Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ágianyu

54 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
babakonyha Költöző blog 2009.07.06 15:02:00
Úgy dönöttem, hogy máshol folytatom a babakonyha irását. Az eddigi recepteket is átmentettem, és mostantól itt lesznek a továbbiak:agianyu.blogspot.com/http://agianyu.blogspot.com/..
A teljes kiőrlésű lisztek közül a tönköly a kedvencem. Valahogy az íze, az illata más, mint a többi liszteké, és nem lesz olyan fűrészporos a belőle készült tészta- vagy kenyérféle. Kíváncsi voltam, hogy pogácsánál hogyan válik be. Az alaprecept a hagyományos túrós…..
Nemrég fedeztem fel a durumliszttel készült woktésztát, amit mint a legtöbb ázsiai tésztafajtát akár főzés nélkül, forró vízbe áztatva is el lehet készíteni. Legtöbb kínai alapkajához ugyanúgy illik, mint a rizs, sőt szerintem gyakran sokkal jobban. Ez a zöldséges tészta…..
babakonyha Édes kölesfelfújt 2009.06.17 15:05:00
Amikor egyszer kölesfelfújtról beszéltem egy madártartó embernek, igen erőteljesen felröhögött és nagyon csodálkozott, ugyanis ő addig azt hitte, hogy a köles az kizárólag madáreleség. Szerencsére én már évekkel ezelőtt felfedeztem ezt a nagyszerű gabonafélét, és azóta is…..
babakonyha Meggyes tönkölyszelet 2009.06.17 14:18:00
Teljes kiőrlésű lisztből eddig csak kenyeret és palacsintát sütöttem, de mostanában folyamatban lévő reformkísérleteim hatására úgy döntöttem a sütemények terén is újítok. Egy egyébként jól bevált meggyes kevert tésztás süti receptje lett az első áldozat. A liszthez…..
Az utóbbi időben gyakran megcsapdos a reform szele. Na nem a médiából elzárhatatlanul ömlő okosságok hatottak meg, az én reformtörekvéseim kizárólag 100 %-osan politikamentes konyhámra korlátozódnak. Ez annyit jelent, hogy mostanság egy sor ételben a hagyományos hozzávalók…..
Éljen a krumpli! Ennél sokoldalúbb növény nem hiszem, hogy létezik, ennek megfelelően, gondolom Cukroskata tonnaszámra kapta a pályaműveket erre a vkf xxv. fordulóra. A téma azért is szívemhez szóló, mert éppen az újkrumpliszezon kellős közepén járunk, aminek köszönhetően…..
babakonyha Zöldfűszeres cukkini 2009.05.26 13:04:00
A cukkini eléggé ritka vendég a konyhámban, valahogy nem lopta be magát a szívünkbe még ezidáig. Szerintem nincs különösebben érdekes íze, és ha kicsit is túlfő, akkor olyan fonnyadtan puha lesz a húsa, viszont a héja még kemény marad. Azért néhanapján elcsábulok, és újabb…..
babakonyha A zöld fokhagyma 2009.05.23 14:22:00
Minap egy nőrokonom mesélte, hogy a szomszédasszonyától kapott friss, zöld vagy új fokhagymával milyen finom sültet készített. Persze az én szakácsagyamat meg mindig beindítják az ilyen sztorik, ezt is jól elraktároztam a fontos emlékeznivalók közé. Aztán legutóbbi piaci…..
babakonyha Makrongyűrű 2009.05.18 17:59:00
Ezt a sütit már sokszor sütöttem. Nagyon mutatós és finom. Egy könyvtárból hazacipelt jó nagy süteményeskönyből másoltam ki a receptet még régebben, sajnos a könyv pontos adatai már a feledésbe merültek. Ha újra rábukkanok, pótolni fogom a hiányosságot. Az eredeti receptben…..
dunduska Piac 2009.05.18 17:27:00
Mostanában hetente legalább egyszer járunk a piacra, természetesen Brigivel a hátamon. Ilyen mókából semmiképpen sem hagynám ki. Nagyon élvezi a sok néznivalót, mutogat, magyaráz a hátamról. Az emberek meg mosolyognak rá rendületlenül, meg beszélnek hozzá, szóval nagyon jó…..
babakonyha Spenótos spagetti 2009.05.13 22:17:00
Megint spenót. Nem tudom megunni. És úgyis kell a vas! Babáknak 12 hónapos kortól adható turmixolva vagy apróra vágva. Hozzávalók (2 főre):   25-30 dkg friss leveles spenót 1,5 dl főzőtejszín só bors szerecsendió 3 gerezd fokhagyma 1 kiskanál étkezési keményítő…..
