Regisztráció Blogot indítok
Adatok
web17.0

0 bejegyzést írt és 104 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Jézusról alkotott baloldali kép általában úgy jelenik meg, mint a szegények mellett és a gazdagokkal, az adott társadalom vezetőivel szemben fellépő Krisztus képe. Csakhogy a baloldal számára a lényeg a társadalom megváltoztatása, s ez teljesen ellentétben áll Jézussal és…..
web17.0 2009.05.18 22:05:14
@tölgy: Amúgy én csak kértem valamit. A döntés az Ön kezében van.
web17.0 2009.05.18 22:30:21
@mr. pharmacist1: Nagyon ritkán írok ide, és szerintem ki fogom bírni ha kitiltasz. Fogadjunk ?
 Különbözőek vagyunk, máshogy látjuk a világot, más dolgokban hiszünk - van-e vajon egy olyan közös nyelv, egy olyan kódrendszer, amelyen keresztül beszélgetni, konstruktívan vitatkozni tudunk? Véleményem szerint van: ez a klasszikus görög filozófia. Amelynek bemutatására…..
web17.0 2009.05.14 16:03:31
@Shenpen: A tudomany muvelesehez is erzekek kifejlesztesere van szukseg. Nem lehet megtanulni konyvbol az intuiciot. Intuicio nelkul pedig nincs tudomany. Ha ez nem igy lenne, akkor nem lenne ertelme pl. a tehetsegnek. Hogyan csinal az ember matematikat ? Nem "modszer"-t tanul meg az ember, hanem hosszu evek, gyakran evtizedek alatt kifejleszti a matematikai erzeket, ami persze technikai tudas megszerzeset is jelenti, de leginkabb egy nagyon specialis latasmod kialakitasat. Tudjuk, hogy nincsenek olyan algoritmusok amelyekkel automatikusan meg tudjuk valaszolni azokat a kerdeseket amelyeket meg LEHET valaszolni. A tudomany reszben muveszet, a tudomany bizonyos reszei pedig sokkal inkabb a muveszethez hasonlitanak mint barmi mashoz.
web17.0 2009.05.17 22:35:05
@Shenpen: Feltételes várható értékről akarsz posztot írni a Konzervatóriumon ? Bátor.
web17.0 2009.05.18 16:08:10
@Shenpen: Amugy ma az egyik (szamomra) legizgalmasabb terulete a computer science-nak a nem biztosan, de nagyon nagy valoszinuseggel es nem tokeletes, de nagyon pontos eredmenyt ado gyors algoritmusok elmelete.
Konzervatórium neMDéeF 2009.05.13 12:01:00
                              A helyzet az MDF háza táján jelenleg az, hogy már nem csak a párt szavazóiról nem tudjuk, hogy kicsodák, hanem a politikusairól sem. Ugyanis olyanok nem nagyon maradtak. Hihetetlen, de…..
web17.0 2009.05.18 10:48:22
@Shenpen: Esetleg olvasd el ezt a törvénycikket....
.......................................................

1921. évi XLVII. törvénycikk

IV. Károly Ő Felsége uralkodói jogainak és a Habsburg Ház trónörökösödésének megszüntetéséről

1. § IV. Károly király uralkodói jogai megszűntek.

2. § Az 1723. évi I. és II. törvénycikkben foglalt pragmatica sanctio és minden egyéb jogszabály, amely az Ausztriai Ház (Domus Austriaca) trónörökösödési jogát megállapította vagy szabályozta, hatályát vesztette és ezzel a királyválasztás előjoga a nemzetre visszaszállt.

3. § A nemzet a királyság ősi államformáját változatlanul fenntartja, de a királyi szék betöltését későbbi időre halasztja és utasítja a minisztériumot, hogy eziránt arra alkalmas időben javaslatot tegyen.

