Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tj66a

13 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ProgBlog Az önzés pártján 2011.12.20 11:38:00
„Szomszédaimat, igaz,Agyonverém már mind, de hasztalan,Mindég kerűlnek újak; s oly kevésA fóka-faj. - Ha isten vagy, tegyed,Könyörgök, hogy kevesb ember legyenS több fóka."Madách Imre: Az ember tragédiája – Eszkimó-szín Mi volt ez a másfél éves ámokfutás,…..
Felesleges leírni, hogy a héten gyakorlatilag vége lett a magyar demokráciának. Sokan megírták már, volt kb. 22 jó évünk. Szeretném hinni, hogy az Orbán-diktatúra időszaka majd 10 év múlva úgy kerül be a történelemkönyvekbe, mint egy négyéves (vagy remélem rövidebb)…..
Tj66a 2011.12.19 06:41:27
@Red shield representatíve: egy probléma van, ilyen szavazati lehetőség nincs a szavazócédulákon. VALAMIRE kéne szavazni, de az mi legyen? Én nem tudom...

Kéne egy olyan erő, aki össze tudna tömöríteni elegendő számú szavazót, és le tudná váltani ezt a látszathozzáértő bandát, akik 8 év alatt nem tudtak összehozni egy rendes akciótervet, a megígért dolgok helyett utcaátnevezéseket kapunk csak tőlük, üzemanyagdrágulást, és olyan törvények lecserélését, amik meg rohadtul ráérnének a válság megoldása után.

Fogalmam sincs ki lenne ez az erő, de szerintem kb még az egykori MSZMP-re, vagy a Kisgazdapártra is szavaznék, ha ezeket a kamugépeket ki lehetne söpörni vele a parlamentből.
Tj66a 2011.12.19 06:52:02
@dbeata: arról a pártról beszélsz, ami nemrég kettészakadt? A szép új választási törvénnyel nem sok parlamenti helyet fognak szerezni, hacsak nem alkotnak valami nagyot és nem érnek el egy csodaszámba menő országos összefogást... viszont ennek lehetőségét se látom egyelőre még
autózz! A záróvonal nem fal 2011.12.10 18:15:00
Ha nem is az, mégis úgy kellene venni, mert nem szabad rajta áthajtani. Úgy látszik egy folyamatos fehér csík mégsem tántorítja el a türelmetlen autósokat az ilyesmitől. Persze nyilván más a helyzet, ha egyértelmű akadály (lerobbant autó, baleset, stb.) miatt a záróvonalon…..
Az idő és az események rövidtávon nem Orbán Viktornak dolgoznak - írja aktuális számában az Economist. Akár a kormányfői poszton is lehet változás – vetettem fel egy hete az IMF-politika megváltoztatásának bejelentésekor. Áh, dehogy – mondta a minap egy kollégám,…..
ZogaBlog 2011.11.22 12:25:00
 Sziasztok!Sokaknak még a mai napig nem világos, hogy mit és miért csinálok Zsolttal, ezért a mai napot egy kis magyarázatra szánom:)) Amit látni fogtok,azok a diagrammok jellemzik a mindenkori fizikai állapotát. Tudnotok kell,mindig van egy 0 pont, egy kiindulás,amihez…..
Tj66a 2011.11.24 18:24:02
@Saman1967: nem tudom az ingyenreklámra hajtasz-e vagy segítő szándék vezet, ha ez utóbbi, akkor jobb ha elfogadod, hogy nem szedhetnek mindenféle bemondásra jó szereket a sportolók, mert akár a doppingteszten is megbukhatnak tőle, összeveszhet más táplálékkiegészítőkkel, stb.

