Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyüvi

62 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán Kükü (a hajtipajti alapítója meg a Critical Mass egyik főszervezője) neve nem ismeretlen előttetek, így nem is kell különösebb kommentár ahhoz, hogy  ott lesz a CEN-en! Köszi a SZISZ-nek, hogy megszervezték! Bringával egy élhetőbb Budapestért Széchenyi István…..
Biciklivel a Közgázra Kampány 2. 2010.02.22 17:40:00
Tegnap láttam egy LMP-s aktivistát, na mivel volt? Jaja, bringával tolta a srác. Ez már kezd maga a megtestesült sztereotípia lenni. :) LMP-s Eszter (akit az indexes kommentezők szokás szerint sunáznának) is bringával járt kopogtatócédulákért. A Mandiner (ex-Reakció) végzett egy…..
A Látó-Tér Alapítvány hirdetésére a Facebookon bukkantam, ha lenne egy százalékom, nekik adnám. (Bocs Bátor Tábor!) Vak emberek számára díjmentes tandembérlést biztosítanak, hogy ők is megtapasztalhassák, milyen bringával csapatni. :) Hajrá, srácok!Honlap és letölthető…..
Bezony, ezerrel dübörög a kampány, ezt főleg onnan tudni, hogy az index-címlapot legtöbbször össze lehet téveszteni a napiszar.blog.hu címlapjával... ;) A bicikliseket lassan a nyugdíjasokéhoz mérhető ígerethalommal próbálják a politikusok magukhoz édesgetni. A teljesség…..
Jó esetben a BKV-sztrájkról csak a híradásokból és rektori utasításokból értesülhettél, hisz te mindenhova biciklivel jársz, nemde? :P Ha mégsem így lenne és cyclechic-et, kerékagyat, criticalmass-t, stb.-t sem olvasol, íme egy kis válogatás a téli jótanácsokból: Cyclechic -…..
Most Te is hallathatod a hangodat! Hivatalos közvélemény-kutatás zajlik a régi (Fővám téri, E) és új (Közraktár úti, C) épületek infrastruktúrájáról.Ha úgy érzed, az új épületnél fájón hiányzik egy normális kerékpártároló, most szóvá teheted! A kérdőív második…..
Ha lenyűgöznek a fix hajtású gépek (fixik) vagy éppenséggel nem is tudok mik ezek itt a nagy lehetőség, hogy megismerkedj velük közelebbről!A BK moziban egymás után folyamatosan vetítünk már kultikussá vált fixis filmeket, miközben ki lehet próbálni milyen a "fix" és…..
Már ajnároztam rendesen a "motorosblog"-ot. Kétszer is írtak bringás témában, és most egy közgazdász poszttal jelentkezett be Modor Tibor. Nekem főleg a kommentek jöttek be: "hvg-t olvas és laptopozik távolsági buszon"-modorosságnál aha!-élményem volt.…..
gyüvi 2009.11.17 00:36:20
@Modor Tibi: tudod tibikém, most nem lengett úgy be az autentik-mérőm, mint a biciklis posztoknál. az oké, hogy a szüleimet én is osztom, amiért egy ideológiailag katyvasz politikai térben tudnak csak mozogni, viszont a mátrixszorzásról, goodwillről fogalmam sincs, órákra meg nem jártam be, így a tanárokat se ismerem. :D na jó, pete ott van a szeren, de hát belőle meg bölcsész lett ;)
meg hát kimaradt a LÉNYEG! ;-D az outfit! a jó közgazda a külsőségekről ismerszik meg. női egyedek: haj szigorúan kiegyenesítve, copfba összefogva, vhol a fejtető magasságában, a copfban is több gumi, szolisárga bőr, szedett/tetovált szemöldök, ami olyan íves, mintha folyton csodálkozna, erős smink, szempillák 10*esre megnagyobbítva. női ruházatból kétféle: ha még nem dolgozik, akkor a sötétkék, szűk farmer, nadrágszárra rávett barna bőrcsizma, hozzá barna derék fölé érő kiskabát, és mályvaszínű sál. ha már dolgozik, akkor 10 centis tűsarkú, fekete, hegyesorrú lakkcsizma, fekete harisnya, térd fölé érő fekete miniszoknya, fehér blúz, fekete mellény, pepita szövetkabát, és ha rendkívül színes egyéniségű lányról van szó, akkor vmi szolid egyszínű sál.
