Regisztráció Blogot indítok
Adatok
humorpalanta

0 bejegyzést írt és 660 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Juventus az Udinese otthonában elért 3:0-ás győzelemmel, magabiztos teljesítménnyel kezdte az új bajnoki szezont, s a második fordulóban már hazai pályán, a Bologna együttesét fogadva lépnek pályára az újabb három pont begyűjtésének céljával. Massimiliano Allegri keretéből sérülés miatt kimaradt…..
humorpalanta 2023.08.27 19:54:19
@Keniíi: A legnagyobb vicc az egészben, hogy konkrétan a felsőteste volt útban, de az nem volt lesen, csak a lábfeje és a vádlija. Ami pedig konkrétan útban volt Vlahovicsnak és a kapus segítségére volt :D
Continassában ma számos kedvező esemény történt: amint azt Massimiliano Allegri megígérte, ezen a héten Federico Chiesa labdás edzésbe kezdett, Romeo Agresti is megerősítette, hogy az olasz válogatott az edzés egy részében a csapattársakkal dolgozott. A Juventus hivatalos közleménye szerint Paul…..
A Juventus egyik fontos célpontja a Rómában már hetedik szezonját töltő Sergej Milinković-Savić lehet, aki a hamarosan induló nyári átigazolási időszakban minden bizonnyal új klubhoz igazol majd. A torinóiak szeretnék egy minőségi belső középpályással megerősíteni keretüket, így érthető, hogy a…..
humorpalanta 2022.05.08 23:02:23
A Tuttosport megkeresésére Aleksander Čeferin nyilatkozott a minap az Európai Szuperligáról és a Bajnokok Ligájának esetleges reformjáról, miután felmerült egy másik lebonyolítási mód az elődöntők helyett. „A Szuperligának vége. Vannak egyesek, akiknek az egója kicsit több simogatást szeretne, de…..
humorpalanta 2022.05.03 11:38:08
@venember83: A legviccesebb az egészben, hogy közben az angol szurkolók egyre kevésbé tudják megengedni maguknak a belépőket a focimeccseikre és állandóan emiatt rinyálnak. :D
Vendégszerzőnk ezúttal a 2-es metró elveszett vágányainak és a Puskás Ferenc stadion metrómegállót övező városi legendáknak eredt nyomába...
humorpalanta 2022.04.18 21:51:41
@pizo: Az a helyzet, hogy a város már nagyon szétterpeszkedett, s a külső részen is (Örsön túl) metrószerű szerepet tölt be. A HÉV kialakítás inkább egy elővárosi vasút, leginkább ami erre a részre már nem illik. Az egyértelmű, hogy valamit kezdeni kell a helyzettel, de szerintem túlzásokba estek. Az nyilvánvaló, hogy a végcél az, hogy majd végig metrószerelvények közlekednek, de a jelenlegi tervek teli vannak idiótaságokkal.
Szerintem az elkövetkező lépcső az lehetne, hogy a metróvégállomást kitoljuk, s kintebb kerül az átszállás, a maradék vonalat pedig a jelenlegi szerelvények is el tudják látni egy kisebb felújítással.
Így:
- Örstől Cinkotáig kiépülne metróként, föld alatt.
- Ebben benne van, hogy a Stadionoktól az Örsig a Kerepesi út alá kerülne a metró a mostani helyéről.
- Itt eleve úgy csinálnám, hogy az Örsön a villamos és a Fehér út kerülne a -1. szintre, a metró pedig a -2. szintre, így a közlekedési helyzet is javulna, az áruházak pedig továbbra is elérhetőek maradnának a föld alól. A buszvégállomások is átalakulnának, rengeteg hely felszabadul, el lehet adni.
- Végig föld alatt, nincsen bújócskázás, nem vezet semmire. A Stadionok felől megmaradna a remíz elérhetősége.
- Cinkotán a metró a -1. szinten, a HÉV pedig a 0. szinten végállomásozna, a peronok egymás alatt elhelyezkedve, pillanatok alatt át lehetne szállni. (Természetesen a jövőben a metró továbbépülne, ha már lesz rá végtelen pénz.)