Ne mondd, hogy ez nem fordulhat elő, mert az adott szer természetes, hiszen a tea, kokalevél, kávé, és más stimulánsok is természetesek, mégis összeveszhetnek más táplálékokkal, doppingteszten bukást okozva hiábavalóvá tehetik a felkészülést.
Ha van az országban olyan pont, ahol a választópolgárokat nem lehet megvezetni a Fidesz médiapropagandájával, az leginkább a II. kerület. Itt felelősen gondolkodó, tudatosan szavazó, viszonylagos jólétben élő polgári réteg alkotja a népesség túlnyomó hányadát. Ezeket az…..
Tj66a 2011.11.14 20:51:37
@Scagnetti: imádom, hogy pont olyan retardáltnak tűnsz, mint amit parodizál a poszt :) Ha szándékos, akkor jó volt, ha nem, akkor részvétem.
Megvan új kedvencem a bálnaautó-osztályban. Ha most kéne választanom, Audi A8, BMW7, Mercedes S osztály, vagy esetleg Lexus LS, habozás nélkül megjelölném a Jaguar XJ-t. Könnyű, sportos, jó vezetni, szép, jól össze van rakva… és 20 colos felniken fut. /40. Meglepően szűk…..
Kedvenc Viktorunk már nem csak nekünk tartogatja szellemi sziporkáit, hanem külföldi sorstársait is szórakoztatja velük. A kettős beszéd csillió danos nagymestere újabban nem fárasztja magát a helyszínekhez és hallgatósághoz igazított szófordulatokkal, a Központi Ideológia…..
Egy 35 éves, budapesti férfi vagyok - igen: autós, 18 éves vezetési tapasztalattal. Hétvégente átvedlem én is kerékpárossá, gyalogossá: hatalmasat csatangolunk vagy karikázunk az Asszonnyal meg a Srácokkal a környéken. Van tehát némi fogalmam arról, hogy milyen az utak…..
Nívó Legyünk már bóvli végre! 2011.10.28 09:09:00
Tudom, kicsit erősen hangzik a cím, de lenne egy nagy előnye a bóvli kategóriának: végre a piac rádöbbentené a kormányt, hogy ez így nem mehet tovább! Ha már az elmúlt 20 évben nem sikerült... Elég jó esélyünk van erre: a legutóbbi állampapír-aukció csúfos bukás lett, és…..
A Hyperion bukása nem egyszerűen folytatása, sokkal inkább kiterjesztése a már meglévő műnek, felduzzasztása egy nagyszerű felütésnek. Éppen ezért nem vonatkoznak rá a folytatások szabályai sem. Amiben mégis példaértékűnek tekinthetjük, az az, hogy Simmons ismét csavar egyet…..
Tj66a 2011.10.26 02:41:03
@Androsz: a geekz blog e kritikája/ajánlója szar, a beidézett részek kiragadva a kontextusból gagyik, de te meg egy büdös bunkó vagy, hogy olyan regényről nyilatkozol, amit el se olvastál. Gyanúm szerint hasonló minőségű művet sem láttál, hacsak nem efféle kivonatos formában.

egyébként így konkrétan ez a regénypár szerintem a sci-fi irodalom csúcsa (legalábbis nálam feltétlenül az), de a teljes világirodalom körében is kevés mű előzi meg.

Ezért bosszant picit ez a gagyi ajánló, mert senkinek nem csinál kedvet hozzá...
(Bevezető megjegyzés: A most következő bejegyzés semmiképpen nem helyettesíti a szakértőkkel való konzultációt. Ez egy cikk egy laikustól más laikusoknak. Legfőképpen olyanoknak, akik egy ismerőstől, egy körlevélből vagy egy weboldalról olyan dolgokról értesültek, melyek szerint a kemoterápia öl,…..
Tj66a 2011.09.28 19:31:41
@Crescendo: ne fárassz. Ez egy jól összeszedett anyag volt - főleg egy saját elmondása szerint laikustól.
Tj66a 2011.09.28 20:38:02
@Crescendo: elolvastad te a posztot egyáltalán, vagy csak annyira, mint a hamis érvrendszerekről szóló wikis bejegyzést?

Megjegyzem, szerintem is sarlatán, aki torzított adatokat használ mások meggyőzésére.

Erkélyről kiesős példád: ha valaki túléli sérülés nélkül akkor ez azt bizonyítja, hogy túl lehet élni. Ha mutatsz egy nagy számú mintán statisztikát, hogy erkélyről kiesni kevésbé veszélyes, mint sört inni, akkor el fogok gondolkozni a dolgon.

Egyelőre viszont kb azon a szinten mozogsz, mintha én azt mondanám (egyébként nyilván tudom bizonyatani is) hogy mindenki meghal, aki PI vizet iszik, akkor tehát ez a víz ÖL és HALÁLOS MÉREG.

