Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aranea

0 bejegyzést írt és 294 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugyanaz lep meg, mint a huszonévesen gyereket nevelő kortársaimnál: a hamar meghozott, végérvényesnek tetsző döntés. Illusztráció: Kinga Cichewicz (Unsplash) Sok melankolikus popkult dal foglalkozik a „körülöttem már mindenkit eljegyeztek és gyereke van” érzéssel (közülük a Süllyedő hajó címűt…..
aranea 2021.05.16 07:50:57
@Rodney_2: feleséged tiniként alk.rta az életét, gratula...mint ahogy azoknak is, akik az ilyen okoskák hatására csinálnak gyereket - aztán csak púp a hátukon, nől, mint a dudva... és már vinnyoghatsz is rájuk tekintve, hogy "bezzeg az én időmben".
aranea 2021.05.16 07:53:11
@Rodney_2: ha az anyja így gondolkodott volna, akkor az anyjával pampognál (apropó: honnan tudod, hogy nem gondolkodott így, csak pont valami megmondóemberre hallgatva k.rta el gyerekkel az életét, amiből a kommentelő már tanult)
aranea 2021.05.18 19:46:19
@Untermensch4: vannak alatta hozzászólásaim. Igaz, régebbiek.
 A Randivonal plakátkampányára mindenféle ellenérzés és túlzás nélkül mondhatjuk, hogy sikeres: sikeres, mert figyelemfelhívó, elgondolkodtató, meglepő, valamint remekül reflektál az elmúlt időszak eseményeire (és politikai üzeneteire). Az, hogy ez pénzügyileg milyen mutatókat eredményez majd,…..
Sokan hiszik, hogy azok, akik nem vállalnak gyereket, az életük valamely pontján meg fogják bánni ezt a döntésüket. Lehet, hogy csak idős korukban, mikor nem lesz kihez szólniuk. Lehet, hogy előbb. De rengeteg ember meg van róla győződve, hogy a teljességhez elengedhetetlen, hogy gyerekünk…..
aranea 2020.12.01 11:47:44
@Ad Dio: ""Khmm... most tényleg azt kellene komolyan vennem, hogy a diósbejglit hasonlítod az emberi magzathoz?"
Ha nem vagy képes értelmezni, hogy mit jelent egy HASONLAT, amivel az egyedfejlődés minőségi lépéseinek szemléltetéséhez kiemeltem, akkor valóban fura vagy.
aranea 2020.12.01 11:59:01
@Ad Dio:
"az abortuszban mi a fene szelektív?"
Pedig pont egy nagyon jó példa a kiválogatódásra: elősegíti, hogy azok genetikai állománya menjen tovább, akik akarnak és képesek gondoskodni az utódaikról.
"szerinted a megszületés után nem érik az embert nehézségek?"
A megszületés utáni 9 hónapban TÖREDÉK annyi esélye van a természetes pusztulásra, mint a megelőző 9 hónapban. (vetélés vs csecsemőhalálozás)
"Nem folyamatos a kiválasztódás? "
Hát nem. Szerencsére az életképtelenebb embriókat-magzatokat még nem mentik tűzzel-vassal-műtéttel stb. Ha megszületett, onnantól akár magatehetetlen szobanövényként, gépekre kötve is életbentartanak az "élet szentségére" hivatkozva a bigottak.

"Ja, és azon kívül hogy te azt mondod és persze te mindent is tudsz, tudnál moindani EGYETLEN olyan evidenciát, vagy következtetési láncot, ami alapján a 9 hónapos ember emberebb, mint az épp megfogant ember?"
Hmmm, pl. nem élősködik egy másik ember testében úgy, hogy az nem tud tőle megszabadulni?
aranea 2020.12.01 12:05:11
@Ad Dio: Ontogenezis, google a barátod, ha nincs meg a bioszkönyved.
