Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csaky000

15 bejegyzést írt és 192 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Ha megnézzük a GameRankings minden idők legjobb játékait összegző listáját, két Zelda-játékot is találunk az első tízben: a tavalyi Breath of the Wildot 5. és az Ocarina of Time-ot a 2. helyen. A MetaCriticen pedig az Ocarina of Time egyenesen az első helyen trónol. De mik ezek a csodálatos játékok,…..
csaky000 2018.06.12 19:33:07
@sumaksanyi: Úristen, igazad van! Összekevertem ezt a két csodád!
Meglehetősen izgalmas egy hónapon van túl az ország, amiből rendkívül sok tanulságot le lehet vonni. Gondoltam inkább írok hosszabban erről egy rövid tweet helyett és remélhetően sok más ember is majd hozzászól. Kezdeném rögtön azzal, hogy életemben először aláírtam ilyen jellegű kezdeményezést.…..
csaky000 2017.02.18 03:48:37
@dobi100: Kérlek mondj háromnál több olyan politikai döntést, aminek pozitív kicsengése volt akár az ország, akár az emberek szempontjából, és nyugodtan választhatsz szabadon Magyarország teljes történetéből időpontot! Elhiszem, hogy jó dolog lenne itthon szurkolni kedvenceinknek, én magam is ezt tenném, de ha lehet választani, akkor inkább ne tegyük tönkre még jobban fővárosunkat!
@Tojgli1: Persze, könnyű a legrosszabbakkal példálózni, de én azt gondolom, hogy amilyen hozzá nem értésről tanúskodik az elmúlt lassan 30 év bármelyik kormánya (az azelőttiek is, csak az nem volt "szabadon választható", mint a mostaniak), egy esetleges rendezés esetén bátran bekerülhetünk ebbe a nem túl illusztris társaságba, ugyanis nehezen hiszem, hogy annál a gondolatnál tovább jutott volna bárki is annál, hogy megrendezzük osz' jó'van... :)
Van az iskolai fellázadás, amit sok szempontból helyeslek, per pillanat még kívülállóként is (gyerkőc iskolás korszaka még arrébb van). A kockás inges akció remek trollválasz a rendkívül primitív politikusi beszólásra, még ha élek is a gyanúval, hogy pár résztvevő mondhatni Ice Bucket Challenge-ként…..
csaky000 2016.02.28 11:36:43
@Kandras: Azt el is felejtettem idáig, és csak a kommentedből jutott eszembe, hogy milyen érdekes, de ha most megkérdeznénk 10 embert, hogy milyen irányba kéne elvinni az oktatást, legalább nyolc féle véleményt hallanánk, de én megkockáztatom a tízet. Édesapám például vallásos, Ő örül a magasabb óraszámban, én hiszek Istenben, de az egyházak építő munkájában nem, így számomra az lenne a fontos, hogy kreatív, gyors észjárású, egészséges mentalitású emberek hagyják el az intézményeket, van aki a minél magasabb lexikális tudást véli megfelelő célkitűzésnek, és így tovább. Hogyan lehet ennek megfelelni?
csaky000 2016.02.28 11:38:16
@csaky000: *magasabb óraszámban tanított hittannak... (bocsánat a sok kommentért!)
csaky000 2016.02.28 16:06:54
@Pampalini13: Mindenhol vannak hülyék, és mindenhol vannak értékes emberek, kérdés hogy mennyire keresi őket az ember! A probléma gyökere szerintem ott van, hogy ha egy fickó (legyen az tanár, orvos, ügyvéd) belép egy politikai pártba, mert szimpatizál az adott mondanivalóval, onnantól kezdve nem szakmailag van elítélve, hanem érzelmileg. Persze arról, akit nem ismerek, csak feltűnik bizonyos pártpolitikai színekben könnyen mondom, hogy egy bunkó tahó, de vajon ugyanez lenne-e a véleményem akkor is, ha leülök vele egy asztalhoz, és átrágjuk azokat a dolgokat amiket nem értek, vagy egyszerűen nincs rálátásom?
