Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Venesz

0 bejegyzést írt és 321 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Változnak az idők, ezért egy már-már elfeledett dokumentummal bizonyítjuk, hogy a Fidesz 2006 őszének forró napjaiban még a rendőrség mellett állt, sőt, Nyítray András, fideszes képviselő azt kérte számon egy országgyűlési bizottsági ülésen, hogy a rendőrök miért nem használtak éles lőszert!   Már…..
Venesz 2020.04.07 19:29:56
@MAXVAL bircaman közíró: El kéne olvasni, aztán kommentelni.
Évtizedeken keresztül elvárta a magyar pártállam - előbb Rákosi Mátyás, majd Kádár János vezetésével - hogy megünnepeljük minden év áprilisának negyedik napját, mert a "hősies" vörös hadsereg ezen napon "szabadította fel" hazánkat a nácik uralma alól. A "felszabadulás ünnepe", ahogyan  akkoriban…..
Praxis A beteg csak egy munkadarab 2020.03.11 06:13:32
Tapasztalatok orvosként - betegként a magyar egészségügyben. Valahol Magyarországon… Történetek egy Kórház traumatológiáján megesett dolgokról.   Bármikor, bárkivel előfordulhat, hogy megy le a lépcsőn, amin már több ezerszer lement, sportcipőben, normál tempóban, mégis megbicsaklik a bal bokája,…..
Beszólt a két éve politikából visszavonult Schiffer Andrásnak a 6,2 milliárdos költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba, egyik "legkártékonyabb" idézőjelben "politikusnak" nevezte, akinek "a szelleme még mindig itt kísért". Schiffer válaszában mindenkit kioszt, Gyurcsányékat, az LMP-t, a…..
Venesz 2020.03.06 19:18:08
@MAXVAL bircaman közíró: Mivel én nem írtam azt, amit állítasz, akkor most mit is gondoljak?
Venesz 2020.03.06 19:23:35
@A kiló nem százat jelent.: Amiket én említettem, annak komoly következményei voltak (alkotmánybírók, fidesz kétharmad), amire te utalsz, az olcsó jópofaság.
Venesz 2020.03.07 10:19:45
@MAXVAL bircaman közíró: Már régen figyellek, nem változtál. Igaz, romlani már nem tudsz.
Hangsúlyozni szeretném: ez az újabb milliárdos agymenés se nem konzultáció, se nem nemzeti. Mert nekem bizony teljesen más fogalmaim vannak a Nemzetről, vagy bármiről, amit így nevezünk, mint nekik. Nemzeti lehet egy érzelem, egy eszme, egy cselekedet, egy ember, de nem egy levél. Amikor meg…..
Venesz 2020.02.29 16:58:06
@Nincs közöttünk csicska: Hiányos a műveltséged, ha egyáltalán ez a szó említhető veled egy lapon. Simicskát a nevezetes o1g-nap után a Jobbik szerette meg. Na, elegem van belőled, nem tudom eldönteni, hogy ennyire buta, vagy ennyire hazudós vagy. De mindegy is.
Venesz 2020.02.29 17:06:32
@Pipas: Nem emlékszem, hogy megneveztem volna bármelyik általad említett országot is.
A te érvrendszered azon alapul, hogy kitalálsz valamit, amit én nem mondtam és elmagyarázod, hogy nem igaz.
Ilyen alapon tévedésben vagy, hogy a mákos tésztát isteníted, mert az bűn rossz.
Venesz 2020.02.29 17:21:24
@Nincs közöttünk csicska: "Az se erdekel ki mit lop, az erdekel ami nekem jut." Ja, hogy te is lopsz, amióta a kaméleon uralja az országot? Akkor nincs miről társalognunk. Viszlát.
A sajt, a kolbász igazán kellemes tud lenni füstölten, de ez nem igazán mondható el egy lakásról, különösen ha annak lakója soha nem gyújtott rá, pusztán csak szellőztetni szeretne. Lehet, hogy szomszédháború van kialakulóban... vagy a megoldás egyszerűbb mint gondolnánk?..
Venesz 2020.02.25 17:14:21
@olcsójános: Attól tartok, te vagy a szellemi sérült. Valószínűleg alkoholista lehetsz, mert józanul nem írnál ilyeneket.
Sokat akart a szarka, de nem bírta a farka – idézhetjük az esetünkben talán áthallásosnak is nevezhető közmondást Gréczy Zsolt, a DK országgyűlési képviselőjének lemondásával kapcsolatban. Hiába bizonygatta Gyurcsány Ferenc pártelnök, hogy itt egy tisztességes emberrel tisztességtelenül bántak,…..
