Regisztráció Blogot indítok
Adatok
évuska

0 bejegyzést írt és 269 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerdán a parlament rádió alapján dolgoztuk fel a hajléktalanokat kitiltó szabálysértési törvény vitáját, és írtuk meg, hogy Lukács Tamás szerint a liberálisok tehetnek a hajléktalanságról. Sajnos ott a felvétel rossz volt, és most tudtuk csak meghallgatni Lukács…..
Enyészpont Ösztönzavar 2013.07.31 11:35:09
Az egyik még csak a szárnyait bontogatja, a másikat már a világ leggazdagabb szupermodelljei közt jegyzik.Az egyik még szinte gyerek, a másiknak már három sajátja van. Kinézetre szinte ikrek: Palvin Barbarát (az első fotón) gyakran Natália Vogyánovához (a második fotón) hasonítják...Mindkettőt…..
évuska 2013.08.03 19:21:14
@Koriander: Én úgy, hogy amit csinálok, az a visszajelzések szerint fontos, magas minőségű, és középen van. Tényleg nem értem, mit gondol a világról az, aki szerint az én blogom szélsőséges, viszont érdekes. Nem masztizok, csak a meglepetésemet fejeztem ki, amit írtam, azt a trollokra írtam. Mivel nem én minősítettem ezt a blogot, nem annyira értem ezt a pikírt hangot. Annyi genny ömlik oda, tényleg ne bántsuk már egymást fölöslegesen.
A csonka családok nem tesznek jót a gazdaságnak sem, márpedig a magyar családok egyre csonkábbak.Egyre több a válás, egyre kevesebb a házasság, egyre több a házasságon kívül született, illetve csak az egyik szülő által felnevelt gyermek – a nyugati világban talán ma a…..
évuska 2013.07.09 16:22:41
@bankvezér: Szétmegy a maradék háromszázötven többsége is, szép csendben, jaj, ki ne derüljön -- sokszor rombolóbb, mint a válás.
szégyellős exhibicionista eső 2013.05.17 14:08:47
szürke a szeme az égnek ma,nagy bölcsen ránk ráncolja homlokát.dehogy sír, ugyan, mit siratna?mindenkori szemszínét spricceli ránk.fest ma is, mindig fest,ha kék, ha zöld, ha fekete az a szem,ahhoz színezi a világot ő.nem bírja ki, ha a tónusa elütő.s száraz, meleg lakásokba…..
évuska 2013.06.22 11:06:50
A MAGYAROKNAK MÁR CSUPÁN HARMADA GONDOLJA, HOGY A NŐK HELYE OTTHON VAN... Miközben nők vezetnek kormányokat, világméretű cégeket és a munkaerőpiac több mint felét teszik ki, egy közvélemény-kutatás szerint még mindig a világ egynegyede - nagy többségükben fiatalok - úgy véli, a nőknek otthon a…..
Tengermély köszönetem és tiszteletem Nyelvész Józsinak és Modor Gyurinak. abrosz anorák apanázs aranygaluska ász babakelengye baka bakfis banda baromfi baromi batyu (péksütemény) bébi bekrapekozik bélás (kétforintos) berek bibi blézer bomlik (ne…..
Modorosblog Gyűlölöm a havat 2013.01.14 20:15:23
Örömködsz? Szereted a havat? Imádod, ahol kószán hullanak alá a szeleburdi hópelyhek? Kiállsz az utcára, égnek tátott szájjal, és megpróbálod bekapdosni őket? Akkor jó, ugyanis jöhetsz hozzánk lapátolni. Én kibaszottul gyűlölöm ezt a mocskos csapadékot. És gyűlölök…..
Mondtam is a Beának meg az Évának, hogy most akkor egy darabig hozzájuk járunk zuhanyozni, meg mosni. Nem állítom, hogy kiült volna a felhőtlen mosoly az arcukra - tudom én, sokan vagyunk és hangosak. Sok láb sok zoknit fogyaszt, nem mintha bármelyiknek megvolna a párja, de ebből…..
Egészen hihetetlen. Csak kapkodom a fejem. De tényleg van. Én nem tudom, és lehet, nem is akarom tudni, hogyan van ez. De valami hihetetlen. Elképesztő. Anyám, nagyanyám, amikor elmentünk vásárolni, tíz kiló cukornál nem adták alább. Mert kell. Mert bármi lehet. Amikor…..
Hatalmas köszönet az Index Fórum legjobb topikjának és Modor Gyurinak. Kurtznak is köszönöm a tippeket. Figyelem: ha nem szerepel bármelyik dal a listán, attól az még nem jó. A listát nem befejeztük, csak abbahagytuk - még rengeteg szar zene van (Fekete Pákó, Balázs Pali meg…..
évuska 2013.01.08 20:39:41
@persicsbalint: maradandó élmény a sokoldalú művésztől!
Mi a frászt csinálnak a férfiak karácsony előtt? Mit? Mert ajándékot nem vesznek nekünk, az sima ügy, holott olyan apróságokat, semmi csekélységeket kértünk volna, mint egy-két ujjbegynyi brill, meg ilyenek, aztán mégis mindig edényfogó kesztyű lesz belőle, mire a fa alá ér.…..
évuska 2012.12.28 12:35:36
@sorica123: sértőek a soraid a törölt bejegyzés alatt (jött az e-mail), és erőltetettnek érzem ezt a sok sarkított csúnya szót, nem értem, mi bánt ennyire. Ha velem szeretnél beszélgetni, figyelj ide. Kissé árnyaltabban írtam én oda, te meg lerohansz, tökre nem mondtam, hogy nem kell az áldozattal foglalkozni, azt mondtam, nem azt kell firtatni, mit miért csinál, meg tanácsokat adni neki, terelgetni, mert ez nem segítség, hanem empatikusan kell megközelíteni, hinni neki (és volt még két, nagyon részletesen érvelő blogbejegyzés). Nem mondtam, hogy az egyik szegényke, a másik meg rohadék, de azt igen, hogy amit mondasz, hogy a kommunikáció, folyamat stb. megközelítés akkor működik, ha egyenlőek az erőviszonyok, a kiszállás esélyei. De a helyzet az, hogy aki nő, és kiszáll vagy ki akar, akár évekig próbálkozik, azt nagyon durván megbüntetik. És még azt is mondtam, hogy mint a bélpoklost kerüli mindenki, hogy nevén nevezze, ki a valódi kezdeményező meg a haszonélvező az elnyomó sztorikban, mindig azt mondják, hogy hát, aki hagyja magát... És az érzelmi, gazdasági, verbális bántalmazottak iszonyú sokan vannak, inkább a többség érintett.

