Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sadypisten

59 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyors, mert nincs sok mondanivalóm. A bloggal gyakorlatilag nem foglalkozom, időm és energiám nem engedi, emiatt egy sokkal gyorsabb megoldást választottam a munkáim megosztására.  Létrehoztam egy facebook oldalt magamnak, szóval aki érdeklődik továbbra is a munkáim iránt, az…..
szt!mpank Mi ez a sok "-punkság"? 2012.12.02 20:47:01
Az Őszi HoldfényConon tartott előadás írott és képes változata --- a clockpunk, steampunk, teslapunk, dieselpunk, atompunk ... rejtelmei ---Azaz bevezetés az anakronisztikus fantasy és sci-fi tematikák világába KEZDJÜK AZ IGAZI PUNKOKKAL Playground Punk by girltripped Az…..
sadypisten 2012.12.09 21:38:18
Hali!
Másodkézből jutott ugyan hozzám el ez a cikk (nem én találtam rá a blogra), viszont érdekesnek találtam, ezért kicsit hozzászólnék itt-ott, nem, mint szakértő, csak mint érdeklődő.
Bár bevallom, sok irodalmi hátterem nincs a témában, főleg csak filmes, de mégis az irodalmi résszel kezdeném. Elég későre datálod a "punk" stílusok megjelenését. Bár tény, hogy akkoriban kezdték el nevén nevezni a dolgokat (80-as évek környéke), de SZERINTEM (és ez magánvélemény) jóval korábbra tehető a megjelenése. Elég csak a korai sci-fikre gondolni, ahol sosem látott technológiákat vonultattak fel, bár a saját korukban, nem a történelem "átírásával", és ettől az akkoriban sci-fi volt (mint ahogy az Értelmes/értelmetlen résznél a nowpunkról írtad), mégis, gyakorlatilag már ezek is tekinthetők valamilyen szinten "-punk"-nak. Ilyenek pl H.G. Wells egyes munkái (kapásból a Láthatatlan embert tudom felhozni, legutóbb azt olvastam, abban már az elektromosság lehetőségei révén vált láthatatlanná a főszereplő), de akár a Frankenstein, amit példának is hoztál.
A másik, amin picit felhúztam a szemöldököm az "elfpunk" volt (tényleg röhejes elnevezés), még sosem hallottam róla ezen a néven, viszont akad olyan, ami szerintem megállja a helyét a kategóriában. Kapásból a nem túl jól sikerült, de legalább látványos Arany Iránytű jut az eszembe, ahol a technológiákat igazából mágikus úton működtették, mégis modern hangulata volt az egésznek. Hasonló lehet esetleg még az Avatar rajzfilmsorozat, ahol a négy elem mágiája van felhasználva különböző dolgokra (jellemzően a tűz népénél, eléggé steampunk hatást kölcsönözve a technológiájuknak, pedig az alapját nem a gőz, hanem a tűzmágia képezi). Szóval mint stílus, szerintem abszolút elképzelhető, csak épp a megnevezése kissé idétlen. :)

Ennyi észrevételem lenne, nem kötekedés, csak szimpla észrevétel, véleménynyilvánítás, kíváncsian várom, hogy egy témához jobban értő mit gondol az én észrevételeimről! :)
Már ideje, hogy adjak egy kis hírt az "új" szerzeményemről is. Aki rendszeresen olvas (vagy csak kicsit lejjebb lapoz), az találkozhatott már a gombás postommal. Már akkor azt írtam, hogy két hete oda van a kicsike, és sajnos csak a tegnapi nap folyamán érkezett haza,…..
sadypisten 2012.11.29 20:32:33
@Dracor: Hali!
Kényelmes a Bamboo, nem sokkal másabb, mint ha papírra rajzolna az ember, nagyon hasonló érzés. Az egyetlen lényegi különbség, hogy a monitort kell végig nézni, nem pedig a rajzlapot, tehát a ceruzával nem ott matatsz, ahol a kép formálódik. A végtelen számú brushnak, különféle erre kitalált szoftvereknek (MyPaint-et nagyon tudom ajánlani) hála pedig abszolút hiteles rajzélményt nyújt. :)
Végignézve a grafikás mappámat, az elmúlt időszak finoman szólva sem nevezhető produktívnak, sajnos. Nyakamon a vizsgaidőszak, leadások, és az igazat megvallva előtte sem voltam nyakonöntve szabadidővel, így sok újdonság nem készült. Egy közülük az alább látható…..
Csak két dolog készült az utolsó bejegyzés óta (azaz készül több is párhuzamosan, de ezzel a kettővel jutottam el a végleges renderig), ezeket most közzé is teszem :) Ez a tornaterem ismét a "csak úgy" kategóriát képviseli. Bár…..
Jó rég tettem már fel bármit is, pedig az elmúlt pár hétben igyekeztem nem tétlenkedni. Született pár új munkám, amiket itt-ott már megosztottam, de valahogy a blog kimaradt a szórásból. De azért, hogy ne érezze magát elhanyagolva ez sem, felrakom ide is a képeket. Csak szép…..
Először is a Companion Cube. Mindenki ismeri, aki játszott már életében a Portal-al, és hát ki nem játszott? Kevesen vannak szerintem az ilyenek :) Régen terveztem már, hogy egy sajátot modellezek magamnak (mert hát minden tisztességes Portal fanatikus grafikusnak van, nekem…..