Most éppen úgy jött ki, hogy nagyon kevéske időm volt, de nagyon vágytunk valami édességre, így hát a clafoutis kézenfekvő választás volt. Talán nem kis túlzással mondhatjuk, hogy ez a világ leggyorsabban készíthető desszertje. Tulajdonképpen akkor tettem be a sütőbe, amikor…..
Régebben nagy piacra járó voltam, ami az utóbbi babás évben idő és energiahiány és egyéb üres kifogásokra hivatkozva leginkább is elmaradt. Ezen ínséges piacnélküli időszakban azért volt néha egy kis szerencsém, amikor is drága hugocskám elvállalta az anyagbeszerzést. De…..
dunduska Csak egy kép 2009.05.12 20:44:00
Mother and Child Louis Toffoli ..
A puliszka úgy magában elég unalmas kaja szerintem, bár én nagyon szeretem úgy is. Azért nem árt néha feldobni valamivel, és hát ilyenkor tavasszal egyértelműen adja magát valamilyen friss zöldségféle, mint például a spenót. Már csak egy harmadik szereplő kellett, ami mind a…..
Mivel Brigi és a kanalas bébikaják soha nem alkottak sikeres párost, már régóta kézzel ehető darabos ételekkel kínálom leginkább. Persze vannak ételek, amiket nehéz kézzel ehetővé varázsolni, de egy kis kreativitással sokra mehet az ember. Egyik ilyen találmány a kézzel ehető…..
dunduska Anyák napja 2009.05.03 22:45:00
Ma anyáknapja volt, számomra immáron a második. Persze Briginek még fogalma sincs róla, hogy miről is van szó, ezért aztán ma én köszöntem meg neki, hogy az édesanyja lehetek. Csodálatos érzés, boldog vagyok, hogy megtapasztalhattam. Köszönöm...
babakonyha Spenótos karaj 2009.04.29 23:15:00
A spenót szezon határozottan elkezdődött. Sokáig azt hittem, hogy spenót az csak a jól ismert főzelék lehet, és slussz. Aztán szépen ráeszméltem, hogy ennek a növénynek csodálatos kulináris titkai vannak, amelyeket érdemes felfedezni. A fiatal, zsenge levelek akár nyersen is…..
dunduska Szemmagasságban 2009.04.29 22:35:00
Amikor a hátamon viszem Brigit, amellett, hogy sokan megbámulnak, még többen rámosolyognak, sőt próbálnak kommunikálni vele. Hogy Brigi visszamosolyog-e azt nem tudom, mert nem látom, de biztos vagyok benne, hogy figyel. Sokszor szerintem azért mosolyognak rá az emberek, mert ő kezdi el…..
babakonyha Kalácsfelfújt 2009.04.25 13:36:00
Mint minden evéssel kapcsolatos ünnep után, így Húsvét után is eljön a maradékok feldolgozásának ideje. Nálunk most a kalács esett áldozatul a eltelt néhány napnak és kezdett szépen szikkadozni, és így már igazán senkinek sem kellett. Csak rakosgattam ide-oda, aztán…..
Szóval ott voltunk a bicajosok melletti babás felvonuláson. Ennyi hordozott babát együtt látni nagyszerű élmény volt. Mindenki kedves volt és mosolygós. Remélem jövőre is lesz ilyen együttműködés. Nálunk a család kétfele oszlott, apa bicajjal ment a tömeggel, mi meg lányok a…..
babakonyha Túrós pogácsa 2009.04.17 16:07:00
Volt fél kg túróm a hűtőben, ami már nagyon kezdett lejárni, úgyhogy nem volt más választásom, sütnöm kellett belőle valamit. Természetesen túrós pogit, mert azt nagyon szeretjük. Egyéves Brigi lányom most evett ilyesmit először, és kiderült, hogy neki is nagyon ízlik. Ezt a…..
Mi ott leszünk. És ti?Bár nekem édes mindegy így hordozó anyukaként, hogy milyen magas a járdasziget, meg hogy lépcsőn kell közlekedni egy csomó helyre ki és be, azért a szmog meg a nagy forgalommal járó hangzavar és a lepusztult játszóterek engem is zavarnak. Szóval mi…..