Regisztráció Blogot indítok
Adatok
malvin1

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Holnap kezdődik végre. Nem, nem a huszonegyedik, hanem a tizenegyedik. Ugyanis a cseh sörfesztiválra gondolok... Természetesen megint nekiálltam, hogy összerakjam a cseh sörfesztiválra a szokásos táblázatomat. A sör- illetve főzdelista hiányosságait sokszor emlegettem, a helyzet nem vátozott.…..
malvin1 2018.06.17 14:35:12
@promontor: én viszont nem értem meg:
pl. máskor szoktam vinni sós mogyorót is (amit most éppen nem vittem), de ami sok sörözőben "grátisz rágcsálnivaló" - tehát nem csak én szeretem sör mellé. Direkt megnéztem, bent nem kapható (van viszont sült kolbász, és más hasonló "sörkorcsolya").
Ja és persze nem hogy Hermelint, de még sajtot sem láttam.
Tehát ha bent nincseenek "sörhöz passzoló" ételek, akkor miért a tilalom?
Szegény Felháborodott Előfizetőt nem az borította ki, hogy fizetnie kell a hűségidő alatti felmondásért, mert ezzel tájékozott ügyfélként tisztában volt, hanem azok a számok! Botcsinálta közvéleménykutatóként viszont érdekelné, hogy egyáltalán léteznek-e listaáras…..
malvin1 2015.06.15 13:12:33
@j311: ALAPVETŐ TÉVEDÉSBEN VAGY!

"Ha az elofizeto nem tud olvasni, az nem a szolgaltato hibaja. "
az előfizetőt semmi nem kötelezi arra, hogy "tudjon olvasni", a szolgáltatót viszont törvény kötelezi arra, hogy pontos, hiteles, a valóságnak megfelelő tájékoztatót adjon a szolgáltatást illetően.

"Azota van pontosan igy miota a UPC szolgaltat Magyarorszagon."
Valószínűleg túl fiatal vagy ahhoz, hogy emlékeznél a "kezdetekre".
(én 2000 óta vagyok "komplex" (tv és internet) UPC előfizető, és 1994 óta kábeltv előfizető - arra már nem emlékszem, hogy az akkori kábeltv szolgáltatómat mikor vásárolta fel az UPC)
Mindíg vállaltam hűségidőt (senki nem ellensége a saját pénztárcájának), de azért azt is megkérdeztem, hogy mit is jelent ez, ha esetleg idő előtt fel kell mondanom a szerződést.
És bizony azt a választ kaptam, hogy hát akkor az ezen a címen igénybevett kedvezményt (eleinte ez nem volt több havi 1-2 száz Ft.-nál) vissza kell fizetni.

HAZUDTAK VOLNA?
Szerintem nem.
Ez egy újonnan kitalált "üzletpolitika" (bár nehezen lehet ezt üzletpolitikának nevezni), ami ráadásul teljesen más, mint amit az UPC az "anyaországaiban" (Hollandia, Svájc) alkalmaz - ez néhány előző hozzászólásból ki is derül.
Persze erről az új "üzletpolitikáról" elfelejtettek tájékoztatni.

Sőt! Élénken emlékszem a legutóbbi üzletkötésre:
amikor az ügyfélszolgálatos feltette a kérdést, hogy akkor kötünk-e hűséget, és ha igen, akkor 1 vagy 2 évet, a feleségem megjegyezte, hogy a 2 év nem túlzás-e.
Én azzal "nyugtattam", hogy akkor legfeljebb kifizetjük azta a havi 2eFt. kedvezményt.
Az ügyfélszolgálatos nem mondott semmit.
Nem nontda, hogy ez nem n*2eFt. lesz, hanem "százezrek".
Ha nem tudta, akkor az a baj,
ha meg tudta, csak KUSSOLT, akkor meg az a baj.
A júniusinál is nagyobb és exkluzívabb környezetben – az Andrássy út legszebb szakaszán, a Nagymező és a Bajcsy közt rendezzük meg az idei második Főzdefeszt+Street Food Show-t! Júniusban új korszak nyílt a Főzdefeszt életében. Otthagyta régi megszokott helyszínét és…..
malvin1 2014.09.21 07:05:05
@alehunter: nem is reklamálnék, ha a cikk nem foglalkozna a "zabálnivalóval" legalább ugyanannyit mint a sörrel, lévén hogy a "Főzdefeszt+Street Food Show"-ról szól.
És ha már foglalkozik, akkor legyen valós a tartalom.
malvin1 2014.09.28 08:45:03
@TonyCaviar: nem rosszindulat, KRITIKA ...
Gondolom, a Te célod is az, hogy minél többen "hiteles információforrásként" kezeljék a cikkeidet. Nem lett vona nagy munka két DEL közé tenni az idézett részt.

