Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szkari

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Létezik egy szép francia szó, a trouvaille. Azt jelenti: felfedezés. Vagy éppen azt hogy ötlet. Ez lehet hirtelen. A magyar nyelvben úgy hallottam feltűnni, hogy ha valami nem volt túl nagy durranás, arra azt mondták, hogy "hát ez nem egy nagy truváj".Talán a gyakori …..
szkari 2018.11.27 04:03:18
@PANTHAREY: "Fárasztó, ha valaki hülye bármilyen nyelvhez."
Tényleg fárasztó. Ha "pantharey" venné a fáradságot, hogy fellapozzon egy francia szótárt, hogy megnézze, az általa ismert "travail" szó mellett véletlenül nem létezik-e egy "trouvaille" is (mert de!), ahelyett hogy ötször írja le ugyanazt a butaságot, az kevésbé volna fárasztó.
De szép is lenne a világ, ha mindenki csak arról beszélne, amihez ért is, vagy minimum utánanéz...
Új ujjlenyomat-elemzési technikát fejlesztettek ki a Surrey Egyetemen, amely képes kimutatni, ha valaki kokaint fogyasztott. Ez a módszer lehet a nem-invazív és higiénikus alternatívája a jelenlegi tesztelési eljárásoknak. A módszer lényege, hogy az analitikai kémia…..
Kedves Barátaink! A Fortepan az utóbbi hetekben több magángyűjteményt és fotóhagyatékot is kapott digitalizálásra, ami nagy öröm. Úgy tűnik azonban, hogy a jelenlegi párfős társaságunk nem győzi a munkát, ezért szeretnénk új önkéntesekre lelni. Vagyis ez egy…..
szkari 2013.06.17 22:21:40
@szbi: Én, mint igazi Kádár-termék, azaz a Kádár-kor felnövekedettje úgy szocializálódtam, hogy az ember, legalábbis a rendes ember rengeteg önkéntes tevékenységet végez, a vélt közérdek javára. És amilyen maradi vagyok, máig kb. 5 ember számára elég társadalmi munkát végzek, sőt magam keresem, hogy hol miben tudok tenni valamit a közért. Feleannyi vállalt feladattal biztosan én is csatlakoznék a Fortepan felhívására, mert ez (is) egy olyan közérdekű, cselekvésbe fordított gondolat, amit minden normális ember támogat. Mármint azok, akik még tapasztalták vagy megörökölték a Kádár-kor, meg az azt megelőző, ország-újjáépítő kor szellemét, amikor nem azt kérdezték az emberek, hogy mennyit kapnak érte, hanem azt, hogy hol kell megfogni a munka végét. (Persze nem mindenki... Világvevő és szbi biztosan nem, ha ugyan éltek már akkor. Javaslom, hogy kart karba öltve menjenek a sunyiba, és tanulmányozzák kicsit a történelmet.)
Gratulálok a Fortepannak, és sok segítőt kívánok a rengeteg feladathoz!
A Hallgatói Hálózat szerda esti bázisdemokrácia-történelmi egyetemfoglalásának még az utóélete is olyan érdekesen alakult, hogy a Képviselő Funky drámatudományi szakosztálya külön is érdemesnek tartja megvizsgálni azt.A parádés második felvonás már kora reggel elindult…..
szkari 2012.02.20 04:35:50
@Riley Kestrel: Egyetemi KISZ-titkár voltam (egy másik egyetemen), eleinte pont akkor, amikor még csak a KISZ képviselhetett bármit is, majd nekünk kellett keresztül verni az egyetem vezetésén, hogy egyáltalán felállhasson egy hallgatói önkormányzat. Beleláttam az országos KISZ-dolgokba is, és mondhatom, hogy igen sok anatómiailag hiperhajlékony gerincű lényt láttam. De azt kell mondjam, hogy ilyen elképesztően aljas hátbatámadással, a hallgatói érdekekkel és magukkal a hallgatókkal való totális szembefordulással, mint amit az ELTE HÖK tett most, SOHA nem találkoztam. Annyira nyilvánvaló, és szerencsétlen, hogy megrettentek valamitől, amit nem ők uralnak, csak úgy spontán történik... Az "eredményeiket" nem ismerik el? Ebben az ügyben, a felsőoktatás ledarálásában olyan Q** nagy eredményt értek el, amit elektronmikroszkóppal sem lehet felfedezni. De az, hogy ha ők nem mennek semmire, akkor más se menjen, az a gazemberség teteje. Nem utolsósorban ez az érdeke pártunknak és kormányunknak, tehát jó tanítványok lettek. A megmozdulás léte bizonyítja legegyértelműbben a HÖK legitimitásának csekélységét. Saját legitimitás hiányában a másét kétségbevonni - ennyire futja, gyerekek? Láttam én olyan HÖK-vezért, akinek 300 ezer forintos jutalommal tömték ki a zsebét (amikor 15 ezer volt a csúcs tanulmányi ösztöndíj!), de még ő sem fordult nyíltan szembe a hallgatókkal, csak kussolt, ahogy elvárták tőle. Ez a mostani eset számomra a gerinctelenség non plus ultrája, de abban azért nagyon bízom, hogy a tanári karnak lesz annyi esze, hogy ezeket a gyerekeket minden dörgölőzésük és konformizmusuk ellenére nem engedi majd a katedra közelébe. S teszik ezt jól felfogott önérdekből: aki egyszer hátbaszúrta azokat, akik pozíciójába segítették, az mással is ezt fogja tenni.