- A maradék HÉV-vonalrészen már sokkal kisebb az utasmennyiség, nagyjából Cinkota jelenleg az a pont, ameddig a metró megfelelő mennyiségű utassal kalkulálhat.
A legfrissebb beszámolók szerint a Juventus kész kivásárolni Álvaro Moratát az Atlético Madriddal kötött szerződéséből, azonban messze nem a 2020 nyarán meghatározott 35 millió euróért. A spanyol csatár második éve játszik kölcsönben a Juventusnál, s a torinói klub ezért a két évért összesen 20…..
Váratlan fordulat következhet a januári átigazolási időszak utolsó napjaiban, mert a  Juventus elszánt rohamot indított a Fiorentina támadója, Dušan Vlahović megszerzése érdekében, s az egyre erősödő pletykák szerint napokon belül megszerezheti a szerb játékost. Az üzlet megvalósulása komoly…..
A Juventus vezetősége szeretné megerősíteni az évek óta alulteljesítő középpályát, ezért több név is felmerült, ám természetesen nagyon komoly változásokra kicsi az esély a téli átigazolási időszakban. Massimiliano Allegri csapata nagy nehézségekkel találta magát szembe az első félévben, amihez…..
humorpalanta 2022.01.03 10:16:27
@Gaben Smith: hát hová vezetne ez?
Eucharisztikus Kongresszus, oroszlánt formázó sziklatömb és Budapest 1945-ös pusztulása - ez alkalommal a 2021 novemberi frissítésből látható a Fővárosi Blogon egy rövid válogatás a budapesti képekből. A legtöbb, Budapesttel kapcsolatos fotó ez alkalommal a Vörös Hadsereg 1945-ös képei közül került…..
Az este munkavacsorán vett részt Pavel Nedved és Mino Raiola egy falatozóban Torinóban, erről több olasz újságíró beszámolt, például Giovanni Albanese. A Juventus alelnöke feltehetően a közelgő és a nyári átigazolási időszakról tárgyalhatott, amelyek tekintetében a torinói klub több tekintetben is…..
Az építés kezdetét megelőző években különféle közlekedés-, város- és környezetbarát szervezetek nevében nem győztük hangsúlyozni, hogy a négyes metróval baj van: ilyen formában nem a város érdekét szolgálja, túl kevés utasnak lesz csak jó. Ehhez képest az utóbbi években már arról is szól a…..
humorpalanta 2021.12.13 15:51:09
A Juventus a nyáron több újságcikk szerint a csapatépítés útjára lépett, sok szakember új, komolyan felfrissített csapatot vizionált fiatal olaszokkal az Öreg Hölgynél, a csapat élén pedig a sokat látott sikeredzővel, Massimiliano Allegrivel. A frissítés és fiatalítás részben sikerült, hiszen…..
Álvaro Morata torinói maradása korántsem bizonyos, mivel a Juventus nem kíván nyáron 35 millió eurót fizetni a csatárért, akit két évre vett kölcsön az Öreg Hölgy évi 10 millió euróért még 2020 nyarán. A Tuttosport értesülései szerint a Juventus nem kívánja ezt a teljes összeget kifizetni, ezért…..
Kedd este a Manchester United két egykori Juve-játékossal sikeresen döntetlenre hozta az Atalanta elleni BL-meccset, ám míg Cristiano Ronaldóról csak elismerően lehet beszélni, a Juventusszal folyamatosan hírbe hozott Paul Pogbáról már kevesebb pozitívum mondható el. A mérkőzést követően Paul…..
