Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CDRDJ6620

4 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Berezdtetőt Féltők Társasága Kósik Polgi szövegére írt válasza: Elhangzott a szerdai közmeghallgatáson: (Kékben a BFT, feketében Polgi Pista) Nyílt levél Cserépfalu lakosságához! És arra válasz! Tisztelt Cserépiek és  Üdülőtulajdonosok! Tisztelt Cserépiek,…..
CDRDJ6620 2010.06.01 11:39:48
Tisztelt Cserépfalusiak!

Ahogy a Berezdtetőt elnézem a fényképeken, nagyon könnyen kiderülhet, hogy a "bozótosnak" igen magas természeti értéke is van. Én magam lepkész, természetvédő vagyok és ökoturizmussal is foglalkozom, emiatt tudom, hogy ma már egy bokros dombtetőnek is van komoly forintokra váltható természeti értéke, amelyet kis ráfordítással a község saját hasznára fordíthat. Jelen pillanatban a turizmusnál jobban fenntartható gazdasági lehetőségen nem ismerek, és a község lakosságát is inkább arra buzdítanám, hogy a még meglévő zöldterületek elpusztítása helyett inkább a jövő generációit próbálja védeni, és ne álljon a lakópark beruházói mellé. Ma még a legtöbb, régi rendszerben felnőtt ember nem látja át a jövő lehetőségeit, és a gyors meggazdagodásért feláldozzák a gyerekeik, unokáik életét. Ezt sajnos csak széles társadalmi összefogással lehet megakadályozni, de mint a pécsiek megmutatták a Zengő, majd a Tubes példáján, erre is van lehetőség.
Én azt javasolnám, hogy a község magán, vagy önkormányzati forrásból méresse fel a Berezdtető természeti értékeit, és potenciálját, és illesszék be a községi turizmusba annak bemutatását ( A Hór-völgy, a fás legelő, a pincék és többi érték mellett) és erre alapozva pályázzanak, civil-önkormányzati összefogással.
Persze ez nem oldaná meg az önkormányzat önrészének előteremtését, de erre is van elég más lehetőség. Viszont közgazdász nem vagyok, és nem is akarok beleszólni mások szakterületébe. Viszont szeretem a hazámat, és nem szeretném látni 300Ft/nm-ért elkótyavetyélve, pláne olyan helyen nem, ahol a madárcsicsergés, a tiszta levegő, a kilátás napi árfolyamon számolva 10 milliókat ér. Ma már ezeknek az immateriális természeti javaknak is nagyon sokféle kiszámítási módszere van, érdemes lenne azokat is beletenni a mérleg serpenyőjébe és akkor kijönne, mennyire reális a 300 Ft/nm.

Ha pedig a közösségük szeretné a természeti értékeit, illetve az ökoturizmus, ökogazdálkodás potenciált felméretni akkor abban is tudok segítséget nyújtani.

Üdvözlettel

Sáfián Szabolcs
Természeti Örökségünk Alapítvány, Kercaszomor
lepkeved@yahoo.co.uk
Az utasok számára azért érdekes, mert az eddigieknél gyorsabban, 360 kilométer per óra maximális sebességgel fogja őket szállítani. A neve AGV, a TGV továbbfejlesztése (Automotrice à Grande Vitesse). Műszaki szempontból azért érdekes, mert igazi motorvonat, vagyis a hajtás a…..
Általános lehet a röhögés a postaládák környékén, ugyanis sokan küldték be egyszerre Christian Brown síron túli kalandját a fordítógéppel és a sokmillió dollárral. Klasszikus humor, de nem unalmas ezredszerre sem, ezúttal a halál közelsége és a családi értékek tisztelete…..
Nagyon szép magyar kezdeményezésről olvastam az imént, csak gratulálni tudok nekik!Én sem tudnám szebben megírni, az alábbi cikk a Magyar Nemzet Online-n jelent meg, kicsit politikátlanítom és bevágom:Nehogy plágiumnak véljék azért idézőjelbe is teszem :)"Szociálisbolt-…..
Még az általános iskolás matematika tanáromtól tudom, hogy körtét nem lehet almával összeadni, illetve ha ezek a gyimilcsek a tört nevezőjében szerepelnek, akkor nem lehet osztani velük, először közös nevezőre kell hozni őket. Így jutott eszembe, hogy közös nevezőre hozom a…..
Ez tényleg egyszerű rablás, ennél az is jobb lenne, ha a az OTP alkalmazottja fegyvert fogna az ügyfélre és elvenné a tárcáját. Abban legalább van izgalom, nemcsak megalázás. A sztori: Vomit barátunknak csekken rótta le tartozását egy francia ügyfele, az OTP pedig hónapokig ült…..
Magyar Termék Békési Portékák 2009.01.18 22:25:00
Nagyon nagy örömömre szolgál, hogy második bejegyzésemben egyből családi érdekkörömhöz közeli :) pozitív példát tudok népszerűsíteni. Amikor ma délben felkeltem, barátnőm megkérdezte, hogy mi az, ami miatt nem tudtam még tegnap éjjel aludni? Mondtam, hogy létrehoztam egy…..
Hú, nehéz első blogbejegyzést írni. Nem is tudtam, miről írhatnék elsőre, de azután eszembe jutott. Arról írok, hogy tegnap olvastam egy bejegyzést, a portfolion.hu-n talán, vagy máshol? Igazából tökmindegy, de a lényege az, hogy az osztrákok hitelcélú tőkekihelyezése elérte…..
A Kötött pálya információi szerint holnaptól Márkus Imre a MÁV Trakció ZRt. vezérigazgatója. Az MSZP-ben is politizáló Márkus Zsákay László Györgyöt váltja a MÁV-ból egy éve kivált, a mozdonyokat üzemeltető (tehát a személyszállító és árufuvarozó vasutakat…..
A közvetlen vonatok megszűntek Szekszárdról, Bajáról, az IC-khez sincs egész nap jó csatlakozás. Nézzük most meg, mit adott az új menetrend Szekszárdnak! Kezdjük az adottságokkal. Pici megye pici székhelyéről van szó, nyilván nem lesz olyan vasúti kapcsolata a fővárossal,…..