Ha a folyamat stb. lenne a lényeg, akkor használna az így megközelítő párterápia, rengeteg önsegítő könyv a bántalmazottaknak, de nem használ. Amiről én írok, azt meg válogatottan intelligens nők olvassák, meghökkentően sokan, és nagyon hamar rátaláltak a méltó lét akár úgy, hogy minőségi lett a kapcsolatuk, mert elkezdtek beszélni, akár úgy, hogy kiszálltak, erősen, az önhibáztatás erőpocsékoló körei nélkül. Te is, ha érdekel, olvass inkább, nekem rossz, ahogy így rámtámadsz, ahogy erőseket akarsz írni az én kontómra, és igazságtalan is.

Nem vagyok kétpólusú, hanem volt szerencsém megismerkedni a jelenséggel, történetek, sorsok százaival hosszú évek alatt, és összeállt a kép, ami még a saját bántalmazottságom után sem állt össze, én még akkor is azt gondoltam, hogy én rontottam el, és az ismerősök is csak csodálkoztak, ha nem aljas rágalmakat terjesztettek, de senki nevén nem merte nevezni, mi történt. Ja és tudom azóta, milyen olyan kapcsolatban élni, ahol nem nyomaszt, nem zsarol, nem minősítget, nem akar behajtani rajtam senki semmit, hanem elfogad és a maga valóságát tesi oda, nem a hibáztatást, vádakat. Mit ne mondjak, nagy különbség. Felszabadító. Nincs téli depresszió, nincsenek sírásrohamok, örökös bűntudat, önpusztító gondolatok, van viszont erő, derű, iszonyú sok munka, jó barát, hosszútávfutás.

Csak magamról írtam ebben az előző bekezdésben, de tudom, ez is konc, mindjárt elemezni fogják, mit csináltam rosszul, miben tévedek, biztos jól elhagytak stb. -- egyszerűen nehéz elviselni, hogy vannak ilyen nők. Engem csak a buta vehemencia, a türelmetlen közhelyek, az agresszív gúny zavar, semmi más.

