Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dobákpeti

94 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cersei inkább az erőszakot választja, Sansa most már a nagyfiúk között játszik, Ser Davos pedig kardot ránt. Csak pár apró részlet az első rendes Trónok harca-előzetesből, amit a hatodik évadhoz készítettek. Ez az évad azért is fontos, mert előbb jön ki, mint a már nagyon várt hatodik regény, így…..
petiBlog 771 km 2014.11.18 12:18:48
2013 november 18-án, vagyis pontosan 1 évvel ezelőtt, a reggeli mérekezékor 101,6 kiló voltam. Nem kevés, pedig rég nem voltam ennyire kevés kiló, mint aznap. Bő 7 hónappal korábban pl. 109,4 kiló voltam. Az volt a teteje. Onnantól az út lefele vitt, hála a munkábabiciklizéseknek,…..
Futóblog Spotify: Zene mindenkinek 2014.09.15 21:14:17
Mostanában slágertéma lett a ki milyen zenére fut kérdéskör. Volt ugye a Runner’s World olvasói szavazása, meg egy csomó cikk a témában. Kis visszatekintő: 2007 februárban járunk, az első iPhonet már bejelentette Steve Jobs, de egészen nyárig nem kapható még. Ekkor volt az…..
dobákpeti 2014.09.16 10:43:45
@angelday: Igen, le tudod menteni a számokat (vagy akár komplett playlisteket) a telefonra, vagy igazából bármelyik eszközre, amin használod. (Make available offline opció), és van olyan kapcsolója is, hogy csak az így lementett számokat játsza (Offline mode). Emellett pedig külön választható, hogy milyen minőségben menjen a stream, vagy a számok lementése (külön-külön megadhatod).
dobákpeti 2014.09.16 20:43:52
@BGy: mégis mi a péniszmutogatás abban, hogy valaki belinkeli a playlistjét, amire fut? Igen, közösségi, mert lehet, hogy másnak is megtetszik, másnak is beválik... De a spotify nem ettől jó, hanem a kb korlátlan választéktól, legyen szó akár albumokról, vagy különböző stílusú playlistekről, a rádiókról nem is beszélve, amik kiismerik az ízlésed, és neked tetsző számokat játszanak.
Egy furcsa meghívó érkezett ma a szerkesztőségbe. Tisztelt Szerkesztőség!A Magyar Kerékpárosklub és  a Bringázz Sopron Egyesület szeretettel várja a sajtó képviselőit sajtótájékoztatójára.A sajtótájékoztató keretében a Magyar Kerékpárosklub a Bringázz Sopron…..
dobákpeti 2014.01.20 16:34:11
Csak a teljesség kedvéért, erről a kereszteződésről van szó: 444.hu/2013/11/07/kerekparutak-milliokbol-sehonnan-sehova/
Azért ez elég abszurd, megérdemli, hogy ilyen abszurd módon tiltakozzanak ellene.
Eldőlt, hogy ki, az még nem, hogy mikor, de az már tuti, hogy lesz: a Fox International 2014 február 1-jén elindítja magyarországi sugárzását, elsőként a Telekom digitális szolgáltatásában, aztán majd szépen lassan a többi szolgáltatónál. Alant a sajtóközlemény, itt a…..
petiBlog ELMŰ, 2012 2012.12.04 12:49:36
A Chrome vajon mi? ..
Már vagy egy napja gyűrűzik a balhé az OTP magyar és román személyi kölcsön kamatai miatt, csak persze szokás szerint felületesen. Az ugyanis csak egy faktor, hogy minden (sikeres) terméket annyiért árulnak, amennyiért megveszik, tehát ha itthon magasabb kamattal is igénybe veszik,…..
Nem tudom, mi lehet az oka, de az Apple termékeivel kapcsolatban mindenki szeret jól értesült lenni, egymást érik a biztos forrásból származó infók, pletykák, amiket persze tényként közölnek az erre szakosodottak. Márpedig ha ennyien művelik, nem lehet ez olyan nagy dolog,…..