  Valószínűleg a szűk kisebbséget képviselem, de a magam részéről borzasztóan sajnálom Gréczy Zsoltot. Az az igazság, hogy tulajdonképpen nem szól mellette semmi. Csupán az együttérzés.   Tényleg nem szól mellette semmi. Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, melyben bejelentette lemondását,…..
Venesz 2019.12.23 11:03:40
@hajnal.ferenc: Nem értem én a mai udvarlási szokásokat. Valamikor séta volt, virág volt, mozi volt, presszó volt, tánc volt, most meg elküldik bemutatkozásként a nemi szervükről készült képet? És még egy egyébként értelmesnek gondolt volt újságíró, aktív politikus is így nyomul? Na, itt van vége a világnak.
Úgy emlékszem, Fejér Miklós bácsitól származik az ötlet, hogy „a Svábról kellene elnevezni a Stadiont”. (Szöllősi György újságíró, Facebook.com, 2019. november 4.) A Puskás Aréna még üresen is tele van energiával. (Dzsudzsák Balázs válogatott labdarúgó, PestiSrácok.hu, 2019. november 11.) Az új…..
Venesz 2019.11.25 10:28:15
@Frady Endre: Csak annyiban pótolnám a kommentedet, hogy a Barcelona is gondolkodott Puskáson, de kövérnek találták (az is volt, de hamar lefogyott - akaraterő), és Ösztreicher Emil a Real Madridot preferálta, neki lett igaza.
Nagyon rossz úton járunk... A magyar labdarúgó-válogatott kikapott Wales ellen az Eb selejtező utolsó csoportmérkőzésén, így nem jutott ki a kontinensviadalra. Még esélyünk van kiharcolni a részvételt a „pótselejtezőn”, amelyen a Nemzetek Ligájának legjobbjai, továbbá a már kijutottak mögött…..
Venesz 2019.11.21 11:55:49
@MAXVAL bircaman közíró: Te vagy a Móricka, akinek mindenről csak az jut eszébe.
Venesz 2019.11.21 13:29:56
@exterminador: De tudom, hogy ez a pali gyerekkorában komp akart lenni, de most már mindenki tudja, hogy nem komplett.
           Amikor a nyolcéves apámat az anyjával együtt elvitték a gettóba, aztán a lágerbe, akkor valahogy nem mondta nekik senki, hogy egy vérből valók vagyunk. Akkor maradjunk talán ennyiben.          Én a marosvásárhelyi Székely Csabával vagyok egy vérből való, mert a Bányavakság a közös…..
Venesz 2019.11.19 21:28:11
@Péter 2: "ez egy reakció volt arra, hogy Szlovákában mostanság megtiltják a magyar himnusz eléneklését"
Ezt értem, de Magyarországon sem szabad már a Himnuszt énekelni?
Szavazzatok az esélyes ellenzéki jelöltre, tökmindegy, hogy ki az! Nem érdekes, ha néhány éve még gárdista egyenruhában masírozott, netán részt vállalt bukott szocialista kormányokban, szidta/dicsérte a cigányokat, a zsidókat, a liberálisokat, vagy éppen a kommunistákat. Csak a közös ügy létezik:…..
Venesz 2019.11.14 11:27:09
@MACISAJT: Kupper András mióta baloldali?
Attól félek, hogy vannak emberek, akiket ez elgondolkoztat. (Tarlós István budapesti főpolgármester, InfoRádió, 2019. október 10.) Kezd ráégni a Fideszre. (Cseh Katalin Momentum-politikus, ATV, 2019. október 11.) Ez nem csupán Borkai-szindróma, hanem olyan parazita, ami először belülről bomlaszt,…..
Venesz 2019.10.18 16:05:53
@Burgermeister: Nem CSAK ezen múlt.
5+1 kérdés, amitől az ikrek kifutnak a világból   Volt már szó a blogban arról érintőlegesen, hogy ikrek vagyunk és a blogot közösen írjuk. Igaz, megvan mind a kettőnknek a saját „szívügye” és témája, nem szólunk bele abba, mit ír a másik, de van pár olyan téma, ami mind a kettőnket érint és…..
Kétségtelen: a magyar szokások, hagyományok és babonák utánozhatatlanok. Ez pedig fokozottan igaz akkor, ha egy esküvői szertartásról és az azt követő lakodalomról van szó! Bolond menyecske, menyasszonyrablás, tányértörés... az idősebb rokonok általában elvárják, hogy ilyen szokásokkal tisztelegjünk…..
  Az ingatlanárak meredek emelkedése előtti években, egy kollégámmal kockára tettük a családunk tartalékait, általunk jó befektetésnek ítélt lakások vásárlásába fogtunk. Nem kell itt őrült összegekre gondolni, egy 25-30-nm-es lakást, négy-öt millió forintért meg lehetett vásárolni. A koncepció a…..
