Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Spiny_Norman

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy igazságok kimondásakor bátran bízzuk magunkat Survivor Verára, a nőre, aki miatt nem lett hótthalálosan unalmas az utolsó Survivor adás, az, aminek valójában akkor lett vége, amikor az előző rész végén, a Hany Istók Emlékfutam 2018 utolsó szakaszán Őszinte Tamás alulmaradt Nagybanipiacos…..
Spiny_Norman 2018.11.11 09:10:30
@tar: Elég ezt az egy feladatot megnézni: a linkelt képek teljesen egyértelműen bizonyítják, hogy nem biztosítanak egyenlő feltételeket a versenyzőknek. Ez elemi fizika, Dávidnak jóval kevesebb erőt kellett kifejtenie a fogók elrendezése miatt. Nem véletlenül mondta, hogy az örök időkig tudta volna tartani...
Ez nem belenyúlás, nem fizikai adottságnak kedvezés, ez csalás. Nem kell finomkodni :)
AlexaSándor hozza vigyorogva a wellnesz részleteit tartalmazó löevelet, mint akit dugni visznek, mindenkit biztosít bársonyos hangján, hogy ha lenne olyan lehetőség, hogy mindenki más menjen, csak ő marad, akkor azt választaná - plafon híján ebben a pillanatban az összes fán maradt kókusz megadta…..
Spiny_Norman 2018.10.26 07:59:38
@Sanda.Ipse: Így van, ezt nagyon benézték, Emesét totál átsodorták az Agilába. Így most ő a mérleg nyelve és semmi esélyük maguk felé billenteni. A szalámi szépen leszalámizza a hentest - látszott is a fejükön a tábortűznél...
Spiny_Norman 2018.10.26 09:42:47
@Berborosz: van ebben valami, de eléggé konszolidálta magát Fanni és a Gólem előtt, odaátról meg nem nagyon keresték eddig, szóval nagy pénzeket nem tennék rá, hogy átrántható. De az tény, hogy szeret magára nagy konspirálóként gondolni, imponálna neki a megkeresés ...
Tegnap végkép kiderült, hogy Székelyföld Hasizma sokkal több időt tölthetett konditermekben, mint stratégiai tárgyalásokon, mert Fanni nagy csele után úgy kiszavazódott, hogy azt kívánta, bárcsak ne szavazódott volna úgy ki. A szerencsétlen még a riportban is azt motyogta könnyek közt, hogy a…..
Spiny_Norman 2018.10.24 21:45:51
@csipcsiripp21: Egyetértek, én is bírom, de nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy ő már egyszer kiesett. Ez nem korrekt, hogy még játszhat.
Spiny_Norman 2018.10.24 22:14:29
@woofesz: Ezt nem is értettem... Magára ismert, és ez bántotta? Ebbe érthetetlen hülyeség volt beleállni mindenki előtt... a nagy taktikusnak... Mi a gond a csicska szóval?
A magukat grand stategist-nek tartó userek fekete napja volt ma... Iceman Dávid egy percen belül rárepül a szavazatot áruló Benire, mindenki szeme láttára?
Most, hogy összeállni látszik az ex-Agila koala + Emese, Szandra öntudatra ébrednek - hát, pont most nem nagyon kellene hibázni a Baelish-klónoknak. Szerencséje a csivavának, hogy védett, de Dávidnak is nagy mázli lesz, ha Beni viszi el a balhét.
Nem lacafacázunk, rögtön védettségi játékkal indítunk, Fanni otthon maradt rájaszart kapirgálni, többieket Bencus faggatja a megmérettetés előtt, hogy mi ez a véres megtorló hadjárat az ex-Agila, azon belül is Fanni és Eszter ellen. Értékesítési Vezető rögtön magához veszi a szót, nem úgy van az…..
Spiny_Norman 2018.10.24 06:05:51
@Bruti: a múlt részben azért eléggé bizonyított azzal, hogy 14 perc után elült a rászálló füst elől. Igaz, a füst követte, de egyszer akkor is kicselezte!
A frissen talált narancsnak(?) örülő Jérémyt a totálisan megzuhant Nóri taszítja vissza a kilátástalanság mocsarába. Előadja Gábor árulásának drámai történetét, aztán megjósolja, hogy a Holtak Szigetét lassan, de biztosan benépesítik majd a lehangolt, emberiségből kiábrándult ex-Agila-tagok.…..
