Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ládatündér

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meglett férfiak futnak kitárt karral – mint könnyező gyerekek anyjukhoz – egy szobor felé. Ez a 245 kilométeres, 36 órás szintidejű görög futóverseny, a Spartathlon záróakkordja. A verseny, ahol mindenki győztes, aki célbaér, és ahol senki sem mehet biztosra - mondják.…..
Naiv kismamának új autót hívott a sutyerák taxis, mert lépcsőn ülve várta, és nehogymár összekoszolja a kocsiját. A szokatlanul abszurd jelenet után kicsivel telefonált a City Taxitól a "panaszbizottság", hogy a kolléga helyesen járt el, tényleg ő dönt, milyen fuvart vállal…..
Kedves Munkahelyi Terror Blog!    A történetem hasonló a legutolsó levél írójáéhoz. Egy hónappal ezelőtt interjúra hívtak egy budai könyvelőirodába, titkárnőt kerestek tapasztalattal és folyékony angol nyelvtudással.  Megjelentem az adott időpontban,…..
Ládatündér 2013.05.28 11:55:26
@monddazigazatmar: 5

9-14 óráig az 5 óra
Sziasztok!    Nyelviskolában "dolgozom", azért idézőjelben, mert nem alkalmazott vagyok, hanem megbízási szerződéssel dolgozom mint egyéni vállalkozó. Egy magyarországi nagy cég dolgozóit tanítjuk elsősorban angolra, s tanfolyamonként köt velünk szerződést a…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Gabriella sehogy sem tudja átiratni az Allianznál tévesen detektált bonus-besorolását. A telefonos ügyfélszolgálatnak minden alkalommal elölről kell mondani a sztorit, emailre nem reagálnak, és legfőképpen nem csinálnak semmit a borzasztóan komplexnek látszó…..
Praxis Rossz mandulát vettek ki 2012.04.27 06:00:00
Tisztelt Praxis Csapat!   Sokat tanakodtam, hogy megírjuk vagy publikáljuk e történetünket, de úgy döntöttem, hogy igen, hogy mással ne forduljon elő, ami velünk.A történet nagyon egyszerűen egy mandulaműtéttel kezdődött.   4 éves lányomat beutalták a Szent Imre…..
Pénteken voltam a Kürt Akadémia NET-WORKS képzésén oktatni, és így volt szerencsém meghallgatni Kozári Istvánnak, az [origo] értékesítési igazgatójának az előadását az iWiW-ről. Egy nagyon jó és nagyon tartalmas, sales-prezit mondott el - egyik oldalról nézve.…..
Bélabácsi nem fog késedelmi kamatot fizetni Cascója után, csak azért mert az ótépés Merkantil Bank évente azt hallucinálja, hogy megszűnt a szerződésük:Tisztelt merkantilbank,Köszönettel vettem értesítésüket, hogy értesülésük szerint a KXX-YYY frsz. gépkocsim casco…..
Ládatündér 2011.09.09 08:29:51
Emberek vagyunk, hibázunk, mindenki, kivétel nélkül.Ha a hiperdrága űrjárművek is főleg emberi mulasztás miatt pusztulnak el a személyzettel együtt, akkor mit várhatunk egy aluliskolázott személyzetistől, vagy HR-tanácsadótól? Egyáltalán, ki lehet ma Magyarországon…..
Kedves szerkesztőség és olvasók! Egy kis segítséget szeretnénk kérni, mivel párom elég furcsa helyzetbe került. Több éve dolgozik már adminisztrátorként az egyik fővárosi kórház osztályán, ill. már csak dolgozott, ugyanis nemrég közölték vele, hogy jövő év…..
Tisztelt Mt!   Lenne egy hatalmas problémánk, amiben az olvasók segítségét kérnénk!Édesapámat egy hete a cég tulajdonosa indokolatlanul (bizonyíték nélkül) elmarasztalta, miszerint a munkahelyén az ő műszakja 5 milliós kárt okozott, de értesítést csak ő kapott, és…..
Ládatündér 2010.11.08 19:28:43
@Cartman (ex Cartman): Szerintem is ez a büdös a történetben. Vajon munkaerőkölcsönzöttek lettek? Volt csoportos létszámleépítés, munkaügyi központnak bejelentés? Kaptak végkielégítést? Ha a munkáltató ugyanaz, nem köthet csak 6 hónap elteltével azonos munkavállalókkal új szerződést.

Posztírónak: apukád mindenképpen jelenjen meg a munkahelyen és vetessen fel jegyzőkönyvet, ha nem engedik be (tanút se árt vinni). Ha a felmondást nem kapta kézhez és azt feltételezzük, hogy még állományban van, akkor munkavégzési kötelezettség terheli.