nevetséges, nem? hát te is nagyjából így nézel ki.
Hazánk világrekordot állít be januártól! Eddig holtversenyben másodikok vagyunk Dániával és Svédországgal Izland mögött, de jövőre az összes skandinávot magunk mögé utasítva átvesszük a vezetést - Magyarországon lesz a világon legmagasabb az ÁFA-kulcs: 27%... és ez a…..
Tj66a 2011.09.16 23:00:47
@KaPé: lol
Az új Be. tervezet szerint a kiemelt ügyekben az ügyész megtilthatná, hogy ügyvéd legyen a tanú mellett a kihallgatásakor. Az indoklás arra hivatkozik, hogy az ügyvéd kiszivárogtathatja a vallomás tartalmát, ráadásul fölösleges is a jelenléte.  A Zugügyvéd kíváncsi,…..
Amikor beszereltem a Porsche-fékeket a 1303-as kasztniba már tudtam, hogy a régi piros Bogaramnál ez az autó lassabban fog gyorsulni. Nagyobb tömeg, nehezebb kerekek és hosszabb váltó, ezek nem segítenek a negyedmérföldes sprintnél, úgyhogy a 15,4-es nettó idő elég karcsú.…..
Gréczyblog A Gyurcsány-fóbia 2011.09.05 05:57:00
Most már teljesen egyértelmű, hogy ott kezdődött minden. Igen, a 2006-os tévévitán, amikor Orbán Viktor kitámolygott a stúdióból és tökéletesen tisztában volt vele: itt ma péppé verte az a nyurga, szemüveges pasas, akiről már 1989-ben megmondta a Fekete Doboznak, hogy az…..
Belsőség Az autó megköszöni 2011.09.02 07:00:00
Elmegy az autó úgy is, ha nem nézünk be soha a gépházba. Egy darabig. Csak sajnos nem tudhatjuk, mikor van vége ennek a darabkának. Ha már fel-felvillan az olajlámpa, pirosban jár a hőmérő, lehet, hogy késő benézni a motorháztető alá, akkor tényleg át kell adni a helyet…..
Most olvasom Bende Tibi posztját a véresen komolyan vett gyorsulási versenyünkről és rádöbbenek, hogy tulajdonképpen ja, rákészültem én is. Pedig nem is terveztem különösképpen, úgy gondoltam, hogy odamegyek, vívunk egyet a Motordokival (ahol ilyen rövid távon ő az esélyesebb)…..
  Csikorognak az agyamban a fogaskerekek, hogy a szerkesztőségi gyorsulásra hogyan készítsem fel az autóimat. Az ősöreg, visszavett CO-jú kismotoros cápa BMW nem egy gyorsulóbajnok, főleg, a péntek este kipróbált 520i-hez képest. Harapjon a cápa! Teljesen el voltam keseredve,…..
Tj66a 2011.08.29 04:07:37
@Motordoktor: nem hiszem, hogy az automata volvo ennyit hozna, nekem hasonló teljesítményű, csak manuális, nagynyomású turbós c70-esem van, azok hoznak gyárilag ekörül. Az tippem legalább két másodperccel több.

Nyilván - mivel turbós - fel lehet húzni ezeket akár 300 lóerőre (20-30% töblet) is viszonylag olcsón, de az már nem a gyári állapot, és nem hiszem, hogy jót tenne az automata váltónak, a hajtásnak, meg az ennyi idős motornak se nagyon használna.
A tegnapi posztunk folytatása. Rex Weyler, a Greenpeace egyik alapítója szedte össze, milyen téveszmék tartják életben az atomenergiába vetett (maradék) bizalmat. Az első rész - köszönhetően az index-címlapnak- igen nagy olvasottságot ért el, aki nem akarja végigolvasni…..
Tj66a 2011.08.06 02:35:21
@Tj66a: ja igen, a napenergiát nem elég megtermelni, TÁROLNI is kellene. Mivel akarod megoldani? Akkumulátorokkal, amiknek az alapanyagai súlyosan mérgezőek? (tudod mennyi akku kéne ehhez?)

Szélerőművekkel? és ha borús időben (este) nem fúj a szél? Vízerőművekkel? Tudod milyen területet kéne ehhez elárasztani vízzel? (ahhoz képest egy atomkatasztrófa smafu)

Vagy az atomerőműveket csak éjszaka használnád? :D
Tj66a 2011.08.06 02:51:33
@dukeekud: nagyon jó elképzelés

csak kicsit elkezdett szárnyalni a fantáziád:
"Az allam eloszor felepit egy kisebb naperomuvet mondjuk 100 milliardert. Az itt megtermelt ingyenes energia miatt, olcsobb lenne az atlagos aramdij."