Ha már ott vagy, hasonlítsd össze a filogenezissel, és próbáld már LOGIKUSAN megindokolni, hogy miért lenne cikibb egy 10 hetes humán embrió abortusza, mint pl. az éticsiga elkészítése ;)
Az előző poszt kapcsán, amit ITT találsz, szeretném megköszönni az intelligens, értelmes hozzászólásokat azoknak, akiktől ilyen érkezett! Ezeket olvasva látom, hogy talán még nincs veszve minden. Viszont amiről most írni szeretnék, az a maradékról szól. Első körben – bár számítottam rá –…..
aranea 2020.06.03 12:19:15
@Lorrh: Drága kedveském, nyisd ki kérlek a szemeidet: mi is irdatlanul túlszaporodtunk, éppen hogy most kezdünk visszafogyni valami fenntarthatóbb szintre. Elég, ha azt mondom: a Rákóczi szabadságharc idején 3 milla fő volt egy ennél sokszor nagyobb "Magyarországban", a honfoglalás idején pedig 200 ezer főről beszélhetünk... ha annyira zavar mások szaporodása, amit persze teljességgel megértek, akkor állj be egy világszervezethez, és menj oda felvilágosítást tartani, óvszert osztani, spirált felhelyezni, stb.
Az orvostechnika fejlődésével egyre több lehetőség nyílik az emberek egészségének fenntartására és életük meghosszabbítására. Gyógyszerek, implantátumok, sebészeti eszközök, CT és egyéb eszközök segítik mindezt. A régóta használt művégtagok mellett ma már a különféle mesterséges belső szervek…..
aranea 2020.02.14 13:06:24
@Ad Dio: Embernél valóban kérdéses lehet (egyelőre), de pl. növények esetében a darabok (szervek!) megfelelő körülmények között kiegészülnek, és új egyed jön létre belőlük. Az állatvilág fejletlenebb törzsei között is van rá példa.
aranea 2020.02.14 13:07:44
@steery: Ez kifejezetten érdekes, figyelni fogom a megjelenését, szeretném elolvasni.
aranea 2020.02.14 21:21:55
@Ad Dio: "Emiatt egyetlen gyilkost sem fognak soha felmenteni ;-)."
Nos, még szerencse, hogy az abortusz nem gyilkosság a jog szerint ;)
Több barátnőm, ismerősöm is van, aki 35 fölött sürgősen szeretne olyan pasit találni, akivel érdemes családot alapítani. Van köztük, aki már talált magának alkalmasnak tűnő jelöltet, és van, aki még mindig csak randizgat, de valahogy egyik férfi mellett se sikerül lehorgonyoznia...
Ohioban karácsony előtt nem ment haza a tizennégy éves Harley Dilly. Az teljesen megszokott volt náluk, hogy a péntek estét nem töltötte otthon, és csak másnap tért haza...
aranea 2020.01.31 21:29:17
Virslit eszünk egész évben, de Szilveszterkor már hagyománnyá vált a fogyasztása, mint a lencséé, malacé. Meg is ugrik a fogyasztás december végén. Az elképesztő széles választékban nehéz tájékozódni a vásárlóknak, hiszen évről-évre több új termék van, és a hagyományos márkák is jönnek új…..
Annyian annyi féle érvet sorakoztatnak fel amellett, miért nem szeretnének gyereket.  Mint sokan másokat, engem is borzasztóan bosszantanak az elviselhetetlen gyerekek. Nyilván lehet ezeket a szülőkre kenni, de végső soron a gyerek az, aki bosszant. A legújabb trend, hogy mindent engedjünk meg a…..
Ezt kiabálta egy  kiskamasz a társainak tegnap a Balaton-parti strandon, és azonnal értelmet nyertek az elmúlt évek itt szerzett fertőzései. A férjem évek óta minden Balatonban töltött nyár után jellegzetes bőrkiütéseket növeszt magán mellkas-szerte, amire a bőrgyógyász első alkalommal csak annyit…..
Kinek adják a jövedelemadójuk második egy százalékát az ateisták? Az elsőt közhasznú civileknek, a másodikat leginkább 31 bejegyzett egyháznak lehet adományozni. Ez utóbbira van még egy kategória, az úgynevezett „kiemelt költségvetési előirányzatú szervezet”, ebbe kizárólag a Nemzeti Tehetség…..
A napokban a bejelentett új családtámogatási rendszertől volt hangos az ország. Részletek ugyan még nem ismertek, de valószínűleg hatalmas összegek fordítódnak a jövőben arra, hogy 3 bevállalt gyerekért különböző támogatásokat lehessen igényelni. A cél egyértelmű: megállítani a lakosság lassú…..