Ousmane Dembélé a szezon végén elhagyja a Barcelona együttesét, mivel egyre valószínűtlenebb, hogy új szerződést írnák alá a felek a nyáron lejáró szerződés helyett. A 24 éves francia támadó neve már nem először merül fel a Juventusszal kapcsolatban, és most a piemonti klub lépéseket is tehet a…..
humorpalanta 2021.10.20 09:29:24
Mostanában újra elkezdtem villamosokat fotózni, főleg akkor, amikor van valami szokatlan téma. Például amikor a hűvösvölgyi vonalon pályát karbantartottak, és emiatt a 61-es és az 56(A) a Széllká téren fordult: Hűvösvölgybe ugye nem mehet fel CAF (rövid a végállomás, és talán a Nagyhíd megálló…..
humorpalanta 2021.10.17 19:10:15
@Hamster: Mondjuk az 50-es elcseszett vezetését így megint bebetonozzák jóidőre... Mondjuk túl sok mindent nem csinálnak, csak megkapargatják.

Viszont jó lesz, ha kiadják a CAF-okat az 50-esre, majd szépen megtörik az összeset, aztán sehova nem fog jutni.
A Juventus a nyáron lecsaphat az AC Milantól ingyen távozó Alessio Romagnolira, a fiatal olasz pedig a komoly pénzért távozó Matthijs de Ligt helyére érkezhet. Matthijs de Ligt jelenleg a vezetőség szemében a keret érinthetetlen tagja, és sok szurkoló a jövő egyik alappillérét látja a holland…..
A Juventus 3-0-ra kikapott a Barcelona elleni felkészülési meccsen, amelyen új szerepkörben próbált ki a mester több játékost, a vereség után pedig a Sky Sport számára nyilatkozott. „Sajnálom az eredményt, de a csapat jó meccset játszott, különösen az első félidőben. Aztán volt több csere, és még…..
A Juventus számára gondot okozhat, hogy középpályására, Arthur Melóra hosszú, három hónapos pihenő vár, s a torinóiak ezért a Paris Saint-Germain játékosában, Leoandro Paredesben látják az esetleges megoldást a brazil pótlására. A zebramezesek középpályását a napokban műtötték meg, s így bizonyossá…..
  A Norvégia elleni invázióra induló német alakulatok közül a legnehezebb feladat kétségkívül a legészakibb ponton, Narviknál partraszálló csapatokra, és az őket szállító hajókra hárult. A déli helyszínek, Oslótól Bergenig, viszonylag jól megközelíthetőek voltak a németek számára, gyorsan és…..
humorpalanta 2021.07.14 11:37:43
@apro_marosan_petergabor: Ez is nyilván egy szempont, ugyanakkor itt is feldobtak már pár dolgot, ami egy kicsit megkérdőjelezi a dolgokat.
Egyrészt az, hogy a Kriegsmarine-nál mennyire ment a szerencsétlenkedés és a hibás döntések sorozata. Például itt említett torpedók, aztán ott van, hogy tengeralattjárókkal elég nehéz partraszállni, aztán ott van az is, hogy egy alapvetően szárazföld közeli hadviselés esetében miért a csatacirkálóikra fókuszáltak a gyors és reaktív rombolók helyett. Főleg ismerve az angolok légi támogatásának erősségét és központi szerepét.
Másrészt pedig tudva, hogy az angolok az északi részen jelentős légifölénnyel rendelkeztek, illetve, hogy a német rombolók nem számíthattak támogatásra a közeljövőben, rendkívüli butaságnak tűnik egy lezárható fjordban ragadni támogatás nélkül.
Manuel Locatelli a nyáron a Juventushoz szeretne csatlakozik annak ellenére, hogy többek között az Arsenal is érdeklődik a futballistáért, sőt, már ajánlatot is küldött a Sassuolónak. A pletykák szerint az ágyúsok 40 millió eurós ajánlatot továbbítottak a neroverde klubnak a középpályásért, aki a…..
humorpalanta 2021.07.03 11:28:12
Friss pletykák szerint a PSG megegyezett Gianluigi Donnarummával a szerződtetéséről, azonban a francia klub nem tartaná kötelékében a kapust, inkább kölcsönbe engedné el más klubhoz. A kapus szerződése az AC Milannal június 30-án lejár, és a felek nem tudtak megegyezni a folytatás feltételeiről,…..