Spiny_Norman 2018.10.23 12:43:23
@bElannaTorres: Van rá esély, bár tegnap bibis lett az ujja...
Oké, én nem  vagyok akkora Survivor fanatikus, mint Sixx, így engem tényleg meglepett a csütörtöki rész. Én bekajáltam az egészet, aztán a nagy fordulat után tovább zabáltam az RTL zseniális húzását. Lehet, hogy az eddig lement több mint 35 évadnyi tűlélőreality valamelyikében volt már ilyen…..
aeon flux 10 éves az aeonflux 2015.07.09 14:55:00
Szevasztok! Kerek tíz évvel ezelőtt egy feltehetően kánikulai reggelen, jelenlegi lakhelyemtől kb. 60 kilométerre arra ébredtem, hogy nekem blogot kell indítanom. Egy blog indítása ugyan szinte kizárólag személyes okokra vezethető vissza, de jelen blog esetében nem a filmek, illetve nem a filmek…..
- SPOILERMENTES - Két kislánynak nyoma vész egy amerikai kisvárosban. Miközben apáik, Keller Dover és Franklin Birch (Hugh Jackman és Terrence Howard) egyre kétségbeesettebben kutatják őket az erdőben, az ügyre kirendelt Loki nyomozó (Jake Gyllenhaal) előállít egy szellemileg sérült férfit (Paul…..
Gandalf úgy véli, Zsákos Bilbó lehet a legmegfelelőbb jelölt arra, hogy a tizenhárom fős törp-kommandóhoz  csatlakozva segítsen visszaszerezni a törpök birodalmát, ahonnan Smaug, a sárkány űzte ki őket. Igen, kilenc év után végre újra Középföldén…..
A Művelt Alkoholista Best Buy 2010.04.28 06:00:00
Bármely rajongói fórum ösztönösen arra törekszik, hogy terjessze a mémet, azaz esetünkben, hogy a borozás iránti szenvedéllyel másokat is megfertőzzön. Ennek tagadhatatlanul fontos eleme a verbális násztánc, de a lényeg mégiscsak az anyag maga, amitől belázasodtunk. Ebben a…..
25 hektárnyi területet von be a bioművelésbe bejelentett módon az egyik legismertebb magyar borász. Bock József elmondta, az utóbbi években már lehetőség szerint tartózkodtak a gyomirtó használatától, elsősorban zöld szerekkel dolgoztak, 2009-re megérett az idő arra, hogy a…..
Barta Károlyról már írtam egyszer-másszor, talán sokan tudják, ő az az ember, aki olyan szépen felújította-teraszosította Mádnál az Öreg Király-dűlő egy jelentős részét. Első bora a 2006-os évjáratban született az új telepítések szűzterméséből, és nekem nagyon…..
Spiny_Norman 2010.02.04 20:50:38
@kezdő alkoholista: ez a bor megéri a messze lélektani határ feletti árat, valóban ünnephez passzol.
Nem sok ideje, hogy biztonságosan el tudok vermelni néhány karton bort magam és a korántsem ugyanakkora veszélyt jelentő hőmérséklet ingadozás elől. Ez a lehetőség persze csúnyán visszavetett történelmi fejlődésemben egészen a gyűjtögető életmódig. Van, amit azért…..
BorBoy Somlói bor videón 2009.12.01 17:35:00
Engedtem a technika meg a webkettő csábításának, kamerát ragadtam – bár a rec gombot más (név szerint Kodolányi Balázs) nyomogatta –, és feltettem mindenféle kérdéseket a somlói kóstolón. Megkérdeztem kiállítókat és látogatókat, hogy mondják el, mi a…..
A mindenféle díjakkal elvi alapon nem foglalkozom sokat, a borversenyeredmények sem igazán érdekelnek, az év pincészete és az év bortermelője elismerésekkel kapcsolatos hírekre mégis felkapom a fejem. Reflexből. Bizonyára azért, mert a 90-es évek közepén, amikor szisztematikusan…..
A sauvignon blanc az a fajta, amiből igazán jót talán ha egyszer ittam. Nyilván ez az én hibám is: magyar polcról előbb veszek le egy furmintot, hárslevelűt, olaszrizlinget, mint sauvingnon blanc-t. Külföldről meg elsősorban rajnait, esetleg zöldveltelinit rendelek –…..
