Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CApa (törölt)

0 bejegyzést írt és 259 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Evidens, hogy városi közlekedéshez ideális az öreg, leharcolt autó, azt valahogy nem sajnálja az ember. Aztán ki tudja, mikor jön kapóra a tény, hogy egy hátsó sárvédőív olcsóbb, mint a helyszíni bírság. Emberünk megoldotta, nem éppen szakszerűen, de kétségkívül…..
CApa (törölt) 2011.02.09 18:34:56
@horvatht: Ja, a balesetinek nincs parkolóudvara. Én azt javaslom, máskor álljatok be hátra a mentők közé. Már csak azért is, mert ott nem kell lépcsőt mászni. Eddig háromszor kellett oda parkolnom, bementem, szereztem egy tolószéket és betoltam a lábatnemhasználó rokont. Mert nem csak parkoló, hanem betegszállító sincs...
Ufo rosszkor parkolt rossz helyen az autójával (nem, semmi repülő csészalj nincs a sztoriban), egy ráérő járókelő pedig sok másik kocsival együtt az övét is alaposan dokumentálta és bejelentést is tett a rendőrségen. Ti mit gondoltok az ilyesmiről? Vesszen, aki…..
Angol szakértők nyomatékosan felhívják a figyelmet, hogy mossunk kezet, miután megfogtuk a fóliába csomagolt baromfit. A megvizsgált csomagolások 40%.-ának felületén veszélyes baktériumokat tartalmaztak, írja a The Daily Mail. A csomagolásokon megtalálták a szakemberek a…..
CApa (törölt) 2011.01.26 10:35:14
@A. B. Normal: Na ja, a "háztáji bio" csirke az sterilizált környezetben, karantén alatt fejlődik, se ember, se más állat nem jut a közelébe...
Most hallottam a rádióban, hogy a főváros egyik tervezete szerint megszűnne a 6 év alatti, és a 65 év feletti személyek 100 százalékos támogatása, mert ez nagyon sokba kerül a fővárosnak. A kormány pedig nem dotálja teljes mértékben, így a BKV hiánya ennek is köszönhető.…..
Vannak a KRESZ-nek olyan homályos, megfoghatatlan részei, ami nincsen számszerűsítve, tulajdonképpen az emberekre bízzák a helyzet felmérését és értékelését, azt is rájuk hagyva, hogy ennek fényében döntsenek például arról, hogy mikor indokolt például a ködfényszórók…..
CApa (törölt) 2011.01.17 22:24:38
@"streetfighter": Sosem értettem, hogy lehet valaki akkora f.sz, hogy nem néz legalább egy kicsit utána annak amit leír...

www.webkresz.hu/letoltesek/fek.html
Ez egy jó átlagérték.

De ha nagyon tudós vagy, akkor próbálj kicsit emlékezni a fizikaórákra, és számold ki magad:
www.gjt.bme.hu/content/02-lassulas-sebesseg-fekutszamitas-elmeleti-alapjai
http://www.keresni.hu/Féktávolság_-_láthatóság
CApa (törölt) 2011.01.18 13:15:23
:)
Vastagbőr Önként és dalolva 2011.01.14 09:01:00
Megérte feltenni a kérdést múlt héten, tegnap végre megtudtuk Tarlós Istvántól, hogy mi az igazság az Alstom-szerződéssel.Nagyon durva. Olyasmi, amire nem is gondoltunk, mert normális embernek nem jut ilyen az eszébe.Ahogy Tarlós fogalmazott: "Én is kis híján leestem a…..
CApa (törölt) 2011.01.14 13:22:04
@Mylady: "hogy a francba mondhatta fel a BKV és a főváros a szerződést? Hiszen a bankgarancia szerződést a kötelezett (Alstom) kötötte a bankkal, a BKV és a főváros max a jogosult lehet. A bank a jogosultnak fizet, a kötelezett helyett. A jogosult nem áll szerződésben a bankkal.
Most itt vagy az van, hogy ez nem bankgarancia szerződés, vagy az, hogy nem igaz az idézett állítás."

