Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sanyix

0 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A piaci szereplőknek általában nem kifizetődő, ha pártszimpátiájukat mellükre tűzve fennen hirdetik: Macskássy Izoldában utazó NEMZETI galériatulajdonos vagy szocialista nőgyógyász vagyok. Ez alól két szakmacsoport kivétel (a politikus természetesen nem szakma).…..
Sanyix 2011.01.14 18:53:00
Sokaknak mindez evidens, másoknak meg nem. 1.) Délvidék egyenlő Újvidék. Nem. Újvidék a legnagyobb délvidéki város, egyben Vajdaság tartományi székhelye, de a két szó nem helyettesíti egymást. Nem olyan, mint mondjuk New York, ami jelentheti New York Cityt és New York szövetségi…..
Sanyix 2010.12.16 02:41:21
1, "Egy az Isten, egy a nemzet" Délvidéknek ismét Magyarországhoz kellene tartoznia, ez kell legyen az elsődleges cél. ( Ahogy Felvidéknek stb. is )

2, Ha történelemhez akarunk visszanyúlni, az I. Bécsi döntés határaiért kellene küzdeni,nemzetiségi szempontból az volt a legigazságosabb - minden Kárpát medencei nép számára."nemzetállamok"

3, A rendszerváltás idején katonailag is lehetséges lett volna Délvidék visszavétele, mert az a régió akkor épp gyenge katonai védelemmel rendelkezett és más bajaik voltak. Ha Antal Jóskáék nem b*sszák el...

4, Sajnos ma nem aktuláis a határmódosítás. A Délvidéki Autonómia kivívása lenne a cél.

5, Orbánék feltételül szabhatnák Szerbia EU-csatlakozásának a Délvidéki Autonómiát. Amikor a Parlamentben ezt egy jobbikos képviselő felvetette, és megkérdezte hogy miért nem tesszük az volt a válasz: "mert nem akarjuk megzsarolni Szerbiát"

Ehhez tenném hozzá, hogy még mindig sokkal etikusabb és humánusabb így 'megzsarolni' valakit, mint tankokat küldeni ellenük és háborúzni a terüetekért.
Már pedig egy igaz magyar nem nyugodhat bele, hogy őseik földje (ideiglenesen ugyan) mások kezén van, és most idézhetném Deák Ferenc ismert szavait.

Pontosan én sem tudom, mit lehetne, kellene tenni Délvidékért, de az az egy biztos, hogy a helyzet így nem maradhat! Lépni kellene valamit.

Hihetetlenül haragszom a Fideszre, hogy most, amikor lépni lehetne, Szerbia EU csatakozásának küszöbén, nem tesznek semmit. Ha az egyetlen nemzeti radikális párt lenne hatalmon, ők meg mernék lépni és Délvidéken hamarosan autonómia lehetne... (Na ezért is szavaztam rájuk)
Nálam már rég kibújt a szög a zsákból: rájöttem hogy Orbánék csak szavakban 'nemzetiek' legjobban az autonómiaügyi mellébeszééseikből és semmit nem tevésükből látszik...

A délvidéki magyar testvéreimnek meg ( ugyan egyre fogyó) reménnyel üzenem hogy:

"Ne félj pajtás nem tart ez örökké, 150 év alatt sem lettünk törökké"
  Magyar kormánykörök lebegtették meg, hogy szavazójogot kaphatnak az állandó magyarországi lakhellyel nem rendelkező magyar állampolgárok. Mivel jövőre a korábbiaknál jóval könnyebben és zökkenőmentesebben szerezhetnek magyar állampolgárságot a határon túli…..
Sanyix 2010.10.25 12:09:27
@Jason Bourne:

Akkor mar az altalanos iskolai vegzettseget is meg kellene kovetelni!

