...
Tegnap kigyulladt Kaposváron a volt SZÜV-székház. Több emelet, 150 benttartózkodó ember, óriási füst mindenhol. A mentők és a rendőrök mellett 10 gépjárművel vonultak ki a tűzoltók. A  kaposváriakon kívül a dombóvári, a szigetvári egységet is riasztották, és a…..
Bigyóblog Isten számítógépe 2010.01.18 16:16:00
Az Úr nem hisz az érintőképernyőben. "Helium voice effect - Do not use!"Via Gizmodo..
Tacsi 2010.01.18 22:53:03
Nem volt múlt héten napi nézettség és nemigen lesz innentől kezdve sem, inkább hétfőként összefoglalom a legfontosabb eseményeket - persze ha valami nagyon breaking van, akkor arról beszámolunk, teszem azt, ha a Big Bang Theory nézettsége eléri a húszmilliót. Ehhez kapcsolódóan…..
Tacsi 2009.12.07 17:03:48
Megvan a nyertese legutóbbi játékunknak, melyben arra kértük az olvasókat, hogy adjanak címet a Rules of Engagement című CBS-sitcomnak. A számos jó, jobb, érdekes, poénos, vagy éppen szar, idegesítő és feleslegesen negédes címjavaslatból a Viasat3 Cook kapitány néven író…..
A hazai T-Mobile-nál is kapható ekönyv-olvasó, és ha körülnézünk a piacon, azt látjuk, hogy nem is drágán. Hatvanezer forintba kerül, ha egy összegben fizetünk, de T-s előfizetőknek részletre adják. Maga az olvasó az egyszerűbbek közé tartozik, olvasni és zenét (mp3)…..
Újabb vígjáték érkezik a Viasat3 műsorára, és a csatorna ismét az olvasók segítségét várja a címadást illetően. Az alany a Rules of Engagement című CBS-sitcom, ami eddig három évadot és 35 epizódot ért meg, de jön belőle a negyedik is, valamikor tél végén-tavasz elején.…..
Tacsi 2009.12.01 18:10:43
Van olyan felmérés, amiben világszinten is benne vagyunk az első 20-ban. Nem az öngyilkosságok számára gondolok, abban sokkal előrébb vagyunk, hanem a szélessáv minőségére. A Speedtest.net oldal adatai alapján még az USA-t is megelőzzük benne. A felmérés persze…..
Szomorúak vagyunk, tegnap kiesett a Casting című műsor legjobb dekoltázsa, Nor-Soho Edris. Reméljük, a csatorna azért hasznosítja majd valahogy Edris nézettségnövelő adottságait, és itt nyilván nem elsősorban a főzőtudományára gondolunk, ki figyelt arra egyáltalán?…..