4. § Ez a törvény kihirdetésének napján lép életbe.
..............................................
Bár egy demokráciában kevésbé lehet korlátozni a szabadságjogokat, mint egy népi demokráciában, de bizonyos jelenségek esetén azt gondolom, hogy meg kell húzni a határt. A szabadságjogok túl széles felfogása egyértelműen azok kiüresedéséhez vezet. Egy népi demokratikus…..
web17.0 2009.04.25 11:18:44
@egysegelem: pütyipütyipütyi :))
web17.0 2009.04.26 11:14:57
@osborne: de kemények vagyunk kistücsök :)))
Szijjártó Péter tájékoztatóján úgy vélekedett, hogy egy országban, ahol előfordulhatnak olyan esetek, mint amilyen előfordult például Veszprémben, Olaszliszkán, Tatárszentgyörgyön, Nagycsécsen vagy éppen most Tiszalökön, ott a kormány alkalmatlan arra, hogy biztosítsa a…..
web17.0 2009.04.25 15:14:22
@Lólábfi Horgász SC: Orbanek nem kormanyoztak rosszul, es a politikailag nem elkotelezett retegeknek eleguk lett beloluk. A politikailag nem elkotelezett retegek massziv felbosszantasa es a nemvacakul kormanyzas ma gyakorlatilag ugyanazt jelenti Magyarorszagon. Ma meg jobban jelenti azt mint het-nyolc eve. Miert ne akarna ketharmadot a FIDESZ ? En akarnek a helyukben, es ha jol csinaljak, akkor akaras nelkul is meglesz. A FIDESZ elitvaltast AKAR, ehhez ketharmad kell. Meg is fogjak csinalni. GKI, Penzugykutato, Demos.hu, liberalis think tankok, intezetek, ujsagok, intezmenyek, lapat. Nem fognak senkit sem lecsukni, vagy mondjuk majdnem senkit. Nem fogjak elnoknek valasztani Orbant, nem fogjak bevezetni a kotelezo vallasoktatast, de a balliberalis holdudvart azt le fogjak dozerolni. Volt az a kis cikk a Szarszokokut cimmel az indexen, azt a haromszaz embert akarjak megfosztani az informalis hatalmatol. Es meg is fogjak csinalni. En legalabbis ezt gondolom. Es azt tervezem, hogy ezt kisse tavolabbrol fogom vegignezni, ha lehetseges.
Rózsa György Eduardó élete kezdetétől végéig annak a vörösbarna tengelynek a tagja maradt, mely a kommunistáktól a radikális jobboldalig és az iszlamistákig terjed.        Az írás a Konzervatórium.hu-n olvasható. ..
web17.0 2009.04.22 09:46:16
@Benei_Peter: A magyar televízióban főműsoridőben maga Eduárdó Rózsa Flores mondta, hogy szeparatista hadsereget óhajtott szervezni Santa Cruzban.

www.laprensa.com.bo/noticias/22-04-09/portada.php

Erre már itt a friss LaPrensa cimlap LaPazból..Belül Kepes András műsorát elemzik hosszasan.
www.laprensa.com.bo/noticias/22-04-09/22_04_09_segu1.php

