Regisztráció Blogot indítok
Adatok
habosvilla

200 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon szeretem a "régen és most" típusú képeket, ahogy látszik az idő múlása, és hogy valami mennyit fejlődött, vagy éppen mennyire pusztult az eltelt idő alatt. Korábban nem vágytam ugyanarra a helyre kétszer ellátogatni, mert mindig inkább az új dolgok érdekeltek. Viszont ahogy egyre idősebb…..
Összesen hat múzeumban jártunk a franciaországi Bordeaux-ban 2020 első hetében. Most mindet nem mutatnám be, hanem inkább kiemelnék pár olyan kiállítást-kiegészítő eszközt, mondjuk úgy szemléltető megoldást és interakciós lehetőséget, ami tetszett ezekben a múzeumokban. Azért annyit hozzáteszek így…..
Még tavasszal hirdette meg a Google, hogy az 500 pontot elért felhasználók a Google Maps Local Guides programjában jelentkezhetnek a Helyi Idegenvezetők idei csúcstalálkozójára. A pályázathoz ezen kívül egy maximum egy perces videós bemutatkozót kellett csatolni, és még egy űrlapon pár kérdésre…..
Sikerült a szigorlatom és nagyon sokat készültem rá..., de nem, nem vagyok még doktor, és sokak szerint most kezdődik a neheze! Mikor nem PhD csoporttársakkal vagy PhD-n végzettekkel beszélgetek, akkor kissé félve szoktam említeni a doktori iskolát, mert úgy tűnik, hogy kevéssé…..
habosvilla 2017.07.15 11:39:08
@KissArmin: Kedves Ármin, el kellett újra olvasnom ezt a 2015-ös bejegyzést, hogy megértsem, hol csúszott ennyire félre a kettőnk közötti kommunikáció. Véletlenül sem akartam lenézni, sem ilyen "nárcisztikus" formában összehasonlítani tudományos fokozatokat, illetve diplomákat a tudományos fokozatokkal. Amit a felém intézett, "gyakran ismételt kérdéseknél" írtam az csak annyit jelentett, hogy a kettő nem ugyanaz: gyakran össze szokták téveszteni a PhD végzettséget az orvosi és a jogi szakmával, és ebben a bejegyzésben többek közt ezt a félreértést próbáltam tisztázni. Szerintem ebből a szempontból ugyanazt mondjuk, és sajnálom, hogy bármilyen összehasonlítást olvasott ki a nyelvezetből részemről.
Két programra sikerült bejelentkeznünk az Idegenvezetők Világnapja alkalmából 2015. február 22-re, melyek közül inkább csak a Zeneakadémián tett látogatást szeretném bemutatni, és a másikat fedje jótékony homály (a 2 órás sétát 3/4 óra múlva hagytam ott, mikor még mindig nem tértünk a tárgyra). Na…..
habosvilla 2015.07.29 17:59:10
@kovcskati: Nahát, köszönöm a javítást! Az idegenvezetőre hagyatkoztam ebben a kérdésben, és sajnos nem néztem utána a bejegyzés írása közben.
Már úgy gondoltam, hogy nem blogolok többet a Business Analysis 101 kurzusról, de a 4. heti téma a követelménykezelés volt, amin belül a kedvenc témaköreim merültek fel. Úgyhogy szó volt a kérdőívezésről, interjúról, fókuszcsoportról, megfigyelésről stb. tehát amit a…..
habosvilla 2015.11.15 01:05:38
@Marengoo: Szia, köszönöm szépen. :) Nem zárom ki a lehetőségét, hogy még lesz ilyen poszt, de anno erről a kurzusról ennyit írtam. Mostanában a saját kutatásommal vagyok elfoglalva, de visszatérek még a blogra.
Az eredeti Lincoln emlékművet 1914-1922 között építették fel Washington National Mall parkjában, az Amerikai Egyesült Államok 16. elnökének, Abraham Lincolnnak az emlékére. Az épület tervezője Henry Bacon volt, aki egy görög templom típusú épületet álmodott meg 36 dór oszloppal, melyek a…..
A LEGO Architecture sorozaton belül aktuálisan elérhető Nevezetes helyek (Landmark Series) tagjait már nagyjából mind begyűjtöttem, mikor úgy döntöttem, hogy az Építész sorozatból (Architect Series) is megveszem a Solomon R. Guggenheim Museumot, mert ez egyszerűen nem hiányozhat a vitrinemből.…..
Tervezem már egy ideje, hogy a gyűjteményeim darabjait is bemutatom a blogomon, melyek közül talán a LEGO-k számítanak mostanában legmenőbbnek (mellette az érmékről és a De Agostini porcelánbabákról írnék még valamikor). A gyűjthető minifigurákat inkább nem taglalnám, mert…..
Nemrég ellátogattunk tiszaugi X-Games Hotelbe egy kuponos ajánlattal. Inkább nem mondanék most erről többet, mert igazságtalan volna. A lényeg, hogy egy fokkal jobb szállóhoz vagyunk szokva, túlzás a helyet wellness-nek nevezni, és érdemes ide inkább nyáron ellátogatni… Minden…..