A naperőművek és a szélerőművek által megtermelt energia ugyanis sokszorosan drágább, mint a többi erőmű mérlege.
Tj66a 2011.08.07 01:32:36
@dukeekud:
"Egy manapsag atlagosnak tekintheto 15-20 % hatasfoku napcella,"

Ez a legkorszerűbb, monokristályos napcella hatásfoka SZOBAHŐMÉRSÉKLETEN. (18% a max egyébként és nem 20) Nem nyáron, nem télen, hanem az ideális működési tartományban.
Az elterjedt, a vékony réteg sziliciumos napcella hatásfoka ennek a harmada.

de a további vita helyett azt javaslom, hogy próbáld ki, ők szívesen meg is csinálják az házadra az egész rendszert.

www.bacs-napkollektor.hu/napelem.html

a forgalmazó - nagyon-nagyon optimistán - 11 év megtérülési időt ír (ami csak akkor lehet igaz, ha kevés ember termel áramot a napos órákban), sok szerencsét a beruházáshoz.
Most zajlik az egyesült államokbeli Wisconsin állam egyik kis városának repülőterén, Oshkoshban az év legnagyobb repülős eseménye, az EAA-Air Venture Fly-in, amelyre minden magára is valamit adó repülő-fanatikus (olyan szívesen írnám a repülőbuzi szót) saját gépével repül…..
Ha a lány átküldi neked a volt pasijának hímvesszejéről készült fotót, azonnal szakítsd meg a kontaktot vele. Mai Levélírónk azon borult ki, hogy a mai fiatal lányok egyre rémisztőbbek, sehova se tartanak, csak lógnak a levegőben. Ennek ellenére kellően gátlástalanok az…..
Tj66a 2011.07.20 18:52:33
@Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono): ja, biztos igazad van, sokszázmillió légy nem tévedhet.

egyrészt "az irónia a szellemes emberek gorombáskodása" másrészt picit sem volt vicces amit írt, csak alantas élvezkedés volt részéről az egész.

az iróniának szánt kivagyiskodás nálam egyáltalán NEM találhatott be, mert mi sem áll távolabb tőlem, minthogy (úgymond) melós legyek, és abban is nagy összegben mernék fogadni, hogy magasabb végzettségem/jobb munkám/több napi/heti elolvasott könyvem van, mint a tipikus, sutkákkal dobálózó billentyűzethuszároknak.

De hogy mit kompenzál? tudomisén... talán a kisebbrendűségi dolgait, talán a sikertelenségét, talán az életbeli csalódásait vezeti le másokon. Honnan tudhatnám? Az biztos, hogy aki szeret másokba taposni, az nem egészséges ember, és nem először látok ilyen hozzászólásokat tőle.

de annyiban igazad van, hogy én voltam a hülye, hogy billentyűzetet ragadtam emiatt, nyilvánvalóan elpazarolt idő volt.
Tj66a 2011.07.20 19:00:10
@Frigyesur: szoktam olvasgatni ezt a fórumot, és neked volt itt a legtenyérbemászóbb modorod, szóval megjegyeztem a neved. Ha úgy érzed, hogy ezt munkásságnak lehet nevezni - akár viccből is - akkor már értem, miért nem értettél meg engem.

Amúgy fura, hogy férfi vagy, az ilyen stílusú dumák inkább azoktól a csajoktól szoktak jönni, akik valamit nagyon bizonyítanának. De gondolom, pasiban is van ilyen.
Tj66a 2011.07.20 19:03:04
@Frigyesur: ja, igen, innentől hagyom, hogy tied legyen az utolsó szó, sajnos fontosabb tennivalóim is vannak :)

vedd úgy, hogy igazad volt. Hátha nem hánykolódsz álmatlanul egész éjjel :D
Hajcsatok Csak egy blöff volt? 2011.07.09 10:39:00
 Behalt a világ legnagyobb online pókeroldala. Alighanem ezrek vethetnek sűrű kereszteket ezreikre. Dollárban.    A Full Tilt Pokert június végén felfüggesztették, miközben a Los Angeles Times úgy tudja, európai befektetők megvásárolták az oldalt üzemeltető céget,…..
Tj66a 2011.07.16 10:27:14
@Circus:
ha megvan a sakkhoz a megfelelő kombinációs készséged, akkor feltehetően a pókerhez is meglenne, sok profi van aki nagyon jól sakkozik (1900-2000-es élő fölött vannak becslésem szerint, én olyan közép-pancserszinten vagyok, 1800 körül)
Tj66a 2011.07.16 13:29:05
@Circus: értem amit írsz, de van néhány szempont, amit érdemes lenne átgondolnod:

"Pont amit leírtál, az bárkivel megtörténhet ha azonos szintű/képességű játékosokkal játszol"
Természetesen, ha két egyforma játékos játszik, akkor ott a szerencse dönt. De nincs így a sakkban is?