Amugy en is adnek szavazati jogot a kulfoldon elo minden magyarnak. Ha van beleszolasuk a magyarsag ugyeibe, jobban erzik hogy ok is magyarok, tan meg kevesbe asszimilalodnanak (pl. Felvidek)

Kedves kommentelok!
Figyelembe kell venni, hogy a nemzet hatarai nem esnek egybe az orszag hataraival! A magyar allamnak pedig szerintem a magyar nemzetet kell szolgalnia!
Tisztelt Cím ! Egy biztos munkahelyet hagytam ott komoly referenciával, egy német-magyar vegyesvállalat szakmai kihívásokat támasztó projektvezetői pozíciójáért. A krach már a 3. héten beütött. Mint a logisztikai szakterületért egyetemlegesen felelős vezető, leparancsoltam a…..
Sanyix 2010.10.10 15:09:18
Úgy látszik egy csomó kommentelő megrekedt negyedikes általános iskolás szinten (elnézést a negyedikesektől) és nem képes értelmezni a következő mondást sem:

"Minden rovar bogár, de nem minden bogár rovar"

A hülyeagyúak kedvéért most megadom a megoldást is, ezek mindegyike igaz:

1, Minden székely magyar, de nem minden magyar székely.

2, Mindegyik erdélyi magyar magyar, de nem minden magyar erdélyi magyar, és nem minden erdélyi (Erdélyben élő) magyar.

Ugyanez mehetne Délvidékkel, Felvidékkel, Őrvidékkel is.

4, Minden (Kárpátokon túl a történelmi Nagy-Magyarország területén kívül,) Románia területén élő csángó magyar,de fordítva ez nem mondható el.

5, Minden Magyarországon élő cigány cigány, de nem minden cigány él Magyarország területén.

6, Minden jász magyar, de nem minden magyar jász. (Ezt a történelmi okok alapján mondom, mivel hamar bekerültek a magyar szó jelentése alá.)

7,Minden Nyugat-Európában élő magyar magyar, de nem minden magyar él Nyugat-Európában.

Ugyanakkor, ha a Nyugat-Európában élő magyarok gyerekének már nem magyar lesz az anyanyelve, és pl. a német kultúrát szívja magába, német közegben nevelkedik, az német. (pontosabban, magyar származású német)

8, Egy sváb például, attól függően, hogy minek vallja magát, lehet magyar is, meg német is.

9, Egy zsidó is, attól függően, hogy minek vallja magát, lehet magyar is, meg zsidó is. Az már egy más tál tészta, hogy én nagyon kevés zsidót láttam, aki a magyar néptáncra, az árpádsávos lobogóra és a magyar történelemre sajátjaként tekint, a vallása pedig katolikus. (A magyarságnak jó idők óta ez a vallása.)

Aki nem éri fel ésszel ezeket, menjen vissza általános iskolába.
Az állampolgárság és a nemzetiség két különböző dolog!
Olaszországban volt a magyar láncnélküli kerékpár világpremierje a hét végén. A Schwinn-Csepel a padovai bringavásáron mutatta be a Stringbike-ot, és az azonnal bekerült a világ műszaki sajtójába. A magyar találmány a merevlemez-meghajtók mechanikájától…..
Sanyix 2010.09.23 05:49:55
Leveleztem egy kicsit Schwinnékkel, remélem nem gond hogy közzéteszem:

"A stringbike.com oldalnak miert nincs magyar nyelvu valtozata? Vagy ha van, miert nem lehet elerni a fooldalrol, mondjuk egy magyar zaszlo mogul?
gondolom, eloszor magyarul fogalmaztatok meg az oldal szovegeit, es csak kesobb forditottatok angolra: ideje kirakni a magyar szoveget is!"

-Most készül kb egy hét…

Rohanásban vagyunk/voltunk és hát tudod : nálunk annak van hírértéke, ami külföldről jön vissza.

Amúgy Padovában volt magyar zászló…..

"Köszönöm szépen a korrekt választ, sikerült megnyugtatnod hogy egy magyar találmánynak lesz magyar honlapja :-)
Ja és remélem, itthon tervezitek gyártani ezeket a kerékpárokat , és nem eladni a gyártási, szabadalmi meg egyéb jogokat külföldre...
Hosszú távon az éri meg, ha itthon marad! Pl. Finnországban a Nokia , Japán ban a Shimano... járulnak hozzá egy ország gazdaságához."