Mit is lehetne elmondani a South Parkról? Korunk nagy „megmondója” ez a sorozat, amely néha nagyon is igényesen(!), néha polgárpukkasztóan, de legtöbbször nagyon alpárian parodizálja ki a körülöttünk lévő világot. Igazából nem is paródia ez, mert valljuk be, mi emberek elég…..
Bár az eddig tesztelt játékok alapján nem ez jön le, de oda vagyok a szerepjátékokért! Egy jól megírt szerepjátékban olyan potenciál van, mint még semmi másban. Te lehetsz a hős, a te döntéseid befolyásolják az egész játék menetét. Cselekedeteid befolyással lehetnek a…..
Az Alien franchise az első film 1979-es bemutatása óta volt sok minden napjainkig. Horrorfilm, akciófilm, sci-fi, még két részen keresztül frigyre is lépett a Predatorral, de hála Istennek ők is belátták, hogy nem lett volna szabad ennek a Paul W. S. Anderson gyereknek a partiján…..
csaky000 2014.12.31 18:15:14
@Válasszunk:
Nos, örülök, hogy írtál, és a véleményed többé-kevésbé kultúrált hangnemben osztottad meg velem, bár a személyeskedést valahogy nem sikerült elkerülni érdekes módon gondolom ez Neked belefér! Sebaj, itt reagálnék az általad leírt dolgokra, mert látszik, hogy sokat készültél ezzel a kommenttel, úgyhogy gondoltam belemegyek a cicaharcba, és válaszolok rá! Ímhol:

Az első bekezdésnek mi értelme van? Ketten olvastuk el itthon (én többször is!), de egyikünknek sem esett le miről is szól ez a mondat... Szóismétlések, idézőjel megkezdve, de sosem befejezve, rövidítés amit megfejteni nem tudok, de biztos van értelme. Ezek után elég gáz az én írásaimban foghegyről fejtetgetni milyen vélt vagy valós helyesírási hibákat találsz!
Lehet, hogy ez egy filmszerűen elmesélt játék, de attól még játék, ahol aktív résztvevője vagy az eseményeknek, a filmekket ellentétben, így előfordul az is, hogy fűbe harapsz, ilyenkor viszont az újratöltés szokott következni, és ha ugyanúgy próbálkozol a következő reload után, mint a halálod előtt, akkor feltűnik, hogy a mesterséges intelligenciának becézett valami előre megírt forgatókönyv szerint halad. Lehet csak számomra, de elég illúzióromboló hatása van számomra ennek, hiszen csökkenti a beleélést!
Te egyébként valami látnok lehetsz, ha olyat is belelátsz az írásba, ami benne sincs. Direkt most visszaolvastam a kedvedért, és egyszer sem olvastam benne, hogy rinyálnék a jumpscare-ekért, de még csak utalni se utaltam rá. Én kifejezetten irtózom ettől a dologtól, és az Alien univerzum sem erről szólt eddig, így nem hiányolom ezt ebből a játékból.
Ez szerinted egy filmes kritika? (Egyébként sem írok kritikákat, mert nem vagyok kritikus!)
Én sem olcsó sikerélményekre vágyom, azt meg kikérem magamnak, hogy a "logikai fejtörő viszont sosem volt része az Alien világának"! Most akkor már nem is lehet? Gondolod nem férne bele? A sztori megértése és a logikai fejtörők nem zárják ki egymást szerintem...
Minden év végén, vagy minden új év elején a filmszerető azon gondolkodik, hogy vajon filmek terén milyen lesz a következő, új szezon. Jó, rossz, átlagos, meglepetésekkel teli, stb. Persze előre nem lehet látni, csak követni az eseményeket, melyek nagyjából körvonalazzák az új…..
Idén sincs karácsony a Supernatural Movies-on Reszkessetek betörők nélkül, ugyanis a széria két olyan részből áll, amiről nem lehet eleget beszélni, és nem lehet elégszer látni. A tavalyi évben pedig csak az első epizódot vettük górcső alá, így jöjjön is Kevin második…..
