Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kelyka

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A jelenlegi helyzetben, amikor a határok átjárhatósága a járványkrízis miatt kérdésessé vált, az országhatáron átívelő szuburbanizáció egyébként is összetett kérdésköre sajátos felhangot kap. Az utóbbi években a hazai sajtóban jelentős publicitást kapott, hogy Rajka a határon túlról beköltözők révén…..
Hónapok óta izmozik a magyar kormány egyik kiemelt stratégiai partnerével, a holland Heinekennel. A téma a román Csíki sör és annak megsegítése, de a kérdés az, hogy meddig lehet elmenni ebben a kérdésben. A Magyar Kormány miért szállt el ennyire? Mint tudjuk, az Igazi Csíki Sör a Lixid Project…..
Sorin Grindeanu román miniszterelnök és Liviu Dragnea, a parlament elnöke, egyben szociáldemokrata pártelnök is részt vesz Donald Trump amerikai elnök beiktatásán...
kelyka 2017.01.17 14:05:37
www.maszol.ro/index.php/belfold/75371-liviu-dragnea-reszt-vesz-donald-trump-beiktatasan

FRISSÍTÉS: Hivatalosan egyetlen külföldi delegációt sem hívnak meg az Amerikai Egyesült Államok elnökének beiktatási ceremóniájára - közölte hétfőn az Államelnöki Hivatal, megjegyezve, hogy Donald Trump beiktatásán, a korábbi gyakorlatnak megfelelően, a washingtoni román nagykövet képviseli az országot.

