Regisztráció Blogot indítok
Adatok
health source

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A parlagfűről, amely több százezer allergiás beteg életét keseríti meg, újabban internetes oldalakon és körlevelekben azt terjesztik, hogy nem irtandó gyom, hanem becsülendő gyógynövény. Lássuk a növény „védelmezőinek” fontosabb téziseit, és azt is, hogy mi a valóság: "A parlagfű latin neve:…..
health source 2014.08.04 01:55:50
A számokkal játszani mindig érdekes.
Akkor játsszunk egy kicsit: A 10-ből 9, matematikailag mindenképp 90%
Nézzünk egy másik oldalt. Annak a 9 embernek, aki meggyógyult, az esélye megváltozott a normális életre a jó irányba, az ő számukra 100% Én közéjük tartozom, én is így jártam. Az én esélyem a hivatalos, neten közzétett dokumentum szerint, 2006-ban 25% volt a túlélésre. Rák esetében azt írják, hogy aki eléri az 5 évet a kezelések után, tünetmentesen, gyógyultnak számít. Én már 8 éve voltam a kezeltek között, tehát nyugodtan mondhatom magam tünetmentes gyógyultnak :) Az én számomra ez mindenképp 100%.

Menjünk tovább. A gyógyszeriparban is számolnak. Ha egy hatóanyag hatékonysága eléri a 30%-ot, akkor úgy tudom "átment", elfogadják gyógyszernek. Vagyis, "csak" 70% esetében hatástalan. Az már jó, hogy nem okoz kárt... De nagy valószínűséggel, gond akkor sincs, hisz ez is elfogadott dolog, hogy egy gyógyszernek vannak mellékhatásai, amik néha kárt is okozhatnak, Akár halált is! De, ez is belefér... Arra a hatóanyagra, amivel engem "kezeltek", a netes leírásban ott volt, HALÁLT OKOZHAT!
25% a túlélési esély, halált okozhat, akkor most mi is van?
Na, erre mondtam, hogy akkor kösz, én inkább keresek valami mást helyette. Megtaláltam, többet is, használtam, fogyasztottam, tény, hogy nem volt olcsó, mert a jót sehol sem adják ingyen, de, legalább használt, mert tünetmentes vagyok.
De, az akkor elkezdett életmódom most is tartom, mert most már így érzem magam jól. Sok növényi étel, minimális hús, étrend-kiegészítők, talán életfogytiglan.
Most már több, mint egy hónapja fogyasztom én is a parlagfűből saját kezűleg készített poromat, napi 1 evőkanállal, vízbe keverve. Vannak már pozitív hatásai és ennek örülök.
Hogy mi minden lesz még, nem tudom, nem is tudhatom, hisz a gyógyhatású növények hatásai mindenkinél mást hoznak rendbe. És ez így is van jól, hisz mindenkinél más hiányzik, mást kell pótolni.
Alapvetően, a betegségeink a belőlünk hiányzó alapvető tápanyagok hiányai miatt keletkeznek, mindenkinél másképp. Ezeket a hiányzó elemeket kell most nekünk pótolnunk, hogy a szervezetünk jól tudjon működni. A gond az, hogy ezt nem vizsgálják sehol, nem mérik, nem elemzik. Nincs erre vonatkozó adat, miből mennyinek kell lenni, miből mennyit kell pótolni és honnan. Nincs olyan, hogy ha nekem hiányzik a szervezetemből a réz, a cink, a szelén, a calcium, stb, akkor ráállok egy "mérlegre" ami kiírja, miből mennyi kell. Bemegyek egy ásványi anyag, nyomelem és vitamin boltba és megveszem a nekem szükséges mennyiségeket, mint a cukrot, meg a lisztet... Amíg ez nincs így, addig a szegény pór csak találgathat, azt vesz, amit épp jónak kiáltanak ki, aminek a reklámja épp eléri... Aminek jobb a marketingje... Vagy, megveszi a nagy marketinggel reklámozott, de egyébként hatástalan X gyógyszergyári vitamincuccot... Persze, a 0-nál az is jobb, sőt, sok esetben még vannak is pozitív tapasztalatok, mert a nagyon sok hiány esetén a kevés is használ egy ideig... Mert a 60 mg C vitamin is használ annak, aki nagyon alatta volt a szükségesnek. Hogy napi 2-3000mg kellene neki ahhoz, hogy sokkal jobban legyen, netán 8-10 000 mg, hogy egészséges legyen? Azt inkább nem is mondja meg neki senki, mert úgysem hinné el, meg hát ha el is hinné, annyi pénzt nem is akar érte kiadni, mert eddig nem így mondták, nem így tanították, károsnak, sőt veszélyesnek kiáltják ki ezt a mennyiséget...
Annyira, hogy patikában nem is adnak ki 100 gr-nál többet... Nekem legalábbis nem adtak ... Bementem a szemközti vitaminboltba, gond nélkül kaptam 300 gr-ot :) Ott nem volt veszélyes...

Ami szintén egy röhej, hogy a nagy tisztaságú, 99%-os, adalékmentes patikai sót is csak orvosi receptre adják, azt is csak 100 gr-ot egyszerre... nehogy valaki túladagolja a levesét és meghaljon só túladagolásban ... :) :) :)

Szóval, a parlagfűhöz visszatérve :) nekem pozitívak a tapasztalataim, örülök, hogy rátaláltam a végigboncolt "lánclevélként" említett tanulmányra. Én megtaláltam néhány hónapja a neten Weixl-Várhegyi László teljes terjedelmű tanulmányát, meg másokét is, vidokat is kerestem róla. Ezek alapján elkezdtem a saját kertemben termelni, pontosabban, hagytam megnőni, hisz már ott volt :) Szépen átengedtem nekik a terepet, őket nyilvánítottam haszonnövénynek, őket gondoztam, gyomláltam mellettük, öntöztem a nagy melegben :) Amikor megnőttek, nem téptem ki, csak levágtam a szükséges mennyiséget és feldolgoztam, mint más rendes konyhai növényt. Nem hagyom megnőni virágzásig, nehogy másoknak gondot okozzon a pollenje.
Gondoljunk másokra is, akik nem olyan körültekintőek, mint mi :) Mert a törvény ma még az ő oldalukon áll ...

Ezért kell megváltoztatni a róla kialakult képet, tudatosítani a többi emberben, hogy van egy másik igazság is.

Én ebben hiszek.
Mert a hit is olyan, hogy két oldala van.

Van, aki azt mondja, hiszem, ha látom.
Én meg azt mondom: Ha elhiszed, meglátod :)

Én elhittem, hogy meg tudok gyógyulni a Rákból is, és megláttam :) :) :)