Venesz 2019.09.09 08:34:07
@jatagán9: Havi 333 ezer haszon?
Ki ne találkozott volna már a társasház faliújságára tűzött rövidke üzenettel?! Többségében velős, unalmas stílusú, de közhasznú mondanivalót tartalmazó cetlikről van szó. Igen ám, de van néhány levél, ami az adott ház lakóin kívül a többi ember figyelmét is felkeltette. Lássuk miért.....
Venesz 2019.08.28 06:18:04
@Thomas Dantes: A kutya valóban az ember társa. De milyen ember az, aki reggel 7 és este 18 között a kutyáját az üres lakásba bezárja? Akinek nincs ideje, kedve, energiája, stb., az talán ne tartson kutyát. Pláne panelban. Mert az a szegény kutya egész nap ugat, vonyít, mert nem érzi jól magát. Sőt, fél. Amíg panelban laktam, tapasztaltam ilyet. Amikor szóltam emiatt, azzal vágott vissza, hogy én biztos nem szeretem a kutyát. És ő szereti?
A Ki mit tud?-okat milliók nézték a Magyar Televízióban és több tízezer fiatal indult minden szériában...
Venesz 2019.08.07 19:47:27
@Senki A.: Ő volt a párttitkár a tévében.
Az 1999-ben elhunyt sikeres rendező, Stanley Kubrick, akit a filmes szakma a legjobbak közt tart számon és akit napjainkban is minden idők legtehetségesebb filmes direktorai közt emlegetnek, 1987-ben készítette el legsokkolóbb  háborús drámáját, az Acéllövedéket. Ennyi "leg" után következzen egy…..
Venesz 2019.08.07 14:18:17
@Fortress: Nem az én kérdésem volt pontatlan, nézd csak meg, mire reflektáltam.
Venesz 2019.08.07 16:38:37
@a szürkebarát ötven árnyalata: Látod, megy ez normálisan is. Fogadd el a részvétnyilvánítást egy nem komcsitól.
Venesz 2019.08.07 16:53:54
@a szürkebarát ötven árnyalata: Maradjunk inkább abban, hogy Jenő :-)
Vannak zsidós nevek, mint a Kohn, a Grün, a Weisz és a Schwartz. Pedig akik ismerik az ókori illetve a középkori rabbinikus irodalmat feltűnhet, hogy a zsidóknak nemigazán volt családnevük. Hozzáteszem a nem-zsidóknak sem. Jó sokáig. A zsidó társadalomban mindenkit, döntőrészben patriarchális…..
Venesz 2019.08.06 19:01:37
@gigabursch: Amikor jött a névmagyarosítási hullám, akkor sok esetben maradt a kezdőbetű, és az volt a legegyszerűbb, ha valamilyen településnév (amihez esetleg volt a családnak kötődése) -i képzővel a végén lett az új családnév. Nem csak a zsidó neveket magyarosították, hanem a svábos, szerbes, szlávos neveket is, például Szuhay Balázs Szluha néven született.
Hányszor lehet még elszúrni? Ennél lényegesen többször – de csak ennyiről van most fotóm. Persze egyrészt a világban számos helyen szokták elírni az emberek nevét (gondoljunk csak a Starbucksra, ahol a poharakon legendásan gyakori ez, de merőben más okokból rengeteg további helyen, miliőben…..
Kedden megszavazta a parlament a Magyar Tudományos Akadémia átalakítását, amellyel új fejezetet nyit a tudományos életben. Volt mellette pró és kontra érv rengeteg, én is írtam róla, de öt villámkérdés, ami mindenkinek eszébe juthat 1. Miért kellett átalakítani az Akadémiát? Egyáltalán nem volt…..
Venesz 2019.07.03 14:35:48
@énisfélek: Tudnál megjelölni valami konkrét, korrekt forrást, vagy csak úgy gondolod?
Venesz 2019.07.03 14:38:25
@ulpius66: Lehet, hogy akik eddig az MTA-t támogatták, azok egy eurocentet sem fognak arra adni, hogy valamely Fidesz-közeli vállalkozó (aki nem tudós) gazdagodjék. Van ez így, meg lesz ez így.
Egy költözés szinte mindig megterhelő, fárasztó, bosszantó és kellemetlen. Ez akkor is így van, ha nem te költözöl, hanem a szomszédok sajátítják ki a liftet félnapokra, meggátolva téged abban, hogy a kimerítő munka után rendben hazaérhess a saját lakásodba. Apropó a szomszédok miért nem bírnak a…..
Indiában régóta probléma a nőket érő erőszak, rengeteg borzalmas hírt lehet olvasni a témában. A helyzetet a politikusok sem javítják, sőt, a napokban például a legnépesebb állam minisztere mondott egy-két cifrát...