"Ha pedig gyengébbekkel ....Ott is csak az nyer, aki a tetején ül, illetve közel a tűzhöz."
"There's always room at the top - csak baromi kevés, és legtöbbször tiszta eszközökkel nem jutsz oda."
A csúcsra nehéz eljutni. De azért "csúcs". Több millióan vetélkednek a kevés helyért, nyilván kevés az a kiválasztott, aki benne van a top 100 játékosban. De így van ez mindenben, nem csak a pókerben. Viszont az már nem igaz, hogy csak kevesen nyernek. Nemrég láttam egy kimutatást, eszerint a játékosok kb 40%-a nyerő (legalább kis nyerő, vagy nem vesztő) Ez azért nagyon messze van attól, amiről te beszélsz. Az biztos, hogy a top 1%-ba csak százból egy ember fér bele, de nem biztos, hogy a top 10-20%-ban olyan rossz lenne beletartozni. És ennyibe könnyen bele lehet, semmi más nem kell hozzá, csak az értelmi fogyatékosoknál valamivel erősebb szellemi képesség, némi szorgalom, és elszántság az önképzésre.

"bárki belenyúlhat bármibe pl. internetes licitáló botok, vagy finomhangolt változók"
nincs jelenleg olyan bot (szoftver vagy egyéb), ami hozzám hasonló játékerejű pókeresnek ne "fish" kategóriába tartozó ellenfél lenne. Cash game asztaloknál van néhány működő SSS bot, plusz van néhány speciális helyzet, ahol az alacsony tétes (tehát gyenge) játékosokat el tudja verni egy bot, de egy képzett ember könnyen el tudja verni a botot is és a gyenge játékosokat is.

Nincsenek online csaló szuperjátékosok (legalábbis tömegével, egy-egy persze nem kizárható), már csak azért sem, mert az eredmények online követhetők. Én pl. hozok 60% pénzbe érési mutatót párbaj esetén, ami nagyon jó. Ha valakinek 65 van, az gyanús, akinek pedig 70 vagy jobb (és nem a retardáltak intézetében játszik sitoutosokkal, vagy nem no blind increase pokert játszik) akkor egyértelműen csaló.
A termek figyelik a botokra utaló jeleket egyébként (szigorúan tilos a használatuk), tehát az egérkattintások ideje, helye, egérmozgás naplózva van, de analizálják folyamatosan a játékosok stílusát is, a gépükön futó programokkal egyetemben.

"Szemtől szemben az asztalnál - az más."
Elárulom, élőben SOKKAL könnyebb csalni, meglepődnél, ha tudnád, milyen trükkök vannak. Ráadásul ha gyanítod, hogy csalnak, mit tehetsz élőzve? Ha drága az életed, semmit, elmehetsz panaszra a sóhivatalba. Ha egy picit is komoly online teremnél vagy, ott azonnal jelentheted a supportnak a csalási kisérleteket. (pl. versenyen zsetonáttolás barátok között, vagy információcsere, vagy bármi), és a support megteszi, amit meg kell tennie: kizárja a csalót, feljelenti a rendőrségen, a pénzed meg visszaadja. (persze csak ha bebizonyosodik, hogy igazad volt)

" gombnyomásra igény szerint finomhangolt változók..."
a pókertermek rendszerei elektronikusan alá vannak írva a hatóságok által, nem módosíthatóak, illetve módosítások esetén minden változtatást naplózni, indokolni kell. A teljes rendszert vizsgálják rendszeres időközönként szakértők. A pókerteremnek nem érdeke hogy csaljon (én elég sokat játszottam, teljesen ott futok, ahol legvalószínűbben lennem kéne, nem kapok lapokat, lapütközéseket gyakrabban, mint elvárható, nem vagyok se balszerencsés, se szerencsés, az a lapom, ami az esetek felében kéne hogy nyerjen, az esetek pont felében nyer. Persze ehhez az kell, hogy ne 10 leosztást játssz, hanem mondjuk százezret, vagy egymilliót.)
Tj66a 2011.07.19 18:13:04
@Azúrkék égbolt: ez nekem szólt?

se az "okostóni", se a "kretén" nem az a stílus, amit magadfajta emberektől szívesen elviselek, így kérlek, fogd vissza magad.

Amúgy meg ász póker - színsor találkozást élőben még nem láttam, de ha bekövetkezik, csak kacagok. Nem ülök le a tőkém 1%-ánál többel egy asztalhoz, így nyugodtan lemákolhatnak, nem csak egyszer, nem csak hatszor, de húszszor is. Mert 20 mákolásra bizony esik legalább 30-50 olyan eset, amikor hozzám tolják a pénzt. Ezt hívják úgy, hogy pozitív várható érték, vagy pókeres szlenggel, +EV. Ebből van a profik stabil jövedelme, és ebből van a halak stabil vesztesége.

Ha túl bonyolult volt amit írtam, elnézést kérek, nem tudom számodra egyszerűbben megfogalmazni.