-Igen itthon gyártjuk a hajtás összes alkatrészét, és a kerékpárt is.

És itthon is szándékozunk tartani.

"Ennek örvendek:-)

Továbbá az iránt érdeklődnék, hogy...
...vannak már valamiféle dátumok a láthatáron a gyártás beindítására? Mikorra várható, hogy bemegyek a kerékpárboltba és meg tudok venni egy ilyen biciklit?
(Értem én, hogy prototípus, de a Schwinn-Csepel az alkatrészek nagy részéhez gondolom már rendelkezik a megfelelő gyártósorokkal, kicsit át kell állítani, pár új gyártósort venni... Azért ez nem olyan, mint ha 0-ról egy teljesen új üzemet kellene felhúzni és beüzemelni... Vagy tévedek? )
Ugyan nem tudom, mennyi időt szánnak rá, hogy még csiszolgassák a technikát, és szériaéretté váljon, de
remélem mihamarabb találkozok a valóságban is egy ilyennel, és ki is próbálhatom majd ha a szerencse úgy hozza! :-) "

-A kisszériás gyártás az év folyamán már elindul, tehát várhatóan januártól a boltokba is kerül.

Kipróbálható és megtekinthető a márkaboltinkban lesz október végétől.
www.csepelbolt.hu
Csak lehetőséget kell teremteni a gyermeket amúgy is akaróknak, hogy a gyermekvállalást összeegyeztethessék a modern piaci Magyarország kihívásaival. Erre durván öt évünk van. Vendégszerzőnk, Tory írása A népességcsökkenés és az elöregedés nem teljesen új jelenség. A…..
2010-ben egy törvényesen a parlamentbe jutott párt - amely tegyük hozzá Magyarország harmadik legnagyobb politikai ereje -, na, ők sajtótájékoztatót tartottak, ahol a párt EP-képviselője azt az ötletet vetette fel, hogy hozzanak létre közrendvédelmi telepeket. Ez egy olyan kettős…..
Sanyix 2010.09.19 00:54:24
Igen, lézetnek közrendvédelmi telepek Dániában is, csak úgy hívják őket hogy 'open prison' azaz nyitott börtön, és nem csak a többszörösen visszaeső bűnözők kerülnek oda a büntetésük letöltése után, ahogy a Jobbik szeretné, hanem másfajta bűnözők is a dán bírói ítéletek alapján.Ezzel a különbségek ki is merültek.

- Hogyan működnek az ún. nyitott börtönök?

- Az elítélt nappal élheti életét, az estét kell kötelezően ott töltenie, ahol adminisztrációhoz kötött a ki- és belépés.

Ez eddig egytől egyig a "közrendvédelmi telep" definíciója.

Példa:

www.visitinginprison.com/denmark%20our%20prison.html

Szóval nehogy azt higyjük, hogy a Jobbik találta fel a spanyolviaszt, mondjuk inkább úgy, hogy nyitott börtönöket szeretnének ahova a többszörösen visszaeső bűnözőket zárnának, és akkor pontosan ugyanott vagyunk mint a közrendvédelmi telepek emlegetésével.

Javaslom tehát, hogy a továbbiakban nyitott börtön kifejezést használjunk a sokak számára rossz hangzású közrendvédelmi telep helyett, és egyből hívatkozhatnánk arra is, hogy Dániában és a világ számos pontján már működik.

Annyi csak, hogy a magyar jogban is definiálni kellene a nyitott börtön fogalmát, és meghatározni jogilag hogy aki 3x vagy annál többször követett el valamilyen bűncselekményt, rendes börtönbüntetése letöltése után ilyenekbe kerüljön.

Az ún. közrendvédelmi telep tehát nem egy jobbikos javaslat, hanem egy Dániában, és világszerte működő fogalom jobbikos, szerintem kissé célszerűtlen, támadható és sokak számára rossz hangzású elnevezése.