Előbb vagy utóbb elkerülhetetlen volt a Paranormal activity és a Project X jellegű tinivígjátékok találkozása. Hiszen mindkettő found footage stílusban alkotott maradandót, tehát keresztezésükből akár még valami elfogadható minőségű, helyenként megmosolyogtató film is…..
csaky000 2014.12.23 21:56:24
@REMY: A Gingerclown legalább egy elegáns főhajtás a régmúlt B-horrorjai előtt, van célja és értelme a létezésének, de ennek?
Bár sokszor terveztem már, de még csak most jutottam el odáig, hogy megtekintsem Kathryn Bigelow klasszikus akciófilmjét a 90-es évek elejéről, a Holtpontot. Ez a film volt Keanu Reeves első igazán nagy dobása, itt került fel arra az útra, ami a Mátrixhoz és a halhatatlansághoz…..
Üdvözlégy kedves barátom, immáron a harmadik, és egyúttal befejező részéhez érkezett a nosztalgia expressz. Fogyasszátok sok szeretettel! Diablo 2 Igen, ez az öreg klasszikus sem maradhatott ki a sorból. Ebben a klikkfesztiválban vesztette életét az egyik Genius egerem. Az…..
csaky000 2014.12.05 21:40:57
@doggfather: A Worms valóban beleférhetett volna, de valahol meg kellett húzni a határt, így pont kicsúszott a 15-ből! Egyébként a másik játék amire gondoltál az Earthworm Jim. ;-)
csaky000 2014.12.08 13:21:23
@Petrow: Először is köszi a dícséretet! Na jó, mondjuk akkor én is lestem, amikor lehullott a lepel a Dio2 végén, az jó poén volt! Civilization és társai azért nincsenek, mert egész egyszerűen nekem nem jött be egyik rész sem! A Pirates viszont nagy kedvencem volt, ha már Sid Meier... :)
Pár hónap blogolás után elérkezettnek látom az időt arra, hogy kicsit közelebb engedjem magam hozzátok, Kedves Olvasókhoz, és bemutassak pár játékot, amit gyermekkorom óta imádok, és akármikor előveszem, ugyanazt az élményt adja, mint akkor. Nem csak a nosztalgiafaktorról…..
csaky000 2014.12.02 19:54:07
@Hurka Kolbász:
A lista lehet, hogy komolytalan, legalább annyira, mint a komment! A kérdésre a válasz a bevezetőben! ;-)
csaky000 2014.12.06 09:31:16
@scal: A Tales-el két bajom van, egyrészt az általad említett irányítás, másrészt ahogy kinéz! Félre ne értsd, régi kalandjátékosként tudom, hogy a grafika nem minden, sőt, de nem tudom minek kellett erőltetni ezt a rút 3D-s kinézetet. Ennek a stílusnak a rajzfilmszerű (vagy festett háttér előtt zajló) grafika áll a legjobban, pláne igaz ez egy Monkey Islandre! Az egyetlen kalandjáték aminél tetszett a 3D-s külső, az a Grim Fandango, na annak megvolt a saját hangja, és totál belefért egy ilyen design!
Elérkezett az idő, hogy folytassuk a (csakazértis) retro kedvenceimet, továbbra is a teljesség igénye nélkül, és pusztán a szórakoztatás, és az esetleges kipróbálás felé ösztökélés érdekében! Hev fán pípöl! :) Fallout 2   Igen, ismét egy folytatás! Sokak szerint az…..
csaky000 2014.12.04 19:09:25
@Jancsiszeg1980: Az az igazság, hogy valószínű mentettem anno, de 15 éve nem játszottam a játékkal, kicsit megkoptak az emlékeim azóta... :(
csaky000 2014.12.05 18:22:17
@Petrow: Ma esti záró epizódban lesz szó az egyik általad említett játékról is! :)
csaky000 2014.12.05 18:23:08
@gizmo266: Szerintem mind a ketten k...a öregek vagyunk! :D
Furcsa dolog lehet az életben, amikor az ember, aki mindent elért a karrierjében, úgy dönt, hogy feladja zsíros és jól jövedelmező addigi életét, és új kihívásokba kezd. Nehéz döntés ez, melyet nem mindünknek sikerül meghozni az élete során. Feladni a kényelmeset, a biztosat…..
