Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A Vera gazdája

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Harminchét éves, magasan képzett számítógépes grafikus vagyok. A nyomdai előkészítés, a kreatív tervezés és a 3D grafika irányában is évtizedes tapasztalattal bírok. Két munkahelyem volt, egy főállás és egy távmunka. Februárban a munakhelyemen elém toltak egy…..
Nézegetem Stohl András honlapját, amelyikről a készítői azt közlik a nagyérdeművel, hogy „Egyelőre még csak részleges feltöltöttséggel működünk, de a szerkesztők dolgoznak az anyagokon, és próbálják a lehetőségekhez képest teljessé tenni az oldalt.”…..
Subba Norbit megverték! 2010.01.29 20:33:00
A fitneszkirályon egy állítása szerint nem létező tartozást akartak behajtani, amit ő megtagadott, majd egy nagyobb ütés és rövid eszméletvesztés után kihívta a rendőröket és a mentőt, majd a kórházból közepes agyrázkódással saját felelősségre hazament. Az ügy a…..
Tóta W. jól megmondta a magáét reggel, pedig a legfrissebb sztrájkbejelentés csak később jelent meg ... "Különösen pikáns, hogy a magyarországi szakszervezetek rendre az állami szektorban játsszák az eszüket, legalábbis eredményt ott tudnak elérni, ahol a zsarolás az…..
A Vera gazdája 2009.12.16 14:45:45
@zero:

Véletlenül egész közelről ismerem az egyik vidéki város postáját.
A dolgozók megfeszülnek annyit melóznak, a postavezető gyakorlatilag törvénybe ütközően osztja már az órákat a dolgozóknak, csak hogy legyen elég ember. A létszámról annyit, hogy már így is többen vannak, mint amit előírtak nekik.
A 20 éve ott dolgozó postavezető helyettes éppen 100 fölött kap nettóban.
A szakszervezeti majmokat nem ők kérték, hogy pofázzanak.
Volt már sokszor, hogy kérték volna, de akkor nem beszéltek. Nekem gyanús, hogy ez megint Gaskó féle csináljunk Fidesz szavazókat akció és semmi köze valós követelésekhez.
Úgyhogy nem a dolgozót kell bántani.
Tessék a hibát a vízfejekben keresni. Mind szakszervezeti, mint postai részről.
A Vera gazdája 2009.12.16 15:09:41
@zero: A postás nem keverendő a MÁV-val.
Add össze légyszíves hány MÁV, Volán, BKV, Malév stb sztrájk volt és hány postás az elmúlt 20 évben.
A postás dolgozók többsége nincs is a szakszervezetbe pont azért, mert egész eddig nem tettek semmit a dolgozókért. És most se a dolgozókért teszik. Valahonnan narancsországból letolhattak egy kis zsét a szakszerv vezetőnek, hogy balhét kéne csinálni, valami irreális követeléssel, mert így nehezen lesz 2/3 tavasszal.
Szeretném megnézni, melyikőtök vinne levelet házhoz olyan időjárási viszonyok között, amikor az autóig nem tudtok kimenni. Tolvajok vannak, mint mindenhol, meg lusták is, akik nem viszik fel a levelet. Őket jelenteni kell a főnökénél. Ha nem foglalkozik vele, akkor az igazgatóságon.
A postás szakszervezetről meg felejtsétek el, hogy bármi köze lenne a postai dolgozókhoz.
A Vera gazdája 2009.12.16 15:19:57
@zero: Bármennyire fájdalmas a postások már nem közalkalmazottak. Még ezt is elvették tőlük már legalább 10 éve. Hivatalosan már rég versenyszféra csak állami tulajdonban.
Meglepődnék ha a sztrájk alatt (már ha lesz) lenne 20%-os részvétel.
Egyébként a sztrájk most már igazán jogos lenne a 20 év alatt egyszer, de nyilván nem ilyen követelésekkel.

Külföldön egyébként azért rugalmasabb az ügyintézés, mert nem az csinálta az informatikai rendszert, aki itt. Az egész egy kalap sz@r. A többi berendezésről nem is beszélve. Egyébként Angliában még így is lassabb volt a kiszolgálás, mint itthon. Ha itthon is olyan tempóval dolgoznának, mint ott, akkor kit lógnának a sorok a posta előtt.

És külföldön van érdekképviselete szinte minden szférának, amihez lehet csatlakozni és nem rúghatnak ki amiatt, ha meghirdetett sztrájkhoz csatlakozol annál a szakszervnél, aminek tagja vagy. Itthon még senkinek nem jutott eszébe szakmai szakszervezeteket csinálni. Ennyi a különbség. Ha valakinek hiányoznak, hát tessék lehet próbálkozni szakszerv alapítással.
A jogok egyenlőek, csak az emberek nem merik, nem tudják használni. És sok helyen a vállalkozó se jogkövető, ezért aztán a még annyira se mernek az emberek sztrájkolni, pedig lassan ideje lenne kinőni a balkánról.
Csak gyorsan, mert drága a bit: a Lemmy-projekt egyelőre jegelve lett, mert az alany jelenlegi gazdája "csak be volt baszva és hülyéskedett" az örökbeadást illetően, egyem a kis szívét neki, kanállal. Sebaj, az udvaros populáció múlt héten gyarapodott három db…..
A képeken látható Hyundai Tucson vezetője nem szerencsés – mondhatnánk. Ám az igazság az, hogy a magyar autófinanszírozás rendszere olyan, hogy finoman szólva nehéz belőle jól kiszállni, ha történik valami az autóval. A szituáció ismert: a kocsi értéke, a kár…..