férfi kinézet: felül kissé hosszú, oldalt felnyírt, keményre zselézett haj, simára borotvált arc, vékonykeretes szemüveg, csíkos ing, fekete zakó, sötétkék farmernadrág, barna bőrcipő, laptoptáska. súlyosan modoros esetben norvégkockás mellény visel zakó helyett. középvezető korára körszakállszerűséget növeszt, amit napi kétszer gondosan ápol, és méregdrága totálfelesleges karórát hord ékszer helyett.
és hát az idegen szavak halmozása: -"a recesszióból VALÓ kilábaláshoz fiskális restrikció kellene, nem monetáris expanzió, ezt már empírikusan is hányszor alátámasztották."
-"a meeting agendájának második bulletpointja"
lenézi az egyszerre adókerülő, ám állami támogatást elváró néptömeget, de azért a szoctámpapírokat ezerrel meghamisítja, elméletben ezer érvet fel tud sorolni a tandíj bevezetése mellett, persze fizetni már nem szeretne.
bármilyen kérdésre az a válasza, hogy: "Az attól függ." (nálunk a szakirányon ez szállóige lett.)

legvégül a kedvenc közgazdász viccem:
Megkérdeznek egy bölcsészt, egy matematikust és egy közgazdászt, hogy mennyi kétszer kettő.
A bölcsész elolvassa az idegen szavak és kifejezések szótárát, fellapozza Platónt, majd hatvan oldalban röviden összefoglalja, hogy kétszer kettő az négy.
A matematikus előkapja a számítógépét, többdimenziós mátrix-szimulációt hajt végre, végül egy szóban válaszol: „Négy.”
A közgazdász odalopódzik az ablakhoz, behúzza a függönyt, kikapcsolja a mobilját, majd közel hajol, és suttogva visszakérdez: „Mennyi legyen?”.
A BringaKonyha új tevékenységgel bővíti repertoárját, most mozizást szerveznek!Időpont: 2009. november 17., 20.00Helyszín: Tűzraktér, VI. Hegedű u. 3.Film: "népszerű modern kémtrilógia, angol nyelven magyar felirattal" :)Ingyenes program, a helyiség fűtött, lesz meleg…..
- Egyvalamit utálunk jobban a rómaiaknál, azt a büdös Júdeai Népfrontot, pfúj! - ...és a Júdeai Nemzeti Frontot is, pfáj! - ...és a Júdea Népe Frontot! Köpködők! - MI VAGYUNK A JÚDEA NÉPE FRONT!!!  Nem is tudom, csak úgy eszembe jutott...
gyüvi 2009.10.28 03:42:38
@H.L.: tudnál csinálni egy képet a kiírásról? most nem mennék be csak emiatt... :)
A bringakonyha szerelőképzés folytatódik! Akit érdekel (nemcsak az állandó szerelőnek készülő emberkék jöhetnek, bárkit szívesen látunk), kedden, 27-én 3. OKTATÁSI FOGLALKOZÁS megismerkedhetnek a VÁLTÓRENDSZEREKKEL, EZEK BEÁLLÍTÁSÁVAL ÉS KOMPATIBILITÁSÁVAL!…..
Pár nap késéssel, de mi is megemlékezünk.Forrás: Reakció...
Elkészült! Legalábbis egy része biztosan. Ezer éve tervezték már, egyszer olvastam, hogy azzal az indokkal akarták lesöpörni az asztalról, hogy majd a mellékutcákban elvezetik a jelzést (!), a kiskörtén úgyis csak a futárok járnak, miattuk ne legyen külön sáv... Szóval készen…..
gyüvi 2009.10.23 14:28:37
@jazzpeta: már megint ezek a negatív hullámok! :P
Most egy videó. Azért a nyakkendő-nadrágszárkötöző egész jó ötlet! :)..
MENŐ lett mostanában biciklis posztokat írni, pro, kontra, rekontra, prokontra, stb.... Ebben a pillanatban is kettő darab ilyen virít a blogketrecben az index címlapján. A Kerékagy pólóban nyomuló csajokról ír, míg Bástya elvtárs a piroson áthajtó kerékpárosokat ekézi. Az…..