Itt van az eb elhantolva... Meg ott pl. hogy miféle "magyar bank"? Van olyan egyáltalán? Az OTP is 86%-ban külföldi tulajdon... Meg ott, hogy a bank hovatartozásától függetlenül fizet, ha egy bíróság jogerősen megitéli - tehát tök mindegy, hogy az német/svájci/francia vagy magyar.

Mondjuk ha magyar bíróság tárgyalta volna, meglett volna a már jól bejáratott korrupciós útvonal, csalással könnyű lett volna nyerni.

Ez így szimplán csak egy hangulatkeltő hamis nyilatkozat Tarlós helytartóúr részéről.
CApa (törölt) 2011.01.14 14:07:51
@dagiiron: Persze hogy nem mindegy, hogy magyar vagy francia bíróság, de ezt írtam is, csak nem olvastad el. A magyar garantáltan korrumpálható, a francia csak talán. Ezért lett volna jobb a magyar.
Üdv! Az indexen találtam rá a blogra, gondoltam megosztom veletek is a tapasztalatomat, amit már az index fórumon megosztottam. Szerintem érdemes elolvasni, és tanulságos lehet nagyon sok pályakezdő, friss diplomás fiatalnak, ugyanis ahogyan HR-es köröktől visszahallom, a jelenség…..
CApa (törölt) 2011.01.04 16:48:58
@Kisflaska: te még csak multinál dolgoztál? Ugyanez van a hazai cégeknél is, csak ha lehet még kevesebb pénzért még kevesebb megbecsüléssel...
„Ami pedig a szegény német kancellárasszonyt illeti, őt kabátlopási ügybe keverték. Nem mondott szegény semmit. A német kormány helyettes szóvivője mondta azt, hogy egyébként természetesen egy európai uniós tagállam be kell, hogy tartsa az európai uniós normákat, és…..
Külföldön, legutóbb épp Londonban, méghozzá egy Tescóban néztem irigykedve az önkiszolgáló sorokat: ezekben nincsen eladó, csak egy vonalkódos automata, az előtt kell elhúzni az árut, aztán már szabad is vagy. Két okból tetszett nagyon a rendszer: egyrészt, mert egy olyan…..
CApa (törölt) 2010.12.21 20:44:59
@Phxmike: ja, vissza a gyökerekhez. Legyen zárva minden áruház szombat-vasárnap és este 7 után... s máris visszaérkezünk 1988-ba, Kádár atyánk idejébe, mikor is Budapesten az egyetlen este 10-ig nyitva tartó Batthyány téri áruházban tudtam csak vásárolni (ha sikerült odaérnem 3/4 10-ig, vagy a kevés éjjel-nappaliban (olyan kevés volt belőlük, hogy mindegyiket ismertem).
Kenyér, pékáru, gyümölcs, zöldség ilyenkor már sose volt. Alig várom, hogy újra így legyen, vazze...
Akkor tudtam alaposabban bevásárolni, ha napközben meglógtam a melóhelyről - akkor még lehetett, ma már nemigen, csak ha valakinek állami munkahelye van.

Már akkor is utáltam ezt, most viszont gyűlölném. Ráadásul most kevesebb a jövedelmem vásárlóértéke, mint akkor volt, ma már nem futná a kisboltra.

Még szerencse, hogy amikor a sok, csak hétvégén ráérő szerencsétlen majd mind egyszerre lesz ott az összes kirándulóhelyen, moziban stb., és anyázik a zsúfoltság miatt, én továbbra is inkább dolgozom békésen, a KDNP-s vasárnaphuszárok meg bekaphatják...
Tegnap késő este koncertről hazafelé a tükörben láttam a Hungária körúton egy rövid vitát, majd kocsiajtóba térdelést, az állatok sosem alszanak, na. Névtelenséget kérő levélírónknak sincs nagy szerencséje az agresszív közlekedőkkel, kétszer is az autóján töltötték…..
CApa (törölt) 2010.12.17 18:59:43
@huspotyolo: Mijaza napgép? Hordozható Nap? Biztos baró, ha fel(be)törték érte az autód.
Az egész heti hajtás és a múlt éjjeli blogbuli eredményeképpen sikerült utazás nélkül is időeltolódási tüneteket generálnom magamnak. De ami késik, nem múlik, Zoli önkéntes rendőrködős posztja is megérkezett így vasárnap délutánra, alkossatok véleményt (ejj, ezt a lehet…..
CApa (törölt) 2010.12.15 11:29:36
Én inkább ott választanám ketté, hogy az a veszélyeztetés szándékos vagy sem. A számonkérés első körben a szándékos/nem szándékos szétválasztására szolgálhat. Értelemszerűen az azonnali megtorlás a szándékosra vonatkozik, ez az, ami kiváltja az indulatokat.