Riley úr, önnek bizonyára nagyon szimpatikus a konzervatív értékrend, a konformizmus, a (mások által felállított) normák mindenáron való betartása, a kötelességtudás, a tekintélytisztelet. Legyen vele boldog! de ne tekintse abszolút értéknek, mert a valódi érték a sokféleség, az újat akarás, a más vélemény tisztelete, és nem utolsósorban az együttműködésre való képesség. És a jelek szerint épp ez hiányzik az ELTE HÖK-ből (is).
Imádja Orbán Viktort, és közben azt gondolja, hogy jobb lenne, ha Európa visszavenne, hiszen itt arcoskodnak nekünk, miközben náluk verik a négereket? Ha azt hallja, "külföldi", rögtön az jut eszébe, hogy "holdudvar, szoknya, kettős mérce"? Önnek sosem…..
szkari 2012.02.20 02:20:50
@ninimimi:
25 éve minden vágyam volt egy 83-as Golf és 20 ezer forint fizetés.
Mára összejött!
Szomorú szakítás a skype-on, percről-percre dokumentálva. A kép innenKedves Szakítós!Régóta ovasom a blogot, és volt már néhány cifra történetem, de ez mindent visz.  Ez a sztori cirka két hónap történetének a vége. Először skypon beszélgettünk, aztán…..
Komolyabb rendbontás nélkül értek véget az idei március 15-i rendezvények. Illetve majdnem véget értek... A Bazilika előtt lezajlott kvázi spontán demonstráció befejeztével Gaudi-Nagy Tamás és Morvai Krisztina sikeresen meggyőzte az ott kb 100 fős tömeget minden irányból…..
szkari 2009.03.18 03:41:04
@SMollly: Hosszú éveken át próbáltam meg a szemedet nyitogatni. Percekre úgy tűnt, kezdesz látni, aztán mindig gyorsan visszacsuktad. "Örök tanárként" újból és ismét próbálkoztam, de ma rá kellett ébredjek, hogy felesleges. Hiába küzdök a benned lakóval. Ez nem rasszizmus, nem gyűlölet, nem is vakság, tévedtem, amikor így gondoltam. Csak a saját sátánjával harcolhat az ember, a máséval nem. A te fogalmaid szerint mondva: a sátán az Úr képében jelenik meg előtted, és te uradként követed őt.

"A buzimenettel így bántak volna, most te ordítanál szólásszabadságot, rohadék!!"
Ma olyan szintre alacsonyodtál le, amilyent sohasem tudtam volna elhinni. Hazugságot eddig is terjesztettél, de az itteni megszólalásod aljassága alulmúlhatatlan. Csak egy álszent vagy a sok közül. Menj gárdázni, menj "forradalmat" csinálni, de azt ne felejtsd el, hogy amikorra az elvtársaid gyilkolni kezdik a hozzám hasonlókat, félreteszem a humanista tévelygésem, és nekem is fegyver lesz a kezemben, és nem félek majd használni.
Szégyellem, hogy a tanítványom voltál. Ezt nyilvánosan mondom, a veled egyívásúak előtt (ők le vannak, vastagon), és tudom, hogy ettől csak magasabbra emelkedsz előttük, míg valójában lejjebb süllyedni már nehéz. Mondhatnám a te szavaiddal: Isten áldjon; de az neked már kevés lesz. Ezért inkább ezt mondom: soha ne kelljen ráébredj az igazamra.