Kérjen pontos, írásos tájékoztatást arról, hogy (1) munkaköri leírásának mely pontjának nem tett eleget (2) mit kérnek számon rajta pontosan és mi alapján. Felmondást írásban kell közölni és kötelező indokolni. Rendes felmondás nem lehet a határozott idejű munkaszerződés miatt.

Hajrá apukád!
Péter a Cinema City Arénában szándékozta megnézni az Avatart, de hiába foglalta le előre a jó helyeket, a nagy tömeg és a szerinte nem működő automata miatt az utolsó pillanatban csak az első sorban jutott hely. Az mozi Marketing & PR igazgatója ezt másképp látja, az ő…..
Ládatündér 2010.01.08 12:36:59
@NICKTELEN: Azegymásik mozi volt...

@Layosh: A levelet küldő igazgató egyébként egy decens hölgy és ez a mozi VALÓBAN a legnagyobb nézettséget bonyolítja országosan, mitöbb, csak itt van IMAX, nemdebár?
Sziasztok Legfrissebb élményeimet szeretném elmesélni nektek, nem is tudom, hogy sírjak, vagy nevessek. Tegnap éjszaka a barátaimmal töltöttem az év utolsó estéjét.Természetesen volt pia dögivel ,meg jókedv és miden ami ilyenkor kell. Egészen este fél tízig tartott a felhőtlen…..
Ládatündér 2010.01.02 10:27:52
@ifj. Farkas Gyula: édibédi, tanulmányozd kérlek egy picit, hogy mi minősül írásbeliségnek...
Az alábbi jogi kérdés vissza-visszatér a Zugügyvéd oldalain, mindig más megvilágításban. Kevesen mérik fel társasházi öröklakás vásárlásakor, hogy a tulajdon milyen kötelezettségekkel is járhat.   Tisztelt Címzett!Nem találtam jogesetet sehol az alábbiakra…..
Ládatündér 2009.12.31 14:13:51
@Gyurma73: amikor pályázol, idén aug. 1-31-ig lehetett. Nem tudom, milyen ingatlanban laksz, de ha 10 évnél régebbi a használatba vételi engedélyed, akkor cserélhetsz nyílászárókat, korszerűsíthetsz fűtést állami támogatással...
Mi nem ismertük Barney-t, a lila dínót (mi csak ezt a Barney-t ismerjük), a lányos szülők biztosan többet tudnak róla. Bé kislánya is nagy rajongó, így megkapta anyukájától a kedves kis állat karácsonyi kalandjait DVD-n is. Sajnos az első lemez hibás volt, de a későbbiekben…..
Ládatündér 2009.12.29 13:05:19
Honey az IKEA érdekes karácsonyi akicójába futott bele a hétvégén: a parkolásért nem kell fizetni, a sorompók nyitva vannak, de erről nem tájékoztatják a vásárlókat. A fizetőautomata simán használható, ott sem figyelmeztet semmi, hogy örüljél, ma jó fejek vagyunk, nem kell…..
Ládatündér 2009.12.14 09:45:47
Az ingatlan tulajdonjoga sajnos súlyos kötelezettségekkel is járhat, ezt ismerte fel időben az alábbi levél írója. Talán egyszerűbb megoldás lett volna, ha a hagyatékot visszautasítja. Kedves Zugügyvéd,  Alábbi esetben vagyok kissé tanácstalan, jó lenne nálam okosabbak…..
Ládatündér 2009.12.10 21:38:47
Én volnék a szösszenetet beküldő. Először is köszi a zuginak, hogy kitette és hogy ennyien hozzászóltatok.

Akkor menjünk sorba az észrevételeken:

- néhai nagyanyám kapta kárpótlásból 70+ évesen az ingatlant, testvérem+én akkor kiskorú, szüleink befektetésekben és ügyeskedésekben nem járatosak -> nem firtatnám, hogy miért "csak" ennyi. Nagymama halála után örökölte apuka és annak testvére, most meg apuka részét én (hogy testvérem miért nem, arról később bővebben). Nagymama egyébként nem grófnő volt kastéllyal, sima földműves, felmenői vagy ő tsz-esítéskor válhattak meg zsebkendőnyi földjüktől.

- a 18ezer nem megfizetése nem kérdés, egyrészt megtörtént, másrészt nem akarok apeh-os balhét, hogy fáradjak be az utóbbi 5 év szja bevallásaival és az azokat alátámasztó dokukkal... meg hát a gyes-ből nem lenne vidám, ha végrehajtanák... és akkor még a bt-ről nem is beszéltünk, melynek beltagja vagyok...