Azon bűnelkövetőknek meg, akik nem szeretnének nyitott börtönökben lakni, javaslom elektronikus levehetetlen jeladós karperec ( elektronikus bilincs ) használatát, természetesen a felmerülő költségeket fizessék meg ők maguk.
Fotó: tortenelemportal.hu   Erdélyben élni jó. Még akkor is, ha az erdélyinek lenni tartalmát többnyire az itt születtem dudorászós vállrándításával kenjük el. Erdélyben élni tényleg jó, dacára annak, hogy traszszilván atyáink örökéből aligépp mentettünk át…..
Sanyix 2010.09.17 12:47:10
Erdemes megnezni Erdely nemzetisegi terkepet 1992 es 2002 kozott:

sebok1.adatbank.transindex.ro/terkep/erdely_terkep.jpg

A magyarsag letszama Erdelyben 1.624 milliorol 1.431-re csokkent ezen husz ev alatt!

Ha meg husz evig varjuk hogy megadjak a romanok az autonomiat azzal csak vesztunk

A "kivaras" csak jobban kozelebb visz a vereseghez...

NEPSZAVAZAS KELL, MOST
    Most, hogy a Nemzeti Tanévnyitó után már Nemzeti Oktatás folyik az iskolákban, hadd járuljak hozzá egy igazán konzervatív javaslattal a hoffmanni reformokhoz: legyenek újra egyenruhák az iskolákban! Nem megijedni.   Nagy-Britanniában járva ismét feltűntek azok a bizonyos…..
Aki tagadja, hogy van cigánybűnözés, azt a Jobbik börtönbe csukná. A miniszterelnök hétfőn a parlamentben világossá tette: ha valakit csak a származása okán tekintenek potenciális bűnözőnek, maga is tiltakozni fog. Tehát Orbán szerint sincs cigánybünőzés. Pedig egykor volt…..
Magyar-arab barátság napja, Ajka, 2010.09.11.:   Képgaléria és a riport.  "Nem akarom visszasírni a Kádár-korszakot, de akkor jó kapcsolatokat ápoltunk az arab országokkal, nemcsak árut, tudást is exportáltunk." "Azért is fontos a kapcsolatépítést,…..
Sanyix 2010.09.12 12:50:17
Hihetetlen hogy az index még mindig ezen a témán rugózik három napja, azt miért nem teszik ki főoldalra hogy a Jobbik betiltaná hogy a képviselők 2 fizetést vegyenek fel miközben egy állást tudnak csak ellátni ( feltételezem a nap nekik is 24 órából áll) barikad.hu/node/61791 továbbá hogy egy "újabb sukorót" találtak Veszprémben, melyen az állam 4,66 milliárd forintot bukott egy területeladáson? barikad.hu/node/61785

Hogyha az ember ilyen sz*r médiumokat olvas csak mint az index akkor az jut el az agyáig, hogy Gábor nem tudja pontosan hogy a gyros görög vagy arab, háháhá , a fontos dolgokat meg nem közlik le csak a baromságokat.

