Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_renton

0 bejegyzést írt és 127 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy vérbeli geek igen könnyen boldoggá tehető. Ízlése hibátlanul belőhető, vannak bizonyos hívószavak (időutazás, űrlények, jódlizó nindzsák), melyeknek puszta említésére is összefut a nyál a szájában, akár Pavlov kutyájának a csengő hallatán. A született geek hálás…..
aeon flux this is halloween! 2013.10.31 11:55:00
Pont idén kerül tizedik alkalommal megrendezésre haveri körben az éves Horrornite, épp ezért kicsit lóg az orrom, hogy a szokottal ellentétben nem ma, hanem csak néhány hét múlva tudom megtartani - olyan prózai okokból kifolyólag, hogy hamarosan költözünk, és a régi lakás már,…..
A Simpson család éves halloweeni Treehouse of Horrorának főcímét Guillermo Del Toro rendezte. (Valójában persze jófej mexikói haverunk ezt a Helovín Horror Cselendzs motiváló videójának készítette, de pszt!) Az eredmény egy háromperces, őrülten vicces, komikusan véres,…..
_renton 2013.10.04 12:13:56
A héten kerül a mozikba a világ jelentős hányadában, így Észak-Amerikában és Magyarországon is az esztendő egyik legünnepeltebb filmje, a Gravitáció. S minthogy ünnepelt filmről van szó, szárba is szökkent nyomban a spekuláció, mi több, a meggyőződés: Alfonso Cuarón filmje…..
_renton 2013.10.01 22:41:58
@Wintermoots: Márpedig éppen azért, amit az utolsó mondatban leírtál.
Geekblog 12 majom 2013.07.10 06:00:00
Az időutazásos történetek alapvetően – ha közmegegyezés alapján nagyon redukáljuk a kérdéskör összetettségét – két csoportba oszthatók. Az egyik sarokban azok a fantazmagóriák sorakoznak föl, amikben az idő sodrása, szövete, hálója, medre, tudomisénmije dinamikus, ergo…..
Mivel kiderült, hogy az első két feladványt "csalással" sikerült megfejteni, ezért úgy döntöttem, hogy újraindítom a játékot. A szabályokat itt találjátok, ez pediglen az első forduló első képe (amire elvileg nincs találat a google-on). Hajrá! Új kép! (Az "elolvasom"…..
_renton 2013.07.04 21:58:52
_renton 2013.07.04 22:01:50
A szabályokat itt találjátok. Új kép! Megfejtés: Üldözési mánia (Rat Race). Megfejtő: adm16 (2 kép alapján). Jelenlegi állás: 1. adm16 (8 pont)..
_renton 2013.07.01 20:53:05
Hirtelen felindulásból úgy döntöttem, hogy felelevenítek egy régi játékot, melynek az a lényege, hogy filmekből vágok ki képeket, melyeket aztán torzítás mentesen posztolok, nektek pedig ki kell találnotok, hogy melyik filmről van szó. A képek a nehezebbtől (általánosabbtól)…..
_renton 2013.06.30 15:42:45
aeon flux trailer: jobs (2013) 2013.06.22 08:57:00
Hogy őszinte legyek, másféle trailerre számítottam az Apple atyjának élettörténetéhez, de a csalódás pozitív irányú. Úgy tűnik Steve Jobs kap egy fiatalos, dinamikus, színészközpontú életrajzi filmet, és a látottak alapján Ashton Kutcher is kitesz majd magáért. ..
Aligha van hálátlanabb feladat Hollywoodban, mint forgatókönyvet írni a Prometheus 2-höz. Aligha van nagyobb kihívás Hollywoodban, mint forgatókönyvet írni a Prometheus 2-höz. Aligha van izgalmasabb dolog Hollywoodban, mint forgatókönyvet írni a Prometheus 2-höz. Eme három…..
_renton 2013.06.18 11:06:57
Úgy tűnik, 2013 nem csak a sci-fi éve lesz, hanem Matt Damon kaméleon éve is. Az Elysium kopasz izompacsirtája és a Behind the Candelabra flitteres melegje után újabb extravagáns külsőt ölt majd Terry Gilliam kedvéért az Amerikában december közepén debütáló The Zero Theorem…..
Oké, a cím félrevezető: senki sem kíváncsi arra, mit álmodtál, főleg nem film formájában, feltéve ha nem egy vizionárius-féle direktor vagy karriered csúcsán vagy útban oda. Másról van itt szó, és a kérdés igazából az immáron hivatalosan is bejelentett Assassin's Creed-film…..
aeon flux bemutatkozott az xbox one 2013.05.22 00:20:00
Xbox One. Arra utal, hogy egy kütyü kell, és csak egy. Játék, film, zene, kommunikáció. Ebben nincs sok újdonság, de az már döfi, hogy mindez szupergyorsan, akár hang-, akár gesztusvezérléssel érhető el, leginkább annak köszönhetően, hogy a mozgásérzékelő, azaz a Kinect…..
