Regisztráció Blogot indítok
Adatok
palotás imre

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Heves vitát váltott ki 32 klub és fesztiválszervező nyílt levele, miszerint nem fizetik vissza az elmaradó koncertek jegyárát, mert akkor csődbe mennének. A levél publikálása óta több aláíró visszakozott, és megszólaltak olyan piaci szereplők is, akik nem írták alá a kiáltványt. Na de mit mond a…..
  A baleseti adó egy 2012-ben bevezetett adó (a biztosítási díj 30%-a, de maximum naponta 83 Ft / gépjármű), amit a biztosítóknak kell beszedniük. Rövid és nyilván nem reprezentatív netes kutakodásunk alapján úgy tűnik, az alkuszok és a biztosítók oldalai külön, hangsúlyosan kiemelve jelzik, hogy a…..
palotás imre 2016.02.12 10:37:35
@Kulics: Hát ha lett volna egy smájli, akkor biztos nem "értem félre". De a következő reakció újabb félreértést sugall. Mindjárt arra is válaszolok.
palotás imre 2016.02.12 10:46:40
@atpijkamo95: "Ha a vevő nem egyenlíti ki a számlát, akkor 5 év múlva visszakérheti". Akkor ezt is pontosítanom kell smájli hiányában: Az a "vevő", akinek módjában van nem kifizetni a számlát, az általában maga is vállalkozó (vagy a KLIK:-))). Az igazi vevő, aki az árut megveszi, vagy a szolgáltatást igénybe veszi, az nem tudja nem kifizetni. Hiszen a boltban kifizeted az árut ÁFÁ-val együtt, a színházban, strandon, nyelviskolában stb. előre kell fizetned.
palotás imre 2016.02.12 11:28:55
@atpijkamo96: Jogos, ezt kifelejtettem:-(
Mentségemre szolgáljon, hogy ezt előbb-utóbb behajtják rajtad ÁFÁ-stól, ellentétben, ha néhány százmilliós számlát nem fizetsz ki. :-(((
Az adóhivatal elnézést kér, a TV2 vezérigazgatóját szabadon engedték, az adás ismét él.   Egy meghibásodott GPS miatt nem az RTL Klubhoz, hanem a TV2-höz szállt ki a Nemzeti Adó és Vámhivatal végrehajtási csoportja, tudta meg a Vakkomondor. A NAV Varga Mihály pénzügyminiszter…..
palotás imre 2014.06.26 12:45:21
A következő rejtvény még izgalmasabb, mint az előző volt, ahhoz képest ugyanis jóval bizonytalanabb a helyzet. A legvalószínűbb kontextus ebben az esetben is Wesselényi-összeesküvés (nem kizárt, hogy az összeesküvők egyik leveléről van szó), és az 1660-as évek – de a…..
Az X-Faktor mentorházas rongyrázása az az eleme a formátumnak, amit a készítők minden bizonnyal kihagynának a műsorból, legalábbis ami az átlagnéző által elképzelt luxust reprezentáló, bazinagy házakat illeti. Ezeket ugyanis ki kell bérelni, lecígerölni a stábot,…..
Véget ért a harmadik X-Faktor, és nem tört meg az RTL-átok: a kertévé tehetségkutatóiban nő nem nyerhet. Oláh Gergő győzelmét nemcsak a trend miatt nem lehet meglepetésnek nevezni (az ilyen műsorokban általában nők szavaznak, faszikra), hanem azért sem, mert teljesen megérdemelt…..
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Engedjék meg, hogy beszédemet egy bocsánatkéréssel kezdjem. Hatalmas erkölcsi és politikai hibát követtem el, amikor 2006-ban választási megegyezést írtam alá Vona Gábor pártjával és együttműködtem a Jobbikkal a hatalom megszerzéséért.…..
palotás imre 2012.12.03 12:30:58
@Budapester81: Azt írod: "Rogán... 2006-ban egy köztudottan zsidó származású, zsidó identitását büszkén válllaló képviselő társát vádolta meg antiszemitizmussal, olyan időpontban amikor tudta, hogy az nem tud védekezni, mert önkormányzati testvérvárosi programon van Erdély egy olyan táján, ahol nem mindig van térerő."

Sajnos nem az a lényege a dolognak, hogy az érintett nem volt Budapesten, amikor Rogán és csapata megvádolta.
Az igazi aljasság az volt, hogy míg az eredeti szöveg éppen a Fidesz kétarcúságát állította pellengérre, Rogánék egyetlen szót kiemeltek belőle, és azt tudatosan félreértelmezve hozták nyilvánosságra.

Ez ellen pedig nem lehetett védekezni, bármilyen sunyi is volt a módszer.

Csak zárójelben mondom, hogy az érintett pedig elkövette azt a hibát, hogy bocsánatot kért a kifejezés használatáért. Nem kellett volna.
palotás imre 2012.12.03 17:32:42
@palotás imre: Most látom, hogy rosszul fogalmaztam: "Ez ellen pedig nem lehetett védekezni, bármilyen sunyi is volt a módszer." helyesen: Ez ellen pedig nem lehetett védekezni, annyira sunyi volt a módszer.
Második hete hangos a sajtó a HVG által megírt Semjén-féle plágiumvádtól - illetve pont a sajtó nem hangos, de erről majd később. Mondjuk inkább úgy, hogy második hete tudunk róla, hogy vitatható Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, KDNP-elnöknek a Pázmány Péter Katolikus…..
palotás imre 2012.11.28 13:31:17
@lüke: "MO-n bárki diplomamunkáját,kis doktoriját, kandidátusi disszertációját etc meg lehetne piszkálni:"

Ezt honnan veszed? Az én diplomamunkámat nyugodtan piszkálhatná bárki. Semmire sem jutna. Én írtam, teljesen szabályszerű, az irodalmi hivatkozások is, és a dolgozat meg is van nálam.