A héten előbb egy pin kódot tartalmazó levél esett be az MKB-tól, majd tegnap megjött a hozzá tartozó bankkártya is. Ugyanis épp cserélik az oldschool kártyákat chipesre. Örülök minden ilyen előrelépésnek, csak két kérdés maradt bennem megválaszolatlanul: Ha már külön…..
comment:com Instant get TBBT-póló 2011.11.17 10:00:00
A CBS-től lehet rendelni, bár ha minden igaz, ide nem szállítanak. Ideális karácsonyi ajándék geek rokonnak. ..
Az egész azzal kezdődött, hogy úgy gondoltam, ideje egy restore-nak az iPhone-omon. Épp két éves, ami manapság nagy idő egy mobil életében, gondoltam ez jót tehet neki. (üzemidő terén produkál furcsaságokat) Utána is néztem, hogy tényleg minden rendben legyen, elvégre sok az…..
dobákpeti 2011.09.29 14:08:24
@manchester: 3GS a legfrissebb szoftverrel, szóval mennie kéne
dobákpeti 2011.09.29 14:10:36
@Zabkása: szerintem az automatikus szinkron jó dolog.
Ráadásul amiket szinkronizál azt semmi mással nem tudom kimenteni, majd visszamásolni (nem jailbreakelt a telefon)
dobákpeti 2011.09.29 14:29:52
@manchester: Igen, csak az oprendszer változott (win7 helyett XP), iTunes-ból a legfrissebbet tettem fel oda is (és nálam is az van fent).
Csak arra tudok gyanakodni, hogy a windowsom nem egészséges már és összeveszik az iTunes-szal (ami nyilván szintén nem tökéletes, ha ez előfordulhat), és egy friss rendszer majd segít, de igazából ez csak amolyan "nincs jobb ötletem, telepítsük újra a windows-t" megoldás.
petiBlog Hazudsz, Jani! 2011.09.10 19:37:00
 Hogy micsoda agyrém a legújabb devizaadós-mentő ötlet, azt egyrész sokan megírták már, másrészt a pénteki tőzsde és deviza árfolyamok is igen pontosan megmutatták. De persze a fékezhetetlen agyvelejű Lázár Jánosnak ez nem elég, és már-már Selmeczi Gabriella szintjére…..
„A Magyar Köztársaság Kormánya [...] arra kérte a bizottságot, hogy 2011-től a ferihegyi repülőtér a világhírű magyar zeneszerző és zongoraművész nevét vegye fel. Mivel a 25 fős Földrajzinév-bizottság 17 tagját minisztériumok delegálják, elvárható lett volna, hogy a…..
Rögtön hozzá is tehetem: természetesen. Hiszen Orbán Viktornak és Matolcsy Györgynek a teljes magánpénztári vagyonra fáj a foga. Nem csoda hát, ha az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság olyan levelet küldött a magánnyugdíjpénztár-tagoknak, mintha személyesen a fent…..
Nem kell megijedni, mi biztonságban vagyunk, egyelőre csak Nagy-Britanniában próbálkozik ezzel a gyorsétteremlánc, és úgy látszik, ott sem különösebben nagy meggyőződéssel. Állítólag a kelbimbó része az ottani tradicionális ünnepi menünek, és innen jött az ötlet, hogy…..
Talán csak átmeneti állapot, és holnap visszatér a pokol, de ma olyan simán mentem végig a többnyire dugóba roskadó Pesti rakparton, mintha vasárnap délelőtt lett volna. Nem is ezen az oldalon szoktam haladni, általában Budáról nézek át a pesti állóképre, de ma a Margit híd…..
Az Appleblog szakértője, i-Doki visszatér, és megmondja a tutit az iPhone-okról. Aki már azt gondolta, hogy a cikksorozatom egyetlen részből áll, azt megnyugtatom, megérkezett a második rész. A mai posztban az iPhone 2G, 3G és 3GS-ről írok, a leggyakoribb meghibásodásokat és…..
Vannak még csodák, az Apple elfogadta az Opera Minit, vagyis a szupergyors böngésző megjelenhet az Apple telefonján. Ez azért is meglepő, mert korábban simán dobott vissza böngészőt az Apple azért, mert ugyanazt a funkciót látja el, mint a Safari.Egy korábbi videóból láthattuk,…..