Ja, igen, a háborúkat igenis férfiérdekek, férfilogika, férfihatalom irányítja, vagyis a torz szocializáció, mert nem kellene ennek így lennie, és a haszon is az övék, néhány tíz-százezer kevésbé erős férfi meg a polgári lakosság lemészárlása, megnyomorodása, elüldözése árán. Ez nem vérfeminizmus, hanem tény. Hogy a szocializáció menyire torz, eleve (mihez képest? egy méltányos, igazságos világhoz képest), azt az is bizonyítja, hogy az agresszív férfiak egyszerűen nem veszik észre, nem tudják, mit cselekszenek, letagadják a pedofíliát, nemi erőszakot, bántalmazást, verbális agressziót maguk előtt is, az áldozataik meg örökké magukat marcangolják.
évuska 2012.12.29 00:06:58
@sorica123: Engem aztán nem sért a csúnya szó, elég széles a paletta, nem az a sértő, hanem az öncélúsága, ez a nagy hév, meg hogy nem érted, amit írok, megint tulajdonítasz (eldöntöttem stb.), miközben ugyanúgy folyton velem foglalkozol, mint a trollok -- le is szarhatnád. Nem gondolom, hogy az áldozatot felelőssé tevő stb. lehetsz, de ebbe mindenki, aki még nem döbbent meg eléggé, belecsúszik, hogy az ő viselkedését akarja megváltoztatni, azt nem érti, pedig az tök érthető, és leginkább durva kényszerek, félelmek irányítják. Olvasd el még egyszer, mire mit írtam, nem tudok többet mondani, személyeskedőnek érzem ezt már. Minden, amit mondani akarok, amúgy is a blogon van, nekem meg bejöttek a jó zsíros munkák, vége a szabadságnak. Láttam mérges embert, de téged sokat olvastalak máshol, és nem hiszem, hogy troll vagy, vagy ne értenéd. Azért vagy sértő, mert belém magyarázol, és sarkítasz a rovásomra, és én vagyok a téma, nem az érveim.
évuska 2012.12.29 00:22:52
@sorica123:
Igen, igen: a bevonz szóért, az áldozathibáztatás e könnyű lehetőségéért statáriális, letöltendő börtönbüntetést szabnék ki, ha én lennék a belügyminiszter egy napig. Úgy mennének el bilincsben a női lelkek megélhetési megértői, meg az egész melírozott újságíróhad. Istenem, de szép lenne. Régóta mondom ezt, ez sem ellened van.

Nem az a megoldás, hogy leszedjük róla, hanem az, hogy kollektívan és valóban elítéljük a magatartását, általában is, észrevesszük a jeleket és szankcionáljuk, és akkor nem lehet következő sem. Nem tartjuk például természetesnek, ártatlannak a munkahelyi molesztálást, a tizenéves csajok hajkurászását, a verbális agressziót, hasonlóképp, de biztos rosszak a példáim, mint azt sem, aki sarokra parkol vagy otthagyja a kutyaszart. Elvekről írok most, de azok is fontosak.

Nem a bevonzással van a baj, nem az áldozat a gyenge, nem ő téved, hanem a bántalmazók kezébe adnak olyan jogosítványokat a társadalom, a hiedelmek, hagyományok, hogy ez a végeredmény, és ne feledd, hogy Ohióban és Brazíliában pont úgy, mint nálunk. A kezdeményező és a haszonélvező is ő, tehát tőle kell elvenni a fegyvert. Nagy élmény ám valakit a markodban tartani, kivonulni sértődötten a helyzetekből, ha büdös a munka, nem hallgatni végig a másikat, megdugni, akit csak lehet. Nem rossz az, csak az embernek nincs pofája hozzá, meg aztán fél a szankcióktól. Épp ez az, hogy a férfibántalmazók ezt és még mennyi mindent olyan nyugodt lélekkel csinálhatják, egyáltalán nem kell félniük sem a szankcióktól, sem attól, hogy kiderül. És nincs ám választék, aki felteszi a hogyan választhatott ilyet, miért tűri stb. kérdéseket, mintha azt gondolná, egy-egy ilyen rohadék van, de ott asok-sok normális férfi. Többé-kevésbé a túlnyomó többség manipulál és saját haszonra gyúr, együttműködésnek se híre, se hamva. Nézd meg, Árpa Attilával, Stólbucival és hasonlókkal van tele az összes újság, Till Attila is, a családszerető ikon arról beszél, a felesége annnnyival jobban tudja ezeket a gyerekek körüli dolgokat... Az itteni legények is cáfolták, a férfiak nem ilyenek, aztán a kommunikációjuk ékes bizonyítéka volt annak a lenyomó, alázó, pökhendi magatartásnak, amitől minden második nő szenved.

