Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eroica

413 bejegyzést írt és 338 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma 74 éve lőtték a Dunába magyar nyilasok Richter Gedeont, a magyar gyógyszergyártás atyját. Richter azután is bejárt dolgozni, amikor 1942-ben a Horthy-rendszer zsidótörvényei alapján kitiltották a saját gyárából. Sorsát azért is érdemes megjegyezni, mert a cinikus Orbán Viktor szerint a cég…..
Ritkán ismeri be a közmédia, hogy csak a kormánypropagandát szolgálják. A közmédia biztonsági igazgatója akaratlanul beismerte, hogy mennyire egyoldalúak. Szél Bernadett élő videójának utolsó tíz másodpercben ezt mondta, amikor az ellenzéki képviselők be akartak menni az épületbe: "Az urak szintén…..
A Fidesz-média valószínűleg az előző napi tüntetés néhány gyújtogatását fogja agyonismételni, de a pénteki tüntetésen nem nagyon láttunk ilyesmit. Ezért a kizárólag a kormánymédiát fogyasztókat sokkolhatja, hogy milyen békés volt az utolsó szakasza a tüntetésnek. Fotóriporterünk, Pásti Anett péntek…..
Az ellenzék közös október 23-i gyűlését a kormánymédia részben elhallgatta és nem számolt be róla (pl. TV2, 888.hu). A fideszes pestisracok.hu viszont már a frappáns címében is három minősítgetéssel számolt be: "Hangoskodó láthatatlanok: Vert sereges szemle és nyűglődés, avagy így tüntettek az…..
Rengetegen megnéztek a két napja publikált "Matolcsy legszebb pillanatai" videót. Azonban legalább három erős Matolcsy-szereplés kimaradt belőle, így mi ezeket is betettük alá. Matolcsyt tényleg nehéz überelni:   A jegybank döntéshozó szervénél, a monetáris tanácsnál pedig öt év alatt a…..
Rogán Antal megpróbálta elterelni a figyelmet az új útdíjak körüli botrányokról és a saját belvárosi ingatlanpanamáiról. Ezért kezdte Rogán is a Magyarországon áthaladó menekültekről előadni, hogy azok hozzánk akarnak jönni. (A vonatról Győrben lerángatott…..
Orbán a tusnádfürdői beszédében "fizetett politikai aktivistáknak" nevezte azokat a civileket, akik külföldi alapítványoktól kapnak pénzt. Sokan emlékeztettek akkor is: Orbán maga is az Amerikában élő Soros György ösztöndíjából élt '89 környékén. Az akkor rendes…..
Az áprilisi választás előtt több jó írás született, hogy miért érdemes szavazni. Tóta W. szépen leírta, hogy a választás nem szerelem, hanem olyan mint a bolti vásárlás: az adott lehetőségekből választjuk a legjobban. Ha csak tökéletes kenyeret lennénk hajlandóak venni,…..
A Fidesz nemcsak a kormányzati propagandára költött és költ sokmilliárdot, hanem a választási plakátjait is mindenhová elhelyezi. Persze a padra helyezett propaganda könnyen találkozhat a valósággal. Szerintünk elég sokatmondó olvasónk képe. "Bízzon a Fideszben! Dunaújváros…..
eroica 2014.10.11 11:34:53
@Axxtro: Melyek szerinted a "vélemény befolyásoló képességgel" rendelkező blogok?
Amúgy a cikkben elég sok adat van, az vagy meggyőz valakit vagy nem. Megszoktam, hogy vannak, akiket semmilyen adat nem győz meg semmiről.:)
Nem volt hajlandó válaszolni az indexnek Szijjártó Péter arra a kérdésre, mennyiért jutott hozzá balatonedericsi birtokához. Az index cikkét egészítenénk ki néhány helyszínen tapasztalt információval. (A hírportálon közölt képeket a Fideszfigyelő…..
2014-ben mi fényképeztük le először és fotóink bizonyítják: nem olcsón lett felújítva a Semjén-család balatonfenyvesi nyaralója. De a tulajdonlási megoldás is figyelemre méltó: a politikus kiskorú gyermekei fizettek életjáradékot Semjén apjának. Semjén vagyonosodása azért is érdekes, hiszen 24 éve…..
Nemrég kiderült, hogy Matolcsy György is segédkezett, hogy Balatonakarattya önálló községgé váljon. (A telepként alapított Akarattya sosem volt önálló település.) Kiderült, hogy Matolcsyné most polgármesternek indul a férje segítségével önállósodott helyen. Matolcsyék…..