Itt olvasható, hogy Juan Carlos Parada tartományi elnök mentegetőzik, hogy nem ismerte Rózsát, és hogy ők rendes katolikus emberek akik soha nem csinálnának ilyet. Most mit csináljon a magyar külügy, jelentse be, hogy Rózsa csak viccelt, valójában ritka hegyi lepkéket ment tanulmányozni Boliviába, és csak azért ment át a zöldhatáron (ahol véletlenül a teljes perui-brazil drogkereskedelem is folyik) mert allergiás a Santa Cruzi nemzetközi repülőtér hamburgerére ? Ez nem egy kellemes helyzet.
Ami a Soproni-sörreklámból kimaradt...  Vannak dolgok, melyek magyar specialitások: ezeket mi találtuk ki, vagy mégsem, de azt hazudjuk, hogy igen; vagy nem hazudjuk, csak nem emlékszünk már rá, kiktől nyúltuk le; esetleg lehet, hogy nem is mi találtuk ki, máshol is ismerik, de…..
web17.0 2009.04.21 14:36:26
@Kenguru: Én leginkább a halálbüntetésre gondoltam. A nagyon idős emberek börtönben tartása amúgy nem biztos, hogy rettentően okos ötlet.
web17.0 2009.04.22 10:44:44
@dzsucseharcos: Kenguru érvelhet azzal, hogy ő nem gondolja azt, hogy kevesebb lesz az életellenes büncselekmény a life without parole esetében, hanem csak azt gondolja, hogy nem lesz több, és az igazság- és biztonságérzetnek tesz jót az ilyesmi. A borzalmas gyilkosságok elkövetői esetében a life without parole vagy a negyven év olyan kérdés, amin nem nagyon érdemes összeveszni. Gyakorlatilag mindegy.
A haladás felkent papjai (a liberális értelmiség) annyira belebonyolódtak a maguk által kreált kategóriák és értelmezési keretek rengetegébe, hogy képtelenek kiutat találni belőlük: mindezen kategóriák kiüresedtek, jelentés nélkül maradtak. A sokat bírált „politikai…..
 Miközben idehaza a BIT FIB-ISZ FIB Societas teljesítményén és képességein szánakozunk, vagy éppen mosolygunk, észre sem vesszük, ahogy a szomszédban elrobog mellettünk a Progresszió. Romániában a Szociáldemokrata Párt (PSD) ifjúsági szervezetének (TSD) nándorhegyi (Oţelu…..
Elnöki hatalma alkotmányos, s azt minden korlátozás nélkül gyakorolhatja. Köztársasági elnökként Sólyom a budai várbeli Sándor-palotában a korábbiaknál szigorúbb államfői protokollt kíván meg. A zászlófelvonás, ünnepélyes őrségváltás, s az elnöki audiencia, ahol a…..
web17.0 2009.04.21 13:10:02
@dszg: Az Európai Unió is fontolgatja a biometrikus igazolványok bevezetését.
www.statewatch.org/news/2004/oct/bio-13490.df.pdf