Még azt érzem, hogy inkább az kattan rá a blogra is, aki élt már hosszú párkapcsolatban és van gyereke, mert akkor kapcsolnak be azok a szoftverek, amelyekről én írok. Én is vitattam mindezt, mondtam is a múltkor egy középkorú nőjogi aktivistának, hogy én írtam azt a levelet tizenhét évesen, hogy én igenis a hagyományos nőszerepet szeretném, mi a baj azzal. És ő olyan türelemmel válaszolt nekem. De hagyományos nőszerep is lett, gyerek, itthonlét, házasság, meg boldogság is, mert azt sem csak bénán lehet. De csak olyasvalakivel, aki örül, ha nekem jó.
frissítve, ismét a 2012.05.23-as poszt Ezt is elviszem magammal... viszem a régen kihízott nacim viszem a kelet-német származású macim ezernyi véglet közül a köztest viszem a Csokonai Vitéz Mihály Összest ott lesz az ágyam ahova fekszem elviszem alvókának egy-két régi ex-em…..
évuska 2012.10.09 10:23:16
Magyartanár vagyok, és ezzel kínlódunk nagyon rég, ezen a pozitivista ki mikor írta, mire gondolt, milyen előzményei vannak, mi a szerző szándéka paradigmán. Hogy ezt leváltsuk. A tanárok többsége, a tankönyvek némelyike és a diákok várakozása még ez, de az érettségin például nyomát sem találod már, és a katarzist is agyonüti. Mai irodalomértelmezésünk, melyet a kvantumfizikához hasonlíthatnék, mű-, még inkább befogadócentrikus. A szöveg önálló entitás, a maga életét éli, illetve a befogadóval beszélget. Hogy mire gondolt a költő, irreleváns a mű esztétikai értéke, a befogadóban megpendülő gondolat szempontjából. Sőt, egyenesen akadályozza, korlátozza az olvasót. Ha elpöttyintjük, hogy Erdős Virág rákos, akkor Story magazin-fókuszúak leszünk, ezt a kíváncsiságunkat szolgálja a szöveg, mindjárt nem gondol a terhességre senki, ami ugyanúgy benne lehet a szövegben. Vagy a rákra mint puszta lehetőségre, ami meg mindannyiunkban.

Amúgy is, a költőt is csak képzeljük, pletyka, kortársak, félreértett nyilatkozatok, vagyis csak köré gondolunk valamit, és olyan biztosnak hisszük: ezt meg tegyük már inkább a művel. Petőfi például egy deci bortól rosszul lett, és meglepően nyugatias, városi figura volt.

Illetve persze érdekes lehet a keletkezéstörténet, az író gondolata író-olvasó találkozón, rádióinterjúban, ha még él a szerző és elmondja. De akkor is egy kicsit storymagazinos azt firtatni mit gondolt, mint ábrázol a magánéletéből a költő. Jobb, ha a szöveg beszél, az írók nem valami érdekesek (vagyis épp annyira, mint a hegesztők és a szakácsok). Nem cserélnék ötven ilyen találkozót egyetlen Tandori-versre.

És azért tartom mindezt fontosnak, mert soha nem fog a szöveg valódi közelébe kerülni az, aki ezt nem érti.
évuska 2012.12.27 03:51:55
Auftaktként engedd meg, kedves Barátom, hogy jómagamat is joggal soroljam a művészek közé, hiszen mindketten alkotunk - a magunk sajátos eszközeivel-stílusában, a magunk kis közönségének, a saját, különbejáratú kis indíttatásunkból. Sőt, im Gegenteil - fordítsuk meg.…..
Modorosblog A blogketrec 2012.12.23 12:04:37
A valódi civil tartalmak (nem Békemenet!) kedvelőinek, a kiegyensúlyozott média nevében. Folytatás innen. Téli rózsás forradalom_______________________ BLOG.HU Der Untergang Orbán bukásának margójára A radnótis és ELTE-s ártatlan fiatalok két nap leforgása…..
Mert a nép újra vért akar. Vért, bosszút, vendettát. Egyetlen a mentségük most: ezúttal magyart akarnak ölni, így legalább a rasszista bélyeget lemoshatják magukról. Bár nem is tudom, melyik jobb. Faji alapon, vagy csak a gyilkosság kedvéért ölni, öletni? Sima rasszistából…..
évuska 2012.11.11 05:44:44
@zécsiTi: Engem is nagyon felháborít és megindít Bence halála, de az nem igaz, hogy egyre több (brutális) gyilkosság történik.