 Csak ami a címben szerepel, semmi több :)Elkezdtem végre normálisan is tanulgatni a részecskerendszereket. Régi szerelmem már, de sosem mélyedtem még bele igazán. Az én véleményem szerint a 3D leglátványosabb része. Már csak ki kéne találni, tutorialozás után mihez…..
Az ősziszünet "örömére" készült kép. Akadt egy kis időm, hát ez lett belőle :) A szokásos 3DS Max...
Ahogy vártam, dübörög a suli, sok időm nincs semmire. Viszont jött egy "ajánlat" (idézőjeles, mert mindenkinek ajánlotta a tanár, csak le kell csapni rá), épületszerkezetes rajzokat kéne készíteni, gépen, természetesen. Viszont mivel mindenki ArchiCAD-et használ, a…..
Első igazi próbálkozásom a témában. Majd meglátjuk, mi sül ki belőle, félő, hogy most, a suli beindulása után nem sok időm marad ténylegesen befejezni ... Pedig szeretném!   ..
Rendhagyó, mert ez most nem épp arról fog szólni, mint a többi. Van ez az Onlive, amit rég ki szerettem volna próbálni, de alkalmam még nem igazán adódott. Most viszont majd egy hónap után végre hazaért a laptopom (erről majd holnap), ami SSE2-es processzorral szerelve már…..
Gyakran előfordul, hogy szükségünk lesz arra, hogy bizonyos éleket megtartsunk modellezés közben, amiket a sima Smooth feloszt, tönkretesz. Ha ezt el akarjuk kerülni, meg akarjuk tartani az élek pozícióját és nem szeretnénk, ha ott is kerekítene Smooth-oláskor a program, Hard…..
A Stickman Warfare fórumán sokan estek abba a problémába, hogy a Wings 3D Smooth funkcióját ész nélkül használva elrontották (az amúgy néha kimondottan fejlődőképes) modelleiket. Ezért most kicsit kivesézem a témát, hogyan lehet a Wings 3D-ben sikerrel, a megfelelő eredményt…..
tesztblog 1882. augusztus 14. 2011.08.10 14:46:00
Drága Húgom! Bár előző levem csupán néhány napja hagyta el kezem, az események hatására újból úgy éreztem, szükséges újból írnom. El sem hinnéd, a reggelek milyen csodával várnak itt mindenkit! Napsütés, az utcákon élet, az emberek boldogok, a hajóforgalom…..
tesztblog 1882. augusztus 8. 2011.08.10 14:19:00
Drága Húgom! Az évek során leveleid mind megérkeztek, amiket szerény birtokunkról írtál, válaszolni azonban nem adódott lehetőségem ez idáig. Kiképzésem titkos volta miatt a tanoncok nem érintkezhettek a külvilággal, míg Vadász minősítéssel, és első…..
Megint jó sokára jutottam oda, hogy bloggantsak egyet. Fősuli mellett nem nagyon van idő, nem mellékesen a nyár sem a grafikáról szól, pedig pont nem így terveztem. Lett egy laptopom, Asus K53SJ típusjelzéssel, izmos kis masina, de VGA hibával érkezett (hogy tudom kifogni mindig a…..
Mivel már sokan kérték az SMWF fórumán, és mert sok kezdetleges, csúnyán textúrázott modellt láttam, ezért úgy döntöttem, ideje lesz végre elkészítenem a Wings 3D-hez a textúrázásról szóló tutorialt. A Wings-el két módon lehet megközelíteni a problémát. Vagy a teljes…..
sadypisten 2010.08.15 15:48:07
sadypisten 2011.06.18 10:48:50
@niklo7 ad: Nem igazán értem a problémát ...
Jó ideje nem adtam már hírt semmiről itt a blogon. Ez betudható a sűrű főiskolás tennivalóknak. Mindenesetre most akadt egy kis szabadidőm, gondoltam, összeütök valamit, és bloggantok egyet. Nos, ez  lett az eredménye: Valójában…..
Elég rég írtam már ide. Túl régen is már. De ettől még a blog nem halott, csak pihen. Elkezdődött a suli, nem nagyon jut időm szinte semmire. Már persze a folyamatos rajzházik mellett. Ezen kívül egy olyan dolog van, amit érdemes leírnom.Amint sokaknak feltűnhetett, a kettővel…..
Tegnap előtt, azaz 2010. július 26-án vettem a fáradtságot és regisztráltam a sokak által ismert DeviantArt nevezetű oldalra, és valami okból kifolyólag a blog olvasóival ezt elfelejtettem megosztani ... Mivel ezt a blogot főleg a grafikának szentelem, így minden más jellegű…..
Nem tudom, meséltem-e már arról, hogy milyen viszonyban állok a fotózással. Kimondottan szeretem csinláni, némelyek szerint egész jó képeket is sikerül készítenem. Egy egyszerű, családi gépnek mondható Canon PowerShot A460-as gépem van, ezzel próbálok olyan képeket készíteni,…..
Wings 3D textúrázás tutorial a blogomon! Az érdeklődők a képre kattintva érhetik el az oktatóanyagot!  ..
Igen, hétvége előtti. A következő 4 napban nem leszek itthon (kicsit hosszú hétvége), szóval előtte gondoltam megosztom még csekély számú látogatómmal a legutóbbi kis munkámat. Egy rövid kis animációba vágtam a fejszém, amiben a naprendszer belső, föld típusú bolygóit…..
Semmi különös ... Csak lemodelleztem a kis táblám és stúdió környezetben lerendereltem. Egyelőre ennyi, semmi több. Majd még a nyáron biztos lesz valami.   2010.06.27.: Még egy kis apróság, ami miatt…..