"Romániát, a gyakorlatnak megfelelően, az ország washingtoni nagykövete képviseli" - szögezi le közleményében az elnöki hivatal.
 Ezúttal nincs szükség kremlinológiára, elejtett fél mondatott elemzésére. Orbán egyértelműen kimondta: A következő év Soros és az általa szimbolizált erők kiszorításáról fog szólni...
kelyka 2016.12.19 21:44:51
Illetve határon innen, anyaországba bevándorolt erdélyiek. Most, mikor a Funar Ceausescu Horn Gyurcsány Orbán kormány a jól bevált bűnbakkereséssel és hecckampánnyal tereli a dolgozó nép figyelmét a valóságról, mely valóságot a gazdasági és demográfiai bajok meg a…..
Jobbegyenes Köpködők 2014.05.07 10:05:36
Tegnap néhány magából kikelt ember a Kossuth téren, véleményének nyálmirigyének váladékával kívánt nyomatékot adni. A nyál azonban nem Pásztor Istvánon landolt, hanem a nemzeti oldalon.Felböfög a cefreszagú mély, magát a nemzeti radikalizmus köntösébe bújtatva hőbörög,…..
Egyik olvasónk kérdezte: Nem igazán szoktam kommentelni, de időről időre olvasgatom a Serbia blogot, mert érdekel a téma (magyarországi magyar vagyok). Nem akarom nagyon rabolni az idődet, de van egy téma, ami piszkál engem mostanában, és nem nagyon tudok kinél rákérdezni,…..
kelyka 2012.08.24 18:55:16
@Styxx: A jelenlegi szerb politikai konszenzusból indultál ki? Miért? Akkor Koszovó szerinted Szerbia része és a szerbek nem követtek el tömeggyilkosságokat belgrádi irányítással az elmúlt 22 évben? Nem tűnt föl, hogy nem a szerb politikai vezetés mondta meg, hogy hogy rendezzék Szlovéniában, Horvátországban, Boszniában, Macedóniában, Koszovóban, Montenegróban a határokat és a poltikai berendezkedést? Pedig 22 éve még egy igen erős államot és hadsereget irányítottak. Ma egy lerongyolódott, erőtlen állam vezetéséről van szó aki nem igazán mondja meg azt se hogy Novi Pazarban milyen vezetés legyen (1953:52%szerb;2012:12%szerb). Nem feltétlenül a határok fognak változni de olyan decentralizációt kényszerítenek rá az országra (Vajdaságban is)ami jelentősen csökkenti pár éven belül a belgrádi vezetés befolyását.
Aki eddig azt hitte, hogy az Echo Tv-nél jobbra már harcsabajuszos betyárok olvassák a híreket fokossal a kezükben, azoknak az N1 Híradó kísérleti internetes adása csalódás lesz. A Jobbik propaganda-híradójából ugyanis kiderül, hogy a nemzeti oldalon sem kötelező kellék már a…..
1812-ben találtak Kanadában - Új Skócia, egy rovásírással díszített követ. A kő 181 kilós, Dr. Richard Fletcher találta meg, majd hosszasan tanulmányozni kezdték. 1844-ben arra jutott egy neves tudósuk  , hogy ez minden bizonnyal  magyar-székely-hun rovásírás. Ezzel…..
Különlegesen gazdag honfoglalás kori temetkezések kerültek elő múlt héten Pest megye délkeleti részén. A korábban teljesen ismeretlen, a mezőgazdasági munkálatok miatt bolygatott és veszélyeztetett lelőhely első leleteit fémkeresőt használó civilek találták meg, és ők…..
Ahogy a márkás autók napjainkban, a járművek az őskorban is többletjelentéssel bíró tárgyak voltak, bár használatuk és az emberek életében betöltött szerepük nyilván eltért a maitól. Jelen írás a kora vaskori Hallstatt-kultúrához (Kr.e. 8-5. század) tartozó kocsikról…..
kelyka 2011.03.21 16:27:24
@Jáky András: Köszönöm a választ. Nekem ez akkor is nagyon zavaró. A határon túl születtem és sértő, ha valaki a települések idegen megfelelőjét használja, mert a településneveket trianon után találták ki sokszor mindenféle előzmény és észérv nélkül. Egyetlen cél a magyar nevek erőszakos eltüntetése volt.
Különösebb jóstehetség nélkül is előre lehetett látni, hogy a kétharmados Fidesz-kormány minden rendelkezésére álló eszközt fel fog használni a melegek csesztetésére - az alkotmányos melegházasság-tilalom nem érhet meglepetésként senkit.A homofóbia mindig népszerű a…..
  Heller Ágnes valami egészen elképesztő produkciót adott elő kedden az Európai Parlament vitanapján. A filozófus Morvai Krisztina kérdésére válaszolva azt mondta, 2006 őszén senkit sem lőttek meg, senkit sem kínoztak a rendőrök:  Senkit nem lőttek meg, mutasson…..
kelyka 2011.03.04 09:21:41
@Lumieres: Akkor mér mondta Baniel Cohn Bendit, hogy ő a kedvenc írója?
Őszintén szólva kicsit meglepett és bizonytalan vagyok. A Fidesz-KDNP közös siófoki frakcióüléséről olyan hírek özönlenek, amelyekre ezen politikai csoportosulással kapcsolatban hirtelen nem is tudom, hogy mikor volt utoljára példa. A KDNP megzsarolta a Fideszt, Kósa Lajos…..
A legutóbbi Semjén vazallus Zsolt interjúból az kiderült, hogy Ő mit gondol a magyar állampolgárságról, cserébe viszont az egyébként eddig sem túl tiszta magyar nemzet fogalma még egy fokkal kuszább lett.„...ha valaki brassói szász felmenőkkel rendelkezik, de kötődik a…..
kelyka 2010.12.28 13:37:20
@Sicc: itthon se csak a saját sorsodról döntesz..és nem csak te döntesz a sorsodról..
kelyka 2010.12.28 13:39:06
@campobaszo: eddig is lehetett külföldön szavazni a világon bármely magyar konzulátuson, nagykövetségen.
kelyka 2010.12.28 13:40:48
@kovi1970: Olyan jogon amilyen jogon felépítették ezt az országot. Ugyanannyit tettek hozzá ehhez az államhoz az ő őseik amennyit a tieid; és nem az ő hibájuk, hogy ezt ma nem tehetik meg.
Serbia Insajd Gayograd 2010.10.10 12:39:00
Ahogy azt mindenki sejtette a 9 év után Belgrádban újra megrendezett géjprájd sokaknak csalt könnyeket a szemébe. Na, nem azért, mert elérzékenyültek a bátorságtól és a kitartástól, amely majd' egy évtized bujkálás után újra az utcára vitte a melegeket Szerbiában, inkább a…..
A honfoglaló magyarságot változatos embertani megjelenés jellemezte a csontmaradványok tanúsága szerint. Az europidok és az europomongoloidok különböző típusai egyaránt előfordultak közöttük, ezért honfoglaló típusról nem szerencsés beszélnünk. Antropológiai szempontból…..
A török hódoltság határvidékének kegyetlen harcaiba engedett bepillantást egy Észak- Somogyban feltárt temető embercsont-anyaga. A fonyód–fehérbézsenyi temetőt az M7-es autópálya építéséhez kapcsolódóan 2003-2004-ben Gallina Zsolt és Somogyi Krisztina tárta fel. A…..
Az idei tűzijáték low budget lesz az árvízi összefogás okán, de nem volt ez mindig így. Sokan emlékezhetnek rá, hogy minden idők legdrágább augusztus 20-ái az előző Orbán kormányhoz köthetőek. Talán nem árt felidézni, hogy miképp is történtek akkor a dolgok, mert egyrészt az a cinizmus, ahogy ezeket…..
kelyka 2010.08.19 21:44:05
A klasszikus utazási blogok egyik legszembetűnőbb hiányossága, hogy míg – teszem azt – Párizsról vagy Rómáról (esetleg Amszterdamról) posztok ezrei, továbbá fényképek tíz- és százezrei szólnak, az átlagos idegenforgalmi érdeklődés látókörén kívül eső…..
A 2006-os rendőri túlkapások ügyében hívtak megint az mtv Ma Reggel című műsorába. Mivel ezügyben tényfeltáróként már sokat szerepeltem, arra gondoltam hogy dobjuk fel a műsort egy akkor és ott oszlató mesterlövésszel, és a gumigolyós karhatalmi ámokfutás egyik…..
A lengyelek tegnap úgy viselkedtek, mint egy nemzet. Ezért igazán irigyelhetjük őket. (Kép: gazeta.pl) Tegnapi írásunk a lengyel katasztrófáról: Nincs még veszve a lengyel-magyar barátság Ahogy egy haláleset egy családot, úgy egy tragédia egy egész országot összehozhat.…..
Szinglinek lenni szar, az ember egyedül otthon, szipogva simogatja a macskáját, és arra vár, hogy mikor kezdődik már el az ingyenpornó valamelyik adón, hogy izé, könnyíthessen magán - legalábbis ez az a kép, amit itten sugall nekünk a Viasat3 legújabb műsora, a Téged akarlak!…..
kelyka 2010.04.07 15:35:19
Így a lanyha választási kampány kellős közepén érdemes odafigyelni mindenre, ami politika, még akkor is, ha a bulvárba kell lebukni érte. Hajdú Péter a Frizbiben először Fásy Ádámot látta vendégül, aki valószínűleg először és utoljára ott mondhatta el magáról, hogy…..
bodoky Én nem lőttem fejre 2010.01.17 20:49:00
Rebiszesként, vadászpuskával oszlatott 2006. X. 23-án interjúalanyunk. >>> Először beszél, aki lőtt. ..