"Az utóbbi évtizedekben a legtöbb emberölést 1994-ben követték el, 313-at. 2000 után az emberölések száma ugyan lényegesen csökkent, de folyamatosan 200 fölött volt, 2005-ben azonban már csak 164, 2006-ban 174, 2007-ben 154, 2008-ban pedig 147 ilyen bűncselekmény történt."
2009: 139
2010: 133
2011: 142
2012 első negyedév: 38

en.kelemen-lawfirm.hu/press_media_news
/crime_and_punishment
index.hu/belfold/2012/04/25/ot_tobbes_gyilkossag_tortent_aprilisban/

Attól tartok, a gyilkosság témája, az össznépi elháborodás alkalmas arra, hogy megint ne arról beszéljünk, ami megelőzhetné az ilyesmit. Ott habzik mindenki a kommentekben, közben meg lepofozza a saját gyerekét, vagy fogalma sincs, hogy vagdossa magát, vagy iszik, vagy szexuálisan kihasználják, és merre jár a városban és az interneten.
Kedves Szüleim! Kedves barátok, rokonok, ismerősök, munkatársak! Előre leszögezném: nem szeretnék eltűnni, elszökni, elmenni sehova. Mostani életemmel tökéletesen elégedett vagyok; boldog, kiegyensúlyozott, sikeres - Titeket pedig imádlak, szeretlek, nem kicsit. Ámde viszont, ha…..
évuska 2012.11.11 05:05:30
@cukorhal: Ú, ezt keményen megmondtad! Ez igen! Leplezzük le Modor Tibit, az anyja keservét, négyezer olvasója van...
Általában ritkán írok magyar reklámokról, de most több okból is kivételt teszek. Az első, hogy kifejezzem elismerésem annak a csapatnak – élén Sós Bálinttal – akik múlt héten a cannes-i Young Director Awards versenyen harmadik helyezést értek el. A második apropó pedig maga…..
évuska 2012.06.27 19:26:37
@Tomi9046: A szőke nő igen jeles, főszerepeket játszó színésznő, nagy ígéret.
„Jómagam öt gyereket szerettem volna, lett belőle három, mindhárom fiú. De azt hiszem, a három fiú felér legalább öt lánnyal – nyilatkozta pár napja Harrach Péter, majd hozzátette: –  Nézzék, a mi dolgunk az, hogy nagyobb összefüggésekben, társadalmi összefüggésekben…..
évuska 2012.05.27 13:44:04
@fidesz friend: aki lányt szül, az annyit is ér
évuska 2012.05.27 13:48:25
@Dr. Furia: esetleg a fiadnak? vagy a vejednek?
18. éve dolgozom mentális problémában érintett emberekkel. Dolgoztam kórházban, közösségben, állami és civil szervezetnél, az utóbbi években pedig egyetemi oktatóként és kutatóként az átfogóbb szakmapolitikai szinteken foglalkozom a témával itthon és külföldön egyaránt.…..
évuska 2012.04.08 12:51:21
@Sir Galahad: Engem nagyon zavar ez a sok kéne, lehetne, meg az előírása annak, hogy mások mit csináljanak, sőt, a megmondása annak, hogy jelenleg mit csinálnak. Szóval ne should meg would, hanem bare infinitive, esetleg simple future legyen: mi van, mi lesz? A többi álságos moralizálás, baromi kényelmes, tökéletesen értelmetlen a megoldás szempontjából.

Haladj meg, engem, a szélsőséges liberálist vagy nem tudom, milyen hozzászólót (én progresszívnek gondolom magam, és a nézeteidet rendpártinak érzem), és írd le, mit tennél, hogy ne szülessen annyi megélhetési gyerek, hogy kisebb legyen a teher a Zadófizetőkön.