Ezzel hogy a gyroson rugóztok és a jelentéktelen dolgokat nagyítjátok fel ( miért ne hangsúlyozhatná egy politikus ma az arab-magyar kereskedelmi kapcsolatok fontosságát? miért az tiltott és csak a zsidóknak szabad nyalni (mint azt a kormány most teszi: 36 millió közpénzből a Zsidó Nyári Fesztiválra, zsinagógafelújítás az állam pénzén... ) )
Különben se azt mondta hogy építsünk mecsetet Budapestre!
Ez a brutális videó jött szemben velem az interneten, naná, hogy ezt mindenkinek látnia kell! Igen, ez tényleg nagyüzemi rongálás (mielőtt kommentben felhívná bárki erre a figyelmünket), de graffiti is a javából! Belegondoltam, hogy milyen félelmetes lehet a vonatban ülő emberek…..
Kritikus pont volt, hogy amikor jön a kőműves felmérni, mindkét autó legyen a garázsban, mert ha meglátja a Porschét meg a Volvót, a magyar iparos már csak úgy megnyomja az ácsirónt, hogy kitörik a hegye. Vélemények az azonos című írásunkról...
Prolik vs lófők! Csodásan abszurd backdoor kommunikációs csatáról értesültünk a Tumbleren, borosjulinál. A sztori eleve klasszul kezdődik: Szeged egyetlen szánkózódombjára egy betripezett óriásműlesikló Apró Juhász János építész, helyi önkormányzati képviselő 8…..
A Magyar Vöröskereszt nem győz eléggé sopánkodni azon, hogy a vérbankok polcai panganak az ürességtől, a magyar nép meg nem megy önként és dalolva vért adni; amit meg esetleg levesznek a különböző magyar stárokat felvonultató véradónapokon, azoknak a fele selejtes,…..
Nem működik kifogástalanul a Moszkva-tenger partján, az egykori orosz-kínai központi kereskedelmi és harci kutatóbázis alapjain megépített első magyar űrbázis, derült ki már a létesítmény átadását követő második héten – tudósít a NÖH (Nemzeti Összefogás…..
Sanyix 2010.05.31 18:53:11
Találós kérdés a 2099-es (holdi) általános iskolai fizika érettségin:

68/a
Hány percbe tellik, míg egy, a galactnet hálózatán elküldött adatcsomag megérkezik a Földről a Holdra?

68/b
Hogyan magyarázható ezek alapján, hogy skypemessenger1.4-gyel folytatott 3D-s videtelefonálás során Föld-Hold kapcsolat esetén sokat kell várnunk a kérdésünkre feltett válaszra földi barátunktól?

Figyelem diákok! Kiszivárgott a minisztériumból a 2103-as tervezett történelem érettségi egyik esszékérdése!

"Hasonlítsa össze Szent Imre királyunk és Bajnai Gordon életét és munkásságát! A megoldáshoz 2 lap terjedelem áll rendelkezésre."

Biológia érettségi, 2089:

Ki állította fel az evolúció elméletét?
Milyen tudományos eredmények születtek az elmúlt fél évszázadban, melyek megcáfolhatatlanul bizonyították az elmélet helyességét?

(Kérdés pluszpontért: Mely vallások tagadták a történelem során az evolúció létezését? Mikor oszlottak fel hivatalosan?)

2102-es informatika érettségi:

"Itt van egy link, egy 2010-es magyar honlapra mutat:
holnapiujsag.blog.hu/2010/05/31/2159_megepul_az_elso_magyar_holdbazis

Ki volt az a kommentelő, aki ilyen pontosan megjósolta a jövőbeli érettségi-kérdéseket?
Milyen tudományterületeken, és mikor kapott Nobel-díjat?

Segítség: Polihisztor, az MTA kúrátora. (Modern Tucatemberek Alapítványa) 2015-ben az ő kezdeményezésére indult a "Kúszónövényekkel a Zöld Budapestért" mozgalom, mely rövid idő alatt olyan sikeres lett, hogy 2018-ra minden magyarországi, jelentősebb üvegfelülettel borított épületet befuttattak borostyánnal és más kúszónövényekkel.

Ezután 2020-ban az Amerikai Építésügyi Hatóság szabványban rögzítette, hogy minden, amerikai felhőkapcsolót be kell futtatni borostyánnal. (A szabvány a köznyelvben az "Égig érő fasz-abvány" nevet kapta.)

Általános egészségtan érettségi, 2097:

Mikor vette fel a TB az ismert pszichológiai betegségek sorába a homoszexualitás nevű betegséget? Sikerült-e napjainkra teljesen felszámolni?

Ha társunkon ennek a betegségnek a tüneteit észlelnénk, milyen gyógyszert kell HALADÉKTALANUL bevetetni vele? (A gyógyszer nevét írja le!) Ki volt a gyógyszer felfedezője?
Szélsebesen közlöm, le ne maradjunk:Remélem legalább a jogászok élvezik ezt az ítéletidőt!via chimie ..