u.i. én csak ezt keresve kétszer is végigmentem a fesztiválon, hátha csak elnéztem.
sörfigyelő Cseh Sörkert 2014.06.18 11:46:01
A tegnapi megnyitóval már hivatalosan is üzemel a Cseh Sörkert. Feltöltőkártyás fizetési mód, a szokásos 500 Ft letéti díjjal. A pohár 400 Ft, a korsó 600 Ft leginkább. Voltak páran, de többen is elférnek. Adnak alátétet is. Bernard molinó  Holba A tábori…..
Október 6 és 9 közt a Folyékony Kenyér és bandája újra megrendezi a Főzdefesztet a Palotanegyedben, ezúttal kétszer akkora alapterületen – a Lőrinc Pap tértől, Krúdy Gyula utcán és a Mikszáth Kálmán téren, illetve a Szabó Ervin téren át egészen a Kálvin téri…..
malvin1 2011.10.07 09:02:21
@promontor: a stout söröket a "szakirodalom" 13°C-on ajánlja fogyasztani. Ettől ugyan "akár 2-3 fokkal is el lehet térni", én - mivel nem angliában szocializálódtam - inkább lefelé szeretek eltérni. (Nekem így jönnek ki jobban az ízek).

Mellesleg "technikai okát" sem igazán látom a langyos sörnek, hiszen nincs annyira meleg, hogy a hűtők ne bírnák.
Szerencsére a legtöbb helyen "bírták". Sajnálom, hogy pont az egyik slágerrel nem volt szerencsém.
Naiv várlakó úgy gondolta, hogy a fülledt éjszakában majd biztos szellősre korlátozzák a Budavári Sörfesztiválra beengedett vendégek számát. Nem ez történt. Egy óra után feladták az izzadt embertömegben szörfölést a pultokig, aztán viccből megpróbálták visszaszerezni a…..
malvin1 2011.08.28 16:04:12
@hivatásos naplopó:
" ... malvin barátod aki az utóbbi időben csak a sörfesztet fikázta az összes fellelhető fórumon ..."

Bár azt mondtam, hogy veled is befejezem, de ezt az újabb rágalmat mégis vissza kell utasítanom, kizárólag a többi normális hozzászóló kedvéért.

Sehol máshol nem posztolok sörfesztivál ügyben. (hetekkel eyelőtt, amikor meghirdették a fesztivált, akkor - szintén belépődijj ügyben - néhányszor hozzászóltam egy másik vitához, valamint 25-én (ma 28 van) mégegyszer). Szóval a "minden fórumon" nem hogy túlzás, de egyenesen hazugság.

Arról már nem is beszélve, hogy magáról a fesztiválról semmit nem mondtam, legfeljebb csak annyit, hogy "nem én mondtam" amit Te és barátaid éppen rámfogtak. (Időnként meglehetősen alpári stílus kíséretében).
malvin1 2011.08.28 16:33:47
@estrella negra: "... dicshimnusz-cunami ... "
Nekem is feltűnt!
Valószínűleg a szervezők is rájöttek, hogy ez a fesztivál nem érte meg az 1690 (4x1690) ill. 4990 Ft.-ot.
Ezért aztán engem is elkezdtek "felbérelt nehéztüzérséggel" támadni, aki pedig csak a fesztiválok (minden fesztivál!) belépődijjmentessége mellett érvelek, és érveltem minden más fesztivál esetén is.