Rendőrt minden hálószobába? Abortuszra kötelezni a érdemteleneket? De tényleg.

Nem érzed össztársadalmi felelősségedet abban, hogy az esélytelenek ennyire azok? Én igen. Én kaptam esélyt, nekem ki volt bélelve az életem (noha alsó középosztálynak számítok, nem toltak a seggem alá lakást, nincs autónk, nincs saját lakásunk, de ha úgy gondolom, veszek három könyvet vagy egy cédét bármikor, és nem márványsajtot veszek, hanem gorgonzolát. Jár a busz, tudok önéletrajzot írni, megértek bonyolultabb szövegeket is, engem senki nem piszkál, hogy biztos a segélyért szülök hármat, nem lesnek a boltban, hogy lopok-e,

és ezért

NINCS POFÁM

azokon sóhajtozni, ítélkezni, akiknek ez nem jutott.

Én azt látom, a sikeres, rendes stb. tagjai a társadalomnak üres óráikban szívesen képeznek fiktív ellenséget: Azok, Akik Az Én Adómból; Azok, Akik A Segélyért Szülnek, Azok, Akik Másokon Élősködnek. De egyáltalán nem ismerik e csoportokat (legfeljebb "a szomszédom is..." szinten), nem veszik a fáradságot, hogy kutatásokat, komoly helyzetelemzéseket olvassanak, csak ún. józan paraszti ésszel nyomják az okosságokat. Közben persze ők, a sikeresek is vígan csalnak adót, lógnak a buszon, mennek át a piroson, számolnak el olyasmit céges költségként, ami nem az, esetleg közülük néhányan kimennek Németországba vagy Svédországba és ők is megkapják az ottani igen magas támogatásokat, és nem érzik, hogy ugyanezzel a logikával az ottani jómódúak is élősködőnek tartják őket. Pedig őnekik nem a túlélés a tét, sőt, de nagyon fel vannak háborodva, hogy a reménytelen helyzetben élők viszont megpróbálnak túlélni, akárhogy is, és nem azzal fognak foglalkozni, hogy te az okostelefonoddal meg a horvátországi nyaralásoddal mit szólsz mindehhez.

Az adófizetők meg bizony jönnek a should-okkal meg a must-okkal keményen. Pedig mindannyian fájunk a földnek. Most félre tudok tenni, de közben ugyanazokat a támogatásokat kapom pl. a gyerekek után, mint az ún. élősködők. És nekem is lehetne fogyatékos gyerekem, engem is kirakhatnak a bérelt lakásból, én is rokkanhatnék le, válhatnék egy pillanat alatt teherré.
évuska 2012.04.08 14:41:14
"Minden normális ember" -- én ezzel nem tudok mit kezdeni, hogy a középosztályból kijelentjük, hogy mi normálisak vagyunk, tessék másoknak is azok lenni, mert annyira zavarnak minket...

Jó, nem kap semmit, és mégis megszületnek azok a gyerekek, mit csinálsz? Az Audidból vagy nem tudom, végignézed, ahogy felfordulnak? Nem a te bajod? Temetésre adunk azért az adóból, vagy holló intézze?

És hol a határ? Ki nem szülhet? Ki dönti ezt el? Ha gazdag és mainstream (!) vagy, lehet sok gyereked. Ha mi, az erős többség úgy ítéljük meg, hogy nem vagy alkalmas rá, akkor nincs gyerek. hozzá ne nyúlj az asszonyhoz, mert megbánod!!! De jövőre újra megnézzük, hátha addig összeszeded magad.

Nálunk pl. nincs kiságy, volt már védőnői fejcsóválás emiatt. Szépen volnánk, ha ők mondanák meg, mi a helyes, mi nem.

Tiltsuk be a szexet? Kényszersterilizáció? De komolyan, mire gondoltok? A gyakorlatban? Nem lehetne megnézni az ezen a területen sikeres, kevés nyomorgót, kitűnő közszolgáltatásokat, nagy mobilitást, kevés reményvesztett polgárt felmutatni képes társadalmakat, hogy ők mit csináltak? Biztosan nem ezt, ez emberi jogi botrány, ilyen nincs, nem értitek?

Írjuk át az összes emberi jogi alapdokumentumot, amely szerint mindenkinek elidegeníthetetlen joga a gyerekvállalás, az erről való döntés? Ha gondolod, adok egy radírt meg egy cerkát, aztán usgyi.