Jogrendszer alapján nem, annnak gyakorlati "megvalósítása" szerint viszont szükséges lenne az azonnali privát felelősségre vonás.
Az anarchia nem káoszt jelent, hanem a szervezett irányítás és a hatalom jelenlétének hiányát. Ha így nézed, az anarchia már rég megvalósult az utakon (persze sok más kontextusban is). Ilyenkor az egyéneken múlik a rend fenntartása. Mivel a hatalom nem képes ill. láthatóan nem is szándékozik a rendet fenntartani, ezért támogatom, s mindenkinek támogatnia kellene az egyéni megoldásokat.

A jogalkotóknak is be kellene látniuk, hogy az állam ebben a formájában nem képes ellátni a feladatát, így megfelelő szabadságot kellene az egyénre ruházni, nem pedig megvonni azt a jogrendszer működésképtelenségének tudatában. Lásd a magántulajdon, vagy az élet védelmében már rég porondon levő vitákat, melyeket az áldozatokat jogfosztottnak tekintő, semmibe vevő, a bűnözőket védő jogalkotói hozzáállás hozott felszínre. Lehetne szép kis analógiákat hozni ez ügyben...

Minden tiszteletem a taoista nyugalmadé, de nekem évtizedek alatt már elég negatív tapasztalatom gyűlt össze ahhoz, hogy megkönnyebbülést hozzon egy jó kis ordítozás, miután 10 perc alatt az ötödik jobbkezet nem adják meg, s a balesetet csak a KRESZ által elvárt bizalmi elv negligálása miatt tudom csak elkerülni - miközben a szabálytalankodó (a szándékos veszélyeztető) a képembe röhög és még neki áll feljebb...
Speciel erre is csak ritkán vállalkozom, kellő súlycsoporteltérés esetén, mert az igazságérzet ugyan gyakran háborog bennem, de nem vagyok Rambó, s ha előreláthatóan nem tudom végigvinni az akciót, akkor sportból nem lövetem szét a vietkongokkal a fejem...

A rendőri beavatkozás/megtorlás nem zavarna, de ha nincs, akkor valamit tenni kell. A világ ugyan tényleg nem tökéletes, de ha ebbe mindenki bele is törődik, akkor nem is fog megváltozni...
CApa (törölt) 2010.12.15 11:30:37
@herodes: Én inkább ott választanám ketté, hogy az a veszélyeztetés szándékos vagy sem. A számonkérés első körben a szándékos/nem szándékos szétválasztására szolgálhat. Értelemszerűen az azonnali megtorlás a szándékosra vonatkozik, ez az, ami kiváltja az indulatokat.

Jogrendszer alapján nem, annnak gyakorlati "megvalósítása" szerint viszont szükséges lenne az azonnali privát felelősségre vonás.
Az anarchia nem káoszt jelent, hanem a szervezett irányítás és a hatalom jelenlétének hiányát. Ha így nézed, az anarchia már rég megvalósult az utakon (persze sok más kontextusban is). Ilyenkor az egyéneken múlik a rend fenntartása. Mivel a hatalom nem képes ill. láthatóan nem is szándékozik a rendet fenntartani, ezért támogatom, s mindenkinek támogatnia kellene az egyéni megoldásokat.

A jogalkotóknak is be kellene látniuk, hogy az állam ebben a formájában nem képes ellátni a feladatát, így megfelelő szabadságot kellene az egyénre ruházni, nem pedig megvonni azt a jogrendszer működésképtelenségének tudatában. Lásd a magántulajdon, vagy az élet védelmében már rég porondon levő vitákat, melyeket az áldozatokat jogfosztottnak tekintő, semmibe vevő, a bűnözőket védő jogalkotói hozzáállás hozott felszínre. Lehetne szép kis analógiákat hozni ez ügyben...