Bezárt 2018 tavaszáig a Szépművészeti Múzeum, hogy a Liget Budapest Projekt részeként, 8 milliárd forintból felújítva kapjuk majd vissza. A múzeum előtt felállított számláló vészjóslóan számolta vissza a napokat, órákat és perceket. A tervek szerint a három év alatt…..
Ha nem voltál még a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban (MVKM), akkor szerintem ezt sürgősen pótolnod kell. Óbudán, a panelek közt egy olyan kis múzeum bújik meg, ahová nem kerül sokba a belépő (800 Ft felnőtt, 400 Ft diák/nyugdíjas és ez egyaránt jó minden…..
Felcsillant a szemem, mikor kiderült, hogy a dokumentáció lesz a téma a 3. heti Business Analysis 101 MOOC képzésen. Sajnos nem egészen azokról volt szó, amikre számítottam vagyis amilyeneket nekem IT elemző-tervezőként kell készíteni (pl. rendszerterv, tesztforgatókönyv), hanem…..
A második leckénk anyaga az üzletifolyamat-kezelés (Business Process Management = BPM) a Business Analysis 101 című MOOC képzésen belül, melyben ezúttal Micael Boyle végre nem csak elméletet mutatott, hanem diagramkészítést is. Ha elolvasod az összefoglalóm, akkor kiderül az is, mi…..
Eddig a blogon nem nagyon írtam ilyen témákról, pedig már kb. 3.5 éve üzleti elemzőként dolgozom egy informatikai cégnél, illetve nálunk elemző-tervezőnek hívják, korábbi nevén rendszerszervezőnek vagy angolul Business Analyst-nek. Lehet, hogy valaki megkülönbözteti ezeket az…..
Miközben tanultam a szigorlatomra, nagyon sok olyan szakirodalommal találkoztam, amely a megosztás fontosságát hirdeti. Úgy döntöttem, ha sikeresen túljutok a vizsgán, akkor megosztom az összes jegyzetem, amit a tanuláshoz készítettem. Én ugyanis úgy tudok a legjobban tanulni, ha…..
Nagy plakátokon hirdették, hogy megszervezik az első magyar Art Expot, azaz Amatőr Kortárs Művészeti Kiállítást és Vásárt 2014. november 29-30-án. Egy ilyen rendezvény rögtön felkelti az érdeklődésem, pedig nem szívesen járunk a Hungexpora, mert hiába van légvonalban…..
A Kulturális Örökség Napjai első napján az utolsó utunk a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalába vezetett, ahová idegenvezetést hirdettek meg. Sajnos ez csak annyiból állt, hogy az aulába (vagyis a belépést követő díszlépcsőházba) nagyon sokan bezsúfolódtunk, és egy korábbi…..
Még 2011-ben egy bejegyzésben megígértem, hogy a Wenckheim-palotáról vagyis a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának termeiről még fogok közölni képeket. Nos, 3.5 év kellett hozzá, de most sikerült. :) Akkor főleg a lépcsőházat, a kis- és nagy báltermet…..
A Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósági épületének a megtekintése számomra ugyanolyan csábító programnak tűnt a Kulturális Örökség Napjai keretében, mint a Nyugdíjbiztosítási Székház. Noha ez nem egy késő szecessziós épület (hanem historikus), de nagyon kíváncsi voltam,…..
Az idei Kulturális Örökség Napjai (2014.09.20-21.) is tartogatott pozitív és negatív meglepetéseket egyaránt. Az első nap teljesen a tervek szerint haladtunk, és ellátogattunk a Nyugdíjbiztosítás Székházának reggeli idegenvezetésére, majd a Nemzeti Kulturális Alaphoz,…..
Már régóta terveztük, hogy ellátogatunk a délegyházi tavakhoz anyukámmal, ami a légifotók és a térképek alapján nagyon látványosnak tűnt. Arra figyelmeztettek, hogy Délegyháza a nudista (naturista) strandjáról híres, de az internetes bejegyzések megnyugtattak, hogy van…..
Az egész úgy kezdődött, hogy beugrott, hogy a könyvtároshallgatóknak egyenkitűzőt szeretnék készíttetni ajándékba az idei Magyar Könyvtárosok Egyesülete soproni Vándorgyűlésére. Miközben a Pinterestet böngésztem, rengeteg olyan könyevekkel kapcsolatos grafikára-festményre…..
A Múzeumok Éjszakájára (2014. június 21-én) ezúttal nem nagyon voltam felkészülve, és utólag jöttem rá, hogy a legjobb helyekre be kellett volna előre jelentkezni. A programot böngészve az jutott eszembe, hogy ezúttal elnézhetnénk a Fiumei úti sírkertbe, ahol több dolog is…..
Bálint Endre művészetéről talán eddig nem sokan hallottak közülünk, de ezen igyekezett változtatni a Magyar Nemzeti Galéria életművet bemutató NYOLCADIK TEMPLOM c. kiállítása. A május 11-i zárás alkalmából a galériában Bálint Endre finisszázs programot szerveztek, ahol…..