A mai alanyunk egy viszonylag kevésbé ismert darab, Dario Argento mester úr 2001-ben készült „giallo”-ja. Hogy miért tettem idézőjelbe a kifejezést? Mert szinte minden műfajbeli klisét felvonultat, viszont a művészeti ág, ha fogalmazhatok ilyen profánul egy giallo esetében, egyik…..
Ez a régi film több szempontból is igen érdekes. Nekünk magyaroknak, pedig filmtörténeti szempontból lényeges, mivel ha jobban belegondolunk, nem tudunk olyan színész mondani, akinek akkora kultusza lenne, mint Blaskó Béla Ferenc Dezsőnek, ismertebb nevén Lugosi Bélának. Aki Drakula…..
„A mai világban már teljesen elhidegültek egymástól az emberek!” Hányszor lehetne egy nap ismételni ezt az unalmas frázist, és bár mint minden közhely, ez is igaz, változtatni úgy tűnik, egyikünk se szeretne. Tegye fel a kezét, aki még felfigyel egy autó riasztójának a…..
csaky000 2014.10.29 14:42:45
@Creativ3Form: @Carradine a gardróbszekrényben: Az igazság az, hogy mind a kettőtöknek igaza van szerintem! A lényeg szempontjából szerintem sem számít spoilernek, gondolom inkább maga Spacey miatt kellett ez a húzás, mert ha nem tudod, rá biztos nem számítasz. Úgy gondoltam, hogy ha már az alkotók így oldották meg, én sem teszek másképpen, a képek miatt pedig Remy-t kértem meg, hogy rakjon be párat, mert az én netbook-om nem hajlandó normális minőségű képeket produkálni, Ő pedig volt ilyen jó fej, hogy megcsinálta! Ennyi a sztori! ;-)
csaky000 2014.10.29 15:53:44
@doggfather: @Creativ3Form: Minden dícséret jól esik az embernek, köszönöm! :)
Legenda vagyok A Ryse Son of Rome előéletét tekintve több szempontból is legenda. Első körben azért, mert eredeti koncepcióját tekintve ez a cím egy XBOX 360-as, Kinect-exkluzív játéknak indult, ahol a TV előtt ugrálva kellett volna hadonászni annak érdekében, hogy mindenkit legyaluljunk. Aztán…..
Először is egy közérdekű közleménnyel kezdeném! A múltkor a Falu című film véleményezése kapcsán kicsit indokolatlanul nekirontottam Shyamalan úrnak, de legfőképp azt a két művét becsméreltem amikre még büszke is lehet. Bár a Sebezhetetlenből továbbra sem emlékszem szinte…..
csaky000 2014.10.17 10:17:44
@Lauro: Sajnos erről a két filmről gyökeresen ellentétesen gondolkodunk mi ketten, nekem ez jött be jobban, Neked az. Így kerek a világ! ;-)
Egyébként igazad van, valamiért borzasztó "vesszőnáci" vagyok, ideje lesz kinyi a Magyar Helyedírási Lexikont ezügyben!
csaky000 2014.10.17 10:20:21
@Nyílméregbéka: A vége valóban az egyik leggengyébb pontja, de odáig viszont magasan tartja a nívót, emiatt nem haragszom rá annyira.
Újabb évtized, újabb kiváló filmzenék. Szerencsére a 90-es években sem kellett szomorkodnunk, hiszen a zeneszerzők, illetve énekesek sok-sok gyöngyszemmel leptek meg minket, aminek hála nem csak szórakoztató mozifilmek, hanem milliószor hallgatható dallamok is születtek. Nézzük…..
csaky000 2014.10.14 09:40:52
@Goose-T: A Judgement Night zenéje sokkal jobb, mint a film, ez mondjuk igaz! Mondjuk az Aerosmith helyére be is csusszanhatott volna... ;-)