Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ficus Cucis

0 bejegyzést írt és 212 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor az ember már huzamosabb ideje külföldön él, hajlamos rácsodálkozni bizonyos magyarországi dolgokra, amit az otthoniak talán már észre sem vesznek, vagy csak megvonják a vállukat, annyira természetesnek tűnnek. Bogdán jó harminc éve választotta az Egyesült Államokat, de azért rendszeresen…..
Ficus Cucis 2019.11.15 10:36:30
@Efrajim Canuck: itthon nincs már Traubi, mert 2 éve felszámolás alá került a gyártó cég. kíváncsi lennék arra a kanadai Traubi-ra :)

a Márka Szőlő az nem Traubi
A Disztópia és közgazdaságtan (2018) címmel tavaly megjelent könyv a Routledge Kiadó közgazdaságtant és popkultúrát elegyítő interdiszciplináris sorozatának első kötete. A márciusban megjelent könyvet azóta három másik követett, Broadway és közgazdaságtan (2018. június), Napjaink filmjei és a…..
Ficus Cucis 2019.05.10 13:29:08
2001-ben ment utoljára Pokémon-film a magyar mozikban, ez az új generációs, live action adaptáció pedig talán éppen annyival nagyobbakat is szólít meg, mint amennyi év eltelt - már csak a 12-es karika okán is. Pikacsu magyar hangja elvégre Deadpool maga...
A hazai mozik 18. hétvégi forgalma: Két lépés távolság, Manu, a legsirályabb fecske, A vörös ügynök.....
Ficus Cucis 2019.05.07 13:15:22
@lizardking: ne vedd magadra :)
én is kétszer elolvastam a beszámolót, és még vagy 5 percig törpöltem rajta reggel, hogy mi okozza a különbséget, míg megfejtettem.
1899. Hippolyt Romanov, orosz arisztokrata mérnök szentpétervári elektromos, kísérleti autóbusza..
Ficus Cucis 2019.04.15 14:21:15
@gigabursch: ez igaz, de hol tartana most a villamos hajtás, ha az elmúlt száz évben hasonló tempóban zajlott volna a fejlesztése, mint a másiknak, és nem csak az elmúlt 15 évben?
Az MCU visszapattan a '90-es évekbe! Samuel L. Jacksonon lehetett fiatalítani, Vass Gáboron kevésbé, Brie Larson próbáját végül kiállta valaki, Jude Law-nak pedig keresve azért találtak zavart nem okozó megszólaltatót. Szinkronizáltan és feliratosan, már ma este a mozikban...
1907. Lucille, egy dakota sziú lány portréja..
Ficus Cucis 2019.02.18 09:30:58
@JTom: hejj, a régi szép idők, amikor még a die hard 2. végén az idős néni leb.zik.rvázhatta a kifutópályán fetrengő újságírót....
A hazai mozik 1. hétvégi forgalma: Creed II., Végtelen útvesztő, Asterix: A varázsital titka, Mindenki tudja, A tanítónő…..
Ficus Cucis 2019.01.09 19:12:44
@Csaba Turbucz: erre a filmre egy mozis szinkron ára valahol félmillió-egy millió között lehet, plusz az egyéb költségek (kópiák, reklám stb.), meg ugye a gyártó felé is tejelni kell. viszont már most 18 millió forintnál járnak, aminek kb. a fele marad a moziknál. tehát, szerintem még mindig jól állnak, hozzátéve, hogy soha nem dolgoztam filmforgalmazónál, vagyis lehet, hogy valahol félrement a gondolatmenetem.
Ficus Cucis 2019.01.10 07:53:24
@Csaba Turbucz: 6 éve volt egy cikk az origón, melyben megállapították, hogy nemes egyszerűséggel a cégek az esetek döntő részében veszteséggel jönnek ki a feliratos filmek forgalmazásából:

"Feltettük a kérdést, miért nem oldják meg mégis, hogy azok, akiknek erre igényük van, legalább néhány helyen megnézhessék a filmeket feliratosan, hiszen a minőségi szinkron 1-2 millió forintos költségéhez képest a feliratozás elenyésző pluszköltséget jelent. Kiderült azonban, hogy ez csak addig volt igaz, amíg a filmeket 35 mm-es kópiáról vetítették, a digitális korszakban más a helyzet. A hollywoodi filmeknél az a digitális kópiagyártás menete, hogy valamelyik magyar stúdióban elkészül a szinkron, azt a forgalmazó kiküldi a hollywoodi stúdió által meghatározott külföldi céghez, innen aztán a forgalmazó komoly összegért megvásárolja a DCP "mesterkópiát". Ez valójában természetesen nem igazi kópia, hanem egy hordozható merevlemez a film kép- és hanganyagával. Ebből annyi digitális "kópia" készül, ahány moziteremben vetíteni kívánják a filmet.