_renton 2013.05.22 20:55:42
Végre elérkezett a nap, először csaptak ki lángcsóvák a Virgin Galactic leendő űrhajójának hátsó végéből. A Virgin és a Scaled Composites sokat küszködött a SpaceShipOne kisebb tejlesítményű hibrid rakétahajtóművének felskálázásával a nagyobb testvérhez, de úgy…..
aeon flux trailer: gravity (2013) 2013.05.10 07:37:00
Egy évek óta érlelt, sokszor eltolt stílusgyakorlat - ami reményeink szerint több lesz, mint stílusgyakorlat - idén végre szárba szökik. Az első másfél perces, lélegzetelállító trailer alapján az effektus Oscart már oda is ítélném az illetékeseknek: a kérdés már csak az,…..
Miközben a stúdiók egyre-másra küldik ki az éterbe új sci-fi üdvöskéik látványtöltetekkel megpakolt előzeteseit, nem szabad megfeledkezni Alfonso Cuarón új filmjéről, a Gravity-ről sem, amely nem csupán technológiai mérföldkőnek ígérkezik a maga fotorealisztikusnak…..
Közel 30 évnyi várakozás után idén rajongók milliói álma válik valóra: megérkezik a Végjáték a mozikba, ez pediglen az első előzetes. ..
_renton 2013.05.07 22:39:21
@_renton: Ott, mármint a regényben
Tulajdonképpen nem is nagyon bíztam benne, csak vakon reménykedtem: a magyar horrorközösség már sok-sok éve megtizedelődött - és egyre csak fogy -, a Fangoria lehúzta a rolót, az olyan, többé-kevésbé horrorfilmekre specializálódott kiadók, mint az Ultra Film vagy a Black Mirror a…..
A Warner szerint a méret a túlélés kulcsa. Úgy tűnik, ők már nem emlékeznek arra, hogy a dinoszauruszok milyen pórul jártak anno. Mondjuk ha gigamonszterek támadnának ránk, akkor az lenne a leglogikusabb lépés, ha hasonló méretű megarobotokkal vennénk fel velük a harcot, nem?…..
Elérkezett a nagy pillanat, amikor átlépjük a végső határt, Vaderről lekerül a sisak, működésbe lép a fluxuskondenzátor és Roy Batty meghal, szóval végéhez érkezett a minden idők legjobb sci-fijeit összegző listánk. Szkafandert fel és öveket be: rázós lesz a…..
_renton 2013.04.12 17:18:37
@Wintermoots: Az ember gyermeke fantasztikus film! Egyrészt a társadalmi eltorzulások bemutatásában (Hangsúlyozzák, hogy csak Anglia marad talpon, a legkonzervatívabb, legrégimódibb ország, de abból is diktatúra lett gyakorlatilag, ahogy a menekültekkel bánnak az egy történelmi analógia is egyben...), másrészt az a fantasztikusan erős irónia, amivel az emberi értékek lenullázásához viszonyul, harmadrészt a technikai megvalósítás. Az autós jelenetet akármikor nézem meg, figyelnem kell, nehogy megfulladjak a nyálamtól! :D
Az áprilisi tréfa után természetesen befutott egy konvencionális előzetes is az év valószínűleg legkevésbé konvencionális világvége-filmjéhez, amely várhatóan ősz elején éri el a magyar mozikat. Minden egy ártalmatlan házibulival indul James Franco kérójában – eleinte…..
Valószínűleg kevesen vitatkoznának azzal a kijelentéssel, hogy a sci-fi a film médiumának legizgalmasabb zsánere. Már csak azért is, mert a tudományos-fantasztikumot gyakorlatilag nem is lehet zsánerkeretek közé szorítani, hisz olyan sokoldalú világról van szó, amely történeti…..
A magát mindentudónak vélő (ugyanakkor félelmetesen jó találati aránnyal rendelkező) Latino Review elég meredek, egyben alsónemű-nedvesítő pletykát tálalt a(z egyelőre nem) készülő Justice League-filmmel kapcsolatban. A hatás kedvéért pontokba szedem nektek: Az…..
_renton 2013.03.04 15:09:30
@Gevin: Ez az erőkülönbség Hawkeye/Black Widow párosnál sem volt annyira zavaró, nem?
_renton 2013.03.05 10:38:14
@Gevin: Oké, de Scarlett kapott egy nagyon ügyes Loki-vallatás jelenetet, ahol jól kijött a skillje, Hawkeye tetőről nyilazós jelenete meg szintén iszonyú menő volt! :)
Egy rajzfilmfigura bármit megtehet, hiszen nem valódi: gúnyolhat, átkozódhat, és közölheti a választási kampányuk közepén járó politikusokkal, hogy baszódjanak meg. A címbeli Waldo, egy bájos külsejű kék medve, aki mögött egy lecsúszott komikus, Jamie Slater áll, pontosan…..