Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Macgaby

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ukránok szerint rengeteg tankot vesztett az orosz hadsereg ukrajnában. Az oroszok szerint nincs is háború, hogyan vesztett volna annyit, ugyan már! Szóval akkor mi lehet az igazság? Hogy lehet egyáltalán eldönteni? A szokásos eljárás az, hogy az átlag őstermelőnek vagy az egyik, vagy a másik fél…..
Macgaby 2022.04.21 19:51:27
@Control_:
www.oryxspioenkop.com/2022/02/attack-on-europe-documenting-equipment.html?fbclid=IwAR2UgHGP_BhN9o0NqVeop82DQQb6V3HS3pB5t4-UnyEuHFFK11rUgOniXCE&m=1
A veszteségek nyomonkövetéséhez egy mértékadó oldal. Minden feltűntetett adat evidenciával alátámasztott. Mind orosz, mind ukrán oldalról.
Amikor a Budai Várnegyedben sétálgatva lefényképeztem a kiállított T-34-85-öst, eszembe nem jutott, hogy a blogomon írjak róla. Hazaérve viszont elhatároztam, utánajárok, mikor és melyik szovjet gyárban készíthették. A Facebookon van egy T-34-esek iránt érdeklődő csoport, hozzájuk fordultam…..
1939. 1960-68 között. Kivégzésére váró elítélt a gázkamrában az Egyesült Államokban. Fején a csuklyán a Westinghouse Electric logója látható..
A saját példámon keresztül próbálok segíteni az éppen notebook vásárlást tervezőknek. A régi laptopomat egy HP 255 G4-et, ami 2 évig hasznos társam volt, lecseréltem, mert nem bírta azt a tempót, amit a munkám során diktálok és elvárok egy "munkatárstól". Nem kirúgásról van szó, a család továbbra is…..
Száz éve nem írtam sajnos a blogra, ennek sok oka volt. Már égtem a vágytól hónapok óta, de sajnos időm nem engedte, ezért az anyagok csak gyűltek és gyűltek. Van, ami azóta idejét múlt és van, amihez már kedvem sincsen. Viszont egy restanciám most pótolnám. Baráti körömben, sokan azért tartanak…..
Macgaby 2016.08.01 20:37:15
@Hetman55: Felveszik, kiállnak, LEADJÁK, mennek haza.
Macgaby 2016.08.02 06:55:59
@vad05: Mert ugye nem ez van bakaemlékezet óta? Elég csak a saját eskümre visszaemlékeznem.
Ahogy az előző bejegyzésben szó volt róla, ezen a hétvégén rendezték meg Európa egyik legnagyobb makettversenyét, a XX. Moson Model Showt, Mosonmagyaróváron...
220             Október 12. Hétfő Ötödik nap laktanyafogság. Ma Répával kiszöktünk.Ő majd csak holnap délután megy szolgálatba, addig rengeteg időnk van, nekem is délután jár le a szabadnapom, eddig senki nem mondta, hogy szolgálatba kéne…..
Macgaby 2013.10.15 13:35:26
@kiwirágós kivirradtig:
Én is ferihegyen voltam katona, és azt kell, hogy mondjam, hogy a dobbantás kb. pont így működött. A KöKi- Örs közti közlekedésre meg ott van a 85-ös busz.
Macgaby 2013.10.16 08:21:52
@Dvorszky határőr:
Nem, én 96/3 vagyok.
Az egyéves háborúmat Adyn, és Ferihegyen töltöttem, 3/9 hónap leosztásban. Adyn Kik 1/1, Ferihegyen pedig előbb az ellátószakasz, annak megszűnésekkor meg az első szd. állományát gyarapítottam mint informatikás.

Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a blogért, ahogy olvasom, úgy színesednek ki újra a megfakult emlékek, és jönnek elő a rég elfelejtettek.
Több sorkatonai visszaemlékezést olvastam el, hallgattam meg, de ez a blog mindenképpen közelebb áll a szívemhez. Amikor annyit olvasok, hogy lementem a dokihoz, akkor számomra megelevenednek a folyosók, és képzeletben én is befordulok jobbra lépcső alján, és végig a folyosón...
Viszont amikor én voltam Adyn, akkor már használhattuk a krumplipucoló gépet, és a feketemosó volt a legjobb kummantóhely, mert a fél órás melók közti időben a kutya nem nézett ránk, hogy mit csinálunk. A többi helyről meg vittek mindenkit takarítani. Csak erről nem kellett szólni senkinek :)
Macgaby 2013.10.18 06:07:46
@(h)öreg:
Sajnos egyikük sem volt már ott.
Egyébként érdekes, mert a legtöbb HT helyen fiatal tts-ek, hadnagyok, főhadnagyok voltak. Csak az informatikán volt Németh szds, és Fejes őrgy.
226           Október 6. Kedd Napok teltek el a bukásom óta, de még mindig nincs semmi hírem vele kapcsolatban.Azért kezd eléggé feszíteni, hogy egy hang nincs róla. Nem nagyon telik el perc, hogy ne suhanna át az agyamon, hogy most mi lehet, miért nem…..
Macgaby 2013.10.07 20:55:38
@Dvorszky határőr:
Nem kell aggódni, aki járt ezeken a helyeken, az tudja, hogy nem meséről van szó.
A többi meg ha elhiszi, akkor elhiszi, ha nem, akkor meg nem.
Semmi kétség, ez a Határőrség!
Combat Gear Blog ACU (nadrág) 2012.03.21 08:00:00
Az új egyenruhához új szabású nadrág is készült, aminél hasonló szempontokat vettek figyelembe mint a zubbonynál. Sajnos a nadrág is kizárólag rip-stopos kivitelben készült és szintén „wash and wear” típusú.   Felül két oldalt nyitott zsebek találhatók, és…..
Macgaby 2012.04.18 18:04:10
@apravetz:

Én használom, és a behúzóval nem vet "csomókat", és jóval kevésbé kényelmetlen, mintha csak simán egyel beljebb veszem az övet.

Tehát a legjobb nekem egy öv, és a behúzó közös használata. Ahogy ezt az CGA is megfogalmazta.
Egy kedves olvasó küldte nekünk a következő anyagot, amelyben a Honvédség egyenruha tervezeteit láthatjuk, a rendszerváltás után. Ami közös, az az elfuserált próba bábú. Nem értem mért nem lehetett felkérni valakit, hogy ugyan már álljon modelt.   Először is nézzük,…..
Köki A beruházás története 1. 2011.07.15 10:00:00
Tulajdonképpen csodálkoznánk is, ha ennek a beruházásnak a története annyi lenne, hogy egymás kezébe csaptak az üzletfelek, felhúzták az épületet, az emberek meg hurrá kiáltással birtokukba vették, ásó, kapa, nagyharang és mindenki boldogan élt, míg meg nem halt. Azért ez sem…..
Macgaby 2011.07.16 11:56:54
@Ken Adams79: Részemről csak annyi, hogy a zöldséges Pista bácsik általában nem maguknak termelnek, hanem kimennek a nagybanira, és ott megveszik a kevés hazai és a sok import zöldséget- gyümölcsöt. Ha a maguk termelő Pista bácsikat, és Marika néniket keresed, akkor őket a piacokon megtalálod szombatonként.
A 90M gyakorló sapka, más néven „bocskai”, először az 1900-as évek elején viselték kifejezetten katona sapka ként. Előtte a középosztály és különféle iskolák diákjainak a viselete volt. Az eredeti 1900-as években a hadseregnél megjelenő bocskai, pedig leginkább…..
Üdvözletem!  Gondoltam megosztok egy apró történetet.  Fogorvosnál jártam, mert szuvasodást észleltem a fogamon (ban). Kifúrták, de mivel fájt, így ideiglenes tömést kaptam. Majd eldől, hogy gyökérkezelni kell vagy lehet tömni. Mivel érzékeny lett egy kis idő után,…..
Macgaby 2011.02.20 08:18:12
@jágör68:
Nagyon remélem, hogy eljön a te autó / számítógép/ vízvezetékszerelőd, vagy kőművesed, és azt mondja:
Hát dottorúr az a helyzet, hogy kilyukat dűznin kifolyt a reszelőzsír, ezért kinyomódott a kuplung, ami miatt elgőrbült a stucni. Nade majd én megcsinálom a drága dottorúrnak, olyan lesz, mint a safhaúzen és mert a múltkor csak két órát kellett a dottorúrra várni, ezért megoldjuk okosba. Aszonygyahogyannyiminthatszázezer.
Erőteljes, letisztult grafikai és nyelvi eszközökkel operáló szlogent fotózott Mtibee a kies Pest megyei településen. Itt minden kommentár szószátyárkodásnak tűnhet, úgyhogy íme a levél: Minap jöttem hazafelé, és már épp készültem elküldeni a klozet szót a 17634-re,…..
Sorhajóhadnagy – szinte már pedagógusi vénáról adva bizonyosságot – egy posztba sűríti a hazafias nevelés, a kultúrszomj, a puha diktatúra és a fegyvernemi vetélkedés tanulságait. Valami miatt biztos vagyok abban, hogy miután elolvastátok, számos hasonló történet…..
Macgaby 2009.10.02 17:13:48
@ZöPö (inda): Én voltam ott HŐR, jó volt. Mivel az informatikán voltam, bejártam az egészet. Számomra a legérdekesebb a KÖSZI (közösségi szállás) volt, de nem lettem volna ott katona.