Mellesleg ezek után azt sem nagyon hiszem el, hogy valaha is volt kedveyményes bérlet. Egy biztos, a legauthentikusabb helyen budavarisorfesztival.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=106&Itemid=215
soha nem hirdették.
Ma délben nyitja kapuit a Budavári Sörfesztivál, az Oroszlános Udvarban, a Hunyadi Udvarban és a Bonfini Kertben. A Fesztivál vasárnapig tart, a napi belépő 1700 Ft, a bérlet 5000, ebben benne van egy korsó sör, de ha jól értem a korsót külön kell bérelni 600 Ft-ért, amit aztán…..
malvin1 2011.08.25 18:07:36
@maczko: "... szerintem a bevásárlóközpontokba is csak belépőjeggyel kéne beengedni a vásárlókat ..."
Nem azért mondom, de ezt az ananógiát már én régebben felvetettem :(

Amúgy azóta is sokat töprengtem ezen a problémán, és újfent arra jutottam, hogy ha a szervezők nem tudnak egy olyan kínálatot megszervezni, hogy a forgalom (és ennek megfelelően a forgalom után járó sáp) rentábilissé tegye a fesztivált, akkor az nem is egy jó fesztivál.

u.i. Nem lehet azt a kis buszt kívül felállítani?
Tavaly pl. volt mesterségek ünnepe kívül is meg belül is. (az idén nem voltam)
A Keserű Méz egyike az újhullámos magyar söröknek, melyek a Főzdefeszten mutatkoznak be. Valójában a Fóti Ostrebrau főzde - Sörapu - újítása, és egy érdekes kísérlet eredménye. A kísérlet lényege, hogy egy kellemesen erős és édes lágersört addig komlózunk, ameddig csak…..
malvin1 2011.07.13 17:48:33
@Sörapu:
mi a helyzet a julius elejei megjelenessel?
Lehet mar valahol kapni a Keseru Mezet?
Minap kaptam egy e-mailt, melyben sajtótájékoztatóra invitáltak. Sörfesztivál a Budai Várban, kaptam föl a fejem. Hát már itt a tartunk? Alig vagyunk túl a sikeres Főzdefeszten, máris a nagy múltú borfesztivál helyszínén kap főszerepet a sör? Ott a helyünk a…..
malvin1 2011.07.07 09:00:28
@pif: "...A Borfesztiválon is van belépti díj, ott nem akad ki rajta senki... "
Én azon is kiakadok!
Mellesleg nem minden borfesztiválon van belépő. Ez főleg a budepesti fesztiválokra jellemző. Kedvencem pl. a palkonyai nyitott pincék. Ott is csak a gravírozott pohárnak van ára, amit az ember amúgy is megvesz emléknek.

A kötelező fogyasztás sem elegáns, de ott legalább nem érzi úgy az ember, hogy "jogalap nélkül gazdagodtak" rajta. A szervezésért, lebonyolításért részvételi díjjat szednek az árusoktól. Esetenként "sápot" a forgalom után. Miért fizessek még én is a "semmiért"?
malvin1 2011.07.07 09:46:08
@pif: Azért ez a palkonyai rendezvény országos, sőt, nemzetközi hírű. Tavaly pl. már szombat délelőtt (a fesztivál vasárnap délután van) nem kaptunk szállást Palkonyán. A nállunk korábban érkező osztrák (német?) csoportok már mindent elfoglaltak. És Villányban is csak nagy nehezen ...

Ami az "egy helyen van"-t illeti: szerintem ezért bőven fizetek azzal, hogy a "helyben" 80-120Ft./dl.-be kerülő borért a fesztiválokon 300-400Ft-ot fizetek.
(A sörös arány ennél talán kicsit jobb. Legutóbbi tapasztalatom - ráadásul egy nem beléptidíjjas rendeyvényen: 1 korsó "helyben" 300, a fesztiválon 500.)
malvin1 2011.07.07 15:42:58
@pif: "Most még túl képlékeny az egész, alig van konkrétum."
Igen, még sokminden változhat ... sajnos, lehet, hogy nem is lesz annyira szép (30 kisüzemi főzde!) mint ahogy tervezik.