Budapest és Szeged közt ingázó egyetemistaként hosszú tervezgetés után megvalósítottuk, hogy reggel elindulva leszálltunk a szegedi gyors minden állomásán, kerestünk egy kocsmát, ittunk valamit, majd a következő gyorssal továbbmentünk. A pohárban gazdag nap végén kimerülten…..
Hárslevelű - Szerelmi dűlő 2006 A furmintok után más világ: behízelgő, könnyed. Szőlőleveles, ásványos illatokkal találom szembe magam. Némi forgatás után itt is megjelennek a virágok, később halvány, visszafogott bőrösség is érezhető. A Lapis furmint után viszont itt is…..
Sage meggyógyul I'll be back! 2009.04.19 22:38:00
Sziasztok,Nem vagyok egy blogfan, de szerencsére sok a kedves ismerős, akit érdekelhet a következő pár sor, így ezt a módját választottam a tájékoztatásnak, kényelmi szempontok miatt, lásd később.Tehát úgy alakult, hogy kicsit kórházi kezelésre szorulok, ezért tűntem el innen…..
E filmje Richard Kelly-nek tipikus példája annak a kategóriának, amit sznobság imádni és divat utálni. A zseniális Donnie Darko szülőatyja nem csoda, hogy merészebb produkcióba kezdett, nem is nézték jó szemmel Cannes-ban, ahol konkrétan kifütyülték az alkotást apucival…..
Spiny_Norman 2009.04.10 12:10:31
@neander: Elpasszoltad a lényeget. Emberünket kizavarták a fesztiválra, öszenézett 20 filmet, futószalagon legyártott 20 kritikát, így nem volt ideje-kedve értekezésünk tárgyának komplett megismerésére, mely tudvalevőleg a képregények előismerete nélkül érthetetlen és zagyva. Ezt úgy hívják, hogy igénytelen munka. Semmi baj vele, de az origón megfuttatva mondjuk x embernek elvette a kedvét a film bepróbálásától.
Ha az anyag értelmezését követően hozza meg a negatív ítéletet semmi gondom vele. De a szövegből az derült ki, hogy lényeges momentumokkal nem volt tisztában.
Geekblog Oscar 2009 Liveblog 2009.02.21 21:43:00
Ez a poszt csak és kizárólag az Oscar-díj kiosztás előtti találgatós hozzászólások, az Oscar-díj kiosztás alatti percről-percre kommentelés, és az Oscar-díj kiosztás utáni anyázás végett jött létre. Hétfő estig nem rakunk fel újabb cikket, indulhat a pofatúra. 1:47…..
Spiny_Norman 2009.02.22 15:01:59
@Wostry Ferenc: A bojkott jelzésértékű lenne, ami illene a blog karakán profiljába. És igen, rossz marketing :)
John Patrick Shanley színdarabja a Pulitzer mellett egy tucat díjat elnyert már és nemcsak kritikailag örvendhet nagy sikernek. Az ötödik éves darabot tavaly megkísérelte vászonra vinni, a végeredmény pedig az Oscar-t is meghozhatja Shanley-nek. A filmet maga Shanley rendezte, így…..
Spiny_Norman 2009.01.29 20:10:18
@edemem: Nem, de gondoltam a központi kérdés megemlítése mindig a kritika alapja. Kétségtelen tény, hogy a műsoridő legnagyobb részét a picit bulváros "ügy" felgöngyölítése, az áttételes bizonyítékok beszerzése teszi ki, valamint a két főszereplő konfrontálódása, de a lényeg maga a címadó érzés, a bizonytalanság, amit Streep egészen az utolsó jelenetig látszólag kizár. A film csak a végével kezdődik igazán, az ad bukét mindennek, amit korábban láttunk.

Engem egyébként pont a helyszín, a vallásos miliő zavar, mert elvonja a figyelmet a lényegtől, ami környezetfüggetlen. Persze ez valszeg csak nekem baj, de én nem igénylem az emésztendőbb dialógusok közötti szórakoztatást. :)
Az év filmje: SLUMDOG MILLIONAIREDanny Boyle ezzel a remekművével – mintha egész eddigi karrierjével erre a filmre készült volna – létrehozta a tökéletes, modern-szórakoztató gesamtkunstwerket. Egy audiovizuális csoda tapasztalatról, tudásról, és az alapvető emberi…..