Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A szerelő

0 bejegyzést írt és 1287 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem elég, hogy a korábban ismertetett módszerekkel mindenkit lehúznak, de eközben még területfoglalósat is játszanak a Római-part vendéglátóhelyei. Ha ugyanis a T. vendég rendelés után a másik helyen ül le, ott keletkezik a szemét, és be lehet gyűjteni a szomszéd poharait…..
Válaszuktól teszem függővé, hogy büntetőfeljelentést teszek-e családunk személyes szabadságának megsértése miatt az intézmény ellen,azért, mert nem engedtek ki a kórház területéről. Tisztelt Főigazgató úr és Jogi iroda!         A mai napon sajnálatos konfliktusba…..
A szerelő 2014.03.17 13:00:38
Én simán, ott a kapunál rendőrt hívtam volna, de minimum utána, ahogy az időm engedi, feljelentést teszek a kerületi kapitányságon. Az ilyen aljadékokkal le kéne már számolni egyszer végleg.
@carrie 2014: hogy te mennyire empátiahiányos vagy. Baromira bírnám, ha téged is fogva tartana 1-2 biztonsági őr, közteres vagy hasonló iq szegény egyed és jól leüvöltenék mocskolódva a fejed, mert szerintük az jogos és csak a munkájukat, kötelességüket végzik. Akkor csak pislognál ki a fejedből bambán :) Majd egy szelfit erről a pofavágásról küldjél, plíz :)
A szerelő 2014.03.17 20:56:06
@carrie 2014: Elnézésedet kérem, félreértettem a hozzászólásodat!
Pere Laci a legújabb evezős a Totalcar-gályán, amely továbbra is igyekszik magasra emelt orral hasítani a hullámokat és lehetőleg nekimenni mindennek, ami kényes. Mint László, a Karmageddon-blog írója, profi mesterségeszátony-építő és búvár, valamint életművész. Ez itt az ő…..
A szerelő 2014.03.14 18:35:19
Az építész szakma egy része petíciót indított a Városliget lerombolása ellen. Az építészek a szakmai előkészítést hiányolják, illetve megkérdőjelezik, annak értelmét is. A tervek szerint a Városligetben építenék fel a múzeumnegyedet, amit Tarlós István főpolgármester…..
A szerelő 2014.03.08 08:47:24
@Nash vs. Keynes: akkor vegyük sorra.
"egy ilyen tervpályázatnak van egy hosszú, nem látható része" miért nem látható? miért kéne nem láthatónak lennie? ellenkezőleg, nagyon is transzparensnek kéne lennie!
"100 éve nem volt igazán teljesen nyílt tervpályázat" ebbe bármi belefér, de leginkább az, hogy mindig is nyílt tervpályázatok voltak, CSAK a fidesz alatt lettek zártak! De magát a tervet ez sem indokolja. Ráadásul a kettős beszéd itt is fellelhető. Egyszer a nemzetközi a jó, másszor pedig a nemzeti, a magyar. Szóval hogyan is van ez?
"intézmények települtek a zöldbe (állatkert, Széchenyi fürdő, műjégpálya, Vajdahunyad vára, múzeumok)" NEM települtek oda, csak határolják a területet.
"ennek a kezdődő múzeumi negyednek a befejezéseként ..." Mivan!? Hány éve is állnak már azok a múzeumok? Mit kell azon befejezni?
a 3 hónapos határidő pedig nonszensz, a világon nincs ilyen, hogy ennyire rövid idő alatt ilyen volumenű tervet lehessen készíteni, a határidőre pedig még ő is azt mondja, idézem: "elégséges lehet"
Az ikonikus épületekre, amilyeneket szeretnének, ami a 75 milliárdba kerülne, lesajnálóan mondja, hogy ezeket csak az urbanisták mondják, hogy feleslegesek, de valószínűleg a látogatók mást szeretnének. Mi alapján tételezi ezt fel? Hatástanulmány? A korábban említett hosszú előkészítő munkában erre sem volt idő? Ja, hogy a világban mindenhol pont ennek az ellenkezője valósul meg, hogy egyszerű épületekben vannak hihetetlen kiállítások? Akkor milyen alapon is lehet trendre hivatkozni?
Az egyszerűség és ikonikusságra példának a piramisokat és stonhenget hozza fel! Na, ez az egyik legnagyobb LOL :) Azok nem a dizánjuk, formájuk miatt, hanem a nagyságuk és koruk miatt ikonikusak. Fingja nincs arról, hogy miről beszél! Ekkora badarságot mondani elképesztő.