De a belépő díjj biztosan nem fog változni.
És ezzel kapcsolatban volna még két megjegyzésem:

Ha valaki kifizet kb. másfélszer annyit egy korsó sörért, mint amennyiért "normál esetben" megkapja, annak nem gond kifizetni 1600Ft.-ot. EZ ELVI KÉRDÉS. Volna egy "áthidaló" javaslatom is: legyen ez az 1600 minusz az egy sör ára az üvegkorsó - valami kis, a rendyvényre emlékeztető matricával - ára. Akkor már elfogadható: kaptam valamit a pénzemért. De nem igazán hiszem, hogy ezt a szervezők megértenék.

A másik gondolat: az ilyen rendezvényeknek a pillanatnyi bevételen túl lenni kellene egy hosszabb távú (marketing) céljának is. Én például a fentebb említett fesztiválok következtében megismertem, és rendszeres vásárlója lettem néhány sörfélének. Lehet, hogy erre a fesztiválra elhozzák a világ legjobb sörét, jó néhányan mégsem fognak rászokni, mert nem mennek el. Ezen meg a résztvevőknek kellene egy kicsit elgondolkodni. Hiszen nekik a minél nagyobb publicitás volna az érdekük.
Folyékony Kenyér Sörapu 2011.05.13 09:01:00
Az idei Főzdefeszt titkos főszereplője: Sörapu. Az ő fóti főzdéjében készül a Grabanc IPA és a Keserű Méz. A Zappa és a Darshan fogja csapolni a Fóti Pilset, a Darshanban meg lehet kóstolni a gyömbéres sörét is, és Sörapu legújabb fejlesztését, a Hammurappi álmát! Alant a…..
malvin1 2011.05.22 12:54:07
@Sörapu:
Fót 2004-óta (egyesek szerint régebben) VÁROS. És láthatóan látott sokkal jobb napokat is: egy másfél órás szombat délutáni sétán annyi vendég nélküli, vagy éppen bezárt vendéglátóhelyet láttam amit a balaton parti holtszezon is "megirigyelne". Egy idős ember elmesélte, hogy régen öt kocsma is volt Fóton (három egymás mellett a fő téren), és "mind megélt".
Bennem például a Mozdony Söröző még így elhagyottan, lepusztultan is nosztalgiát ébresztett (nem vagyok elragadtatva a mai bárszékes-bárpultos stílustól).

Ebből (is) ered a következő kérdésem:
mi a helyzet a vecsési létesítménnyel?
Hol van? Mikor van nyitva? Milyen sör van?
Promontor mérnök, és mint ilyen, hajlamos mindent alaposan megtervezni. Még a cseh sörfesztiválon efogyasztandó sörök kiválasztását is komoly tudományos kutatómunka előzte meg, amelynek eredményét az alábbi táblázatban foglaltam össze.Az alkalmazott módszertan a következő:…..
malvin1 2011.06.14 13:45:49
@promontor: azért nem értettem a viccet, mert az én fejemben a Rebelhez nem kapcsolódik semmiféle szín, a Démonhoz pedig ha valami, akkor éppen a vörös.

A bónusz nappal kapcsolatban tévedsz.
Mivel az első napon volt ugye egy kis csúszás, én jobb híjján szóbaelegyedem egy szervezővel (bonyolítóval), aki éppen az üveges söröket árúsító pavilont őrizte, amíg az árús megpróbálta valahol kideríteni, hogy akkor most mit hány oroszlánért is fognak árulni. Szóval, már akkor megkérdztem, hogy miért is lesznek pont pünkösd hétfőn zárva, és már akkor azt a választ kaptam, hogy nyitva lesznek, mivel nemrég megkapták az önkormányzati engedélyt a nyitvatartásra.