Szép új világ. Nem félnétek az éhséglázadástól?

Ennél a szabályozásnál és végrehajtásánál sokkal olcsóbb is, ráadásul humánus felzárkóztatni, ismeretet terjeszteni, segítő kezet nyújtani, szolidárisnak lenni. Mondjuk tizedannyiból, amennyit csapatépítésre meg PR ajándékra költenek a munkáltatók...
Na, most aztán hatalmas hőstettet hajtottak végre ezek a haladó demokraták. A jaffások meg odadobták az őrjöngő farkasfalkának, nem szép tőlük. Plágium, csalás, lopás? Aligha. Ha igaz is a vád: ez csak afféle belevaló, kültelki csibészség, aminek a páston és a focipályán…..
évuska 2012.03.31 22:19:25
@KürtiT (Tromb74): Mindannyian ismerünk ilyen anekdotákat. Mélyen megvetem őket, gondolom, te is. Az ő csalásuk, lógásuk a te teljesítményedet is lehúzza, mindannyiunkét. De köztársasági elnöknek mégsem állnak.

Egyébként van néhány szakma, amelyben alig lehet csalni, sőt, már a tanulmányok közben sem nagyon. Színész (ha mással jut előre, azt mindenki tudja). Tanár élesben. Szinkrontolmács (bár anekdoták erről is vannak). Operáló sebész.
Modorosblog Kedves olvasónk! 2012.03.14 06:00:00
 Köszönjük, hogy vetted a fáradtságot és eljöttél hozzánk, ez igazán megtisztelő! A Modorosblog Magyarország első neo-speakeasy oldala. A neo-speakeasy terminológiát néhány éve kezdték el használni a világon, a kicsi, nehezen megtalálható, magas minőségű és…..
évuska 2012.03.18 15:07:23
@Vedere' Lavór: Egybe- és különírás is, vesszők és egyéb, tényleg csak pl.:
expresszvonat egy szó
ha akarod VESSZŐ savanyú, ha akarod VESSZŐ édes
rózsabors, zöldbors egy szó
azt mondják VESSZŐ
Áfa ??? vagy ÁFA, vagy újabban áfa

és: lett leírva először???
Ez az én nyelvtannáciságom, hogy nem tudok komolyan venni olyat, aki nem hibátlan írásban. Ezt úgy hidalom át, hogy aki szimpatikus/minőségi, annak gyorsan kijavítom az étlapját, marketingszövegét, rábeszélem, hogy ne vicceljen már.
Szép napot, Modor Blogok!Gondoltam, a Nagy Nemzeti Ünnep alkalmával, meglepem a mélyen tisztelt társaságot egy rövid szösszenettel. Szerintem a témában mindenki járatos, és ismerős szituk lesznek benne. Kritikákkal ne kíméljetek. /Akkor itt egy:  tanuld meg légyszi a…..
évuska 2012.03.17 12:48:31
Kádár-rendszer, a 60-as, 70-es, 80-as évek, az emberarcú szocializmus, a legvidámabb barakk. Elrévedő nosztalgia, düh, gúnyos mosoly, fiatalkorunk, legyintés - kevés ilyen ellentétes megítélésű korszak található a magyar történelemben, ráadásul az emlékek még frissek: a mai…..
évuska 2012.03.16 22:06:25
@Hadrian77: Hát... Ezek a számok Dél-Amerikáról:

Csökkenő szegénység: Az extrém szegénységben élők számának alakulása Latin-Amerikában

Argentína:
1990 és 1999 között: nincsenek elérhető adatok
1999 és 2009 között: -42,4 százalék

Bolívia:
1990 és 1999 között: +58 százalék
1999 és 2007 között (a legutolsó elérhető adatok alapján) : -14 százalék

Brazília:
1990 és 1999 között: -44 százalék
1999 és 2009 között: -45 százalék

Ecuador:
1990 és 1999 között: +19 százalék
1999 és 2009 között: -82 százalék

Venezuela :
1990 és 1999 között: +50 százalék
1999 és 2009 között: -54 százalék

Forrás: Az Egyesült Nemzetek Latin-Amerikával és a Karibi-térséggel foglalkozó gazdasági bizottsága (CEPALC)

magyardiplo.hu