A helyszín kiválasztást azzal indokolni, hogy 150 éves épületek vannak ott és ezt a tradíciót folytatják, na ez a másik baromság. Miféle tradícióról beszélünk az állatkert és a Széchenyi fürdő kontra 5 múzeumi épület kapcsán?
Új nagycirkusz! Egyre kisebb a látogatottsága a cirkuszoknak világszerte és ez jellemző a budapestire is. Akkor ezt mi is indokolja? Hatástanulmány hiánya megint.
Brend létrehozása a cél. Példának itt a romkocsmák, a sziget és a menekülő szobák lettek felhozva. Csakhogy óriási a különbség, mivel ezek alulról jövő, "filléres" kezdeményezések, ráadásul a szigetet ott fúrták, ahol csak tudták, de most példálozni vele, az természetes, míg 150 milliárd lenne a +1 brend, (ami amúgy már létezik, hiszen ott a városliget mindenestül) amire, hangsúlyozom, semmilyen hatástanulmány nem készült, hogy mitől vonzana +5 múzeum még 1 millió külföldit, akik 3 napos családi kikapcsolódásra jönnek.
"Az alul használtságot kell megszüntetni." Itt is ellentmondás van. A múzeumok épület használatot növelhetnek, nem parkhasználatot, ami indoklásként elhangzik. Példa Amszterdam, fele akkora park, 10 milliós látogató szám. És mit is csinálnak ott? Piknikeznek, fociznak, bicikliznek. Ezt akarják 5 múzeum építésével növelni? :)
A legnonszenszebb pedig a zöld területek növelése. Hogyan is? Hát a felvonulási tér elvételével! Ez amúgy is baromság, de ez miért is indokol 5 múzeumot 150 milliárdért? De egy hatalmas csúsztatás itt is van, ugyanis a felvonulási területet beleszámítják a városliget területébe és így jön ki a 60%-os zöld terület arány.
A szerelő 2014.03.08 15:55:28
@Nash vs. Keynes: Természetesen meghallgattam! Csak te szándékosan kötekszel. Attól még, hogy a zsűri nemzetközi, nem válik indokolhatóvá a terv. A te kedvedért leírom még egyszer: most nemzetközi a jó, azaz a zsűri is és a pályázók is lehetnek külföldiek, máskor pedig, pontosabban idáig mindig csak a magyar, a nemzeti volt a megfelelő. Egyetlen állításomra, kérdésemre nem válaszoltál, csak megpróbálsz valamibe belekötni.
Nem szoktam személyeskedni, mert az vitán felüli, de az utolsó bekezdéseddel kivívtad magadnak az aljadék jelzőt! Tipikus fideszes megnyilvánulás. Ha nincsenek alátámasztható érvek, marad a mocskolódás, a személyeskedés. Ilyenek vagytok ti! Ne válaszolj, mert ignoráltalak.
Ez az együttes még létezik?? Leporolták a húsz éves számot, és Orbán Viktorral újrakeverték  ..
Kati Aprilia SportCity 200-asa igazán csinos és megkímélt, egyben ő garázsunk egyetlen harminc évnél fiatalabb géperejű járműve. Az új tulajdonos, aki a feleségem, épp csak annyit ment vele, ami ahhoz kellett, hogy a közben bekövetkező apró baleset miatt muszáj legyen…..
A szerelő 2014.02.27 13:30:54
@Csikós Zsolt: Úgy érzem, muszáj megosztanom veled, hogy amikor épp az autószerelőhöz indultam volna, elszakadt a kuplung bovdenem (nem kamuztam korábban, tényleg 3 hengerezett az autóm tegnap) :) Csak van valami ebben az átok dologban! :) Nem azért osztom meg veled, mert feltételezem, hogy örülnél más bosszúságán. Nem, nem. Hanem hátha viszonzásul, hogy ilyen rendes vagyok, és veszem a fáradtságot, hogy hosszan vitatkozok veled, talán, persze amennyiben tudod, megoszthatnád velem, hogy a pedálnál a régi (89-es, még Japan) 1.3-as Suzukiban hogyan kell ki- ill. beszerelni a bovdent. Most elmegyek venni egyet :)
A szerelő 2014.02.28 10:55:28
@Csikós Zsolt: Köszi a választ! Magamnak kellett rájönnöm. :)
A szerelő 2014.02.28 11:00:24
@mpali35: Sajnos nem is a másod osztályú után gyártott szarral van a gond, mert amíg ez az autó él, addig az is simán elmegy, hanem hogy csak 1 féle volt a boltban, az meg rövidebb az eredetinél, szóval most feszül. Most keresgélhetek másikat. Ha sikerül, akkor nektek adom ezt a mostani újat, hátha kell valakinek, én úgyis csak kidobnám :)
Tetszik a "mű"vésznő, habár én inkább egy orrhangú kóris­tának hívnám. Ha lehetősége lenne újraszületni, még akkor is vérátömlesztésre lenne szüksége, hogy megközelítse Lindát. Opportunista seggnyaló! Ezt kommentelte a Facebookon Király Tamás, Király Viktor apja,…..