Tehát a bónusz nap nem volt "trükk", az egynapig érvényes jegyek viszont igen. Az "informátorom" szerint ez egy, a fogyasztást serkentő fogás: ha valaki egyszer megvásárolta a jegyeket, akkor azokat nem fogja elveszni hagyni.

A sörökről: sajnálhatod, hogy a metodikádban nem szerepeltek a Primator sörök. Szerintem barna és félbarna kategóriában azok voltak a legjobbak. Erre sokan mások is rájöhettek, mert vasárnapra mindkettő elfogyott. (Amit helyettük csapoltak, már messze nem volt olyan jó, mint amivel indultak).
A világos sörök közül pedig nekem a Bernard ízlett a legjobban.
Persze ez csak egy szubjektív (nem tudományos) vélemeény.

u.i. nem ismersz véletlenül olyan blogot, ahol a Békéscsabai sör- és csülökfesztivált tárgyalják ki?
Volna néhány "élményem" (nem a sörökkel hanam a lebonyolítással kapcsolatban), amit szeretnék közzétenni.
A 2011-es nyár eleje elég bőségesen méri nekünk a sört, Főzdefeszt után Budai Gourmet, majd Cseh Sörfeszt!Alább a hivatalos kínálat:A Fesztiválon számos gyártó összesen 42 sörét lehet majd kóstolni. Ezek a sörmárkák a következők:Pivovar Plzeňský Prazdroj   …..
malvin1 2011.06.09 14:45:40
@Serkoptató: elmondanád miről is beszélsz, halandók számára is érthetően?
malvin1 2011.06.09 19:10:50
@malvin1: ismét voltam kint, és rájöttem: ha valaki erre kíváncsi azért ajánlatosabb úgy kérini, hogy "Primátor félbarna".
malvin1 2011.06.10 12:08:22
@rowi: a "feketét" már említetted.
Na én tegnap ezzel jártam így:
Kértem egy "feketét".
Azt válaszolták, hogy fekete nincs, csak barna.
Én meg ezzel voltam kénytelen "beérni".
Amúgy tényleg finom, és tényleg fekete.

u.i. ma a világos sörüket fogom megkóstolni, csak még azt nem tudom, hogy ha ízlik, akkor hogyan fogom kideríteni, hogy a melyik is az a Primator 12 féle söre közül (na jó, néhányat - főleg azokat, amiket már megkóstoltam :) - ki lehet zárni.
malvin1 2011.06.05 14:30:28
@pluto111:
nem hogy "kellene jutalékot kapni", hanem ez így is van:
hallottam egy interjut a szervezőkkel, ahol arra a kérdésre, hogy miért is jó a chip-kártya (amit persze szintén a látogatókkal fizettetnek meg - ha jól tudom, ez plussz 1000 Ft.), többek között az volt a válasz, hogy "így a résztvevőkkel forgalom alapú elszámolást lehet megvalósítani".

A sör annyi amennyi ...
Már megszoktam, hogy egy "fesztiválon" minimum kétszer-háromszor drágábban kapok bármit, mint normál körülmények között ugyanazt az illető cég (termelő) boltjában. De hogy még ehhez belépő díjjat is fizessek ...
Ezen az alapon, pl. akár a szomszédos Mammutban is szedhetnének belépődíjjat!
Pénteken kezdődik a Budai Gourmet Fesztivál - és a magyar sörfőzők is ott lesznek. Az idei Gourmet Fesztivál, amit idén először a Sziget Szervezőiroda rendez, a Millenárison lesz június 3-4-5-én. A Szigetesek jó végén fogták meg a feladatot, és arra törekedtek, hogy a…..
A mai ülésen három, az új kormány megalakulását megalapozó törvényjavaslat együttes általános vitájával kezd a parlament, ám az izgalmasabb dolgok csak ezt követően jönnek. Megkezdődik ugyanis az Orbán Viktor által benyújtott, a Nemzeti együttműködésről címet viselő…..
malvin1 2010.05.17 19:58:47
@Ordnassac: "sajnos szeretném nézni a képet is, mert a gesztikuláció és a mimika is sokat elárul. "

Egyszerű, de nagyszerű:
én mindkettőt elindítom, és a videón leveszem a hangot.
Méha egy kicsit szétcsúszik. Akkor a videót újra indítom, de hangban nem maradok le semmiről.
malvin1 2010.05.17 20:25:47
@Ordnassac: az ellenzékbe és kormányba vonulás nagyon érdekes hangnemváltásokat képes véghez vinni.