Fodor Gábor tavaly október 23-án "erkölcsi parancsnak" nevezte az összefogást. Azt követelte, hogy világnézetre való tekintet nélkül fogjanak össze az Orbán-rendszer ellen a "szabadságszerető magyarok". Fodor és főpolgármester-jelöltje, Bodnár Zoltán bankár A főváros…..
Fonyód fideszes polgármestere eddig főként forradalmian újszerű kampányvideójával vetette észre magát: Komolyabb probléma, hogy Hídvégi József polgármester láthatóan egyáltalán nem szégyelli, hogy tavaly a 18 éves fiát két mutyi-trafikhoz juttatták. (Hídvégi Bence, a…..
Korábban puritán és plebejus kormányzást ígért Orbán és Szijjártó is. Idézzük Szijjártó egyik 2006-os közleményét, amiben a "luxusbaloldalt" támadta. SZIJJÁRTÓ: "Az embereknek elegük van a luxuskormányzásból. A Fidesz szerint az emberek számára fontos döntéseket…..
Az Orbán-Semjén kormány egy 131 éve halott filozófus ellen vívott háborúja "sikerrel járt". Beértek a KDNP hazugságai, az egyetem engedett a politikai nyomásnak és elvitték a Marx szobrot a Közgázról. Az egyetem először még elutasította Rétvári Bence államtitkár…..
"A keleti nyitás nem jelenthet nyugati zárást" - ígérte Navracsics másfél hónapja.Orbánék a mongolóliai és az ecuadori nagykövetség nyitásával párhuzamosan bezárták a ciprusi és az észtországi követséget. Az észtek válaszul bezárták a budapesti…..
"A magyar média szabad" - írta a fideszes Gulyás Gergely Neelie Kroes uniós biztosnak küldött nyílt levelében. Egy emlékezetes mondatában mondatában két tényt állított: "Az öncenzúra létének felvetése értelmezhetetlen: egyetlen újságírót sem ért semmilyen jellegű…..
Orbán és Semjén egyre nagyobb befolyást adnak az egyházaknak. Állami iskolákat adnak  át és a megmaradó állami iskolákba is kötelezővé teszik a hit- és erkölcstan oktatást (közben drasztikusan beszűkítették az informatika-oktatást és a gondolkodásra nevelő…..
A kedvenc amatőr politikai zenészünk ismét vicces dalt készített. Terék Zsolt Matolcsy és Orbán után most Széles Gábor energiacellájáról énekel. Emlékezhetünk, Széles Gábor tavaly októberre ígérte az energiacellát, de az azóta se született pedig. Pedig azt ígérte, hogy…..
Matolcsy tavaly még gazdasági miniszterként stratégiai megállapodást kötött a Nokiával. Az aláíráskor arról beszélt, hogy 2025-ig megduplázzák Magyarország nemzeti össztermékét. Tegnap bejelentette a Nokia, hogy bezárja a komáromi gyárát, így több mint 2000 munkahely…..
Orbán fociakadémiájának elnöke, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester az elmúlt években rengeteg közbeszerzést nyert el. Mészáros hivatása gázszerelő, vállalkozása pedig néhány éve csődbe ment. Mostanra milliárdossá vált és szeret is költeni: villát vett, a budapesti…..
Orbán Viktor nagyon tanulságos beszédet mondott. Érdemes beleolvasni. "Az utóbbi időben a kormány és hívei nem csupán a nemzeti eszme és a keresztény értékrend egyedüli letéteményeseinek tekintik magukat, hanem hovatovább a tiszta múlt kizárólagos letéteményeseinek is. Nem…..
A lengyel lehallgatási botrányban előkerült egy felvétel, amin a lengyel állami energiacég vezetője a privát beszélgetésében őszintén beszélt Orbánról. Szerinte Orbán a paksi beruházással "lesz*pta Putyint", aki azóta "felállt farokkal sétál örömében". Orbán napokig nem…..
Már a választás előtt jelentős vitát váltott ki a Szabadság téri "náci megszállási emlékmű". Eleve erős indoka kellene, hogy legyen, hogy 270 milliót költsenek egy művészileg közepes alkotásra, amit egy parkolólejárat ölel körül. Azonban az emlékmű üzenete is nagyon…..