Minden tiszteletem a taoista nyugalmadé, de nekem évtizedek alatt már elég negatív tapasztalatom gyűlt össze ahhoz, hogy megkönnyebbülést hozzon egy jó kis ordítozás, miután 10 perc alatt az ötödik jobbkezet nem adják meg, s a balesetet csak a KRESZ által elvárt bizalmi elv negligálása miatt tudom csak elkerülni - miközben a szabálytalankodó (a szándékos veszélyeztető) a képembe röhög és még neki áll feljebb...
Speciel erre is csak ritkán vállalkozom, kellő súlycsoporteltérés esetén, mert az igazságérzet ugyan gyakran háborog bennem, de nem vagyok Rambó, s ha előreláthatóan nem tudom végigvinni az akciót, akkor sportból nem lövetem szét a vietkongokkal a fejem...

A rendőri beavatkozás/megtorlás nem zavarna, de ha nincs, akkor valamit tenni kell. A világ ugyan tényleg nem tökéletes, de ha ebbe mindenki bele is törődik, akkor nem is fog megváltozni...
Ha már ilyen ráhúzós levelet kaptam, bevezetésképpen elmesélem egy saját, pénteki történetemet. Egy ügyféltől mentem a másikhoz a Hegyalja út belső sávjában a Duna felé, összefüggő kocsisor volt mindkét sávban, de rendesen haladtunk. Mivel a híd előtt jobbra kellett…..
Sárdobáló Na ne. 2010.12.14 07:00:00
Igaza van a Fidesznek, több jobb hír kellene a médiába. Dehát az, hogy a média milyen híreket közöl, szerencsére ma még nem rajtuk múlik. Ma. Nos, calammal már vagy másfél hónapja azon vitatkozunk, hogy vége-e már a szabadságnak, vagy nincs-e vége. Az ő véleménye: már vége…..
Hasonló esetem volt nekem is szombaton, mint amit Tamás írt meg, nekem talán annyiban volt szerencsésebb a helyzetem, hogy az index kirakása után az első autó átengedett maga elé, pedig itt Budapesten sem mindig ez a jellemző. A tavalyi emelkedős eset után idén újra eljött az…..
Na jó, túloztam, csak a 21%-áig. És akkor még nem tudjuk, hogy az eredeti hirdetésben tényleg a valós számok szerepeltek-e... Elsőként íme Ákos levele. Találtam egy hirdetést feltünően kedvező árú Audi S3-ra, amiről gyorsan kiderült, hogy visszatekert km óráról van szó.…..
 Ha véletlen egy UFÓ-nak kellene elmagyaráznunk, hogy mit jelent a kelet-európaiság, akkor mostantól könnyű helyzetben vagyunk. Egyszerűen ültessük le egy kényelmes székbe, és indítsuk el neki az alábbi videót. A debreceni gördeszkás srácok által készített film egyszerre…..
Belsőség Nicsak, ki beszél 2010.11.24 06:30:00
Nagyon bántanánk, odaszólnánk már úgy szívből. Ahhoz azonban el kéne rontani és drágán adni. De sajnos az van, hogy ez se nem rossz, se nem drága. Vélemények az azonos című írásunkról...
Ne csodálkozzunk azon, hogy Budapest sorozatosan az Európai Bizottság feketelistájára kerül a porszennyezettség kritikus koncentrációja miatt, ha a belvárosban autósztrádát üzemeltetünk. A Kossuth Lajos utca forgalma 2x3 sávon ontja a szén-dioxidot a városlakókra, csúcsidőben…..
autózz! Megbízható szemtanú 2010.11.22 08:33:00
Korábban már többen is kérdeztétek, hogy mi az a kamera, amivel készítettem azokat a felvételeket, amik a blog youtube csatornájára vannak feltöltve sárga feliratokkal a sarkaiban, Most jutottam el odáig, hogy van egy kis időm írni nektek egy kis élménybeszámolót, meg úgy…..
CApa (törölt) 2010.11.23 11:12:13
@szaGértő: más meg másért tanult jó sok évet, annak nem köszönnek előre. De mindig vannak egyenlőbbek...
És sajnos erről szólnak a hivatalos eljárások is, még ha másként is kéne legyen.