A forgalmazók üzleti titokként kezelik, hogy mennyit fizetnek a mesterkópiáért, de egybehangzóan állítják, hogy jelentős tételről van szó - szemben az erről készült további digitális kópiákkal, amelyek költsége elenyésző. Ha a forgalmazó feliratos változatot is szeretne a filmjéből, gyakorlatilag megduplázódnának a költségei, hiszen egy feliratos mesterkópiát is meg kellene vásárolnia. Mindegy tehát, hogy egy filmet mondjuk 25 helyen szinkronosan és 25 helyen feliratosan vetítenek, vagy 49 helyen szinkronosan és 1 helyen feliratosan, a két különböző mesterkópia miatt mindkét esetben kétszer akkorák a forgalmazó költségei, mintha 50 helyen szinkronosan vetítenek."
aeon flux szinkronhangok: aquaman 2018.12.12 18:42:00
Hív az óceán, vár a szinkron. A DCEU legszínesebb és legvizesebb filmjében még a halfélék is megszólalnak olykor, egyébként meg mindenkinek az a magyar hangja, akit gondolnál...
A turbópropaganda naponta szedi az áldozatait. Nem csupán azok szenvednek tőle, akiknek nekiugrik a Fidesz kommunikációs kivégző osztaga, de azok is, akik a Nemzeti Együttműködés Rendszerének rajongótáborába tartoztak eddig. Ma már ugyanis a belső fegyelem legalább olyan fontos, mint a külső…..
aeon flux usa box office: lezúzás 2018.11.25 17:44:00
A Ralph lezúzza a netet és a Creed II. az ideális folytatások mintapéldái lettek a hálaadás hétvégéjén: jó kritikák mellé zsákszámra tömték magukba a bevételt. Ezalatt a Robin Hood viszont az év egyik legnagyobb perecelését mutatta be...
Nézem az M5-öt - ez a csatorna talán az egyetlen nézhető a közszolgálati szemétkupacban -, ahol éppen arról diskurálnak, hogy miért nincsenek történelmi filmek. A beszélgetés egyszerre volt szánalmas és nevetséges. A résztvevők gyönyörűen hozták az "üléspontom határozza meg az álláspontom"-elvet. Az…..
Ficus Cucis 2018.11.23 12:51:42
@sundi titi: én is csak verselemzéseket találtam róla, de mindenki pornográfnak tartja :)

könyvben itt olvasható:
Verseghy Ferenc
Az első egyesülés. Soror Formoza
In: Magyar Erato. Bp.: Magvető, 1986. pp.7 8—448.
Október vége nyomokban sem emlékeztet a rekorder hónap eddigi folyására; az egyetlen valamirevaló premier, A Hunter Killer-küldetés teljesen megfeneklett az ötödik helyen. Újfent a Halloween viszi a prímet, horrort meghazudtoló második hétvégi eredményekkel...
Ficus Cucis 2018.10.29 10:03:34
@dzsoker1976: a wikin található adatok alapján kb. két éve
Annak ellenére, hogy világviszonylatban a kommunizmus volt a legtöbb áldozattal járó, az ún. "progresszívek" által egyszerre szemérmesen és büszkén csak "társadalmi kísérletnek" nevezett politikai tömeggyilkosság, viszonylag kevés film készült a témáról. Az is nagyon szembetűnő, hogy ellentétben a…..
Ficus Cucis 2018.10.25 14:21:39
@Time Goes By: szerintem az, hogy a végén hová futtatják ki A mások életét, nem teszi semmissé azt, hogy előtte 100 percig "ütik-vágják" benne a komcsikat; épeszű nézőnek minden kedvét elveszi attól, hogy valaha is szimpatizáljon ezzel a csürhével.

Kulcspillanatok, amik most így kapásból eszembe jutnak:
- Honecker vicc után kérdés: Neve? Beosztása?
- Plusz poén, hogy a viccmesélő a film vége felé a főhőssel együtt bontogatja a gőz felett a borítékokat
- NDK a 2. az öngyilkossági listában. Na de ki az első?
- Beszélgetés a gyerekkel a liftben.
+
"Maga ne gondolkodjon! A gondolkodást bízza elöljáróira!"
"És ilyenek egy országot vezettek!"