Ez evidens.
De én az elmult hetek, napok, sőt órák óta történt hangnemváltára gondolok.

Konkrétan:
tegnap még "egy ilyen nyilatkozatot az MSZP nem szavazhat meg..."
most meg: "megszavazom, de KÉREM ..."
Pár perc múlva kezdődik a parlament alakuló ülése. A fontosabb eseményekről és beszédekről folyamatosan frissítve beszámolok az alábbiakban, illetve érdeklődéssel várom az érdemi hozzászólásokat is. (Fotó: Index) Sólyom László megnyitójából nem hiányzott a viszonylag…..
malvin1 2010.05.14 17:15:50
@cukicica:
[i]V.G....egy rendkivül tehettséges fickó, és ha rossz irányba megy veszélyes lehet még ...[/i]

Ez itt a lényeg!
Ha esetleg hallgatta valaki a Parlamenti naplót is, akkor ott Kéry L. kifejtette, hogy az a 850e emeber nem azért szavazott a jobbikra, mert van benne néhány "ízléstelenűl nagyszájú" (értsd: legalább is retorikájában fasiszta, antiszemita, rasszista, stb.) politikus.
Ha viszont - ahogy azt pl. Szanyi Tibor már többször is kifejtette - megpróbálják (esetleg a Fidesszel "összekacsintva") karanténba zárni a Jobbikot, akkor tényleg eltolhatják igazán szélső jobbra.

u.i.
Ha jól emlékszem T.G.-nak is voltak hasonló interjúi, ahol kifejtette, hogy nem kéne ab ovo lefasisztázni a jobbikot.
Gondolom, hasonló lehet a véleménye a karanténba zárásról is.
malvin1 2010.05.14 17:39:35
@lüke:
Igazad van ...
én is megneveztem a "forrást" ...
Igaz a Kéri-t Kéry-nek írtam ...

Hát igen, ez a cím és rangkórság.
De hát a korelnök is valami "főméltóságokat" is emlegetett.
Ha jól tudom a Horthy (remélem ezt helyesen írom) rendszerben voltak ilyenek utoljára.
malvin1 2010.05.14 19:30:45
@cukicica:
Szerintem nem kell (mármint a karantén - főleg MSZP-s!)

Egy példa a sok közül:
Smith P.-nak felemelő érzés, hogy az EU parlamentből eljutott a magyar korona házába ...
Lendvai I.-nak viszont Szálasi jut eszébe, ha a jobbik a koronára esküszik.

Tényszerűleg biztos igaz, de nem vezet semmi jóra.
w Elefánt a Verseny utcában 2009.10.05 19:00:00
Re: Bezárják a Verseny utcai piacotÓ, a Verseny Utcai Piac! Már a neve is csodálatos, gyönyörű könyvcím lehetne, ha egyszer elkészülnének azok a kibaszott jó könyvek a modern magyar baloldalról. Népek olvasztótégelye volt. Cigányasszonyok, románok, bolgárok, arabok és…..
malvin1 2009.10.07 09:28:45
@piga:
Azt egy percig sem vitattam, hogy a piac vonza a kultúrálatlan utcai árúsítást. De nem a piacot, hanem csak a nemkívánatos mellékhatásokat kell megszüntetni.

NEM TARTOZIK ÖSSZE:
ezen az alapon az összes még meglévő MDF piacot is meg kellett volna szüntetni. Pl. a Komjádi mellett lévőnél, és a XI. ker. Vahot utcában lévőnél is VOLT hasonló.
Megszüntették. De NEM a TELJES piacot.