Csak én éppen nem vagyok olyan pozícióban, hogy valakit érdekeljen.
Kocsmablog Hrabal söröző 2011.05.02 11:15:00
A cikkben szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, jelen témában újabb véleményünket ITT olvashatjátok!Helyszín: 1088 Bp., Puskin u. 22. Látogatás: 2011. április 6. 17:10-21:30 Bezárt, megszűnt!  > Érdekes, hogy a fiatal költők másra sem gondolnak…..
Bence úgy érzékelte, hogy biciklijét túl gyorsan rakhatták össze, mert már a Malinál rossz volt a fék és a váltó, de azt mondták neki, hogy járassa be. Nem sikerült, úgyhogy visszavitte. Egy hétig bírta a várakozást, de miután egyszer sem hívták fel, hogy mivan, bement és…..
Gábor elkövette azt a végzetes hibát, hogy egyszerre a város két különböző pontján található gázórát fogadott örökbe. Így a Főgáznak jó ha szőkőévente sikerül a Díjneten keresztül rendben levonnia a pénzeket, és akkor sem jelzik, hogy ez sikerült. Azért írok…..
Ha a barátnők és feleségek nem engedik el a férfiakat a sörözőbe, akkor elmarad a görbe este. Ha elmarad a közös sörözés, akkor kevesebb sör fogy. Ha kevesebb sör fogy, akkor a sörgyártók profitja is csökkenni fog. Hogy lehet ebből az ördögi körből kitörni? Meg kell…..
„T. mindig elmeséli, hogy nehéz eljátszania, hogy nem kívánja maximálisan a lányt, és csak próbálkozik az ágyban vele” – a srác tutira megy és kizárja a kudarcot. Melegnek mondja magát és az esetek döntő többségében be is válik ez a taktika, eltekintve attól,…..
Akinek már nagyon hiányzik Vágó István, most szombaton megnézheti magának ahogy a Szkeptikus Társaság tagjaival együtt túladagolja magát homeopátiás szerekkel az Országos Gyógyszerészeti Intézet előtt - tudta meg a Népszabadság. Vágó a tévéből távgyógyító mágusok után…..
palotás imre 2011.02.03 15:43:52
@fityfiritty: Ezekkel a szerekkel az a baj, hogy csak hinni lehet benne.
A többi gyógyszernél kötelező kísérletekkel igazolni, hogy van hatása. Ezeknél nem. És a homeopátiás gyártók eleve elzárkóznak a szabályos, megismételhető kísérletektől.
 Bár jóval kisebb publicitást kap, mint a Magyarországot és annak új gazdaságpolitikáját megfedő bírálatok, de számos neves közgazdász, elemzőintézet és befektető szerint Európa jár rossz úton a válságkezelés módszereit tekintve. Egyesek - mint például Marco Papic, a…..
Kegyetlen és vérszomjas macska harcol a nagyra nőtt óriáspókkal, a kutya nem mer közbelépni. Csak erős idegzetűeknek!Forrás: IndaVideoelnézést a félrevezetésért :-)..
palotás imre 2011.01.09 22:16:43
Hogy kerül 100 macska egy Ikea áruházba? Úgy, hogy valamelyik pihent agyú reklámszakembernek a Mother Londonnál eszébe jut, milyen érdekes is lenne 100 cicát szabadon engedni a legközelebbi Ikeában, majd ezt az ötletet sikeresen el is adja az ügyfélnek. Pofátlanul egyszerű és…..
A marokkói kecskepásztorok számára a fán legelésző kecskék látványa teljesen hétköznapi, nem úgy a turistáknak. Ma már minden magára valamit is adó utazási iroda programjában megtalálható a kecskenéző túra. Ha kíváncsi vagy a nem mindennapi látványra a Marrakeshből…..
function PlaySound(url) { document.getElementById('spanDyn').innerHTML=""; } Van néhány szó az angolban, melyek kiejtéséből az idők során elveszett a /t/ hang, de írásban a mai napig megjelenik bennük. Néhány évszázaddal ezelőttig általános volt a /t/ ejtése a címben…..
palotás imre 2010.08.09 10:18:46
@kinot: Teljesen egyetértek. Annyira helyzetfüggő az eszek, iszok stb. használata, hogy nem mindegy milyen környezetben használom. Haveri körben az iszok egy sört, simán elmegy. Idegenek közt, munkahelyen, stb. inkább a szabályos formát használjuk.

Egyébként az ikes ragozás eltűnése egy jelenség, ami a legközönségesebb szavaknál egyértelmű. Némelyiket nem is lehet szabályosan ragozni (sz..ok, b...ok stb.).
Hana azt hiszem, a "jó, jó, mindannyiunkkal előfordul egy pillanatnyi bambulás, de hogy az úristenbe nem tűnt fel senkinek valahol menet közben?" típusú félrefordítások közül talált egyet. Az imént néztem meg a Hacsi - A leghűségesebb barát című amerikai…..
Napközben, mikor még józanul vázlatba írtuk a fenti címet, még valóban súlyosnak tűnt, de most, a Deák téri purgatóriumon túlesve, félrészegen, már egyenesen vonzó képzavar ahhoz képest, hogy mi urakodik a fejünkben. S éppent ezért, a poszt sem szól semmiről, csak mutatunk…..