A szerelő 2014.02.26 03:59:48
@Salemi boszorkány: El sem tudod képzelni, hogy most mennyire boldoggá tettél! :) Idáig abban a tudatban éltem, hogy rajtam kívül nincs senki az univerzumban, aki számára kimondhatatlan gyötrelem, amikor felhangzik a mélyen tisztelt Rúzsa művésznő Szerelmes dala. Megnyugvással tölt el, hogy mégsem vagyok egyedül! :)
Viktor, há' saját magad ütöd! Eddig kellett várni az összefogott baloldal első kreatív megmozdulására, kéremszépen. Ez egy ügyes, szépen összerakott videó, jó alapötlet, jó kivitelezés. Pláne nagyon sokat segít, hogy nem hagyják beszélni benne Gordont, akinek a "nagy…..
Képzeljük el azt a forgatókönyvet, hogy az április 6-i választásokon az Összefogás megtorpan 14.98 százalékon, az LMP és a 4K! pedig külön-külön is megugorja a bejutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt. Ebben az esetben az összefosás Gyurcsánytól Szanyiig, Oszkótól…..
"Akkor másszatok vissza a fára!".  "Akkor internetet se használj!"  "Kamionok nélkül hogyan jutnál friss élelmiszerhez?" Íme néhány azon újra és újra előkerülő mondtatok közül, amelyeket a környezetvédelmi szemlélet kritikusai vetnek rendszeresen óda nekünk,…..
A szerelő 2014.02.13 04:36:18
@ProsTata: Ez igaz. A rezsicsökkentés bizony piszkosul környezetkárosító. A zöldeket én sem hallottam megszólalni ez ügyben. Lapítanak, mint szar a fűben.

Szóval a rezsiháború 2 fronton zajlik. Egyrészt a zunijó támad (meg a gaz multik, ki velük! :) ), másrészt a környezet :)
Február végén indul Hajós András Hajós a dobozban és Majka NaNee! című műsora, ezzel a csatorna négy hétköznap estére tud saját tartalmat prezentálni (hétfő - Kasza!, kedd - Pimasz úr Ottalszik (sic!)). A szerdánként jelentkező Hajós a dobozban arról szól, hogy a…..
Videón üzent arra a kormányzati közleményre a Hálózat a Tanszabadságért (HAT), melyben a köznevelési államtitkárság a KLIK munkáját dícséri. A nyolc perc hosszú, két részből álló, bonyolult nyelvezetű felvételt az introblog.hu-n tették közzé, íme: A videó első…..
A szerelő 2014.02.09 20:41:26
@♔batyu♔: ja, kamuzásban jobban teljesít, de a tények makacs dolgok ám :)
Joe Namath legendás stricibundájában a 2014-es Superbowl-on. Ahol Joe Namath megjelenik, ott a szórakozás garantált. Így volt ez a Superbowlon is, ahol Joe végezte el a pénzfeldobást. A legendás quarterbacknek (dobójátékosnak) karrierje során 220 sikertelen dobásából lett…..
Fletó jól érzékű hátbaszúrásokkal tesz arról, hogy mesterházy minél nagyobbat bukjon az idei választáson is. A cél egyértelmű: a bukás utáni káoszban a zavarosban halászva ismét a baloldal vezére akar lenni. Mert nem adja föl. Soha nem adja föl. Amíg él, vele számolni…..
A Hírtelevízió politikát csinál. És élvezi.Múlt szombaton rendezték az MSZP nagygyűlését, amelyen a Mesterházy-beszéd közben elhangzott egy bekiabálás. (Sőt, nem is egy, de ugye csak egyet hallunk folyton.). A Hírtévé vasárnap déli híradójában leplezte le, hogy mi…..