Biciklivel a Közgázra Bike Menza 2009.10.13 21:54:00
A Bike Kitchen után itt a Bike Menza. Van egy csaj, konkrétan Bori, aki otthon megfőz, aztán bepakolja a cuccost a tatyójába, és elbiciklizik vele az éhenkórász vevőhöz. Nehezen hihető a sztori, pláne elnézve az árakat! Muszáj lesz kipróbálni, tandori csirkét vagy ázsiai…..
Abból mindig valami jó szokott kisülni, ha a különböző kedvencek találkoznak. A TÁP Színház munkásságával a Süss Fel Nap nevű helyen szembesültem először, és "Lujza és Jenő"-jeleneteivel, Paizs "Bicajjal jársz, buzi-e vagy?" Miklós performanszaival, Vajdai…..
Kedden és csütörtökön 19-21 között Bike Kitchen lesz a Tűzraktérben (Hegedű u. 3.) Jazzpeta vezetésével. Itt megtanulhatod, hogyan tudod megszerelni  és helyesen karbantartani a bringádat. Ha kérdésed van, vagy szeretnél többet tudni/megtanulni kedvenc drótszamaradról,…..
- Szia, te írod a közgázbicikli-blogot?- Áááhh, isten ments! Az egy köcsög!;)..
gyüvi 2009.10.10 20:21:12
@jazzpeta: na, egyelőre semmi partizánakció, azt majd hagyjuk a végére. :) én is azt gondolom,h három telefonhívás az egész, csak tudni kell, hogy kit kell felhívni. :)

@H.L.: nekem ez az utolsó FÉLévem, szóval amint leadtam a szakdogát október végén, teljesen rá tudok feküdni az ügyre, és hivatalról hivatalra járni. drága H.L., ha tudnál segíteni, az marha jó lenne! de olyanok is kellenének, akik plakátolnak, cikkeket írnak, tudnak honlapot szerkeszteni, túrát vezetni, stb. :)
gyüvi 2009.10.11 11:13:41
@jazzpeta: lehet már tudni, hogy mikor kezdődik a bike kitchen és mi lesz a mostani téma?
Lassan hozzánk is begyűrűzik a webkettes forradalom, így létrejött a rendkívül kreatív, autentikus, releváns megnevezésű Biciklivel a Közgázra - http://kozgazbicikli.blog.hu csoport a Facebookon. Csatlakozz hozzánk te is, hogy a hideg téli estéken ne csak a szobabiciklid nyújtson…..
Mint már említettem, egyik kedvenc rádióm (a Civil mellett) a Tilos. Páros heteken csütörtökön 18-tól "Megrakják neki nyélen", vagyis elborult bringások uralják az étert a Banditarádióban. Velük váltásban van (vagyis páratlan héten) a Kovács Ádám hangpostája, ami…..
Coelho óta felkapott lett az El Camino végigtúrázása. Aki nemcsak külhonban keresi a megvilágosodáshoz vezető utat, illetve a közös spirituális élményekre is kapható etnolányokat, az Magyarországon is talál kedvére való útvonalat. Igen, az Országos Kéktúráról van szó.…..
Pár blogban rendszeresen közzéteszik a legviccesebb keresőkifejezéseket. Mondjuk én még mindig nem vágom, hogy pontosan mik is ezek, de ha jól értem, a keresők ilyen szavakra irányítják a szörfölőt a közgázbiciklire. Na lássuk, mik is ezek a kifejezések:legolcsóbban+u-lakat -…..
Ezeknek a betekert, rasztás pajesszal nyomuló Dávidkáknak és Sárikáknak már semmi sem elég. Nem érik be azzal, hogy kedden egy fél estére térdre kényszerítették büszke hazánk fővárosát, pénteken újabb gyalogos- és autósbosszantásra készülnek az izraeli székhelyű…..
Mondtam már, hogy imádom a modorblogot? Megint istenit alkottak."...a Kingus kiszáll, erre egy állat jobbról majdnem leviszi az ajtót. Komolyan mondom, ha egy másodperccel később nyitja ki, belénkjön az az idióta. És még neki állt feljebb!"Kezdve "a" Kingustól…..