Az oké, hogy nem szatíra, de kőkeményen anti, az biztos.
Ficus Cucis 2018.10.26 11:25:12
@Time Goes By: Úgy gondolom, nem a film "offenzív a kommunizmus áldozataival", hanem maga az a szemét történelem. Az nem lehet a film hibája, hogy olyan "bársonyosan" mentek végbe az átalakulások, ahogy. Sőt, azt is szépen bemutatja, hogy aki régen úr volt, az a rendszerváltás után is parádézik, és nem szégyenkezik a múltja miatt, a szupersztár ügynök Wiesler meg egy lúzer, aki újságokat hord ki.
A németeknek legalább az megadatott, hogy valaki bemehetett a hivatalba, és megkérdezhette, hogy ki ez a HGW XX/7, aki rólam jelentett? Nálunk még ez se...
Amikor ilyen évfordulós cikkekhez szedem össze az anyagot az aktuális filmről, mindig elborzadok, hogy hogy rohan az idő. Nem fogok senkit az előbbihez hasonló közhelyekkel fárasztani, de tényleg 10 éve volt már, hogy Kirk Lazarus kioktatta Tugg Speedmant, és szállóigévé tette a „Sose nyomd fullba a…..
A hazai mozik 30. hétvégi forgalma: A Hangya és a Darázs, Escobar.....
Ficus Cucis 2018.07.30 18:57:17
@freddyD: Fekete Ernő Tibor enyhén akcentusos motyogása valóban frenetikus volt, de ettől függetlenül, én személy szerint nem tervezem a megtekintést...
aeon flux szinkronhangok: gotti 2018.06.12 20:03:00
John Travolta a 2012-es Vadállatok óta nem bukkant fel a magyar mozikban, szinkronizálva pedig, hiszitek vagy sem, az 1994-ben vetített Nicsak, ki beszél most! óta most először, a Gottiban. Got it?..
Ficus Cucis 2018.06.13 07:10:01
@Csaba Turbucz: óóó, akkoriban minden feliratosan ment sajna, egy hónapban jó ha egy film volt szinkronos (a rajzfilmeket nem számítva)
Ficus Cucis 2018.06.14 06:43:47
aeonflux.blog.hu/2008/02/07/hazai_bemutatonaptar_291

ez van/volt, ha az év második felét nézed, havonta 1-2 szinkronos film...

mégha a Godzilla nem is lett volna családbarát, az ID4 miatt úgyis szinkront kapott volna. emlékszem, hogy majd' két hónappal a bemutató előtt, a focivb meccsei előtt és a szünetekben már keményen tolták a film előzetesét.
Új Star Wars-történet, csupa új figurával, így növekedik a Star Wars-szinkronszínészek száma is, ha még győzik erővel a magyar változat készítői. Az előzetesben hallottakhoz képest sok változás nem történt. Nyomhatod párban, szólóban, szinkronizáltan, feliratosan...
Gerard Butler továbbra sem nyargal át a magasröptű kérdéseket feszegető műalkotásoka, inkább csak annyit szegez az űrviharkárokat átvészelt nézőinek: gengszterzsaru vagy zsarugengszter? Szinkronizált vagy... szinkronizált?..
Ficus Cucis 2018.01.18 16:10:51
@dzsoker1976: Sarádi Zsolt volt például Brad Pitt hangja a Moneyballban, minden év áprilisában újranézem, egész egyszerűen zseniális a pali (a Sicarioban is odatette), sokkal nagyobb szerepeket érdemelne; ha kap, akkor is csak rosszfiúkat, sajnálatos.
Seder se kezdő, több, mint 20 éve a pályán, és Fassbindernél még mindig ő vezet.
Varga most volt Aquaman, ő is, aztán Hannus, BKZ, Király, Schneider tipikus néger/badass hangok.

Még az előzetest se néztem meg, mert már tudtam, hogy Sarádi miatt moziba megyek, de gondolom egy agyatlan akciófilm, kigyúrt, tetovált figurákkal. Ide ilyen színészek illenek, nem a Kossuth-díjasok...
Kiváló kritikák jellemzik a legújabb Star Wars-filmet, így még inkább nyomás nehezedik a magyar szinkronra, pláne azok után, hogy Az ébredő Erőé nem volt mentes a hibáktól. Érzem, ahogy viaskodik benned a szinkron és a felirat...
Ficus Cucis 2017.12.22 07:59:42
@Jester.: Máté rendes volt és "fal" mögé rejtette; Bálizs Anett és a tmh-k között kell kijelölni a semmit :)
Némi körülményességgel ugyan, de összejött: a Star Wars: Az utolsó Jedik megdöntötte a nyitóhétvégi rekordot a magyar mozikban. Eközben Az igazi csoda nem rúgott nálunk labdába...
Több apa, több gond, több szinkron. A vicces Wahlberg ajtóstohl ront a házba, a viccesnek szánt Ferrellnek nincs ki a négy kereke, Gibson besörözik, Lithgow meg harsány...
Ficus Cucis 2017.12.07 12:04:28
@TomPowell25: valahol ott, hogy nem ismerte fel, hogy Csecsnia az Csecsenföld (A sakál)
Ficus Cucis 2017.12.07 13:05:15
@Ficus Cucis: igazság szerint nem vagyok biztos A sakálban, lehet, hogy Az angyal volt a kérdéses film