Biztosan mindenki ismeri már ezt a kampányt itt: Az vitathatatlan, hogy elképesztően rossz és vállalhatatlan az egész, de szeretném a témán dolgozó ügynökségek munkatársait kicsit megvédeni.Az eredményen ugyanis egyértelműen látszik, hogy a megrendelő már kész koncepcióval…..
dobákpeti 2010.01.19 12:49:28
@ZaZie: Nem gond, köszi, hogy kitetted mögé a linket.

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: nálam pl. 25% körül van az eredeti tartalom. Vagyis nem. Mert a 25% jó része is más oldalakon talált bármi (mondjuk a forráshivatkozás ott is szerepel - legalábbis nálam), és csak egy másik része amit mondjuk az utcán találok mint pl, ez a kép.
De a tumblr nem is erről szól. Túl könnyű rajta bármit megosztani ahhoz, hogy többségben legyen az eredeti tartalom.

A twitter más, ott szerintem többségben van az eredeti tartalom, de az meg ugye inkább 140 karakteres életbölcsességek vagy "ezt csinálom éppen" tudósítások tömkelege.
Na, behozok egy kis feszkót. Killing in the name vs. Give it away! Nem könnyű igazságot szolgáltatni... 2 hihetetlenül energikus dal, egyik sem lányregény. Igazi "szomszédok kedvence". Mit mondotok? Kérném a tisztelt zenekarokat, álljanak a rajtvonalhoz! A nap levezető…..
Zárjuk már le az évtizedet! Őszintén ki kell jelentenem, hogy összehasonlítva a 70-es, 80-as, 90-es évekkel, az elmúlt évtizedről tudom a legkevesebbet. Mondjuk ebben az évtizedben ittam a legtöbbet, ez is tény. Ha zeneileg nézzük, nagyon kevés kedvenc, vagy maradandó dal jut…..
dobákpeti 2009.12.29 11:03:18
@Kepkocka: Épp azért nem annyira karakteres az évtized, mert nagyságrendekkel könnyebb hozzájutni a zenéhez, mint akár 94-ben. (és ennek hatására sokkal többen válnak ismertté, akár a legkisebb gimnáziumi garázsbandák is) Választhatsz, hogy vagy rárepülsz mindenre, amit találsz, és akkor tényleg "99% már megy is a 12 egy tucat-kosárba.", vagy hagyod, hogy más válogasson helyetted, és akkor ugyanúgy kirajzolódnak a nagy trendek. Te is felsoroltad mi minden volt, én nem látok nagy különbséget a 90-es évekhez képest (persze mások a trendi stílusok). A legutóbbi éveket szerintem azért nem lehet még így bekategorizálni, mert még annyira friss az élmény.

(Az évtizet vitához pedig még egy utolsó próbálkozás: dobakpeti.tumblr.com/post/305979240/meg-egyszer-utoljara-az-evtized-flame-hez)
Értem én, persze, hogy értem, a kötelező biztosításnál nem mutathat mást az ember, mint egy autót, mert másból nem ért a nép. De a Sziget fesztivál műmájer karaktere, vagy a Raiffeisen kisstilű hasitasis dílere után harmadszor is elsütni ugyanazt a poént egy kicsit…..
dobákpeti 2009.11.24 12:41:38
közben a diákhitelt is suttyókkal (bocsánat: lúzerekkel) reklámozzák, ahogy látom virusmarketinknek szánják: dobakpeti.tumblr.com/post/255541230/virusmarketing-a-diakhitelnek
ők ráadásul nemcsak az ötletet, de a sziget-reklámok színészét is "lízingelik"... kezd tényleg unalmassá válni a dolog.
petiBlog Pro és Kontra 2009.11.05 15:25:00
 Meglehetősen gyakori a neten, hogy ha valaki felhozza a biciklit, mint közlekedési alternatívát, rögtön jön a válasz mindenféle egyéni szempontokkal, hogy miért is nem jöhet szóba. Pedig az egész nem erről szól. Nem kötelező. Csak lehet. Egy lehetőség. Nézzük az én…..
petiBlog Szeretlek bürokrácia! 2009.10.30 14:28:00
 Csodálatos találmány ez az ügyfélkapu... vagyis hogy az lehetne. Kár, hogy az okmányirodákban még XIX. század van. Én persze naiv módon élni próbáltam a lehetőséggel, hogy az állandó lakcímem megváltozását az ügyfélkapun intézem, hogy aztán a választott…..