- hagyaték elutasítása nem volt kérdés alábbi okok miatt:
ad1) adott volt még egy lakás, ahol testvérem lakik + némi kp, ami a temetési költségeket fedezte - azokat nyilván nem kellett volna bukni
ad2) testvérnek van egy combos tartozása, ami végrehajtható, ő elutasította a hagyatékot
ad3) legelő és társaira csak a hagyatéki tárgyaláson derült fény, a beidézett jogszabályt nem ismertem, így azt sajnos buktam. Kár, ez jó megoldás lehetett volna.

Haszonbérlő, tulajdonostársak stb:
ingatlanok 200 kilométerre találhatók, nekem 2 kisgyerek és munka mellett nincs időm, energiám utánajárni, egyszerűen csak szeretnék túladni rajta. Az ingatlanokról az ősöknél semmilyen papírok nem lelhetők fel, magánnyomozót, helyi ügyvédet szintén nem érné meg felbérelni szerintem, hogy ezeket kiderítsék.

Lehet, hogy a föld tuti befektetés, de mire megyek vele? A kötelezettségeimet nem tudom vele kapcsolatosan teljesíteni, hasznot max akkor húzhatok, ha eladom, de jelenleg az sem tűnik pozitív szaldósnak. Hát így jött a remek ötlet, hogy legyen az államé :)

Szóval így a tények teljesebb ismeretében ha tudnátok tutit mondani, azt megköszönöm!
Ha azt hittük, biztonsági őrből és ügyfélszolgálatosból már nincs lejjebb, nagyon tévedtünk. Balázst a győri Vidanetnél röhögték ki és alázták meg, mert méltányosságból gyorsabb ügyintézést kért, amit telefonon előzőleg korrektül meg is ígértek neki. És amikor a…..
Elég nehéz szembesülni azzal a ténnyel, mi szerint ha valaki vásárol egy társasházi öröklakást, azzal az épületben közös tulajdoni hányadot is szerez, és bizony a tulajdon kötelezettségekkel is jár.  Főleg ez a leromlott  panelházaknál  okozhat meglepetéseket,…..
Ládatündér 2009.11.12 09:39:00
@Bambano: az ingatlan értéknövekedését is figyelembe lett véve?
Tisztelt MT blog! Központi közigazgatás egyik szervénél dolgozom, férfiként, család (azaz feleség, gyerek) nélkül. Az állami ünnepek előtti munkanapokon a munkaidő a CSALÁDOS hölgyek részére 12 óráig vagy 14 óráig tart, a hivatalos 16.30 óra helyett. Sajnos leírva ez soha…..
Ládatündér 2009.11.05 23:06:25
@v.tamas:
Kedves Tamás, szerintem pihenjél le szépen.
Nemrég megírtuk, hogy két Indexes is megszívta a CIB-es kártyájával, de nem voltak ezzel egyedül: Etele személyesen érdeklődött a bankban és kiderült, hogy az új székházunkhoz legközelebbi fiók automatáját buherálták meg a trükkös csalók. Na, szoval nekem nem vettek le…..
Én vidékiként Pestre jártam egyetemre, a listák szerint legelső gazdasági egyetemen végeztem kitűnő eredménnyel (ok, semmit nem jelent, sőt néha hátrány is lehet)..ennek ellenére nincs melóm, holott az egyetem utolsó másfél évét, igaz,h félmunkában, de végigdolgoztam…..
Ládatündér 2009.10.20 10:54:02
@tucka: a felgyűlt szabadságokat és a végkielégítést nem...
Ládatündér 2009.10.20 11:20:32
@Modigliani:
GYED havi 60-70ezer kb.
GYES havi 25ezer kb, a gyerek 1-3 éves kora között munka mellett is igényelheted (ami nem mellesleg felmondási védettséget is ad)

állami bölcsi ingyenes, nagyon fontos az időben történő jelentkezés (értsd: te legyél az első az első jelentkezési napon hajnali 6-kor, a kitöltött jelentkezési lappal)

magánbölcsi havi 50-70e között van mifelénk (Budapest külső kerülete)
 Igazi Zugügyvéd történetet küldött be az egyik kommentezőnk, aki tegnap találta a Népszabadságban.   Az ügyvédnek a   kamarai tagságát azért függesztették fel, mert nem volt irodája, ügyfeleit kávéházakban fogadta. A cikkett végigolvasva újra…..
Ládatündér 2009.10.15 20:39:18
Kicsit információhiányos ez a történet (milyen hitel? melyik biztosító? stb), de még így is érdekesnek tűnt. Megtudhatjuk, mi történik akkor, ha a vélhetően fedezetként szereplő ház megsemmisül a 20 éves hitel 2. évében: Rettenetesen kétségbe vagyunk esve! Augusztus…..
Ládatündér 2009.09.30 21:59:06
@Kravver: havi néhányezer az sok lehet rokinyugiból
más: a szerződések nem égtek bent?