Tehát összegezve: vagy segít a kamera felvétel, vagy nem, de legalább több az esély a pozitív végkifejletre, ha létezik és ügyesen használják fel. Ebből kiindulva csak javasolható bármilyen kamera használata.
CApa (törölt) 2010.11.23 11:40:58
@szaGértő: azt hiába kérném, hogy védjenek meg a kopaszoktól vagy a rendőröktől a kollégáim.

Gondolom tőled legalább elnézést kértek volna a rendőrök, ha lerohanak vagy tíz álarcos kommandóssal az út közepén, a pesti dugóban araszolva, az autóban családdal, pici gyerekekkel. Még ők voltak megsértődve, mikor érdeklődtem mi a f.szt képzelnek magukról.
Vagy mikor hajnalban hazafelé 200 km után az M3 bevezetőre beérve leszorít négy fegyverrel hadonászó civil ruhás zsaru, azt bizonygatva hogy te az ellenkező irányban jöttél az előbb és mindenféle disznóságot csináltál a városban...

Kamera se segített volna, ha lepuffantanak az idióták.
A kerékpárosok jó része elunta a lassú és konfliktusos kecmergést a járdán, ahol a gyalogosokkal egy szűk folyosón kell osztozni, inkább az autósokkal közösködnek. Tavaszig biztos nem lesz jobb a helyzet. Az autóforgalom megindulhatott a Margit hídon, a járdán azonban minden…..
CApa (törölt) 2010.11.18 14:17:24
@k_attila78: Nem ártana, az biztos.
CApa (törölt) 2010.11.18 14:43:26
@k_attila78: a részegek meg általában másokat gyilkolnak, nem csak az autósok hanem a kerékpárosok és a gyalogosok is, legfeljebb az eszköz más... :)
Akkor már elővehetnénk pl. a kézből mobilozó kerékpárosokat és buszvezetőket is. Értelemszerűen egy KMK (Kézből Mobilozó Kerékpáros) hamarabb cuffan meg, mint ugyanez autósban, a KMB (Kézből Mobilizó Buszvezető) pedig sokkal több életet veszélyeztet, mégis mindenkinek csak a személyautós változat szokott eszébe jutni...
CApa (törölt) 2010.11.20 00:08:24
@nedudáljparaszt: mellélőttél... engedélyt ugyan nem kell kérni rá, de a csúzli fegyvernek minősül, közterületre nem vihető...
Szerdán és csütörtökön Korommentes konferencia volt a fővárosban, ahol több európai vezető is nyilatkozott a dugódíj fontosságáról. Érveltek amellett, hogy miért kell csökkenteni a belváros forgalmát, hogy egészségügyi és városrendezési szempontból miért van ennek…..
CApa (törölt) 2010.11.19 22:45:23
@Parmezanidész: természetesen a budapesti autósok, meg általában az autósok miatt van az is, hogy momentán az ország területének több mint felén a légszenyezés jóval magasabb az egészségügyi határértéknél. Aki azt állítja, hogy a fűtésnek lenne hozzá a legtöbb köze, az hazaáruló demagóg nemmagyar! Dugódíjat neki! Járjon kerékpárral, hamarosan úgyse lesz pénze másra!
Én meg képzeljem azt, hogy az óceán közepi friss autómentes levegőt szívom, pedig csak a környező házak kéményéből dől be a füst a nyitott ablakon át a szobámba. De ez igazi biofüst, ennek örülni kell, mert már minden hulladékot otthon égetnek el a népek. Bezzeg a rohadt autósok, tíz perce is elment egy a ház előtt, az okozza a szmogot!
Méltatlan ez az egész sztori: van egy cég, amelyik jó minőségű, egységesre fényezett autókkal sorakozik fel a reptér előtt a szerződésnek megfelelően, de túlságosan magas áron, nem túl jó minőségben szállítja az utasokat Budapestre, ráadásul elszámolási vitába kerül…..
A Művészetek Palotája aztán megosztja a közvéleményt, ez az épületek Lady Gagája, mert van, aki odavan érte, de sokan epilepsziás rohamot kapnak már az említéséről is. A díszítés nélküli formáról a legtöbb embernek egy oldalára borult lakótelep jut az eszébe, eleinte én…..
CApa (törölt) 2010.10.17 11:03:43