Azt mondják, hogy Kínának át kell állnia valamely más növekedési modellre, mert a mostani kifulladt. Miért is kellene?Kína kapcsán évek óta megy a matek, hogy meddig lehet fenntartani az elmúlt 30 évre jellemző, évi átlag 10 százalékos gazdasági növekedést. Közgazdászok…..
A szerelő 2014.01.27 08:10:23
@Nűnű: Látom, mestere vagy a témának! :) Szóval az egykézés Kínában eléggé elterjedt, olyannyira, hogy 1979 óta népesedésszabályozási törvényben szerepel, hogy mostantól ez a módi és több nem lehet, mert akkor irgum-burgum :) Szóval ez a beavatkozás roppantul felborította a népesség öregedésének sebességét, így korrigálni is kellett, ezért hoztak egy másik törvényt, amiben kötelező az idős szülők eltartása (egy ember 2 öreget, munka közbeni ápolás, érdekes lesz). Nem beszélve arról, hogy azóta több mint duplája a fiú gyerekek száma, ezt sajnálatos módon a lány csecsemők megölésével is elősegítették. Így a házaspárok száma és egyben az utódok száma is drasztikusan fog csökkenni, ha ez így marad tovább. De marad, mert a férőhely és az élelmiszertermő hely is rohamosan fogy, de a legnagyobb gond az ivóvíz (már most). És akkor nem beszéltem a levegő szennyezésről. Ezeket összevetve borítékolható a nagy számú megbetegedés és ezzel a halálozási ráta megugrása (ha cinikus lennék, akkor ez kompenzálja valamennyire a szülőtartást). Na, ez Kína legnagyobb baja, nem a gazdasági növekedés fenntartása.
Ja bocs, ez pénzügyi blog. Akkor viszont racionális a döntés, mert nincs szükség ennyi emberre, kisebb tömeg jobban kezelhető.
Ez a 9 perces videó azt mutatja be, hogyan tud egy nagy nemzetközi cég adót csalni a fejlődő országokban. A Tax Justice Network és a Christian Aid filmje szerint számtalan multinacionális vállalat egyáltalán nem adózik, vagy csak kevés adót fizet a szegény országokban, az ásványi…..
A szerelő 2014.01.26 15:28:16
@Larry Silverstein: Ezt gondold át még egyszer! Bízok benned, tudom, hogy meg tudod csinálni és rájössz, hogy mekkora baromságot mondtál :)
Belsőség Pimp my ride: India 2014.01.25 18:14:14
Pere Laci - legújabb Totalcar-szerzeményünk - remek, plasztikus elbeszéléseiből már úgy-ahogy megismerhettük Indiát és aki nem rest, az a Karmageddon-blogon olvashat egyebet is tőle, de azért ilyen direktben szembesülni az ottani autós kultúrával azért elég meredek. Öltettől a…..
Tisztelt Megszavazott! Most, hogy közelednek a 2014. évi választások, úgy érzem, meg kell, hogy szólítsam Önt, mert tudom, hogy szavazata megszavazása számít kiszámítható. Ezekben az időkben, mikor a retro-bolsevista-szubhumán-ballib-neoeuropéer ellenzék töketlenkedése miatt…..
Félre az útból, kedves Hubble teleszkóp! Itt a bolygó új távolbatekintő, messzenéző csodatávcsöve, a James Webb teleszkóp. Tudósok és mérnökök kart karba öltve dolgoznak vért és verejtéket nem spórolva az öreg Hubble a nagyobb, okosabb, erősebb utódján, a James Webb…..
A szerelő 2014.01.20 22:37:49
@taxi33: Szerintem a nap körüli orbitális pályán fog keringeni, így lehet, hogy mindig egy vonalba kerül a nap és a föld. A hold takarásra meg az árnyékoló nagyságának a megválasztásával érhető el.

Így jó nagy lesz a naprendszerhez viszonyított sebessége, kb. 1 sec alatt érne Bp-ről a balcsira :)
Arra is kíváncsi lennék, hogy mennyi időközönként kell tankolni és hogy mivel fogják ezt megoldani, mert űrsikló már nincs, a többi jármű, ami van, az nem alkalmas több hetes/hónapos kirándulásra. Egyenlőre.