P.S Nehogy már Sólyom Laci bácsi beledumáljon abba, hogy az Amerikai Egyesült Államok kormánya mihez köti a beutazást. Én időnként szimpatizálok az Elnök úrral, időnként nem, de ez az amerikai vizumügy, ez akkoris az ultraliberális faszkodás teteje. Sólyom felfogása az alkotmánybíróságról dittó ultraliberális volt, ezért is vicces, hogy a konzikák így szeretik.
web17.0 2009.04.21 13:34:20
Az egyházi (értsd: róm.kat.) tekintély felbomlását nem a „liberálisok" vagy azok rendszere, hanem a katolikus egyház egyeduralmát megkérdőjelező más keresztény felekezetek (a reformáció) váltották ki, s ez vezetett  a katolikus hegemónia összeomlásához. A…..
web17.0 2009.04.16 15:48:13
@tölgy: Rousseau 1778-ban halt meg, akkor pedig nem voltak polgari demokraciak. Meg nem volt alkotmanya az Egyesult Allamoknak, es a legkozelebb a demokraciahoz a dicsoseges forradalom utani monarchia volt. Rousseau totalis demokracia eszmenye ellentetes a mai demokracia felfogassal. Az, hogy neki voltak nezetei a demokraciarol, nem nagyon befolyasol engem. A magyar demokratikus intezmenyrendszer teljesen inorganikus a nemet alkotmanyt vettuk at nagyjabol, amit viszont megint csak nagyjabol egy Jackson nevu amerikai alkotmanybiro segitsegevel teremtettek meg. Vannak bizonyos intezmenyek amelyek kozelebb vannak a direkt demokraciahoz (a nepszavazas) de altalaban veve a Tyranny of the Majority ellen vedett rendszerrel van szo.
web17.0 2009.04.16 18:38:55
@erőspista: A valóság az, hogy itt nem az a kérdés, hogy jó-e a liberális demokrácia, hanem az, hogy kiknek nagyobb a szellemtörténeti fütyije, a konzikáknak vagy a libsikéknek. Magyarországon ezt el kell dönteni.
web17.0 2009.04.16 21:37:35
@tölgy: Én nem hiszem, hogy az amerikai alapítóatyákat különös módon befolyásolta volna Rousseau. Nyilván olvasták, mert sok mindent olvastak. Engem nem zavar Rousseau, sőt minden jakoninus szörnyűség ellenére a Nagy Francia Forradalom sem, de a Napkirály és Napóleon sem. Na most képzelje. Egy másik ország történelme, akik köszönik szépen képesek feldolgozni. Mi szegény kínos magyarkák vagyunk képtelenek feldolgozni a múltunkat, általában semmit, és időnként felhörgünk, hogy minden bajunk okozója Voltaire. (ez ugye konkrétan történt meg itt, és igen, roppant vicces volt).
Globalizálódunk, elidegenedünk, gyorsulunk, semmire sincs időnk. Szidjuk a globalizátorokat, elidegenítőket, gyorsítókat (azokat nem mindig), az időcsökkentő tényezőket. Meg azokat, akik – boldogok a lelki szegények (vagy csak annak képzelik magukat) – élvezik a…..
web17.0 2009.04.15 10:45:52
@dszg: Ha pázmányos vagy, hogy nem tudod, hogy az egyetem neve nem Pázmány Péter Katolikus Tudományegyetem, hanem Pázmány Péter Katolikus Egyetem ? Az informatikai kar Roska Tamás kreálmánya. Roskát Vizi futatta fel, ő lett a nagy magyar konzervativ tudós, a bionikus szem atyja, akinek saját számítógépelve van Chuaval. És egy ideig működött is a dolog. Most már kevésbé.
web17.0 2009.04.15 10:47:49
@dszg: Senki sem állítja, hogy nincs jogod hinni Istenben. A primitív arroganciára is jogod van, amit Piliscsabáán neveltek beléd. Mindenre jogod van.
web17.0 2009.04.15 10:55:34
@alex4: Ritka nagy bunkóság Szűz Máriáról így beszélni :(((
Egyszerű gyerek vagyok, már az óvodában is szalonna volt a jelem. Az én szótáramban van olyan, hogy kapitalizmus, ami nagyjából azt jelenti, hogy az embereket nagyjából békén hagyják, ők meg többnyire iparkodnak, igyekeznek dolgozni, termelni, tanulni, vállalkozni, egyről a…..
web17.0 2009.04.15 10:50:55
@vomit: A VG szerkesztői nem tudják, hogy az SDR már a hetvenes években is elszámolási alap volt ?
 2006. október 23-a délelőttjén, amikor itthon még a Készenléti Rendőrség garázsaiban csutakolták a lovakat és a vízágyukat, a földcsakrák különös játéka miatt a messzi Cesky Krumlovban már tapintani lehetett a feszültséget. Érezni lehetett, hogy ez a piszok Gyurcsány…..
Most hogy a progresszió zászlóshajója léket kapott, a szövetséges értelmiségi réteg orrát befogva ugrik jókora seggeseket a habok közé, hátha felveszi valamelyik arra járó naszád, de már lassan bármilyen lélekvesztő vagy egy korhadt deszka is megteszi, csak szabaduljanak.…..
web17.0 2009.04.08 12:40:54
@Shenpen: Bogar Laszlo is tarsszerzoje ennek az anyagnak.
web17.0 2009.04.09 00:40:44
@Shenpen: Ez nem egy program hanem jövőkép. Nem vesznek tudomást a válságról. Ez egy ideológiai tejszínhab. Szimpatikus, kellemes világot ír le, de nem érti meg, és nem is akarja megérteni, hogy ez a szimpatikus kellemes világ miért nem létezik ma Magyarországon.
 Egy fatális véletlen folytán még január elején eljutottam arra a MeH oldalra, amely felsorolja az állami vezetők juttatásait a 2000-es évek elejétől kezdve. Majd miután belefeccöltem egy csomó időt, nem publikáltam. Gondoltam, várok még vele, de az élet némileg átírta…..
 Nem lehetett jó Gyurcsány Ferencnek lenni tegnap. Az illető az EU tagállamainak válsággal foglalkozó, rendkívüli brüsszeli értekezletén 180 milliárd eurós stabilizációs programot kezdeményezett a kelet-európai országok, köztük az államcsőd szélén járó Ukrajna…..
web17.0 2009.03.03 00:04:40
@AYBARS ANDA:

mszp.hu/tagok/dr-gyarmati-pal

És ezt így hogy, Kündü elvtárs ??
web17.0 2009.03.03 18:53:54
@korrekt orr: Nem tudom ki MrFalafel, de róla sem kell semmi kompromittálót leirni, ő maga teszi ezt meg minden áldott nap.
 Mint ismeretes, Gyurcsány Ferenc nagyon szeret beszélni. Mit szeret - imád! Ez nem is lenne különösebb baj, így van ezzel a sarki fordrászcsaj és Pepin bácsi is. Csakhogy: a fodrászcsajnak jó mellei vannak, Pepin bácsi pedig alapvetően mégiscsak szórakoztató figura, míg a…..
web17.0 2009.03.02 17:43:23
@ildikonto:Az 1998-2002 közötti kormányban volt a legtöbb volt MSZMP-s tag.

Urban legend.

web17.0 2009.03.02 18:11:07
@ildikonto: A mai magyar jobboldal ezekkel a rémtettekkel szemben definiálja magát. Ideológiájuknak semmi köze a fasizmushoz, nácizmushoz, bármiféle történelmi szeméthez.
Eltürnek maguk között néhány gonosz embert, de még azoknak sincs közük a nyilas rendszerhez. A mai magyar baloldal is Kádár János rendszere ellenében definiálja magát, ideológiájuknak nincs közük a kommunista diktatúrához de szintén eltürnek maguk között néhány gonosz embert.
 Egyszerűbb lelkű olvasóink kedvéért:   ..
web17.0 2009.03.01 11:21:36
 Kitűnően tölthették idejüket tegnap a Klubrádió Ötös című műsorának hallgatói: Kuncze Gábor vendégével, Dessewffy Tiborral boncolgatta, hogy miért olyan hálátlan a nép, miért nem tudja értékelni azt a sok jót, amit választott vezetőitől kap. Itt hangzott el a…..
web17.0 2009.02.27 13:02:07
Akárhogy is nézzük, a világon - de legalábbis Magyarországon - a legkirályabb dolog döntéshozó fószernak lenni a Miniszterelnöki Hivatalban. Megvan a nem kevés havi fix, a ruhapénz, az étkezési utalvány, bizonyos rang fölött a szolgálati kocsi sofőrrel; de mindezeknél még…..
web17.0 2009.02.21 20:12:01
www.hirszerzo.hu/cikk.fidesz_a_reformszovetseg_ne_a_szocialis_tamogatasokon_sporoljon.98699.html

Ez itt most egy hazugság. Őszödi méretű hazugság. Ráadásul két egykori FIDESZ-es miniszterbe rúgott bele ez a barom. Chikán Attilába és Pálinkás Józsefbe. A hihetetlen erkölcsiségű kommentelők vajon elküldik-e Szijjártót a picsába ?
Gyurcsánytól valóban meg kellene szabadulni, és lehetőleg máma még. Ez Orbán Viktor második miniszterelnökségét jelenti, más nincs, el kell fogadni. De aki nem küldi el a picsába Szijjártót, hanem sunnyog és magyarázkodik, az dugja fel magának a kenyérpiritóját.
web17.0 2009.02.23 00:10:50
@VIII. Nagyapó: www.miniszterelnok.hu/mss/alpha?null&m10_doc=2328&pg=2

Pár hete az kapcsolat.hu honlapon az egyik szerkesztő azt írta, hogy Gyurcsány összefogást hirdet, de úgy, hogy a g betűt véletlenül s-re cserélte. Orbánék mitől félnek ?