Korának egyik legsokoldalúbb tehetsége volt a drogos feleséggyilkos Csáth Géza, aki különc írásaiban az emberi lélek és a függőség legmélyebb bugyraiba kalauzolja olvasóit..
aranea 2019.02.15 12:55:08
@Molnárgörény: lehetett volna akasztani, ha elég gyorsak az öngyilkossága előtt... ő is halni akart
Vannak ezek az íratlan szabályok a gyerekkel történő közösségbe lépéssel, az utazással, wellness hétvégékkel és nyaralással kapcsolatban. Ugyan benne van a nevében, hogy íratlan, de gondolom sokan nem hallottatok még róla, mert rohadtul nem tartjátok be, szóval inkább leírom, nehogy ne legyen mire…..
Amikor Holly Brockwell 26 éves volt el akarta köttetni a petevezetékét. 4 éven keresztül az orvosok elutasították a kérését, mert szerintük később még meggondolhatja magát. A 26 éves Holly Brockwell sterilizáltatni akarta magát. Mindig tudta, hogy nem akar gyereket, és azoknak, akik hasonlóan…..
aranea 2017.12.06 19:22:08
@vonkonigsberg: Oké, de akkor gyereket se lehessen 35 éves korig vállalni, mivel az is végleges, és rengetegen vannak, akik megbánják - de akkor már 3 ember élete tönkre is ment, nem csak eggyé... ;)
Egy fitnesz blogger előtte-utána képeket tett közzé, amelyeken azt mutatja meg, hogy nem fogyott, hanem éppen ellenkezőleg, súlyt szedett fel, s ezzel a „kisebb a jobb” tévhit ellen próbál küzdeni...
A következő cikket egy vendégszerző írta, aki történetesen a húgom és egy elég aktuális témát feszeget: minden megváltozik egy gyermek születésével. Nem ugyanazok az emberek leszünk mint előtte voltunk, hiszen szülővé válunk és a gyermek igényei kerülnek az első helyre. Íme az írás: A…..
A hagyományos társadalom családja általában idealizálva, szülők és gyermekeik biztonságos, meghitt közösségeként jelenik meg a közbeszédben, szembeállítva a jelenkor állítólagos válságával. Pedig a nagy halandóság miatt a mostoha- vagy mozaikcsalád legalább olyan gyakori volt a modern kor előtt is,…..
aranea 2018.09.13 14:34:19
Oh My Mom! Lagzi két kicsivel 2018.08.05 16:58:18
Tegnap esküvőre és lagzira mentünk Kiskunhalasra a családdal. Most tehát következzen abból a szemszögből egy esküvő, ahogy 2 kisgyerekkel együtt azt át lehet élni... 14:42 Túl korán érkeztünk, csak 15:00-tól van vendégfogadás, nem akarunk senkit a készülődésben beparáztatni egy korai érkezéssel,…..
A „hétfejű” öregembernek hat emberfeje és egy lófeje volt, és az egyik legfurcsább temetkezés volt, amit valaha láttam. 2006 őszén közel másfél éve folytattuk – kisebb megszakításokkal - egy hatalmas római kori temető feltárását az óbudai Duna-parton,…..
Szóval tele van a tököm azzal, hogy felmegyek a netre, és mindenhol ezzel találom szembe magam. A fészbúkon, a gyakorikérdéseken, a különféle szenny- és egyéb oldalak kommentszekciójában, a jutyúbon meg még a jó Isten tudja, hogy hány egyéb helyen. Sírnak a pasasok, hogy: - minden nő szemét…..
És neked, mi a kifogásod? - kérdezi Michael Jordan egy legendás Nike reklámban. Igen ő az a csávó, akit vita nélkül minden idők legjobb kosárlabdázójának tartanak, a hivatkozott szpot pedig egy motivációs videó, ami elsősorban fiataloknak és újonc kosarasoknak szól, viszont én most nem egy…..
aranea 2018.06.15 21:22:09
@Alick: Szerintem nincs ezzel probléma, abból a körből kikerültem, a mostaniak meg nem erőltetik.
Egyszerűen csak annyi, hogy nekem az a tapasztalatom, hogy nem nyerek azzal,ha "erőt veszek magamon", és elmegyek összejövetelekre. Inkább kertészkedek, vagy barkácsolok, vagy olvasok.
Nemzethalál, afrikai migráncsok árasszák el édes hazánkat, szülj, szülj, szülj, illetve legyél szexis, trendi és fiatalos, siker, siker, siker. Meg, persze, keress sok pénzt a NER-elit segítségével. Két ikonikus videó is megjelent a héten a NER abszurd világáról...